hangolás

karomkodnitilos142x142.bmp
 A VÉLEMÉNY SZABAD, A GOROMBA, A TRÁGÁR, AZ USZÍTÓ, A KIREKESZTŐ ÉS MEGBÉLYEGZŐ, SZEMÉLYESKEDŐ BESZÉDMÓD TILOS!
Mindez a nick névre is vonatkozik, mert ne itt élje ki beteges hajlamait! Ha pedig azt hiszi, hogy ez a szólásszabadság korlátozása - téved. Egyetlen újság, egyetlen műsor, egyetlen blog sem kötelezhető arra, hogy a tartalomért felelős szerkesztők ellenében bárki bármit közölhessen abban a médiumban. Indítson saját blogot, s ott azt csinál, amit akar, amíg teheti az első bírósági tárgyalásig, ahol a névtelen kommentelők vétkéért is Önre szabják ki a büntetést!

#

Az Esztergomi Járásbíróság 800 ezer forintra (400 nap fogházra) ítélt egy kommmentelőt holokauszttagadásért

2016. január 4-én.

#

Az Alkotmánybíróság 2014. 05.28-i állásfoglalása szerint a honlapok felelőssé tehetők a rajtuk lévő kommentekért. Ezért külön figyelmeztetés nélkül törlöm az ordenáré, a nyíltan uszító, vagy a szótagösszevonással alkotott morfémákba rejtett, mások megbélyegzésére alkalmas üzeneteket.

#

1. Köszönöm, ha jelzi a szövegem hibáit!

>> 2. Ne szemetelje tele a hazát trágársággal!

3. A stílus maga az ember.

#

LASZ AZ ISMERETLEN KOMMENTELŐNEK: Karel Čapek nyomán átgondolva, azt hiszem, én vagyok az az ember, akit az egymással szemben álló táborok, mindkét felet bíráló magatartása miatt, először ütnek agyon, mielőtt végképp egymásnak esnek.

#

a bekiáltás

Ne valamilyen párt, vagy személy iránti kritikátlan rajongás, vagy ellenszenv mozgasson, hanem a világ megismerésének vágya!

a bekiáltó

DLPortre122x123.jpg

Kabai Domokos Lajos

(1951)

Saját könyvek

Press - A nyomtatott és az elektronikus újságírás elmélete, gyakorlata, Press & pr - A médiatevékenység, a szervezeti és az üzleti kommunikáció alapjai, A lovaglás alapjai

Gyakorlat

Nyomtatott és televíziós újságírás; szerkesztőségek, pr-szervezetek, kisvállalkozások irányítása; politikai és üzleti kommunikációs tanácsadás; ismeretterjesztő, pr- és természetfilmek készítése; mindezek oktatása

Pályaív

Hajdú-bihari Napló (újságíró)

Magyar Televízió Híradó (szerkesztő-riporter, adásszerkesztő, műsorvezető)

Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium (sajtófőnök)

Heti Budapest (főszerkesztő)

Üzlet (vezető szerkesztő)

Vasutas Hírlap (főszerkesztő)

MÁV Rt. (kommunikációs igazgató)

Oktatás

Teleschola Televíziós Iskola (alapító ügyvezető, médiaismeret, televíziós dramaturgia, szerkesztői gyakorlat vezetőtanár); Corvinus Egyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, felső fokú OKJ-s képzések (médiaismeret, pr-gyakorlat oktató); orosz nyelvoktatás

Közösségi tevékenység

Magyar Lovas Kör (alapító elnök); Nemzeti Média Kerekasztal (ügyvivő); Magyar PR Szövetség (etikai bizottság elnöke); társasházi közösségi munka

Nyelvismeret

orosz, francia, angol

oroszul velem

TANULJ VELEM OROSZUL!
> Központban a beszédkészség, kezdőknél is

> Tankönyvvel való rendszerezés

> Az életeddel kapcsolatos gyakorlatok

> Biflázás nélküli nyelvtantanulás
#
Küldj telefonszámot a
domokospr@chello.hu
címre!
Visszahívlak: Kabai Domokos Lajos,
aki az orosz-ukrán témában
a legtöbbet posztolók között volt 2014-ben.

