hangolás

karomkodnitilos142x142.bmp
 A VÉLEMÉNY SZABAD, A GOROMBA, A TRÁGÁR, AZ USZÍTÓ, A KIREKESZTŐ ÉS MEGBÉLYEGZŐ, SZEMÉLYESKEDŐ BESZÉDMÓD TILOS!
Mindez a nick névre is vonatkozik, mert ne itt élje ki beteges hajlamait! Ha pedig azt hiszi, hogy ez a szólásszabadság korlátozása - téved. Egyetlen újság, egyetlen műsor, egyetlen blog sem kötelezhető arra, hogy a tartalomért felelős szerkesztők ellenében bárki bármit közölhessen abban a médiumban. Indítson saját blogot, s ott azt csinál, amit akar, amíg teheti az első bírósági tárgyalásig, ahol a névtelen kommentelők vétkéért is Önre szabják ki a büntetést!

#

Az Esztergomi Járásbíróság 800 ezer forintra (400 nap fogházra) ítélt egy kommmentelőt holokauszttagadásért

2016. január 4-én.

#

Az Alkotmánybíróság 2014. 05.28-i állásfoglalása szerint a honlapok felelőssé tehetők a rajtuk lévő kommentekért. Ezért külön figyelmeztetés nélkül törlöm az ordenáré, a nyíltan uszító, vagy a szótagösszevonással alkotott morfémákba rejtett, mások megbélyegzésére alkalmas üzeneteket.

#

1. Köszönöm, ha jelzi a szövegem hibáit!

>> 2. Ne szemetelje tele a hazát trágársággal!

3. A stílus maga az ember.

#

LASZ AZ ISMERETLEN KOMMENTELŐNEK: Karel Čapek nyomán átgondolva, azt hiszem, én vagyok az az ember, akit az egymással szemben álló táborok, mindkét felet bíráló magatartása miatt, először ütnek agyon, mielőtt végképp egymásnak esnek.

#

a bekiáltás

Ne valamilyen párt, vagy személy iránti kritikátlan rajongás, vagy ellenszenv mozgasson, hanem a világ megismerésének vágya!

a bekiáltó

DLPortre122x123.jpg

Kabai Domokos Lajos

(1951)

Saját könyvek

Press - A nyomtatott és az elektronikus újságírás elmélete, gyakorlata, Press & pr - A médiatevékenység, a szervezeti és az üzleti kommunikáció alapjai, A lovaglás alapjai

Gyakorlat

Nyomtatott és televíziós újságírás; szerkesztőségek, pr-szervezetek, kisvállalkozások irányítása; politikai és üzleti kommunikációs tanácsadás; ismeretterjesztő, pr- és természetfilmek készítése; mindezek oktatása

Pályaív

Hajdú-bihari Napló (újságíró)

Magyar Televízió Híradó (szerkesztő-riporter, adásszerkesztő, műsorvezető)

Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium (sajtófőnök)

Heti Budapest (főszerkesztő)

Üzlet (vezető szerkesztő)

Vasutas Hírlap (főszerkesztő)

MÁV Rt. (kommunikációs igazgató)

Oktatás

Teleschola Televíziós Iskola (alapító ügyvezető, médiaismeret, televíziós dramaturgia, szerkesztői gyakorlat vezetőtanár); Corvinus Egyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, felső fokú OKJ-s képzések (médiaismeret, pr-gyakorlat oktató); orosz nyelvoktatás

Közösségi tevékenység

Magyar Lovas Kör (alapító elnök); Nemzeti Média Kerekasztal (ügyvivő); Magyar PR Szövetség (etikai bizottság elnöke); társasházi közösségi munka

Nyelvismeret

orosz, francia, angol

oroszul velem

TANULJ VELEM OROSZUL!
> Központban a beszédkészség, kezdőknél is

> Tankönyvvel való rendszerezés

> Az életeddel kapcsolatos gyakorlatok

> Biflázás nélküli nyelvtantanulás
#
Küldj telefonszámot a
domokospr@chello.hu
címre!
Visszahívlak: Kabai Domokos Lajos,
aki az orosz-ukrán témában
a legtöbbet posztolók között volt 2014-ben.

top 20

 1. Orbánt sarokba szorították 2014. november 28. 10:04
 2. Győzött a Fidesz, vesztett a haza 2018. április 09. 03:29
 3. Kezdődik Orbán Canossa-járása 2018. május 01. 15:12
 4. Pokolra kerül-e Kálmán Olga? 2016. szeptember 08. 20:48
 5. Az Orbán-Lévay örökség 2014. november 26. 10:58
 6. Sarka Kata meséi 2017. január 13. 14:19
 7. Már Orbánt is égeti Kiss László 2016. január 11. 16:32
 8. Bűzlik ez a kölni balhé 2016. január 06. 06:07
 9. Orbán, a kártékony 2018. március 16. 23:40
 10. Orbán félelembeszéde 2017. június 28. 12:49
 11. A halálba küldött hadsereg 2017. november 18. 07:00
 12. A Jakupcsek-ügy is Simicska-ügy 2015. december 24. 14:41
 13. Pávatánc idehaza is 2017. november 01. 01:07
 14. Katinka Urambátyámországban 2016. január 09. 02:02
 15. Kiss László nem érti Katinkát 2016. január 10. 02:32
 16. Orbán Viktor borzasztó magánya 2015. november 07. 13:57
 17. Orbán, Katinka, meg a NAV-elnök 2017. november 17. 02:19
 18. Bayer még mindig nem érti 2016. szeptember 10. 12:30

címkék < 10

öt legfrissebb

Pávatánc idehaza is

2017.11.01. 01:07 | Kabai Domokos Lajos | 45 komment

Címkék: választás Orbán-kormány Magyarország GDP V4

 A béremelési kényszerből eredő feszültségek és a teljesítőképesség közötti ellentmondások darabokra szakíthatják a magyar társadalmat.

