hangolás

karomkodnitilos142x142.bmp
 A VÉLEMÉNY SZABAD, A GOROMBA, A TRÁGÁR, AZ USZÍTÓ, A KIREKESZTŐ ÉS MEGBÉLYEGZŐ BESZÉDMÓD TILOS!

1. Köszönöm, ha jelzed a szövegem hibáit!

>> 2. Ne szemeteld tele a hazát trágársággal!

3. A stílus maga az ember.

#

Az Esztergomi Járásbíróság 800 ezer forintra (400 nap fogházra) ítélt egy kommmentelőt holokauszttagadásért

2016. január 4-én.

#

Az Alkotmánybíróság 2014. 05.28-i állásfoglalása szerint a honlapok felelőssé tehetők a rajtuk lévő kommentekért. Ezért külön figyelmeztetés nélkül törlöm az ordenáré, a nyíltan uszító, vagy a szótagösszevonással alkotott morfémákba rejtett, mások megbélyegzésére alkalmas üzeneteket.

#

LASZ AZ ISMERETLEN KOMMENTELŐNEK: Karel Čapek nyomán átgondolva, azt hiszem, én vagyok az az ember, akit az egymással szemben álló táborok, a mindkét felet bíráló magatartása miatt, először ütnek agyon, mielőtt végképp egymásnak esnek.

#

bemondás

A NÉPSZABADSÁG-NAP lezárásaként: ha annyian előfizettek volna rá, ahányan most tiltakoznak, nem alakult volna ki ez a helyzet. (2016-10-08)

INTERNET Az interneten a végén minden megsemmisül, vagy legalábbis elérhetetlenné válik, amint nincs áram, vagy a rendszergazda beint. Mindig csodálkozom, mikor a neten éjjel-nappal lógók ezt nem látják át. (2016-10-09)

TRAFFIPAX-ÁTVERŐ PÓLÓ Már megrendelhető a traffipax-átverő póló – olvasom a neten. Nos, ennek a találékonyságnak egészen az első ütközésig tart az érvényessége. Aztán jön a pofára esés. (2016-04-08)

FRÖCSÖGŐ KOMMENTELŐK Nemes Jeles László, a Saul fia rendezője szerint a fröcsögő kommentelőkkel foglalkozni olyan, mintha felvennénk egy hangversenyt, összevágnánk belőle a köhögéseket, és azt hallgatnánk. (2016-01-15)

SAUL FIA – Wow! De Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől inkább illett volna egy Hűha! Hogy a kákán is? Nem. Egyébként a film valóban korszakos. (2016-01-11)

KÖZMUNKA Hiába a három gyerek, a közmunkát nem tekintik munkaviszonynak az otthonteremtési támogatás odaítélésekor. Bezzeg, amikor kozmetikázzák a foglalkoztatási statisztikákat… (2016-01-05)

MALAC A JÉGEN Azért tűnik úgy, hogy Orbán Viktor küzd, mint malac a jégen, mert a hasznos idióták kezdenek többségbe jutni az európai elitben – fejtette ki Kövér László, az Echo TV Mélymagyar című műsorában. (2016-01-01)

MINDEN FÖLÖSLEGES „Hiszen valójában minden fölösleges, az írás is, az élet is. Mindkettő valami metafizikai többletre utal, valami luxusra, erőfölöslegre, gazdagságra, amely nem győz gyönyörködni a saját fölösleges pompájában”. (Kertész Imre)

HALAK Sajtóhír: "A Magyar Nemzeti Bank bekebelezheti a budapesti Bálna épületét". Aha! A nagy hal megeszi a kis halat... (KDL 2015-11-30)

POPULIZMUS Átlagosan 12 százalékkal nőtt Hollande népszerűsége, mert a francia közvéleménynek (ugyanúgy, mint a magyarnak - teszem hozzá) bejön a kormányfő kőkemény hadvezéri retorikája. (Kemény hadvezér a Pudingból, Népszabadság, 2015-11-27)

a bekiáltás

Ne valamilyen párt, vagy személy iránti kritikátlan rajongás, vagy ellenszenv mozgasson, hanem a világ megismerésének vágya!

a bekiáltó

DLPortre122x123.jpg

Kabai Domokos Lajos

(1951)

Saját könyvek

Press - A nyomtatott és az elektronikus újságírás elmélete, gyakorlata, Press & pr - A médiatevékenység, a szervezeti és az üzleti kommunikáció alapjai, A lovaglás alapjai

Gyakorlat

Nyomtatott és televíziós újságírás; szerkesztőségek, pr-szervezetek, kisvállalkozások irányítása; politikai és üzleti kommunikációs tanácsadás; ismeretterjesztő, pr- és természetfilmek készítése; mindezek oktatása

Pályaív

Hajdú-bihari Napló (újságíró)