top 20

 1. Orbánt sarokba szorították 2014. november 28. 10:04
 2. Győzött a Fidesz, vesztett a haza 2018. április 09. 03:29
 3. Kezdődik Orbán Canossa-járása 2018. május 01. 15:12
 4. Pokolra kerül-e Kálmán Olga? 2016. szeptember 08. 20:48
 5. Az Orbán-Lévay örökség 2014. november 26. 10:58
 6. Sarka Kata meséi 2017. január 13. 14:19
 7. Már Orbánt is égeti Kiss László 2016. január 11. 16:32
 8. Bűzlik ez a kölni balhé 2016. január 06. 06:07
 9. Orbán, a kártékony 2018. március 16. 23:40
 10. Orbán félelembeszéde 2017. június 28. 12:49
 11. A halálba küldött hadsereg 2017. november 18. 07:00
 12. A Jakupcsek-ügy is Simicska-ügy 2015. december 24. 14:41
 13. Pávatánc idehaza is 2017. november 01. 01:07
 14. Katinka Urambátyámországban 2016. január 09. 02:02
 15. Kiss László nem érti Katinkát 2016. január 10. 02:32
 16. Orbán Viktor borzasztó magánya 2015. november 07. 13:57
 17. Orbán, Katinka, meg a NAV-elnök 2017. november 17. 02:19
 18. Bayer még mindig nem érti 2016. szeptember 10. 12:30

címkék < 10

öt legfrissebb

Oroszország: Dühösek az ukránokra

2014.01.31. 01:52 | Kabai Domokos Lajos | 17 komment

Címkék: média Oroszország Ukrajna Klicsko Putyin Janukovics Gorbacsov Majdan Zsirinovszkij Buzina Szolovjov banderista

A műsorban 99 ezer néző szavazott amellett, hogy nem szabad támogatni Ukrajnát, 70 ezer viszont a segítségnyújtást tartotta fontosnak.

RTR Poedinok.jpgAz orosz állami tévé Pojegyinok (Párbaj, Ütköző) című vitaműsorában január 30-án éjszaka azt tesztelték, hogyan viszonyul az orosz átlagember Vlagyimir Putyin Ukrajnával kapcsolatos legutóbbi bejelentéseihez. Történetesen ahhoz, hogy továbbra is folyósítani kell Ukrajnának a hiteleket, s bár a már jelentősen csökkentett árat sem fizeti ki az ukrán partner, a gázcsapok elzárása egyelőre nem vetődhet fel.

A nagy nézettségű műsor hagyományainak megfelelően, három menetben küzdenek egymással a vitapartnerek. Az oroszok képviseletében a botránypolitikus, Vlagyimir Zsirinovszkij, Oroszország Szabad Demokrata Pártjának vezetője, akitől nem áll távol a populista-nacionalista demagógia. Az ukránok álláspontját a Kijevből érkezett Olesz Buzina író, közíró fogalmazza meg. Erős karakterű, energikus, már-már agresszív fellépésű, tarra borotvált fejű férfi. A stúdióban mögöttük saját táboruk. Tapssal támogatják az őket képviselő szóvivőt, illetve az ellenfélre kemény kérdésekkel tüzelnek. Középen a bíró, a kimagasló képességű műsorvezető Szergej Szolovjov, aki nem csak kérdésekkel avatkozik a vitába, hanem ha kell, keményen, ha kell, észérvekkel, ha kell, finom humorral, hol az egyik, hol a másik félnek adja értésére, hogy túllőtt a célon, önmagának is ellentmondott a vita hevében. A menetek közötti szünetekben a küzdő felek szakértőikkel konzultálnak.

És még valami! A képernyő alján, mindkét vitázó oldalán számok pörögnek. A folyamatosan zajló sms-szavazás állását mutatják.

