hangolás

karomkodnitilos142x142.bmp
 A VÉLEMÉNY SZABAD, A GOROMBA, A TRÁGÁR, AZ USZÍTÓ, A KIREKESZTŐ ÉS MEGBÉLYEGZŐ, SZEMÉLYESKEDŐ BESZÉDMÓD TILOS!
Mindez a nick névre is vonatkozik, mert ne itt élje ki beteges hajlamait! Ha pedig azt hiszi, hogy ez a szólásszabadság korlátozása - téved. Egyetlen újság, egyetlen műsor, egyetlen blog sem kötelezhető arra, hogy a tartalomért felelős szerkesztők ellenében bárki bármit közölhessen abban a médiumban. Indítson saját blogot, s ott azt csinál, amit akar, amíg teheti az első bírósági tárgyalásig, ahol a névtelen kommentelők vétkéért is Önre szabják ki a büntetést!

#

Az Esztergomi Járásbíróság 800 ezer forintra (400 nap fogházra) ítélt egy kommmentelőt holokauszttagadásért

2016. január 4-én.

#

Az Alkotmánybíróság 2014. 05.28-i állásfoglalása szerint a honlapok felelőssé tehetők a rajtuk lévő kommentekért. Ezért külön figyelmeztetés nélkül törlöm az ordenáré, a nyíltan uszító, vagy a szótagösszevonással alkotott morfémákba rejtett, mások megbélyegzésére alkalmas üzeneteket.

#

1. Köszönöm, ha jelzi a szövegem hibáit!

>> 2. Ne szemetelje tele a hazát trágársággal!

3. A stílus maga az ember.

#

LASZ AZ ISMERETLEN KOMMENTELŐNEK: Karel Čapek nyomán átgondolva, azt hiszem, én vagyok az az ember, akit az egymással szemben álló táborok, mindkét felet bíráló magatartása miatt, először ütnek agyon, mielőtt végképp egymásnak esnek.

#

a bekiáltás

Ne valamilyen párt, vagy személy iránti kritikátlan rajongás, vagy ellenszenv mozgasson, hanem a világ megismerésének vágya!

a bekiáltó

DLPortre122x123.jpg

Kabai Domokos Lajos

(1951)

Saját könyvek

Press - A nyomtatott és az elektronikus újságírás elmélete, gyakorlata, Press & pr - A médiatevékenység, a szervezeti és az üzleti kommunikáció alapjai, A lovaglás alapjai

Gyakorlat

Nyomtatott és televíziós újságírás; szerkesztőségek, pr-szervezetek, kisvállalkozások irányítása; politikai és üzleti kommunikációs tanácsadás; ismeretterjesztő, pr- és természetfilmek készítése; mindezek oktatása

Pályaív

Hajdú-bihari Napló (újságíró)

Magyar Televízió Híradó (szerkesztő-riporter, adásszerkesztő, műsorvezető)

Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium (sajtófőnök)

Heti Budapest (főszerkesztő)

Üzlet (vezető szerkesztő)

Vasutas Hírlap (főszerkesztő)

MÁV Rt. (kommunikációs igazgató)

Oktatás

Teleschola Televíziós Iskola (alapító ügyvezető, médiaismeret, televíziós dramaturgia, szerkesztői gyakorlat vezetőtanár); Corvinus Egyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, felső fokú OKJ-s képzések (médiaismeret, pr-gyakorlat oktató); orosz nyelvoktatás

Közösségi tevékenység

Magyar Lovas Kör (alapító elnök); Nemzeti Média Kerekasztal (ügyvivő); Magyar PR Szövetség (etikai bizottság elnöke); társasházi közösségi munka

Nyelvismeret

orosz, francia, angol

oroszul velem

TANULJ VELEM OROSZUL!
> Központban a beszédkészség, kezdőknél is

> Tankönyvvel való rendszerezés

> Az életeddel kapcsolatos gyakorlatok

> Biflázás nélküli nyelvtantanulás
#
Küldj telefonszámot a
domokospr@chello.hu
címre!
Visszahívlak: Kabai Domokos Lajos,
aki az orosz-ukrán témában
a legtöbbet posztolók között volt 2014-ben.

top 20

 1. Orbánt sarokba szorították 2014. november 28. 10:04
 2. Győzött a Fidesz, vesztett a haza 2018. április 09. 03:29
 3. Kezdődik Orbán Canossa-járása 2018. május 01. 15:12
 4. Pokolra kerül-e Kálmán Olga? 2016. szeptember 08. 20:48
 5. Az Orbán-Lévay örökség 2014. november 26. 10:58
 6. Sarka Kata meséi 2017. január 13. 14:19
 7. Már Orbánt is égeti Kiss László 2016. január 11. 16:32
 8. Bűzlik ez a kölni balhé 2016. január 06. 06:07
 9. Orbán, a kártékony 2018. március 16. 23:40
 10. Orbán félelembeszéde 2017. június 28. 12:49
 11. A halálba küldött hadsereg 2017. november 18. 07:00
 12. A Jakupcsek-ügy is Simicska-ügy 2015. december 24. 14:41
 13. Pávatánc idehaza is 2017. november 01. 01:07
 14. Katinka Urambátyámországban 2016. január 09. 02:02
 15. Kiss László nem érti Katinkát 2016. január 10. 02:32
 16. Orbán Viktor borzasztó magánya 2015. november 07. 13:57
 17. Orbán, Katinka, meg a NAV-elnök 2017. november 17. 02:19
 18. Bayer még mindig nem érti 2016. szeptember 10. 12:30

címkék < 10

öt legfrissebb

Orbán félelembeszéde

2017.06.28. 12:49 | Kabai Domokos Lajos | 147 komment

Címkék: propaganda migráció nemzeti konzultáció Orbán Viktor Európai Unió Brüsszel Soros György

Győzelminek volt szánva Orbán Viktor június 27-ei értékelése, félelembeszéd lett belőle.

orban_2017-06-27_balna_926x504.jpg

Időnként úgy érzem, be vagyok kerítve, de aki fél, ne menjen erdőbemondta nem is oly rég Orbán Viktor rajongóinak győri tábora előtt. Csakhogy nekem az a benyomásom, hogy a kormányzó párt vezetője mintha épp az előttem ismeretlen eredetű félelmeit leplezné azzal, hogy úton útfélen emlegeti a ránk leselkedő veszélyeket. Nem mintha nem vetne fel valóságos problémákat, de ezt anélkül teszi, hogy érdemi vitát nyitna róluk. S talán ennek következménye, hogy rendre elmaradnak a hosszú távra is érvényes, az ország gondjait komplexen kezelő, a nyilvánosság elé tárt megoldási javaslatai. Ezzel szemben, a magányos erdőjáróhoz hasonlóan, mintha hangos kiabálásokkal, füttyögésekkel szeretné elűzni saját nyomasztó érzéseit, amelyekkel aztán a környezetét is megterheli.

Igaz, ez lehetne magánügy is, csakhogy Orbán Viktor történetesen Magyarország miniszterelnöke.

Az ő környezete az ország, sőt Kelet-Európa és az Európai Unió. Ráadásul az alternatíva sem túlságosan biztató. Mert az is lehetséges, hogy a miniszterelnök és famulusai nagyon is számításból sokkolják az embereket. Talán úgy okoskodnak, hogy amíg a nép a külső veszélyekről morfondírozik, addig sem foglalkozik az őt itt és most közvetlenül hátrányosan érintő ellentmondásokkal. Mondjuk, a gyerekek nyolcvan százalékát érintő közoktatás leépítésével, az egészségügy tarthatatlan viszonyaival, a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetével, a túladóztatással, a legaktívabbak, a legképzettebbek tömeges külföldre menekülésével és azzal a gátlástalan rablással, amivel a kormányzók és a hozzájuk közel állók szemérmetlenül öntik saját zsebükbe a közpénz-milliárdokat.

Akár így, akár úgy, sajnos nem volt kivételes a kormányfő június 27-én, Pesten elmondott beszéde. Bizony, bizony Pesten és nem a középosztály valamelyik szokásos budai törzshelyén történt az eligazítás. A bűnös Pestre kellett elzarándokolniuk a legalább felerészt szépkorúakból álló Orbán-híveknek, hogy meghallgassák választottjukat. Ráadásul a zaklatott előéletű, az SZDSZ-es városvezetéshez kapcsolódó Bálnára esett a választás. Mit ne mondjak, a név eleve röhejes egy olyan politikus szónoklatához, aki maga minősíti a jeles eseményen is polgárinak, nemzetinek és kereszténynek az általa vezetett kormányt. De persze az itt a lényeg, hogy az úgynevezett nemzeti konzultáció legutóbbi aktusának lezárására szánta a rendezvényt a pártelnök-kormányfő.

Ez volt a menetrend szerinti ötödik ilyen kezdeményezés. Az „Állítsuk meg Brüsszelt!” felszólítás alatt futott.

Lezárása alkalmat teremtett arra is, hogy Orbán Viktor egyfajta nyári seregszemlét tartson. Mint mondá: „hogy ne csak úgy szétoszoljanak a hadak, aztán ki tudja, hogy szeptemberben, mikor és hol látjuk egymást újra”. A szóhasználatból ugyebár azonnal kiviláglik, amit fentebb ecseteltem a félelem égisze alatti iránymutatásról: vészterhes időket élünk, amelyek közepette a hadak szervezése magától értetődő, jóllehet az éber vezérnek résen kell lennie, ha azt akarja, hogy talpasai ne dezertáljanak a röpke két nyári hónap alatt. Pedig okuk erre – legalábbis a vezér szavai szerint – semmi, hiszen azzal biztatta őket, s talán önmagát is, Orbán Viktor:

– „mi a magunk magyar módján vagyunk sikeresek”;

– „mi úgy illesztjük be a nemzetközi tényezőket a magunk gazdaságpolitikájába, hogy abból olyan siker keletkezik, ami első helyen a magyaroknak jó és utána a többieknek”.

Eszerint idehaza lényegében rendben mennek a dolgok.

Hála – a kormányfő szerint – Schmitt Pál „alkotmányozó köztársasági elnökünknek”, Boross Péter miniszterelnök úrnak, aki „a mostani polgári, nemzeti és keresztény kormány munkáját tanácsaival és tapasztalataival, bölcsességével segíti”, Dalma asszonynak, akinek azt köszönhetjük, hogy „itt van Mádl Ferenc köztársasági elnök urunk emléke is”. Kifejezett kézcsók jár Antall József özvegyének is, akivel együtt „– anélkül, hogy beszélnénk erről – meg tudjuk idézni az első demokratikus kormányzat emlékét is, amely fontos útravaló a mostani kormányzat számára”. És persze ez a siker nem lenne teljes – a néven nem, csak egyik tisztsége szerint megnevezett – KDNP-elnök, a „bevált szövetséges és jó bajtárs”, illetve a „hátországot biztosító Kósa Lajos frakcióvezető urunk”, továbbá Varga Mihály miniszter úr nélkül, aki úgymond lehetővé teszi, hogy a szónok ne a pénzügyekkel, hanem más, politikai természetű ügyekkel tudjon foglalkozni.