Magyar Televízió Híradó (szerkesztő-riporter, adásszerkesztő, műsorvezető)

Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium (sajtófőnök)

Heti Budapest (főszerkesztő)

Üzlet (vezető szerkesztő)

Vasutas Hírlap (főszerkesztő)

MÁV Rt. (kommunikációs igazgató)

Oktatás

Teleschola Televíziós Iskola (alapító ügyvezető, médiaismeret, televíziós dramaturgia, szerkesztői gyakorlat vezetőtanár); Corvinus Egyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, felső fokú OKJ-s képzések (médiaismeret, pr-gyakorlat oktató); orosz nyelvoktatás

Közösségi tevékenység

Magyar Lovas Kör (alapító elnök); Nemzeti Média Kerekasztal (ügyvivő); Magyar PR Szövetség (etikai bizottság elnöke); társasházi közösségi munka

Nyelvismeret

orosz, francia, angol

oroszul velem

TANULJ VELEM OROSZUL!
> Központban a beszédkészség, kezdőknél is

> Tankönyvvel való rendszerezés

> Az életeddel kapcsolatos gyakorlatok

> Biflázás nélküli nyelvtantanulás
#
Küldj telefonszámot a
domokospr@chello.hu
címre!
Visszahívlak: Kabai Domokos Lajos,
aki az orosz-ukrán témában
a legtöbbet posztolók között volt 2014-ben.

top 20

 1. Orbánt sarokba szorították 2014. november 28. 10:04
 2. Pokolra kerül-e Kálmán Olga? 2016. szeptember 08. 20:48
 3. Sarka Kata meséi 2017. január 13. 14:19
 4. Az Orbán-Lévay örökség 2014. november 26. 10:58
 5. Már Orbánt is égeti Kiss László 2016. január 11. 16:32
 6. Bűzlik ez a kölni balhé 2016. január 06. 06:07
 7. Orbán félelembeszéde 2017. június 28. 12:49
 8. A Jakupcsek-ügy is Simicska-ügy 2015. december 24. 14:41
 9. Katinka Urambátyámországban 2016. január 09. 02:02
 10. Kiss László nem érti Katinkát 2016. január 10. 02:32
 11. Orbán Viktor borzasztó magánya 2015. november 07. 13:57
 12. Bayer még mindig nem érti 2016. szeptember 10. 12:30
 13. Barbárok az uszodában 2016. április 08. 02:21
 14. Tévutakon vezet Orbán 2016. január 16. 08:39
 15. Menekültügy: Orbán Viktor hibázott 2015. augusztus 22. 21:04
 16. Túlélni az emigráns áradatot! 2016. január 30. 01:47

öt legfrissebb

A Jakupcsek-ügy is Simicska-ügy

2015.12.24. 14:41 | Kabai Domokos Lajos | 22 komment

Címkék: média pártfinanszírozás Fidesz Orbán Viktor Simicska Lajos állami tévé Jakupcsek Gabriella

Ha megtervezték volna, akkor sem lehetett volna jobban elterelni a figyelmet arról, mi is állhat a háttérben.

jakupcsekgabriella_foto_mti_zih_zsolt.jpg

A maga módján Simicska-történet ez is. Mert aligha tévedek nagyot, amikor azt gondolom, hogy a hisztérikus őrület, amit az elmúlt napokban Jakupcsek művésznő szabadított a magyar sajtóra, végső soron a Fidesz pártfinanszírozási zavaraiból eredeztethető.

A Magyar Nemzet közlése nyomán december 21-én, hétfőn futótűzként terjedt el, hogy kirúgták Jakupcsek Gabriellát a közmédiától. Bár az újság már ekkor közölte, hogy január elsejével úgy százharminc ember munkájára nem számítanak, s hogy Jakupcseket csupán a belső munkatársi állományból veszik ki, a média csaknem egésze attól volt hangos, milyen méltánytalanság érte a műsorvezetőt.

A Jakupcsekre irányuló kitüntető figyelem felkeltésének eszközei voltak azok a sejtetések, hogy az egyik műsor felvételének szünetében közölték a döntést. Aztán, immár az érintett nyilatkozataként, olvashattunk szívszorító történetet arról, milyen kilátástalan helyzetbe került a két nem oszt, nem szoroz szórakoztató műsor háziasszonya, aki most nem is tudja, hogyan közölje az őt ért méltánytalanságot karácsony előtt a gyerekeivel.

Maga Bolgár György is kínos helyzetbe került, mert azzal védte tévés kolléganőjét, hogy vele mégiscsak humánusabban kellene bánni, mint egy vasmunkással. Szintén kiverte a biztosítékot a Jakupcsekkel szembeni bánásmód a súlytalanságával népszerűvé vált Sebestyén Balázs showman-nél, aki az úgynevezett közszolgálati műsorokat azzal támadta, hogy „amikor csúsztatni kell, amikor hazudni kell, amikor mást kell mondani, mint a valóság, az megy. Amikor emberségesen kellene bánni valakivel, az nem megy.”