Ennyit a külsőségekről, amit a műsor egy korábbi adásából letöltött képpel igyekeztem illusztrálni. Ezen az egyik vitázó fél szintén Zsirinovszkij. Ami pedig a tartalmat illeti az oroszok oldaláról vád vádat követ. Zsirinovszkij azt üvölti, hogy rendben van, adjuk a pénzt, de a pénz egy részét ellopják a korrupt ukrán oligarchák, a másik részéből meg hadsereget szerveztek, amely majd az orosz katonákat fogja leöldösni. 1991-ben úgy döntöttetek, hogy leváltok Oroszországról, s két évtizeden át csak a Majdanig jutottatok, ahol banderisták, neonácik táboroznak. Olyanok képeit és zászlait emelitek magasba, akik a világháború alatt, a német fasiszták oldalán oroszokat, zsidókat gyilkoltak, belorusz falvakat égettek fel. Hát most akkor egyétek meg, amit kifőztetek! Ukrajnát Klicskotól Janukovicsig árulók vezetik. Látni szeretnénk azokat a tömegeket, amelyek fellépnek a banderisták ellen! Hol vannak az önkéntesek oszlopai, amelyek Kijev felé, a Majdanra menetelnek, hogy szembeszálljanak a középületek elfoglalóival, a törvényes rendet megdönteni akarókkal? Legyen népszavazás, döntsön úgy Ukrajna, hogy szövetségre akar lépni Oroszországgal! Ha így lesz, akkor majd lehet folyósítani a pénzt! Elegünk van abból, hogy sárga csövön megy a kék gáz Oroszországból – utal egy fiatalember Zsirinovszkij táborából az ukrán zászló színeire – miközben vannak orosz városok, ahol most is akadozik a fűtés. Az oroszoknak már elegük van abból, hogy a környezetükben mindig mindenki jobban él, mert hol testvéri, hol meg baráti segítséget kell nyújtani másoknak!

A nézők vevők erre a szövegre, amely valójában egyfajta adok-kapok részeként hangzik el, csak én szerkesztem egybe őket. Valamivel túl vagyunk a műsoridő felén, amikor először írom fel a szavazás állását. Ekkor az orosz népi véleményt képviselő 62 ezer 300 sms áll szemben az ukránok javára beérkezett 30 ezerrel.

A kijevi Olesz Buzina gyakran az érzelmekre apellál. „Ukrajna kétharmada Oroszországgal van. Ti meg cserben akarjátok hagyni a testvéreiteket?” Nem mindenki korrupt nálunk sem. Én is abból élek, amit az írásaimmal keresek. Hozzáteszem, nem rosszul. De megdolgozom érte. És megdolgoznak a pénzért azok az ukrán munkások is, akik az orosz rakétákhoz való alkatrészek felét gyártják, meg a motorokat az orosz helikopterekbe, vagy az orosz földgáz- és kőolaj-kitermelésben vesznek részt. Egyébként sem az ukránok váltak le előbb. Gorbacsov Oroszországa volt az, amely 1990-ben hátat fordított nekünk! A szemrehányásaitok elveszik azoknak az ukránoknak az álmát, akik bízni szeretnének Oroszországban. Ti itt a múltat hánytorgatjátok fel, de jobban tennénk, ha a jövővel foglalkoznánk! Úgy, ahogyan ezt Putyin elnöktől tapasztaljuk. Azt mondjátok, hogy lépjünk be az Orosz Föderációba. Most menne is a dolog, hiszen bölcs ember vezeti az államotokat. De isten ne adja, mi történne akkor, ha egy olyan figura kerülne hatalomra, mint a velem szemben álló Zsirinovszkij!

A szavazás állása az utolsó menet előtt, kerekítve 80 ezer kontra 43 ezer az orosz álláspont javára.

Az utolsó menetben a műsorvezető már többet beszél, mint a kifáradt Zsirinovszkij. Olyan mondatokat ad a szájába, amelyek enyhítik a politikus korábbi vádjait az ukránok ellen. Egyúttal nagyobb teret ad Buzinának, aki szemrehányóan sorolja:

„Azt mondjátok, hogy nem szerveződünk, miközben a tévében láthattátok, hogy hány városban alakultak önkéntes csoportok, hogy megvédjék a közigazgatási épületeket. De könnyű nektek innen beszélni! Sorra kapom a fenyegetéseket azért, amit az orosz tévéműsorokban nyilatkoztam az elmúlt napokban. Nekem magamnak is számolnom kell a bosszúval, amikor Kijevbe érkezem. Arról sem igen tudtok, hogy a belügyi alakulatok tagjait, akik természetesen a szolgálat után a többi ember között élnek, milyen fenyegetések érik. Hogy körbeveszik a házukat, megfélemlítik a feleségüket, a gyerekeiket… Fáj a lelkem attól, amit ma este ebben a stúdióban hallottam. A háttérben nyilván most is folynak a diplomáciai tárgyalások arról, hogyan lehetne orosz segítséggel normalizálni a helyzetet. Mert az amerikaiak, meg az Európai Unió csak feszültséget kelteni, megosztani tud, ahogy Jugoszláviával is tette, meg azokkal az országokkal, ahol most nélkülöznek, mint Bulgáriában. Nekünk viszont legyen végre az a dolgunk, hogy akár ezt a műsort is annak tisztázásaként tekintsük, miről, mit gondolunk, hogy aztán összefoghassunk!”