Nem vitás, kivételes nagyságok! Bizonyára SZILÁRD támaszai a miniszterelnök úrnak. Végtére is ő mondta. De akkor miért ez a mostani beszédben is lépten-nyomon előtörő rettegés? Miért fogalmaz így a valamikori saját és környezete szerepével kapcsolatban picike csúsztatással élő Orbán Viktor: „Amikor 1990-ben elindítottuk, majd 2004-ban sikerre vittük Európa újraegyesítését, nem gondoltuk volna, hogy Európa egysége és jövője még a mi életünkben újra veszélybe kerülhet. Néhány éve azonban ismét azt látjuk, hogy Európa veszélyben van. Veszélyben az egysége, s ezért veszélyben a jövője is”. A szónok szerint olyan a helyzet, mint Szent László idejében – akinek pechjére, születésnapja okán kellett elviselnie, hogy tettei párhuzamba állíttassanak a mai feladatokkal: „Stop Brüsszel. Stop migránsok. Stop Soros”.

Innentől a beszéd ennek a három jelmondatnak az értelmezése, rémisztő víziókkal terhelt magyarázata. Orbán Viktor leginkább azt ecsetelte hosszasan, mi vár ránk, ha nem állítjuk meg

– Brüsszelt és a „brüsszelita Schulz elvtársat”, az Európai Egyesült Államok híveit, akik „valójában egy birodalmi központot akarnak, ahonnan akadálytalanul keresztülvihetik az olyan ötleteiket, mint az illegálisan érkezett migránsok szétosztása, a közös adópolitika vagy a közös szociális politika”, s akikkel szemben állnak azok az Orbánhoz (Schumanhoz, Adenauerhez, De Gaulle-hoz) hasonlók, akik a nemzetek Európáját akarják;

– a migránsokat és az európai vezetés elsősorban baloldali szárnyát, amely „érvek arzenáljával bombázza Európa polgárait, és próbálja elaltatni éberségüket”;

Soros Györgyöt, a „magát felsőbbrendűnek képzelő, elszánt és sikeres pénzembert”, aki „magyar, tehát eszes”, s aki „egy kiterjedt maffiahálózatot működtető spekuláns, aki Európa békéjét és jövőjét veszélyezteti”.

E tételmondatokat értelmezte Orbán Viktor oda-vissza többször is.

Hogy közben az eredeti határidőhöz képest két héttel meghosszabbított, úgynevezett nemzeti konzultációról megállapítsa: „hazánkban szinte teljes konszenzus van abban, hogy gazdaságunk függetlenségét és migrációs politikánkat meg kell védenünk a brüsszeli beavatkozástól”. Ami persze megint csak csúsztatás, hiszen a több mint 8 millió kérdőívből a miniszterelnök bejelentése szerint is alig 1,7 millió érkezett vissza, bár ezt az adatot sem ellenőrizte még egy közjegyző sem. És ha még azt is hozzátesszük, hogy ez a feltételezett sokaság nyilvánvalóan nem tükrözheti a társadalom szociológiai szerkezetét, s hogy a felkínált kérdések és válaszlehetőségek – egy korábbi cikkemben kifejtettek szerint is – meglehetősen tendenciózusak voltak, ennek a miniszterelnöki hivatkozásnak csupán propaganda értéke van.

Igaz, ezt a hatást ezúttal sem kellene lebecsülni. A félelembeszéd – a megelőző, uszító plakáthadjárattal, az állami médiumok minden negyedórában sugárzott, gyűlöletkeltő híreivel együtt – nagyon is célba talált és találhat. Továbbra is eltereli a figyelmet az országló kaszt féktelen mohóságáról, egyáltalán más létkérdésekről. Köztük azokról a gondokról, amelyeket jól tár fel a magyar miniszterelnök, viszont magatartásával valójában akadályozza az egész Európa, sőt világ összefogását az ezek miatti feszültségek érdemi és tartós enyhítése érdekében. (Amint erről már magam is írtam két éve, sőt annak előtte is.) Mindezt annak érdekében, hogy a hatalomtechnikus Orbán Viktor minél inkább meghosszabbítsa uralmának idejét.

Innen nézve, bizonyára nem járunk messze az igazságtól, ha feltételezzük: Orbán Viktort és holdudvarát a félelemérzet vezérli. Az attól való félelem, hogy ha elveszítik a hatalmat, akár számon is kérhetik rajtuk a harmadik köztársaság demokratikus intézmény-rendszerének meggyengítését, lebontását, a közpénzekkel való önkényes bánást, sőt a gátlástalan rablást, a jogbizonytalanságot, az ország szellemi kivéreztetését. És mindennek legteteje, vagy ha úgy teszik, legalja: a félelmük leplezésére a társadalom félelemérzetét a bénultságig fokozzák. Halovány fény az alagút végén: ha jól érzékeltem a televíziós közvetítés vágóképein a gondterhes tekintetekből, a csak gyéren felhangzó tapsokból, a teremben ülőknek a szónoki poénkodásra adott, korántsem egyöntetű nevetgéléséből, erre talán már a legkipróbáltabb hívek egy része sem egészen vevő. Győzelmet ünnepelni jöttek, de alighanem sokan kétségekkel, ha nem kifejezett félelemérzettel távoztak. Talán felsejlett egyesekben: ez a hatalom sem tart örökké, kezdhetnek egy újabb igazodásba. #

CÍMKÉP: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérő, Álljunk ki Magyarországért! országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén a Bálna Budapest Rendezvényközpontban, 2017. június 27-én. (Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet)


A bejegyzés trackback címe:

http://bekialtas.blog.hu/api/trackback/id/tr2112625875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Happy Hepar 2017.06.29. 10:11:22

@zokogjatok: Persze, hogy nyerne. Ám ez az ország nyomora. Az ellenzék széttagolt (pedig együtt több biztos szavazóval bír, mint a fidesz), a túlméretezett fidesz média pedig bárkit lejárat a hazugságaival.

Túsz az ország.

De tudod te ezt szerintem.

ben2 2017.06.29. 10:11:33

Az a baj az ilyen blogokkal, hogy ahelyett, hogy elemeznék a valóságot, formálni akarják.
Így aztán tök mindegy, hogy mi a heti történés, abba szerintük Orbán csütörtökre tutira belebukik.
Az csak a gond, hogy aztán jönnek a választások és a menetrendszerinti ballib zakó, ami győlöletextázisig emeli a hisztériaszintjüket, amíg el nem pattan egy ér az agyukban.

Ahelyett tehát, hogy Orbán felelmeiről, bukásáról, stb. menne a fingreszelés jobban járnának, ha pl. arra a dilemmára keresnék a választ, hogy hogyan akarnak úgy választást nyerni, ha az ellenzéki szavazatok két nagyjából egyenlő részre oszlik a ballib pártok és a jobbik között.
Ugyanis ha sikerülne is a választásig úgy felhergelni a protest szavazókat, hogy a kormány elveszti a választást, mil kerülne a helyére?
Jobbik-MSZP-DK koalíció?
Milyen programmal? Egyszerre támogatnák a melegházasságot és vezetnék be a szent korona tant az alkotmányba? Lebontanák a kerítést, de lőtornyokat telepítenének a déli határra? Népszavazással léptetnék ki az országot az EU-ból, de minél hamarabb bevezetnék az eurót? És így tovább...

Happy Hepar 2017.06.29. 10:13:28

@enpera: Ezért is jár pénz? Nem kell értelmes mondatokból álló kommentet írni? Esetleg gyűlölködni kicsit?

Happy Hepar 2017.06.29. 10:15:20

@Kivlov: Kb ugyanannyi értelme van az írásainak, mint a fidezes kommenteknek. Ne bántsd! :-)

Happy Hepar 2017.06.29. 10:19:10

@ben2: "Az a baj az ilyen blogokkal, hogy ahelyett, hogy elemeznék a valóságot, formálni akarják."

Mekora humorzsák vagy ma is! :-) Formálni akarják a valóságot? Tv2, Ripost, 888, Magyar Idők, MTVA, Megyei hírlapok, Pesti Srácok, stb...

És az "ilyen" blogokkal van bajod, hogy "formálni" akarják a valóságot?

ROTFL Manó 2017.06.29. 10:22:40

@Merlot: Dugtam én már csúnya fejű lányt is. A puncija ugyanolyan volt, mint bármelyik másik lánynak. Sőt, még hálás is volt, mert évek óta nem pókhálózta senki.

1ghost 2017.06.29. 10:36:36

@ben2:

Hát ez meg, hogy a picsába csináltad te retkes orbánista bérfidesztroll, hogy egyetlen igaz mondatot nem tudtál belerakni a hazugságszövegbe?

Legalább a látszatra ügyelhetnél, hogy ne élből röhögjenek rajtad!

Helga Beauty Salon 2017.06.29. 10:40:14

@ROTFL Manó: Dugtam én már csúnya fejű lányt is. A puncija ugyanolyan volt, mint bármelyik másik lánynak. Sőt, még hálás is volt, mert évek óta nem pókhálózta senki.

Merő jószívűségből mi? Közben mondogattad, hogy "Manó, Manó, a jó szíved fog egyszer a sírba tenni téged"! :DD

Andy73 2017.06.29. 10:40:33

A blogger egy alternatív valóságban vagy álomvilágban él, teljesen fordítva ül a lovon. A hatalom elvesztésétől a baloldalnak kellett rettegnie Öszöd után, 2006-tól négy éven át, és a hatalmat el is vesztették a következő választáson, 2010-ben, csúfos bukással. Azóta kétszer kétharmaddal nyert Orbán, és a legtöbb közvéleménykutató szerint erre jó esélye van jövőre is, jelenleg nagyobb a fölénye, mint az előző ciklusok hasonló szakaszában.
A belpolitikában tehát semmi oka a félelemre, a külpolitika, az európai helyzet azonban valóban aggodolomra adhat okot minden felelősségteljesen gondolkozó ember számára. A migránsoktól már az olaszok is besokkaltak, már ők is Brüsszelt okolják, hogy nem védik Európa határait, amit ugyebár Orbán megvédett a kerítéssel, amit a baloldal végig támadott, és le is bontana, ha lenne rá bármi esélye. A francia, német vagy éppen az angol terrortámadások sem éppen örömteli események, az angolok már ki is léptek az EU-ból. Tehát egy felelősen gondolkozó embernek - és politikusnak - van oka az aggodalomra.
Persze az ilyen balos bloggerek a politika alatt nem a szolgálatot, hanem kizárólag a hatalom gyakorlását értik. Ezért azt hiszik, hogy ha egy politikus aggódik, az kizárólag a hatolom féltését jelenti, mint például az öszödi böszme esetében.

subtotal 2017.06.29. 10:43:20

Én Viktorék helyében attól félnék, hogy a kiépített jogi hatalmat valaki mások majd a közben ezzel kiépített gazdasági hatalmuk ellen fogják fordítani.
Mivel már nincs kétharmada, lebontani se fogja tudni, ha akarja se.