Miközben pletykapetárdákkal lett tele az éter, mindenki megfeledkezett a többiekről. S ami a hatalom gyakorlói szempontjából ennél is fontosabb: megtervezni sem lehetett volna jobban a figyelemelterelést arról, mi is állhat a háttérben. Mire a hét második felére fölocsúdott a sajtó – s már a Népszabadság is felfedezte, hogy az állami média kíméletlen vezetése „most 129 dolgozójától akar megválni” – a hullámverés elcsitult. Ráadásul az egész történet csalóka megvilágításba került azzal, hogy kiderült: Jakupcsek az egyik műsort eleve egy külsős cég megbízásából készíti, vagyis ebben a minőségében talán nem is érintik a változások…

A lényeg, hogy biztosat még arról sem lehet tudni, amiről a lapok, a rádiók, az internetes újságok beszámoltak. Arról pedig egy szót sem, hogy mi állhat a háttérben. A Népszabadság december 24-ei, csütörtöki száma is épp csak bedobta a „simicskátlanítás” kifejezést, pedig ab ovo ezzel kellett volna kezdeni. Mondom: kezdeni, majd a felvetés után annak nyomába eredni, milyen összefüggés lehet az állami médiánál – a TV2-nél, az Origónál, a kaszinókoncesszióknál stb. – történtekben annak, hogy a Fidesz és a Fidesz-vezetők finanszírozásában negyedszázadon át meghatározó szerepet játszott Simicska Lajos, illetve Orbán Viktor pártelnök összerúgta a patkót.

Feltehetően egyre nagyobb lehet a hiány a pártkasszában mióta kiszikkadtak a jól bejáratott, a Simicska Lajos által és a neki feltétlen engedelmességgel tartozó apparátussal működtetett pénzcsatornák. Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy azt állítsuk: az újak kialakítása, a pénzcsapok kezeléséhez megbízható emberek beállítása bonyolult, időigényes feladat. Ráadásul az esetleges árulással immár hatványozottan kell számolni. Mert, ha a kollégiumi társ Simicskával megtörténhetett az, ami, akkor ugye a jövőben miként bízhat meg feltétel nélkül Orbán Viktor bárkiben is?

Az Európai Unió átlagos korrupciós mutatószámaihoz képest messze nagyobb összegeket felemésztő magyarországi közbeszerzési eljárások mellett, szerintem ez az a konstelláció, amelynek paraméterei fogódzót jelenthetnek ahhoz, hogy megértsük, miért botrányosan túlárazottak a magyar állami média műsorai nemzetközi összehasonlításban, s hogy a nagyrészt érdektelen adások miért megrendelők, közvetítők és gyártók átláthatatlan szövetén keresztül jutnak el a nézőkhöz, a hallgatókhoz. Nyilvánvaló, hogy a közbeiktatott szervezetek sokasága miatt irdatlan összegek folynak el látszattevékenységekre. Ennél is fontosabb azonban, hogy a hatalmas, esetleg pártkiadásokat fedező summák útjának követése lényegében lehetetlenné válik a sok-sok áttétel miatt.

Úgyhogy én csöppet sem lennék meglepődve, ha az állami médiumoknál újabb, hasonló fordulatok követnék egymást a közeljövőben. Mert van még ott néhány zsíros produkció, amelynek fölét egyelőre nem a hatalom legbelső köreihez tartozók kanalazzák le… #

Fotó: MTI - Zih Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

http://bekialtas.blog.hu/api/trackback/id/tr308195858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

röf 2015.12.24. 17:08:23

Nincs semmiféle Jakupcsek ügy.
Jakupcsek egyike az eddig is túlfizetett, érdemtelenül túlreprezentált, sivár, arctalan, tizenkettő-egytucat kategóriájú őscelebek listáján szereplő senkiknek.
Épp ideje volt helyre tenni.

Netuddki. 2015.12.24. 17:46:44

A kérdés inkább úgy helyes, hogy ki bízhat meg az orbánban?

titánlakat 2015.12.24. 18:01:35

"Maga Bolgár György is kínos helyzetbe került, mert azzal védte tévés kolléganőjét, hogy vele mégiscsak humánusabban kellene bánni, mint egy vasmunkással"
40 éve vagyok vasmunkás.....mi a baj velem???