Mindez az utolsó menet végére megteszi a hatását. Bár végeredményként csak a győztes Zsirinovszkij nevére beérkezett szavazatok száma hangzik el, de előtte még sikerül felírnom a képernyőn pörgő utolsó számjegyeket: 99 ezer 334 néző szavazott amellett, hogy nem kell támogatni Ukrajnát, 70 ezer 293 viszont a segítségnyújtást tartja fontosnak. Az oroszok tehát meglehetősen dühösek az ukránokra, ám a műsor végére a korábbi ötvenszázalékos különbség harmadára apadt; idővel többekben felülkerekedett a belátás érzése.

#

2014-ben, a Bekiáltás blogban Ukrajnával és Oroszországgal kapcsolatban az alábbi posztok jelentek meg:

1. Egy üstben főhet a gulyás és a borscs? (2014.01.09.)

2. Ostobaság oroszokkal riogatni (2014.01.19)

3. A németek pénzelték Lenint - állítja az orosz állami tévé /2014.01.23.)

4. Ne a tükröt törjétek össze! (2014.01.25.)

5. Fekete forradalom narancsos pestissel (2014.01.27.)

6. Nő a neonácik befolyása Ukrajnában (2014.01.28.)

7. Torzítva tudósít Ukrajnáról a média (2014.01.28.)

8. Putyin: Finanszírozni kell Ukrajnát (2014.01.29.)

9. Dühösek az oroszok az ukránokra (2014.01.31.)

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

http://bekialtas.blog.hu/api/trackback/id/tr655790940

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.31. 15:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Larry Silverstein 2014.01.31. 19:15:58

Az oroszok mindig utálták a zukránokat, de a zukránok az oroszokat mégjobban.

Lényeg ami lényeg, semmi keresnivalójuk Európában.

_most_ 2014.01.31. 21:18:28

mi van, most az oroszok azt próbálják beadni, hogy pusztán jószívűségből "támogatják" Ukrajnát, nekünk is volt részünk az oroszok úgynevezett támogatásában, hát sok köszönet nem volt benne.

komplikato 2014.01.31. 22:14:44

Most akkor az orosz párti ukrán vitázott egy orosszal. Aha ... Ennek sok értelme volt?

jogalany 2014.02.01. 01:45:59

@_most_:
Tessék a térképre nézni, európa még bőven Ukrajna területe is.
Az oroszok itt voltak - hívásra, marasztalásra - pár évtizedett, de nem korzóztak sehol, és nem rabolták szét évente a magyart. És mikor úgy jött el is mentek békével.
A Róma Treblina részéből származó habsburgok, ausztria császáraként 400 éven át rendszeresen elvitték a magyart és a magyar javakat osztrák rokonaikna adták, ma meg ki akarják nyalni ezért a seggüket, még Habsburg intézetet is mi tartunk fenn (vezetője egy liberális), hogy a történelmet hamisítva mossák a nevüket.
A 400 év alatt talán szabadok voltunk? Nem, az oroszok legalább a legvidámabb barakra hagytak nekünk esélyt.
Ukrajnában Soros pénze munkálkodik.

okosallah 2014.02.01. 03:09:31

@jogalany:
A múltnak nincs jelentősege hiszen 1000 év alatt sokszor változtak az európai határok és lojalitások. Az EU a Maoista kommunista Barroso vezetése alatt nem a régi u.n. "szabad világ" és a mai Oroszország sem a Sz.u.
Szerepcsere történt.
A Marxisták most nyugatra költöztek és onnan folytatják a Marxista kulturális imperializmust.
Az oroszok viszont védik a hagymányos kultúrájukat amit régen a nyugatiak tettek mert már belekóstoltak a Soros (szül. Schwartz) tevékenységébe.

A nyugatiak most beetették a tudatlan ukránokat a Gucci-val, I-paddal, play-stationokkal akik azt hiszik, hogy ők is olyanok lehetnek mint a Rothschildék.
Aztán jön a nagy kppanás mint a görögöknél.

magyar ember teli szájjal 2014.02.01. 07:07:36

Összefoglaló: Egy manipulált sms szavazásról írt beszámolót egy elfogult, vagy hülye blogger.

na4 2014.02.01. 07:36:47

Ukrajna egy csödtömeg. Ezeknek pénzt adni annyi, mintha kihordanák az udvarra, leöntenék benzinnel, és meggyújtanák!