Könnyen elkaptuk, uram! 2017.06.29. 10:44:05

@morph on deer: mit röhögtök? Én így szállok le a bicikliről!

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.06.29. 10:47:08

Szerintem olyan nagyon nem kell rettegnie, a 2010 előtti katasztrófális gazdasági eredmény, dühöngő korrupció után sem vontak senkit felelősségre, jó eséllyel, ha Orbán veszít, őt se fogják.

Esetleg pár túlontúl ügyetlen és kapzsi csinovnyikot elkapnak és kicsit megszorongatnak, de a bosszúállás pont az intézményesített korrupció miatt nem divat kishazánkban.

Kéz kezet mos.

Könnyen elkaptuk, uram! 2017.06.29. 10:50:49

@zokogjatok: Zokogok. Ennyire buta legyél...
Hiába, látszik a NER hatása. Le kéne jönni a NERről.
Ha Afrikába költözik, nem migránsok közt fog élni. Ők ugyanis ott otthon vannak. Te eleven fa gircses-görcsös ága.

ben2 2017.06.29. 10:51:35

@Sörös Mérenc:

Látom nem érted, mert nem akarod megérteni.
A tv2, ripost, Magyar Idők, stb. vitán felül kormányzati agitpropot tolnak, az RTL Klub, ATV, Index, MNO, Hírtv, 444, 168 óra, HVG, Népszava, stb. meg ellenzéki agitpropot. A magyar média 100%-a pitiáner pártpropagandát folytat már 1989 óta, 2010 óta csak annyi változott, hogy a 99%-os ballib elfogultság leolvadt kb. 60%-ra.
A másik, hogy az öszödi beszéd és a média a botrány kirobbanásakor előadott szerecsenmosdató seggnyalása ("szenvedélyes igazságbeszég" ugye) teljesen hiteltelenné tette nem csak a szoci politikai elitet, de a kesztyűsbábként viselkedő médiáját is. Innentől kezdve az társadalom jelentős része immunissá vállt a politikai bullshiteléssel szemben jönnön az balról vagy jobbról.

A ballib mikroblogok nagy többsége viszont megragadt a 2000-es évek elején és abba az illúzióba ringatják magukat, hogy továbbra is mindenki ugyazt a ballib mantrát tolja, ezért ahelyett, hogy a valós helyzetet elemeznék, ami ugye fáradtságos, inkább az indulatokat gerjesztik és légvárakat építenek.
Ez nem a kormányzati drukkerek szempontjából problémás, hanem ellenzéki szempontból, mert kontraproduktív.
Ez a fajta ostobaság nem összekeverendő a kormányzati agitprop nívótlanságával, mert a kormányzati média alternatív valósággyártása hasznos a kormánynak, az ellenzéki alternatív valósággyártás viszont káros az ellenzéknek.
A kormányzati propaganda ugyanis túltol és erőszakosan tematizál neki kedvező ügyeket (rezsicsökkentés, családtámogatás, migránsok), az ellenzéki viszont tele van ellentmondásokkal és gyakran szembe megy a saját választóik igényeivel és a józan ésszel (a szoci szavazók sem akarnak arabokat, de nyugaton jól hangzik a kerítésbontás ugye).

És még egyszer: továbbra sem hajlandóak meglátni az "elefántot a szobában". A kormányellenes szavazatok minimum 45%-át a Jobbik teszi ki és a balliberálisok még csak meg sem kísérelnek választ adni erre az alapvető dilemmára.

ben2 2017.06.29. 10:55:56

@1ghost:

Kimaradt a reggeli xanax?

Void Bunkoid 2017.06.29. 10:59:05

@legális: az a baj, hogy nagyon sokan még mindig nemzetállamban gondolkodnak, pedig a "nemzetállam" gyakorlatilag PONT az ipari-közlekedési-kommunikációs "forradalom" kiteljesedésével túlhaladottá vált - valamint maga a fogalom, annak ellenére, hogy ezredéveket szoktak emlegetni, maga a nemzetállam egy 19. század második felében megszületett találmány, ami az akkorra túlhaladott monarchikus/feudális viszonyokkal szemben volt modern eszme.

A nemzetállamok előtt kb úgy működött az "nemzet" illetve "állam" fogalma, hogy az tartozott akármelyik országhoz, aki elismerte az illető ország uralkodóját feljebbvalójaként.

Így eshet meg, hogy a híres magyar nemesi családként, sőt állandó báni tisztségükről ismer, tisztelt Zrínyiek fontos szerepet játszanak a _magyar_ történelemben, de ugyanúgy, mivel HORVÁTOK, a horvát történelemkönyvekben is jelentős államférfiakként vannak jelen. Csak éppen a magyar koronára esküdtek fel.

Jelenleg a nemzettudatot szerintem már nem kerítések, államhatárok határozzák meg, hanem az, hogy minek érzed magad. Ugyanúgy dolgozhatsz magyar állampolgárként, Magyarországra adózva magyar cégnek mittomén, Kuala Lumpurban is, ha ott érzed jól magad.

Ha féltik, hogy a gonosz nyugati multik elviszik a hasznot, csináljunk akkor magyar multicégeket és szervezzünk ki egy vagon melót valami bantusztánba, ahol elvégzik a niggerek a melót két marék búzadaráért (hehehe), mi meg eladjuk az általuk összeeszkábált silány termékeket jó drágán, és ömlik a szociális hálóba a kihasznált bantuk által összelapátolt haszon, nem dolgozunk, de tökjól élősködünk Afrikán.

A nyugati multik elleni szítás 90 százalékban egyszerű irigykedés, hogy ők bezzeg megcsinálják, hogy kihasználják a náluk szegényebbet, mi meg nem, mert nem merjük vagy nem akarjuk - utóbbi esetben viszont nem kellene morcoskodni, mi rohangálunk tátott szájjal a f*szerdőben. Igenis merjünk gecik lenni, és jön a prosperitás, kész. A kapitalizmus erről szól.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.06.29. 11:02:42

@odysszeusz: Nagyjából ez. Orbán pont olyan, amilyet megérdemlünk.

@Sörös Mérenc: pont ez az, hogy tagállam vagyunk, jogokkal, lehetőségekkel és saját érdekekkel. Például a mi érdekünk, hogy ne tekintsenek minket kolonizálandó lakatlan indián földnek, ahova arabokat és négereket lehet betelepíteni, ha épp nem akarják, hogy nyugaton láb alatt legyenek.

1ghost 2017.06.29. 11:03:10

@Andy73:

Te idióta orbánhülye! Ezt már a másik nickeden is elmondtad! Ekkora a káosz?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.06.29. 11:13:55

@Void Bunkoid: "Jelenleg a nemzettudatot szerintem már nem kerítések, államhatárok határozzák meg, hanem az, hogy minek érzed magad."

Ha valaki következetesen nem magyar emberek között él, nem magyar vállalatban dolgozik, nem magyar emberek a barátai és a rokonai, akkor nem magyar.

Ez nem erkölcsi bírálat, hanem egyszerű ténymegállapítás. A nemzetállamok pedig nem túlhaladottak, hanem szerves részei a jelenlegi globalista világrendnek, ahogy a városi önkormányzatok, a vállalatok és a családok. Attól még, hogy valaki a Raiffaisen Banknak dolgozik még nem jelenti, hogy az illető nem lehet magyar állampolgár, győr lakos és a Horváth család tagja.

Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy nem a GDP, hanem a GNI számít, nem egy ország állampolgárainak, hanem egy nemzet, egy közösség tagjainak kell tekintenünk magunkat.

Ha valaki éppen Kuala Lumpurban, de egy magyar vállalat megbízásában dolgozik, a helyi maláj és kínai lakosokon kívül magyar barátai vannak, akikkel rendszeresen beszél és még ha kínai apától vagy anyától származó gyerekét is magyarul tanítja, akkor persze ő is magyar, mert de facto a közösség része.

Én nem azt mondanám, hogy magyarnak lenni identitás, mert ez azt jelenti, hogy mindenki maga dönti el, hogy magyar-e vagy sem. Én pont azt mondanám, hogy magyarnak lenni egy közösséghez tartozás, vagyis az határozza meg, hogy magyar-e vagy sem, hogy részt vesz a magyar közösségben, másokért tesz-e annyit, hogy őt magyarnak tartsák.

Ezért magyarnak lenni lehet hatalmas nagy érdem, amiért valaki keményen dolgozik, hogy egy idegen környezetben is tartsa a valódi tartalommal megtöltött magyarságát, vagy lehet teljesen értéktelen dolog is, hogy egy aszociális alak Magyarországon él, származását tekintve magyar, de minden magyar aki ismeri inkább szeretné nem ismerni.

legális 2017.06.29. 11:14:15

@Void Bunkoid: kösz a kifejtős válaszodat. A következtetéssel nem értünk egyet, de ez nem baj.
Üdv

Void Bunkoid 2017.06.29. 11:16:56

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: +1, sőt +1000. Nagyon intelligens, értelmes rekomment, tiszteletem. Ilyennek kellene lennie az itt kommentelők jórészének speciel.

legális 2017.06.29. 11:17:16

@igazi hős:
Közműcégek, cukorgyárak, Malév, Ferihegy, Ózd, Miskolc, Dunaújváros, étkeztetés, húsipar, tejipar, konzervgyárak....
Legfájóbbak nekem a közműcégek és Ferihegy.

ben2 2017.06.29. 11:18:26

@Void Bunkoid:

Az a probléma az egész egyesült Európával, hogy míg kifele mindenki a multikultiról meg az Egyesült Európai Államokról papol, addig a nyugati államok kő kemény nemzetállami logika szerint működnek. Magyarázd meg egy németnek vagy pláne egy franciának, hogy ma már nincs olyan, hogy német vagy francia érdek. Lol.
Amikor az EU-ban azt követelik a kelet-európai államoktól, hogy adják föl a nemzetállami érdekeiket a közös jó érdekében, valójában azt várják el tőlük, hogy a német és a francia érdekek előtt kapituláljanak.
A nyugati multikat is így érdemes szemlélni: egy magyar nagyvállalkozásnak esélye sincs valódi nemzetközi multivá nőni, mert a német, francia, japán, usa, uk piacokon fű alatt kő keményen megy a protekcionizmus, csak a nagyobb szereplők kölcsönösen ledealelnek egymással. Egy magyar startup számára ma az sikersztori, ha nemzetközi szinten felfigyeljenek rá és egy nyugati multi felvásárolja kilóra, az alapítók meg egy szép összeggel "exitelnek".