Köldök_szösz 2015.12.24. 19:19:13

Ebben az országban ha nem árulják tovább a kedvenc ropimat annak is valami politikai háttere van?

herut 2015.12.24. 19:28:42

@röf: Szó szerint! Ebbe a kategóriába tartozik még Csiszár J. is.

bolsipörkölt 2015.12.24. 19:44:49

@titánlakat: "40 éve vagyok vasmunkás.....mi a baj velem???"
A liberális felfogás szerint te nem vagy egyenértékű Jakupcsekkel.
A hiszti is jól jelzi, hogy a többi 129 "nímand" senkit sem érdekel, pusztuljanak, csak Jakupcsek maradjon.
Undorítóak.

féregírtó 2015.12.24. 19:49:51

Nem értek egyet azzal a felvetéssel, hogy most hiányzik a fidesznek Simicska pénze. Simicska addig kellett csak, amíg nem fértek hozza a közpénzekhez. Miután az ország önkormányzatainak többségét megszerezték, már nem volt anyagi probléma (mint köztudott, minden ilyen önkormányzat az akkor már beindult EU finanszírozású projektekből 20% -ot a pártkasszába kellett betenni). Most meg hogy tejhatalommal rendelkeznek, és ömlik be az ingyenpénz, bőven van zsebremilliárd. Inkább attól tart a felcsúti maffia, hogy Simicska az anyagi lehetőségeivel ellenzéki pártokat kezd támogatni, és akkor az ellenzék képessé válik széles körben a magyarok elé tárni a fideszes alvilági tolvajok valóságát. Akkor meg aztán rés lesz a hatékony agymosó tevékenységen.

Kelly és a szexi dög 2015.12.24. 21:48:27

Ha valami baja van, majd jól bezabàl a bifidusz eszenziszes joghurtból - ha már nekünk is ezt ajánlotta...

csiszlikek dáridója 2015.12.24. 23:07:13

Valami Fidesz-haver kitalálta, hogy megcsinálja a Ridikült külsőben irdatlan pénzért. Ennyi. Jakupcsek meg majd valami Fülöp-félétől vagy KálomPistától kapja majd a lóvét. Lesz, nyugi, senkit nem hagynak az út szélén.

andrásúr 2015.12.25. 04:36:42

@féregírtó: Te nem féregírtó vagy, hanem te magad vagy a féreg !

babbaba 2015.12.25. 06:23:39

@andrásúr: Ha valóban úr lennél, nem állnál tolvajok mellé.

ötköb 2015.12.25. 09:07:13

Mi az hogy Simicskát nehéz pótolni?
Csak 3 név: Mészáros Vajna és a debreceni ember, aki szintén boldog kaszinó tulaj.
És akkor még a fehérvári építőcéges fickóról nem is beszéltünk. Sajnos az ő nevük nem ugrik be.

gigabursch 2015.12.25. 09:47:48

Ki az a beteg ember aki Jakupcseket egyáltalán nézi/hallgatja?

ursus artos 2015.12.25. 10:11:10

Jakupcsek művésznő!!!!! pfffffff xd

andrásúr 2015.12.25. 10:48:35

@babbaba: Majd ha hozzászólsz a témához, akkor válaszolok !

korupisti 2015.12.25. 11:11:58

Vészmadár firkász, aki a hisztéria hullámain szörfözik. Jakupcsek "művésznő"!? Kikkel járt együtt a színművészetire???

korupisti 2015.12.25. 11:15:21

Vészmadár firkász, a sajtóhisztéria hullámain szörfözik.
Jakubcsek "művésznő"! Óriási! Tessenek mondani, vajh' kikkel járt
egy osztályban a színművészetire a díva?

willcox 2015.12.25. 11:54:18

Nemzeti tv elképesztően részrehajló, nagyon kevesen nézik és felfoghatatlanul sok közpénzt emészt fel. Na ez itt az igazi probléma!

d.j 2015.12.25. 12:22:29

Karácsony szelleme belengi a hozzászólásokat :) Gratula az összes férgezőnek és libsizőnek. Ti, nemzeti keresztények sose tudtok leállni? Nektek mi szent? Még ti tekintitek magatokat a Magyar nép megszemélyesítőinek? Szánalmasak vagytok.
Boldog Karácsonyt.

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.12.25. 12:40:40

A nemzetmentő kormány az amelyik megmenti a hazát a liberalizmus és a homoklobbi karmaiból, amelyeket a tőkepénzes imperialista bankárok támogatnak.
Blogom, amely intellektuális világítótoronyként fénylik a neten, közírói munkásságomnak köszönhetően, segít ki titeket ebből a ballib sötétségből.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2015.12.25. 13:51:11

@korupisti: Az interneten nem csak beszólni, de keresgélni is lehet, például itt: hu.wikipedia.org/wiki/Jakupcsek_Gabriella Egyébként a "művésznő" kitétel, a cikk egészét tekintve, nyilvánvalóan ironikus értelmű. Bár ha ezt is magyarázni kell! Ajjajjaj! #