A háború nem kell félnetek jó lesz!

Itt az első amerikai cikk, amivel talán az USA kormányzata teszteli, mennyire vígan és dalolva mennénk háborúzni Oroszország ellen.

Haboru - DonKanyarHoBedoltAuto.jpgNo, Felebarátaim, akik eddig olyan vehemensen uszítottatok Oroszország ellen! Lassan pakolhatjátok a katonai szerelvényeket, s indulhattok a Don-kanyarba! Én már rég megkaptam az obsitot, de ti még a kiképzésre szóló behívót sem. Megjön az is, ne féljetek! Aztán majd hátrahagyjátok a párotokat, a gyereketeket, s vagy visszatértek onnan, vagy sem. Mi, akik itthon maradunk, a bombázások áldozatai leszünk.

Ezt akartátok, nem?

Lassan egy éve figyelmeztetlek benneteket itt, a Bekiáltás blogon, hogy idegen érdekekért tüzelnek benneteket a médiumaink, s hogy a pusztulásba vezet a ruszofóbia, de ti csak kacagtatok, gúnyolódtatok rajtam, mi több, kommentjeitekben néhányan a Kreml, Putyin, a KGB fizetett ügynökének neveztetek. (Most megsúgom nektek, a KGB már régóta nem létezik, utódszervezetét FSZB-nek hívják - én onnan kapom a zsoldot. Úgy éljetek meg belőle, ahogy én nem!)

Nem akartátok észrevenni, hogy az üzenetem nem több és nem kevesebb, mint az, hogy ha valaki Magyarországon él, az először, másodszor és harmadszor is az itteniek érdekeit mérlegelje! Minden más csak ezt kövesse! Nem vezet sehova, ha akár a Kárpátokon, akár az ausztriai Ober Enns tartomány salzkammerguti tavainLásd még Óperenciás-tenger! – túli hatalmakért repes a szívetek. (Ha jól halottam, valami ilyesmit mondott ma a kedves vezető, O.V. miniszterelnök úr is, akivel viszont az a baj, hogy ő már mindent mondott, sőt cselekedett, és annak ellenkezőjét is.)

Most végre örülhettek! Itt az első amerikai cikk, amivel talán az USA kormányzata teszteli – Udo Ulfkotte könyve után ez egyáltalán nem fantazmagória – a várható visszhangot. Azt, hogy mennyire vígan és dalolva mennénk háborúzni Oroszország ellen. Mert arról van szó, hogy az International Business Times (IBT), az USA negyedik legolvasottabb internetes üzleti portálja ezzel a címmel tett közzé cikket: „Magyarország a következő Ukrajna?” A napi.hu kivonatot közölt az írásból. Eszerint Magyarország „megérett arra, hogy az Oroszország és Európa közti konfliktus új frontvonalává váljon”.

Lám, lám! Erről beszélt a minap a drága Porosenko, a februárban az amerikaiak által puccsal hatalomba segített – azóta természetesen úgymond demokratikus választásokkal posztján meg is erősített – ukrán államfő. A csokoládékirály kijelentette, hogy Ukrajna készen áll az Oroszország elleni háborúra. Közölje, ha valaki, valahol látott befolyásos magyar, vagy nyugati médiumot, amelyben ezt a nyilvánvalóan esztelen fenyegetést visszautasították, vagy kigúnyolták volna!

Ha van ilyen, sokra azzal sem megyünk, mert minimum olyan tüntetéseken kellene fellépni a háborús uszítás ellen, mint amilyenek az elmúlt napokban zajlottak Magyarországon és másutt. Mert ha nem lesznek ilyen tüntetések, akkor az azt fogja jelenteni: jöhetnek a következő lépések. Taszár újbóli benépesítése, a kunmadarasi és a többi egykori szovjet támaszpont felújítása, üzembe helyezése ezúttal a NATO-csapatok számára, a hadkötelezettség ismételt bevezetése, a kiképzések megkezdése és így tovább.

Ma még egy kicsit talán ránk is van bízva, hogy ebben a parafrázisban – A háború nem kell félnetek jó lesz! – hova tesszük az írásjeleket. Ugyanis – a gyengébbek kedvéért mondom – mást jelent „A háború nem kell, félnetek jó lesz!”, mint „A háború, nem kell félnetek, jó lesz!” Persze, ha ez utóbbi mellett tennénk le a voksunkat, akkor is jó lesz itt – valakiknek!

#