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.06.29. 11:22:49

@legális: "Orbán és több nemzetek Európája ügyben gondolkozó és az Európai Egyesült Államok téveszmében hívők meccse pont erről szól."

Ott a pont! Ezek a Soros bérenc liberálisok azért léptek be az EU-ba, hogy az EU beolvasszon bennünket és ne legyünk tovább nemzet és magyar meber. Hanem EU ember legyünk mint a német meg a francia meg izlandi meg észt. Hát kell ez nekünk? Brüsszelnek üzenjük: Soha, soha, soha!
Orbán Viktornak nagyon igaza van hogy 2018 után ki kell lépni az EU-ból, mert azok csak mennek előre és csak mennek és mennek, nem állnak meg.

SZAVAZZATOK 2018-BAN ORBÁN VIKTORRA HOGY KI TUDJUNK LÉPNI AZ EU-BÓL! SOHA TÖBBET MSZP-T AKIK BENNMARADNÁNAK!

illaim 2017.06.29. 11:54:37

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Az egész úgy baromság ahogy leírtad! Ha következetesen nem magyar emberek között vagy, akkor kinyílik a csipád, hogy lehet másképp is! Ha megismersz más kultúrát is, akkor fogod igazán tisztelni Adyt, Arany Jánost meg a többieket, feltéve , hogy még a kiutazásod előtt egyáltalán ismerted őket!
Amiről te írogatsz az nem más mint félelem az újtól, a mástól, egy kishitű baromság!

illaim 2017.06.29. 12:12:45

@ben2: " Egy magyar startup számára ma az sikersztori, ha nemzetközi szinten felfigyeljenek rá és egy nyugati multi felvásárolja kilóra, az alapítók meg egy szép összeggel "exitelnek"."
Most már csak azt kellene észérvekkel leírnod, hogy miért nem a magyar kormány támogatja a nemzetközileg is versenyképes ötleteket?
Miért magyar betegség, hogy itthon nem lehet kitörni a középszerűségből?
Ebben a kérdésben is fel lehet tenni, hogy miért nem működik a reális önkritika? A saját hülyeségeink miatt miért mindig más a hibás?
Kezdhetnéd magaddal! LOL

ben2 2017.06.29. 12:20:15

@illaim:

Nem más kultúrák megismeréséről van szó, hanem hosszabb távon, életvitel szerűen élni egy másik kultúrában minden komolyabb magyar vonatkozású kapcsolat nélkül.
Aki élt már huzamosab ideig külföldön az tudja, hogy csak az tud hosszabb távon érvényesülni, aki minden erejével igyekszik minél jobban integrálódni a helyi kultúrába. Aki kivándorol mondjuk az USA-ba és 20 év után még mindig magyarnak mondja magát, nem pedig magyar származású amerikainak, az az egész életét ideiglenes állapotban éli le, mert végig abban lesz, hogy előbb-utóbb hazamegy, ezért nem tud hosszabb távon elköteleződni. (Az ilyenek irogatnak amúgy a helyi fórumokra hosszú önigazoló sirámokat, hogy mennyire szar volt nekik Magyarországon, bezzeg ott milyen jó az élet.)

ami szabad 2017.06.29. 12:37:30

Jó volt olvasni a magyarság - tudatok fejtegetéseit, és a kulturált stílust. Üdítő kivétel. El lehet mondani Radnótival, Illyéssel, meg a saját szavainkkal is. Én pl. magyarnak azokat gondolom, akik magyarnak vallják magukat, magyarul , és képesek, mondjuk 5 összefüggő mondatban megfogalmazni, miért is szeretik a hazájukat, vagy miért is vallják magukat magyarnak. (itt a rengeteg nemzetiségire gondolok, hiszen akár hogy is vizionál etnikai homogenitást, ezzel elkésett néhány száz évet. :) ) A nemzetállam- kontra világállam ( egyelőre EU ) kérdése bonyolult, és sokan a változásoktól való alapvető félelem jegyében elutasítják, noha kicsi a valószínűsége, hogy emberiség lenni- vagy nem lenni szempontból, ne erre mennénk majd tovább. Az persze, hogy ez nem néhány évtizedes, hanem esetleg évszázadokban mérhető folyamat lesz, elképzelhető. A történelemben mindig is voltak előre és kisebb hátralépések is, - ha úgy tetszik korrekciók- de attól még nem sikerült minket az ősközösség szintjére senkinek visszavinnie, noha néha elég közel kerültünk ahhoz, hogy anti-evolúcóval emberből állattá váljunk. Most itthon éppen HÁTRAFELÉ haladunk, de ez csak ideig- óráig tart, ebben csak az a sajnálatos, hogy a mi emberöltő- létünk szempontjából, mégiscsak meghatározó. :( Hisz sajnálatosan nem vagyunk mi macskák 9 élettel, így ezt az egyet, ami adatott, szeretnénk békességben, és ha lehet jólétben + boldogságban eltölteni. Vigasz lehetne, hogy így volt ezzel minden elődünk, és többnyire nekik sem adatott meg. A különbség pusztán annyi, hogy elvileg, most lenne lehetőségünk arra, hogy a "zsarnokot" elhajtsuk, míg mondjuk anno a törököt/ osztrákot/ olyik királyunkat, nem volt ilyen egyszerű. És amire nem vagyok büszke magyarként, az az, hogy ilyen könnyedén hagyjuk megosztani azon az alapon a "népet" hogy ő magyar, ő meg idegen szívű! Ez egyszerűen baromság! Egy hatalomtechnikai eszközt használnak ellenünk propaganda gyanánt! Én rengeteg emberrel beszélgetve arra jutottam, hogy az emberek nem kis hányada hazafi, akik azonban MÁS T GONDOLNAK arról, mi jó az országnak! Azt hiszem, a rengeteg nemzeti érdekre való hivatkozás, lassan azt is indokolná, egyszer definiáljuk már, melyek is az ország valós érdekei, és ez segíthetne abban, hogy lássuk, ez a hagyományos jobb- bal, tényleg a múlté, itt inkább az a kérdés, merre is van az ELŐRE?

Gyurcsany Ferencc 2017.06.29. 12:37:38

Az illegalis bevandorlast tamogato ellenzek, elukon a jobbikkal, katasztrofat hoznanak az orszagra a kerites lebontasaval, ezzel az Orbanfobiaban szenvedok is tokeletessen tisztaban vannak.

Gyula Valcz 2017.06.29. 12:38:37

@DFK: Azért, ha mind az 1294 migráns ide jönne még mindig mi lennénk többen.

ben2 2017.06.29. 12:39:31

@illaim:

@illaim:

Kicsit ellentmondásosak az elvárásaid.
Egyrészt le kell számolni a nemzetállami protekcionizmussal, másrészt meg a kormány támogassa a magyar vállakozásokat a globális versenyben?
Most akkor melyik?
Kinek kellene szerinted önkritikával élnie? Az államnak, amiért nem avatkozik bele eléggé a gazdasági folyamatokba, vagy a magyar vállalkozásoknak, amiért nem képesek önerőből kitörni a középszerűségből?
Egyébként senki sem hibáztatott itt másokat, éppen ellenkezőleg: a németek, franciák, amerikaiak a saját érdekeiket védik, ez így természetes, ahogy az is, hogy egy ilyen közegben nekünk is ezt kell tennünk.
Ezt kellene felfogni és nem kellene valami hagymázas multikulti eszme kedvéért a saját érdekeiket mások mögé sorolni.

Gyula Valcz 2017.06.29. 12:39:40

Orbán betegségét üldözési mániának hívják.

Gyula Valcz 2017.06.29. 12:39:55

Orbán betegségét üldözési mániának hívják.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.06.29. 12:45:21

@illaim: Nem az számít, hogy melyik kultúrát ismered, hanem, hogy melyiket gazdagítod. Ha nem magyar emberek között élsz, nem magyar emberekkel dolgozol, akkor nem magyar vagy, hanem azokhoz az emberekhez tartozol, akik ténylegesen a barátaid, a családod, a munkatársaid. Nem attól lesz valaki magyar, mert ismeri Adyt vagy Weörest.

Valamint én nem teljesen értek egyet ben2-vel, szerintem nem ennyire rossz a helyzet, van aki be tud futni külföldi piacokon is a startupjával, a startupok nagy része pedig mindenképp az előnyös exitre épít, mivel a piacon csak pár nagy konglomerátumnak van hely.

Viszont amit te írtál, az is elég nagy blődség. Sem a Google, sem az Apple, sem a Microsoft, sem a Monsanto nem attól lett nagy, hogy a Jó Állam a megfelelő pillanatban felkarolta a Vállalkozót és melléállt. Fel kell ébredni, hogy Magyarországnak nincs arra kerete, hogy állami keretek között akármilyen gazdaságpolitikával csodát tegyen és nagy nemzetközileg sikeres vállalatcsoportokat hozzon létre. Ez úgy baromság, ahogy van. Viszont nagyon is igaz, hogy az állami jelent mellett legalább annyit számít a gazdaságban a kulcsvállalatcsoportok, azigazán nagy konszernek befolyása.

Ehhez pedig nem állami szinten, de a magyar vállalkozóknak, a magyar üzleti élet szereplőinek kell a saját kis klánszövetségüket létrehozni és jól menedzselni. Ez történt régen Amerikában, Németországban, Nagy-Britanniában. Majd ez zajlott le Japánban és Dél-Korában, majd pedig most Kínában az Alibabával. És persze egy magyar csoportnak soha nem lesz olyan befolyása, mint egy kínainak vagy amerikainak, de ez az az út, ami valamiféle sikerhez vezethet magyar vállalatok számára.

Amúgy meg nincs semmi szégyen startupok gyártásában sem, hatalmas személyi sikert jelent és az ország számára is jó lehetőség.

morph on deer 2017.06.29. 12:52:02

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
"...másokért tesz-e annyit, hogy őt magyarnak tartsák"

A tévedés ott van, hogy te nem attól vagy magyar, - vagy hottentotta, - hogy ki tart annak, hanem hogy te magyarnak tartod-e magad!
Ezért nem stimmel a "a helyi maláj és kínai lakosokon kívül magyar barátai vannak, akikkel rendszeresen beszél" feltétel sem.

Én például éltem úgy külföldön, hogy a másik 'magyar' a környéken egy piti tolvaj volt, aki eleve azért hagyta el az országot, mert forró lett a talaj a lába alatt, kint ugyanazt folytatta. Tudom, mert még büszke is volt rá, hogy ő mennyivel fifikásabb, mint a naív helyiek, és hencegett az "eredményeivel" már az első - és egyetlen - találkozásunk alatt.

Eközben a helyi "bennszülöttek" számára mindketten "magyarnak" számítottunk - gondold végig! Bár csak az ő autóján volt nagymagyarországos matrica (nem erdélyi volt!) - mégis a viselkedésünk alapján kategorizálta a helyi lakos a "magyarokat"!