kacsa232 2014.02.01. 07:57:27

@jogalany: ebben sajnos igazad van! Az osztrákok nagyságrendekkel több kárt okoztak nekünk, mint a muszkák! Elég csak a devizahitelekre gondolni, hiszen annak nagy részét is osztrák bankok folyósították.

grani 2014.02.01. 10:05:58

@Larry Silverstein: Hát ki az ukrán? A donyecki orosz? Vagy a lembergi lengyel? A nyugat ukrán, akinek a nagyapja irtottá a kelet ukránt és fordítva? Ez olyan, mintha valamelyik őrült megint megpróbálná egy államba kényszeríteni Szerbiát, Horvátországot, Boszniát és Szlovéniát, miután jó egy évtizedig gyilkolták egymást. Ott legalább a nyelv azonos, a nyugat ukrán meg alig érti a kelet ukránt. Nem tudom, ki gondolta komolyan, hogy ezeknek egy országban kell élni?

grani 2014.02.01. 10:08:58

@magyar ember teli szájjal: Te láttad az adást? Mert én végignéztem, itt, Moszkvában. Tanúsítom, hogy a legtöbb orosz egy fityinget se adna az ukránoknak. Én se adnék.

kvadrillio 2014.02.01. 13:01:21

én csakasszt tudom, hogy Ukrajna sok-sok évtizedig kussba volt , mint a Szovjetúnió tagja, aztán önálló lett és elkezdődött a nyomora, mint a magyaroknak is.
AZTÁN MÉG AZT TUDOM RÓLUK, HOGY AZ UKRÁN-MAFFIA MINDIG VILÁGHÍRES VOLT.EGY PILLANAT ALATT EL TUDTA VÁGNI BÁRKI TORKÁT, HA VALAKI BESZÓLÁSA NEM TETSZETT NEKI !
MEG MÉG AZT IS TUDOM RÓLUK, HOGY MÁR RENDET KÉNE TENNI A BUZULÁSUK OKÁN, AVAGY MEGSZÜÖNTETNI A FELFORDULÁST, MERT VÉRMESSÉGÜKKEL ÚGY KITERJESZTIK A LÁZADÁSUKAT A KÖRNYEZŐ ORSZÁGOKRA IS, HOGY ATTÓL KÓÓÓDULUNK !!!

kvadrillio 2014.02.01. 13:02:20

@kvadrillio: PERSZE..., ha a nagyhatalmak elgondolása az lesz, hogy fölosztani akarják őket, hááááát.....akkor nemtommilesszavége......

Diorella Queen 2014.02.22. 23:35:41

Itt fognak a fejünk felett repkedni az EU-s és orosz rakéták.
Veszek is holnap pár füldugót!

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2014.02.26. 19:25:13

@Diorella Queen: Az Eu-nak nincsenek rakétái csak a NATO-nak, azen belül is az USA-nak. Azok meg már rég Románia és Lengyelország keleti határainál dekkolnak orosz célpontokra irányozva. + Törökország.#

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2014.02.26. 19:47:57

@kvadrillio: A vicc azonban mégis az, hogy ha nincs Lenin és az ő forradalma, akkor Ukrajna nem létezik a mai formájában. A sors fintora, hogy ennek alapján az ukránok akár Ukrajna alapítójának is tekinthetnék Lenint. Mert az Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaság, amely hosszú évszázadok megosztottsága után lett a mai Ukrajna alapja, végletekig alárendelve a Szovjetunió Kommunista Pártjának, 1922-től lett a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségének (CCCP) egyik tagköztársasága. 1939-ben csatolták hozzá Nyugat-Ukrajnát, 1940-ben Besszarábiát és Bukovinát, 1945-ben a Kárpátalját, 1954-ben a Krím-félszigetet. Ukrajnának - más köztársaságokhoz hasonlóan a szovjet érában is saját zászlaja, parlamentje, minisztertanácsa stb. volt, és saját neve alatt volt tagja az ENSZ-nek is. Tapasztalataim szerint főleg ez utóbbiról az átlag ember mit sem tud.#

prfecó 2014.03.07. 20:08:10

Már román kikötőbe tart egy USA tulajdonában álló romboló.

Krím - félsziget lesz a szakító proba . Persze a sok szájkarate után megegyezik Putyin és Obama.,
EU meg szív , mint a torkosborz , mert a menekültek hozzájuk mennek majd.
.Kína háttérben meg nyomja a fegyvereket mindenhova és közben beszél a békéről!!