Én ilyen emberrel semmilyen közösséget nem vagyok hajlandó vállalni, sem itthon, sem külföldön!
És akkor most ki a magyar? Ha ő annak számít mások szemében, akkor én legszivesebben azt is letagadnám, hogy értem a nyelvet!

Szóval ez nem ennyire egyszerű kérdés.

Véleményem szerint attól, hogy nem vagy 'aktív' tagja egy csoportnak, amelyet "magyarnak tartanak" - kik is? - még lehetsz "igazi" magyar, sőt! Bizonyos körülmények között talán az az egyetlen út, hogy "magyar" maradhass, ha nem állsz be a falkába...

Szerintem az magyar, aki annak érzi magát, esetleg még annak is tartja magát - függetlenül attól, hogy milyen klikk éppen miképpen definiálja a 'magyarságot', vagy miképpen próbálja kisajátítani azt a jogot, hogy majd ő/ők eldönti(k), ki is a magyar!

Vagy te magad eldöntöd magadról, vagy senki más!
Senki nem döntheti el rólad és helyetted ugyanis, semmilyen jogcímen!
Sem most, sem máskor. Ez van.

Hmmm... 2017.06.29. 13:24:13

Ami megint csak említésre méltó az az, hogy az "akiknek hálával tartozunk" sorából _valamiért_ megint csak kimaradt Sólyom László volt köztársasági elnök, aki _nem_ volt beteg a kifelé függetlenséget propagáló (és ezért e fideszes naggyűlésen meg nem jelent), bár valójában főtámasz jelenlegi köztársasági elnök Áder megválasztási ceremónikája idején sem, de _valamiért_ azt is elkerülte.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.06.29. 13:29:36

@morph on deer: ez egy olyan dolog, hogy arra a melléknévre, hogy magyar többféle különválasztható fogalom vetül. Valószínűleg én sem egészen jól fogalmaztam meg amire gonoltam.

Engem a legkevésbé sem érdekel, hogy valaki a szíve mélyén minek tartja magát. Mert az az ő dolga. Engem nyilvánvalóan az fog érdekelni benne, amit én is megtapasztalhatok belőle, hogy mit mutat kifele, mit mond, de leginkább, hogy mit tesz.

A "magyarság" márpedig nekem nem kultúra vagy identitáskérdés, mert én igenis úgy gondolom, hogy annak van értelme, hogy a magyarok egy nemzet, egy csoport, egy élő közösség. Nekem a magyarságról elsősorban, zsigeri módon nem a nyelv, a kultúra jut eszembe, hanem a szüleim, az otthonom, a szülővárosom... stb. És az, hogy ez a természetes közösség valamennyire kiterjed egy széles csoportra, akiket nem ismerek személyesen, de mégis megkülönböztetek másoktól. Ha nem így tennék, akkor teljesen kozmopolitának tartanám magamat, ha nem éreznék semmilyen erősebb köteléket egy magyar iránt csak azért mert magyar.

Nyilván nem bízok meg senkiben csak mert magyar, vagy hagynám, hogy kihasználjon, és nem is hiszem, hogy számíthatok arra, hogy jobb ember, mint bárki más. De ahogy igyekszem olyan szomszédságba, akikkel egy idő után mégis bizalmi viszonyt tudok kialakítani, úgy gondolom, hogy a nemzet is az emberi szerveződés egy fontos szintje, és létezhet tényleges közösség magyarok között, és számomra ezért fontos a magyarság. Nem azért mert szívesebben olvasok Aranytól, mint Sir Walter Scottól.

Éppen ezért is érzem csalásnak, ha azt mondanám, hogy nem tartozok egy közösségbe azzal a pitiáner bűnözővel, vagy gyerekeket futtató féreggel, akivel épp egy városba sodor a sors. Nem mondom, hogy a kollektív felelősség minden formája helyénvaló, ahogy nem akarnám egy nagykörúti kebaboson leverni az Iszlám Állam bűneit, de pont hogy tenni akarok az ellen, hogy ilyen emberek legyenek a magyarok, pont, hogy azt szeretném, ha a magyarság jobb lenne egy nap, mint bármely másik nemzet.

Én ezt értem magyarság alatt. Aki valamiért megtanulja a szakmát, de én vagy más nem fogadhatja fel, hogy kössön be neki egy fi relét, azt nem tartom villanyszerelőnek, még ha ő magában az is.

ben2 2017.06.29. 13:36:39

"Én ilyen emberrel semmilyen közösséget nem vagyok hajlandó vállalni, sem itthon, sem külföldön!
És akkor most ki a magyar? Ha ő annak számít mások szemében, akkor én legszivesebben azt is letagadnám, hogy értem a nyelvet!"

Ez teljesen jogos, de valójában ilyenkor sem lóg a magyarságtudatod a levegőben, hanem magadat - teljes joggal - a magyarság méltóbb képviselőjének érzed a piti tolvajhoz képest.
A nemzeti hovatartozás közösséghez tartozás. A közösségeket pedig az egyének önmoderációja tartja össze, melyek iratlan szabályokon alapulnak.
Azért érzed magad jogosan "igazabb" magyarnak, mert - szemben a tolvajjal - egy olyan közegben is betartod a "magyarhoz méltó" viselkedési normákat, ahol amúgy büntetlenül áthághatnád azokat.

Azaz nem feltétlenül attól leszel magyar, ha magyarnak tartod magad (a tolvaj is annak tartja magát), hanem ha aszerint is élsz, akkor joggal várod el, hogy a nemzet, mint közösség ismerjen el méltó tagjának.

A napi politikai sárdobálás közben persze sokan, sokféleképpen probálják definiálni, hogy mitől magyar a magyar, de ahogyan a politikában általában minden, ezeknek a definícióknak, vagy ezek szándékos félremagyarázásainak nem sok köze van a magyarsághoz.
Ahogy egyébként más közösségi szabályok politikai definíciójának sem feltétlenül van köze magához a közösséghez.
Egy párt nem attól lesz baloldali, ha annak vallja magát, hanem attól, ha kormányon is baloldali értékrendet követ (és nem mondjuk neoliberálist), és valaki nem attól lesz liberális, ha félpercenként diktátoroz a fórumokban, hanem ha a gyakorlatban is tolerálja mások eltérő véleményéhez való jogát, és a demokrata sem attól demokrata, ha minden második mondatában a demokráciáról hadovál, hanem hogy ha már egyszer elkúrta a kormányzást, akkor lemond és nem hazudozik.
És így tovább.

ben2 2017.06.29. 13:46:11

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:

Nem állítom amúgy, hogy egy magyar vállalkozásnak eleve esélytelen a nemzetközi siker, csak ne tegyünk úgy, mintha ez egy mindenki számára egyenlő esélyeket adó közegben kizárólag az adott vállalkozás versenyképességén múlna.
Leejtős pályán is lehet nyerni, de ha a leejtő tényét - valamilyen félreértelmezett fairplay nevében - letagadjuk, akkor esélytelen.

Attilajukkaja 2017.06.29. 13:57:34

Ez az Orbán egy szégyen Magyarországra nézve!
De még nagyobb szégyen, hogy eltűrjük a beteges nézeteit, beszédeit, de leginkább azt a sok mocskot, amit az országgal művel.
Úgy érzem, már nem lesz ez így sokáig.

Void Bunkoid 2017.06.29. 14:00:37

@ben2: tökéletesen igazad van, de hát mit lehet tenni.

Alapvetően Hitler is csak egy "európai uniót" és az azt belengő egyetemes békét akart, ahol mindenki együtt, egy ügyért dolgozik, gyakorlatilag csak annyi feltételt szabott hozzá, hogy el kell fogadni a birodalmi márkát fizetőeszközként, a vezérelveket Berlin szabja meg, és lehetőleg a német legyen a hivatalos nyelv mindenhol.

Azzal baszta el keményen, hogy az egyik berlini vezérelv egy bizonyos vallási csoporthoz tartozó embertömeg szisztematikus kiirtása volt. Ha ezt kifelejti a műsorból, már rég az lenne Európában, mint ami jelenleg is van.

gmihaly621 2017.06.29. 14:02:47

@igazi hős: Pedig de. De hát már Bethlen Gábor erdélyi fejedelem is is megmondta, hogy nem azt csinálta, amit szeretett volna, anem azt, amit lehetett. Ébresztő, elvtárs!

Attilajukkaja 2017.06.29. 14:03:47

@ben2:
"Leejtős pályán is lehet nyerni, de ha a leejtő tényét - valamilyen félreértelmezett fairplay nevében - letagadjuk, akkor esélytelen."
Leejtő pályán? :o))) Az meg milyen?
Amúgy az esélyek soha nem voltak és nem is lesznek egyenlőek, de Magyarországnak soha nem volt ekkora esélye a felzárkózásra, mint az elmúlt 27 évben. Ezt elkúrtuk. Nem i s kicsit, hanem nagyon! Ebben minden kormánynak volt szerepe, de Orbán csőlátását, kapzsiságát és nepotizmusát egyik sem tudta felülmúlni.

morph on deer 2017.06.29. 14:13:32

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
Értem és respektálom!

Velem azért más a helyzet, pontosabban: máshol van a hangsúly, a prioritás más.
Nekem/nálam az "ember" az elsődleges, az emberség, mint olyan, minden más ez után következik - a hit, a nyelv, és igen, a nemzethez tartozás is.
Nem hiszem, hogy a kozmopolita vonás lenne erős(ebb) bennem, inkább a liberális gondolkodásmód a "hibás" - amit ebben az esetben a toleranciára és megértésre való hajlam, és egy bizonyos erkölcsinek nevezhető értékrend jelent. Az utóbbi annak ellenére nagyrészt hasonlít/egybeesik az ún. keresztény értékrenddel, hogy ateista vagyok.
Ennek elkenére nem tudok természetesnek venni bizonyos emberi és erkölcsi hitványságokat - ez a fő bajom a jelenleg kormányzó politikai erőkkel is, nem a zászló színe.

Ugyanakkor azt hiszem, rávilágítottál arra is, hogy miért ragaszkodnak annyian továbbra is a viktorhoz, nyilvánvaló emberi és erkölcsi hiányosságai ellenére is: mert képes a magyarságtudatukat erősíteni!
Ismerve korábbi dolgait (is) a magam részéről teljesen biztos vagyok benne, hogy mindez tudatos, kimódolt és manipulatív - de most már azt is értem, mitől működik.

Köszönöm a választ, komolyan!

ben2 2017.06.29. 14:27:11

@Attilajukkaja:

Halmozod a jelzőket, de érveket meg sem próbálsz mögéjük rakni. Ez így csak nettó indulat.
Lehet Orbánt mindennek elmondani, de értelmes vita csak akkor lesz belőle, ha azt is hozzáteszed, hogy miért.
Pl. miért gondolod azt, hogy Orbán a többi politikai szerplőhöz képest jobban elk..rta az ország felzárkózását?

Attilajukkaja 2017.06.29. 14:46:21

@ben2:
"Halmozod a jelzőket, de érveket meg sem próbálsz mögéjük rakni. Ez így csak nettó indulat."
Tényleg nem látod, hogy miért ártott eddig Orbán a legtöbbet ennek az országnak? Pedig erről már rengeteg cikk, tanulmány született. És a jelzők, amiket használtam eléggé összefoglalják a lényeget. Milyen érvekre vágysz, amikor az embernek kiszúrja a szemét, Magyarország hogy távolodik egyre jobban Európától és hasonlít egyre inkább a Putyini vagy az Erdogáni autokrata rezsimekhez?

DFK 2017.06.29. 15:34:32

@nu pagagyí: Valamivel kisebb eséllyel robbantanám fel a szomszédot.

DFK 2017.06.29. 15:36:43

@igazi hős: De, pontosan lehet tudni. (álprobléma, nem kell kerítés, etc)

Fellegjáró Marci 2017.06.29. 15:37:31

Itt még mindig a POLITIKUSOKban bíznak az emberek, hogy majd jön egy jobb PÁRT aki rendbeteszi az országot?
Ébresztő!
Mondom a tutit:
1. Parlamentet kiüríteni(Dunába velük), múzeummá alakítani, mint pl a terror házát. Lehet majd mutogatni a turistáknak, hogy itt zsigerelték ki a magyar népet évtizedeken keresztül! Mindenkit a Dunába, aki a Parlamentben ül, mert az egyik része lopott, a másik meg nézte!
2. MINDEN állami beruházást/beszerzést leállítani, addig amíg egy gazdasági/könyvelői csoport(semmiképpen nem magyar) át nem nézi a beruházások/beszerzések tisztaságát(mi,hol mennyibe került többe) akár a kötbért is fizetni mert még így is jobban jönnénk ki mint ha megy tovább úgy ahogy van! Aztán ha feltárták a túlárazásokat, lehet újra bekérni a pályázatokat, mert amúgy már 1x megcsinálták őket a megnyert munkákra, csak hát nem az nyer sose aki az olcsóbbat adja.
3. Egy gazdasági csoportot kell kinevezni az ország élére(mérnökök, könyvelők, doktorok, építészek, van itt annyi agy...még...stb) akik pártfüggetlenül azzal foglalkoznak, hogy rendbebasszák a KÖZt(egészségügyestül, oktatásostul, nyugdíjastul), mindenestül ami a LÉGYEG most! Stadionokat bedarálni, kórházat a helyükre, aki akar focit nézni az a majd elkészülő Nemzeti stadionban megteheti, mert azt az egyet kell meghagyni! Természetesen a meccsek ingyen látogathatók lennének! Az NB1-et meg üzemeltesse aki akarja, meg építsen stadionokat is!
Lehetne még sokmindent, de ennek ami most megy semmi értelme már pár 10 éve!

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.06.29. 15:39:22

@Attilajukkaja:

Hát még szép hogy ott kell hagynunk az EU-t és át kell állnunk Putyinhoz és Erdogánhoz, ezt meg is mondta Orbán Viktor 2010-töl, akkor mit csodálkozol te Soros csicska liberális? Megmondta Orbán Viktor hogy a nyugat haldoklik és a mi jövőnk most már Oroszországban és Törökországban van. Ha nem csatlakozunk hozzájuk akklor vesztes ország leszünk. Ezért csatlakozunk hozzájuk.

Még jó hogy távolodunk az EU-tól, ez a szerencsénk, különben már velük együtt süllyednénk. Így meg a magyar jólét egyre nagyobb, egyre több magyar család mondhatja el, hogy a férjek, a gyerekek nyugaton dolgoznak és onnan utalják át a megélhetésre a tüzifára szükséges pénzt, Magyarországon emellett már nem is kell dolgozniuk!
De nem is tudnának mert itt már több mint teljes foglalkoztatottság van, anyira fut az ország szekere. Mindenkinek jut közmunka aki akarja. És ezért csak Orbán Viktornak lehetünk hálásak, akinek sikerült ezeket az eredményeket pont azáltal elérnie, hogy egyre jobban szakad le Európától.

Attilajukkaja 2017.06.29. 15:44:04

@ben2:
"nem feltétlenül attól leszel magyar, ha magyarnak tartod magad (a tolvaj is annak tartja magát), hanem ha aszerint is élsz, akkor joggal várod el, hogy a nemzet, mint közösség ismerjen el méltó tagjának."
Ez egy nagyon érdekes és számomra furcsa okfejtés.
1. Mintha a magyarok között nem lenne tolvaj. Másként mondva, ha tolvaj vagy, akkor már magyar sem lehetsz. Jól értem?
2. Mit jelent az "ha aszerint is élsz"? Ki határozza meg, mit jelent magyarként élni? Mik a definiált kritériumok? És ki fogalmazta meg ezeket?
3. Mennyire veszik ezeket figyelembe, amikor külhoni embereknek magyar állampolgárságot adományoznak?

Attilajukkaja 2017.06.29. 15:48:13

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:
"Még jó hogy távolodunk az EU-tól, ez a szerencsénk, különben már velük együtt süllyednénk. "
Meggyőztél!!! Mindig meg szoktál. :o)))
hvg.hu/itthon/20170620_18_Csak_eros_idegzetueknek_ajanljak_Orban_ruszkisra_hekkelt_plakatjat

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.29. 15:48:46

@Fellegjáró Marci:

Van egy jobb javaslatom: felékérni Sorost, hogy irányítsa cége segítségével az országot.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.29. 15:52:20

@Attilajukkaja:

Esély a felzárkózásra nem volt, ugyanis az egész modell, amit 1990 óta kénytelen követni az ország éppen arról szól, hogy ne legyen felzárkózás.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.29. 15:55:31

@igazi hős:

A pávatánc a JÓ politikus ismérve.

Én mint egyszerű civil megengedhetem magamnak, hogy mindig az igazat mondjam és ragaszkodjam hozzá, de egy vezető politikus ezt nem teheti meg.

Attilajukkaja 2017.06.29. 15:57:40

@MaxVal BircaMan HJCD:
Én el tudom képzelni Soros Györgyről vagy Alexről, hogy összehozzon egy ütőképes kormányt. Nyilván ismernek pár európer szakembert, akik gatyába tudnák rázni az országot. Soros ugyan nem politikus, nem ez a szakmája, de ezerszer jobban ért a világpolitikához és a diplomáciához, mint Orbán.
Ráadásul meggyőződésem, hogy magyar emberként jobban szívén viseli a mi kis országunk sorsát, mint bármelyik másét.
Üdvözlöm ezt a felvetést!
Mit veszíthetnénk vele?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.29. 15:57:46

@Brix:

A ballib politika nem lehet értelmes, mertha az lenne, megszűnne ballib lenni.

Lásd, Botka értelmes felvetését, hogy a kerítés fontos - azonnal le lett övöltve a feje aballib megmondóemberek által.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.29. 15:58:45

@Attilajukkaja:

Így igaz, dehát ez az ő érdeke lenne, nem a népé. Minek nekünk egy sorosérdekú ország? Ami jó neki, az rossz a népnek.

Attilajukkaja 2017.06.29. 15:59:51

@MaxVal BircaMan HJCD:
"A pávatánc a JÓ politikus ismérve."
A pávatánc a hazug politikus ismérve. A politika nem egyenlő a hazudozással, a kerteléssel és a lopással.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.29. 16:00:21

@Sörös Mérenc:

A nyugat érdeke és a magyar érdekek ellentétesek, erről van szó.

Attilajukkaja 2017.06.29. 16:02:08

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Minek nekünk egy sorosérdekú ország? Ami jó neki, az rossz a népnek."
Ezt ki mondta neked? A Habony? A Rogán? A Kövér?
Ami jó Sorosnak, az rossz a mostani kormánynak. Ebben nincs vita. A nép meg amúgy sem érdekli Viktor Győzővicset.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.29. 16:02:46

@Attilajukkaja:

A helyes politika célja aközjó növelése, s ehhez bizony hazudni is kell.

Attilajukkaja 2017.06.29. 16:05:02

@MaxVal BircaMan HJCD:
"akkor miért pávatáncol minden politikus?"
Mert bizonytalanok magukban. Már aki.
Amúgy Gandi vagy Fidel SOHA nem pávatáncolt. Hitler vagy Sztálin sem.

Attilajukkaja 2017.06.29. 16:07:50

@MaxVal BircaMan HJCD:
"A helyes politika célja aközjó növelése, s ehhez bizony hazudni is kell."
Te sajnos tényleg ezt hiszed. Pedig nem kell.
Aztán meg kereszténynek is vallod magad. És még lelkiismereti problémák sem merülnek fel benned.

Jakab.gipsz 2017.06.29. 16:29:59

T. Lajos ! Jó cucchoz jutottál, kicsit túl toltad.

Orbán félelembeszéde ! Attól függ ki mitől fél!

Orbanescu vagy Sorosisztán !

Vagy keresünk egy harmadik alternatívát, ámde ez esetben két komoly ellenfelünk is van.

Orbánt magamra vállalom. Te pedig kínlódj Sorossal.

prevent 2017.06.29. 16:32:37

kiáltsunk farkast, és jön
ezt a sekélyességget és önámítást röhejesnek tartom. pont.
el kell menni szavazni és meglátjuk
pár szóban összefoglalná valaki, hogy a) oktatás b) egészségügy c) munkavállalói potencil miben esett vissza, mondjuk 2008-hoz képest?
de ne sallangokat, azt nem olvasom
fröcsögős "gengszterek" mindenütt vannak - kérlek, mond el te mit tettél azon kívül, hogy irigyled a szomszéd jólétét
aztán azt is magyarázd el, hogy egy korábben húsboltot üzemeltető cég lezárt bejárata előőt miért áll két 60milliós sportkocsi
fizess adót, járulékot (de mindenki) aztán jobb lesz

morph on deer 2017.06.29. 16:37:36

"Lásd, Botka értelmes felvetését, hogy a kerítés fontos - azonnal le lett övöltve a feje aballib megmondóemberek által."

Te a történet elejét nem hallottad?
Ez úgy kezdődött, hogy Botka egy olyan kijelentést tett, mely szerint ő lebontaná a kerítést! Miután erre minden 'jobboldali' megmondóember felhorkant, Botka retirált, és "finomította" a kijelentését: ha a migrációs nyomás enyhül, ha a közelkeleti válság megoldódik, stb., azaz eleve megoldhatatlan feltételeket csatolt a korábban elhangzott kijelentéséhez - amiről mindenki tudja, hogy utólagos magyarázkodás - azaz utólag próbált szépíteni, csak nem mindenki hülye.

Így aztán miről is van szó?

Attilajukkaja 2017.06.29. 16:51:56

@prevent:
"pár szóban összefoglalná valaki, hogy a) oktatás b) egészségügy c) munkavállalói potencil miben esett vissza, mondjuk 2008-hoz képest?"

nyugatifeny.blog.hu/2016/07/21/az_orban-rezsim_10_leggyalazatosabb_eredmenye_ezt_plakatoljatok_ki

Pár szóban nehéz többet összefoglalni.

Attilajukkaja 2017.06.29. 16:58:45

@Jakab.gipsz:
"Orbánt magamra vállalom. Te pedig kínlódj Sorossal."
Jelenleg Orbán miatt kínlódom. Nem hiszem, hogy Soros arra vágyna, hogy Magyarországot igazgassa, ... bármit is mond a Habony.
De elméleti síkon szívesen vállalnám, hogy Soros György vagy Alex alakítson egy kormányt Magyarországon. Biztosan jobban járnánk, mint azzal, amit ma kormánynak neveznek. :o)

ben2 2017.06.29. 17:00:30

@Attilajukkaja:

"Én el tudom képzelni Soros Györgyről vagy Alexről, hogy összehozzon egy ütőképes kormányt."

Nagyon egyszerűen megoldható: alapítson Soros György vagy Alex egy pártot Magyarországon vagy csatlakozzon egy meglévőhöz, nyerje meg a választást és olyan kormányt alakít, amilyet csak akar.
Bár egyes "demokratáknak" biztosan unortodox lehet ez a megoldás, sajna a jelenlegi sötét "zorbándiktatúrában" ez a kormányalakítás módja.

Attilajukkaja 2017.06.29. 17:06:06

@ben2:
"alapítson Soros György vagy Alex egy pártot Magyarországon vagy csatlakozzon egy meglévőhöz, nyerje meg a választást és olyan kormányt alakít, amilyet csak akar"
Valóban egyszerű lenne, csak hogy esze ágában sincs ilyesmit csinálni. :o)))
Ez csak egy elméleti felvetés volt. Soros annál értelmesebb ember, minthogy ilyen ambíciói legyenek. Ő egy országot sem akar irányítani. Ezt a butaságot csak a Habony propaganda nyomja!!! :o)))
És sajnos van, aki el is hiszi!

prevent 2017.06.29. 17:06:28

@morph on deer: elképzelt történet:
"egy besurranó tolvaj kijelenti, hogy a zárakat pedig tessék nyitva tartani! majd finomít: ha mindenki kiteszi az X forintot a kapuba, teraszra stb. akkor nem feltétlen kell"
írta Botka Emánuel :)

prevent 2017.06.29. 17:08:47

@Attilajukkaja: valóban nem akar irányítani. csak pénzt keresni, akár emberek millióinak kárán. lásd a font elleni beavatkozást.
ünnepeljétek, hisz "önzetlen" ??????????????

prevent 2017.06.29. 17:09:55

@Attilajukkaja: konkrétan miben is kínlódsz? hátha segíthetek

ben2 2017.06.29. 17:11:13

@Attilajukkaja:

Sorossal pont az a baj, hogy nagyon is akar ő országokat irányítani (érdemes elolvasni az ideológiai kiáltványait) csak demokratikus megmérettetés nélkül, pénzért vásárolt politikai nyomásgyakorlással.

prevent 2017.06.29. 17:12:23

@Attilajukkaja: kösz "nyugati fény"
mint mondtam, észérveket hallanék - mondjuk tőled

fröcsögő elfogult dumákat nem

elvileg ez a felület a véleménycserét szolgálná, ne küldj nkem hivatkozásokat. ha nem tudod leírni, mi a problémád, a te bajod

ben2 2017.06.29. 17:21:18

@Attilajukkaja:

"Milyen érvekre vágysz, amikor az embernek kiszúrja a szemét, Magyarország hogy távolodik egyre jobban Európától és hasonlít egyre inkább a Putyini vagy az Erdogáni autokrata rezsimekhez?

Pl. olyanokra, amik általános lózungok szintjén túllépve a _konkrétumokkal_ támasztják alá, hogy Magyarország egyre jobban távolodik Európától és autokrata rezsimekre hasonlít.
A fene nagy diktatúrázás mindig ott bukik el, amikor konkrét példát kér az ember, hogy kit, mikor, milyen eszközökkel nyomtak el, ki, mikor, milyen ellenvéleményt nem mondhatott el, kit, mikor, milyen politikai véleményéért zaklatott a hatóság. Ilyenkor jön a kussolás vagy a szokásos általánosító bullshit mantrázása.

Evel Knievel 2017.06.29. 17:31:48

Baloldali liberálisok szopni fognak 18-ban is.
Ez az ország soha nem lesz se liberális se multikulti se ratyibázis.
Bekaphatjátok.

HABONYKOMMANDÓ. 2017.06.29. 17:32:07

@Attilajukkaja: "Magyarország hogy távolodik egyre jobban Európától és hasonlít egyre inkább a Putyini vagy az Erdogáni autokrata rezsimekhez? "

Egyenlore a sajat problemainkat kell megoldani, majd ha mi mar rendben leszunk, akkor tudunk segiteni felzarkozni, az egyre inkabb lemarado, iszlamizalodo, az europai identitasukat teljessen elveszto nyugat Europanak.

Attilajukkaja 2017.06.29. 17:33:13

@prevent:
"észérveket hallanék - mondjuk tőled
fröcsögő elfogult dumákat nem"
Ha a saját szavaimmal írnám le ugyanezt, az mennyiben lenne más?

"ne küldj nkem hivatkozásokat. ha nem tudod leírni, mi a problémád, a te bajod"
OK. Ha nem tudsz mit kezdeni az írott sajtóval, akkor összefoglalom neked én. Ezt talán megérted:
- Egy fals, az emberek által nem támogatott Alaptörvény létrehozása
- Demokrácia leépítése
- Jogállam léépítése
- Visszamenő hatályú törvények megalkotása
- Bíróságok megfélemlítése és léépítése, az ügyészség átpolitizálása
- A magánnyugdíj rendszer államosítása
- Más, jól működő rendszerek államosítása, haveroknak való átpasszolása
- Adópénzek öncélú felhasználása, közpénz jellegének megszüntetése
- EU pénzek fideszes lenyúlása
- Oktatás lemaradását elősegítő intézkedések
- Egészségügy kivéreztetése
- A szabadságjogok nyilvánvaló megnyirbálása a művészetben, a tudományban és a civil szervezeteknél
- A folyamatos megtévesztés és a hazudozás a médiában
- Fals nemzeti eszmék terjesztése, stb.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, ....

Attilajukkaja 2017.06.29. 17:42:29

@HABONYKOMMANDÓ.:
"majd ha mi mar rendben leszunk, akkor tudunk segiteni felzarkozni, az egyre inkabb lemarado, iszlamizalodo, az europai identitasukat teljessen elveszto nyugat Europanak."
Ebben igazad van! De a rendbetételt főleg az agyakban kellene elkezdeni.És nem hiszem, hogy nekünk kellene besegíteni Európának a felzárkózásban. Sokkal inkább mi szorulunk segítségre Brüsszeltől. :o)
Európa pedig miért is iszlamizálódna? Neked pl. eddig volt bármilyen problémád a Magyarországon élő mintegy 40 ezer embert számláló iszlám közösséggel? Évtizedek óta velünk élnek, de te valószínűleg észre sem vetted őket. Vagy ha igen, addig nem zavart, amíg az arcodba nem tolták, hogy ezek az ellenségeid.
Jól gondolom?

ben2 2017.06.29. 17:47:31

@Attilajukkaja:

És ezek közül szerinted melyik mondatod tartalmaz több konkrétumot, mint az ellenzéki média által 24/7 mantrázott tartalom nélküli politikai lózungok?

Attilajukkaja 2017.06.29. 17:57:23

@prevent:
"valóban nem akar irányítani. csak pénzt keresni, akár emberek millióinak kárán. lásd a font elleni beavatkozást.
ünnepeljétek, hisz "önzetlen" ??????????????"
Egy pénzügyekkel foglalkozó szakember soha nem önzetlen. Ne is értem, ezt honnan vetted, ... de nagy tévedésben vagy.
Ami az angol fonttal történt, azt Soros megjósolta, de nem ő idézte elő. Kicsit sokat gondolsz róla. :o)
A jóslata viszont tényleg felgyorsította a folyamatokat, amik úgyis bekövetkeztek volna. A brit gazdasági problémák miatt. Egyes elemzők azt mondták, Soros jót tett a brit gazdaságnak, mert gyorsabban talpra tudott állni. Amúgy elhúzódott volna a folyamat.
Nem tudom, csak azt mondom, amit az elemzők.

Hogy hányan lettek emiatt öngyilkosok, azt nem lehet tudni. Nálunk sem készülnek ilyen statisztikák. Vagy ha ige, azok titkosítva vannak.

Attilajukkaja 2017.06.29. 18:05:19

@ben2:
"És ezek közül szerinted melyik mondatod tartalmaz több konkrétumot, mint az ellenzéki média által 24/7 mantrázott tartalom nélküli politikai lózungok?"
Igazából nem tudom, mit vársz tőlem.
Akár belinkelek neked valamit, akár leírom, hogy konkrétan mire gondolok, neked semmi nem jó.
Ha mindent KONKRÉTAN kifejtenék, az nyilván egy önálló tanulmány lenne, több száz oldalon.
Ehelyett azt javaslom, hogy csak úgy egyszerűen gondolj bele abba, amit leírtam. Mert ha erre nem vagy hajlandó, akkor tényleg nincs lehetőség semmilyen párbeszédre. :o)

Attilajukkaja 2017.06.29. 18:27:52

@ben2:
Kérdezhetek tőled valamit?
Te hogyan írnád le röviden azt a sok jót, amit az ország kapott Orbántól?
Persze csak sallangmentesen és konkrétan.
Köszönöm.

prevent 2017.06.29. 19:47:41

@Attilajukkaja: naív vagy, kicsit még nézz utána

prevent 2017.06.29. 19:57:45

@Attilajukkaja: hát ettől féltem. megint csak a sajtó "visszaböfögése". saját gondolat nincs?
mit jelent számodra pl a "demokrácia leépítése"? kicsit mélyüljünk el

meg ezek a humbuk nagy gondolatok, mint az "egészségügy kivéreztetése" -- miről beszélsz valójában? mit szeretnél megosztani az Indexes barátaid sekélyes, helyesírási hibáktól hemzsgő fröcsögésein túl.

tudod annak idején újságírónak lenni rang volt, tiszteletet érdemelt. mert volt gondolat mögötte és szándék

amit ma látok, az a "fikakultúra", azaz mindenbe kössünk bele, legfeljebb, ha hülyeség, hát úgyis elfelejtik

nos te is bbe a csapdába kerültél, igazából fogalmad sincs, miről beszélsz. a sajtó címlapokat böfögöd vissza, mint derék funkcionális analfabéta, ahelyett, hogy a környezeted állapotát - és ami fontosabb állapot változását figyelnéd

szakadj már le a szokásos " azért élek én rosszul, mert te jobban élsz" életérzésről, és tanulj meg gondolkodni. a ondolkodáson nem a "sajtó" véleményformálóinak szócsövét értem

prevent 2017.06.29. 20:05:50

@HABONYKOMMANDÓ.: engem már az is érdekelne, mit jelent az, hogy "távolodik Europától"
azt talán, hogy kevesebbet foglalkozunk a tyúkketrec méretével, mint az éhes gyerekekkel? talán akkor távolodunk
meg talán akkor is, ha Europát nem földrészként nézzük, hanem centrális és periférikus országok csoportjaként.

én nem szeretném elsajátítani a centrális országok szemlesütő, bigott felfogását - lehetne a világot úgy kezelni, ahogy az van, és nem úgy, ahogy mesekönyvet írnék róla

prevent 2017.06.29. 20:10:33

@HABONYKOMMANDÓ.: tök egyetértek.
identitászavarban lévő kultúrákkal a lgnehezebb, főleg, ha erőből akarnak és tudnak tárgyalni
már írtam egyszer, hogy Merkel legfőbb célja az európai vezető szerep - csak azt nem látom, hogy ez miként egyeztethető össze a büsszeli szemforgatással

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 05:38:26

@Attilajukkaja:

De, ők is pávatáncoltak. Sztálin esetében nyilvánvaló, nem is értem, mit nem látsz: amikor erős volt, kihasználta maximálisan, amikor meg nem, maximálisan óvatos volt.

Talán csak Gandhi nem, meg is ölték gyorsan.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 05:41:25

@Attilajukkaja:

Ha egy hazugság nem szolgál önző önérdeket, akkor az eleve kegyes hazugság, s elfogadható keresztény szempontból is.

Ellenkező esetben az élet szinte minden szférája tiltott lenne egy keresztény számára.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 05:44:54

@morph on deer:

A lényeg: Botka helyes álláspontot mondott, azt mondta, szükség van a kerítésre, néztem az interjúját az ATV-ben.

A történet előzménye lényegetlen. A Fidesz Botka ellenfele, nyilván nem fogjék eismerni, hogy helyes a hozzáállása. De ez már a választási kampány logikája.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 05:55:30

@Attilajukkaja:

"- Egy fals, az emberek által nem támogatott Alaptörvény létrehozása"

Lényegtelen, azonos 95 %-ban a korábbi alkotmánnyal. A preambulum hülyeség szerintem is, de az eleve nem törvény.

"- Demokrácia leépítése
- Jogállam léépítése"

Hol?

"- Visszamenő hatályú törvények megalkotása"

Nem jellemző.

"- Bíróságok megfélemlítése és léépítése, az ügyészség átpolitizálása"

Ezekre mindig hatott a politika, s ez így is van jól.

"- A magánnyugdíj rendszer államosítása"

Orbánék egyik legjobb lépése.

"- Más, jól működő rendszerek államosítása, haveroknak való átpasszolása
- Adópénzek öncélú felhasználása, közpénz jellegének megszüntetése
- EU pénzek fideszes lenyúlása
- Oktatás lemaradását elősegítő intézkedések
- Egészségügy kivéreztetése"

Ezek süketekések. Semmi konkrétum, ráadásul eddig se volt másképp.

"- A szabadságjogok nyilvánvaló megnyirbálása a művészetben, a tudományban és a civil szervezeteknél"

Mi történt? Konkrétan,

"- A folyamatos megtévesztés és a hazudozás a médiában"

Minden média hazudik, hiszen a saját szempontja szerint muttaja be a valóságot.

"- Fals nemzeti eszmék terjesztése, stb."

Minden kormányzat joga, hogy saját eszméit terjessze.

morph on deer 2017.06.30. 07:37:35

@MaxVal BircaMan HJCD:
"A történet előzménye lényegetlen."

Te nem aludtad ki magad?
Ez maga a "történet"! Botka ugyanis közölte, hogy hatalomra kerülése esetén a kerítést lebontanák, mire össznépi felhördülés következett, a fideszes cselédnép már elkezdte a "bezzegamigránsok" nótát ezerrel.
Az övéi meg azért hápogtak, mert egy ilyen kijelentéssel a "választókat" el fogja riasztani! Ezen felbuzdulva aztán a Botka megpróbált kimászni a saját maga által ásott gödörből, és kihátrált a saját korábbi kijelentései mögül - orbáni stílusban! Hogy ő azt így meg úgy értette, meg félremagyarázták, és különben is, csak akkor bontaná le, ha...

Na ezt nevezed te a helyes álláspont képviseletének!
Én meg gerinctelenségnek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 07:57:46

@morph on deer:

A lényeg: Botka ki mert mondani oolyasmit, ami nyilvánvaló, de tabu a ballib kódex szerint.

Attilajukkaja 2017.06.30. 13:11:58

@prevent:
"naív vagy, kicsit még nézz utána"
Ezt te is megtehetnéd!

"megint csak a sajtó "visszaböfögése". saját gondolat nincs?"
Mi van? Ha a sajtó leírja, ami mindenki számára világos, akkor az már "visszaböfögés"? A tények azok tények maradnak, bárki is mondja el őket.

"mit jelent számodra pl a "demokrácia leépítése"?"
Azt, hogy Orbán mindent a saját bűvkörébe akar vonni.
- A sajtót, a TV-t, a rádiókat, a plakátokat. Csak azt a sajtót engedi be egyes eseményekre, amelyek őt méltatják, a többieket kizárja.
- Csak saját embereit válogatja be a fontos posztokra: Alkotmánybíróság, bíróságok, főügyész, más jelentős posztok. Nem a szaktudás fontos, csakis a lojalitás.
- A civilek folyamatos csesztetése, ellehetetlenítése, megbélyegzése mint közellenség, miközben a CÖF-öt bőven tömi pénzzel és el sem számoltatja.
- Az emberek teljes kizárása a döntéshozatalokból, népszavazások folyamatos meghiúsítása.
- Önkényes törvényhozások garmada, akár visszamenő hatállyal vagy alkotmányellenes módon.
- A választási rendszer átláthatóságának megszüntetése, diszkrimináció a külhoni szavazókra nézve.
- Hogy ott és akkor követelnek átláthatóságot, ahol az őket nem érinti.
- A korrupció olyan szintre emelése, ahol már nincs szükség Nokiás dobozokra, mert mindenre saját "törvényeket" alkotnak, akár egy nap alatt is.
- De a lényeg: a magyar emberek, Magyarország jövőjének teljes leszarása. Mert egy beteg ember beteg víziójának vagyunk tanúi, aki annyira persze nem beteg, hogy ne biztosítsa be a saját családja meggazdagodását mielőtt Magyarországot majd "naggyá teszi".
Röhej!

"nagy gondolatok, mint az "egészségügy kivéreztetése" -- miről beszélsz valójában? mit szeretnél megosztani az Indexes barátaid sekélyes, helyesírási hibáktól hemzsgő fröcsögésein túl."
Hóhőhó! Kezdesz indulatossá válni, mocskolódni. És egyre több helyesírási hibát véteni. :o)))
Nem baj, velem is megesik néha.
Ha te elhiszed azt a kormánypropagandát, hogy nálunk az egészségüggyel minden rendben van, azon nem tudok segíteni. De azt tudnod kell, hogy pl. 2016-ban több orvos vándorolt el, mint amennyit az összes orvosi egyetem képez egy év alatt. Hogy a kórházakban annyira kevés az orvos és az ápoló személyzet, hogy már alig bírják. És ezt saját orvos rokonaimtól hallom. Éhbérért 24 óráznak minden második nap. A kérdés csak az, meddig bírják majd.

"tudod annak idején újságírónak lenni rang volt, tiszteletet érdemelt. mert volt gondolat mögötte és szándék"
Ma is. Csak egyesek eladják a lelküket és nem a valóságról tudósítanak, hanem pl. arról, hogy "Soros megölte volna az anyját is". Pff!

"amit ma látok, az a "fikakultúra", azaz mindenbe kössünk bele, legfeljebb, ha hülyeség, hát úgyis elfelejtik"
Ebben egyetértünk.

"igazából fogalmad sincs, miről beszélsz. a sajtó címlapokat böfögöd "
Nyilván. Mert ha valaki nem Viktor Gyözövics talpát nyalja (látod, milyen finom voltam?), akkor az már nem is tudhatja, mit beszél.
Ez a tipikus Fidesz arrogancia legszebb példája. Köszönjük, Emese!

"mint derék funkcionális analfabéta, ahelyett, hogy a környezeted állapotát - és ami fontosabb állapot változását figyelnéd"
Már megint személyeskedsz és mocskolódsz. Ezek után mégis milyen párbeszédre számítasz? Lealacsonyodtam én bármikor is erre a szintre? Bántottalak, becsméreltelek is valaha?

"szakadj már le a szokásos " azért élek én rosszul, mert te jobban élsz" életérzésről"
Na EZT soha nem mondtam vagy sejtettem sehol. Valakivel összetévesztesz engem.

"és tanulj meg gondolkodni. a ondolkodáson nem a "sajtó" véleményformálóinak szócsövét értem"
Pedig mindenki gondolkodik és mindenki gondolkodásmódját befolyásolják a médiák. Ha hiszed, ha nem: a tiédet is.

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Ezek süketekések. Semmi konkrétum, ráadásul eddig se volt másképp."
Sajnálom. Úgy érzem, te a kormánypropagandát mantrázod és ebből senki nem tudna kibillenteni.
Köszönöm a beszélgetést!

odysszeusz 2017.07.01. 13:15:55

Amikor Viktorékat "nézem" azaz a cselekedeteiket a kommunikációjukat óhatatlanul Széchenyi intelme ugrik be..."minden nép olyan vezetőket..." S ez igaz kicsi falumra és az ország egészére nézve is. De azt is hozzá kell tennem, hogy nem csak erre az Orbáni időszakra igaz...ha vissza tekintek
a magyarok "cselekedeteire" bármely időszakunkra nézve megáll. Szerintem a "hiba" eredendően LENN keresendő...ahol most élek ott is és az egész ország lakosságára vetítve is. Az arányok kétségbe ejtőek...mert minden népben vannak "konkolyok" csak nagyon nem nem mindegy mennyi az arányuk az össz-népességhez viszonyítva. Ady Endre Parlamenti tudósításai sokat segítenek ennek a megismerésében..1902-ben írta ezeket. Valahogy nem szerepel ez a "tükör" az iskolai tananyagokban pedig milyen jól mutatna egy kis önismereti gyakorlat...

Attilajukkaja 2017.07.01. 14:04:09

@odysszeusz:
"nem csak erre az Orbáni időszakra igaz...ha vissza tekintek
a magyarok "cselekedeteire" bármely időszakunkra nézve megáll"
Erre mondta Kertész Ákos, hogy "a magyar egy genetikusan alattvaló nép". :o)
Ezt sokan félreértették, pedig szerintem igaza volt.