versenykepessegv4-ek_20002-2017.pngEgyre szaporodnak a jövedelmüket tűrhetetlennek tartó munkavállalói csoportok. És közülük egyre többen ismerik fel, hogy zsarolási helyzetbe kerültek, miután az alacsony fizetések és a munkahelyi szervezetlenség miatt százezrek keresik külföldön a boldogulást.

Ma már ott tartunk, hogy egyre több kelet-európai ország kínál nagyobb perspektívát saját polgárainak ahhoz képest, mint amit Magyarország az övéinek. Mindennél többet mond erről, hogy a Magyar Nemzeti Bank mostani versenyképességi jelentése cáfolja a kormánynak, sőt magának a bankelnöknek az optimizmusát. Ahogyan a Magyar Nemzet közzétette: mind az uniós átlagtól, mind a többi visegrádi ország versenyképességi mutatóitól elmaradnak a magyarországi adatok. Ráadásul lemaradásunk az elmúlt hét évben egyre nagyobb lett.

Kifulladni látszik az olcsó munkaerőre építő, a multikat és a hazai oligarcharéteget kiemelten kezelő gazdaságpolitika. A tőkehiánnyal küzdő kis- és közepes vállalatok mai állapotukban képtelenek lennének kiváltani a GDP-növekménynek a brüsszeli támogatásokból, továbbá a külföldön dolgozók hazautalásaiból származó részét. Eközben törleszteni kell a 2016 végére 73,9 százalékra nőtt GDP-arányos államadósság esedékes részleteit és juttatni kell némi többletpénzt a jövedelmükkel mind elégedetlenebb hazai dolgozóknak azokból a nemzetközileg példátlan arányú adóbevételekből, amelyekkel az Orbán-kormány évek óta sarcolja a lakosság kevésbé tehetős rétegeit és a cégek nagy részét. De most már nem egyszerűen a 2018-as választásokon való szavazatszerzés érdekében van szükség a juttatásokra.

A választásokig a kormánynak meg kell őriznie az oktatási, az egészségügyi intézmények, a közszolgáltató vállalatok, a közigazgatási szervezetek működőképességét, de legalább annak látszatát. Az esztelen centralizálás, az egyre rosszabb személyi feltételek miatt ez mind nehezebb. Ha viszont  ezek egyikéről vagy másikáról nagy tömegeket érintő módon válna szembetűnővé a működésképtelenség, akkor nincs az az amerikai spindoktor, aki megakadályozhatná a Fidesz-KDNP pártszövetség támogatottságának hirtelen zuhanását. Persze, ha perspektivikus kormányzás helyett nem handabandázás zajlott volna, ha nem a multik, az oligarchák nyakló nélküli támogatására, a nem a tömegsportot szolgáló beruházások erőltetésére, az egyházak pénzzel való tömésére folyt volna el a pénz, s ha ezek helyett és mellett a munkavállalók többségét foglalkoztató kisebb és közepes cégeket, intézményeket, illetve az egész ország munkakultúrájának fejlesztését, helyzetbe hozását ösztönözték volna a forrásokkal, akkor ma kevésbé lenne gond a termelékenységgel, a társadalmi teljesítőképességgel.

Így viszont a teljesítőképesség hiánya, illetve az ezzel nem, vagy alig összhangban lévő, lavinaszerűen jelentkező béremelési igényekből és kényszerekből eredő feszültségek egyre láthatóbbá teszik, milyen egymással kibékíthetetlen rétegekre hullott a magyar társadalom. Ezért attól tartok, számunkra a válság – amely nem egyszerűen gazdasági, hanem hét-nyolc milliónyi ember három évtizedes, kudarcokra épülő csalódássorozata nyomán lelki természetű is – csak most kezdődik igazán, bár hatásainak kivédésére láthatóan senki nem készül. Más kérdés persze, ha a miniszterelnökkel együtt azzal áltatjuk magunkat, hogy Isten kegyelméből bennünket baj nem érhet… Mindenesetre készüljünk arra, hogy pártunk és kormányunk tagjai egyre inkább itthon is pávatáncra kényszerülnek, hogy a nekik optimális időpontra tolják ki a fenyegető társadalmi robbanást, illetve minimálisra csökkentsék a lehetséges hatást!  Már ha a magyar társadalom egyáltalán képes még tudatára ébredni annak, hogy mit művelnek vele, s mit művel önmagával. #

CÍMKÉP: A GDP alakulása a visegrádi négyek országaiban, Romániában és Ausztriában (Forrás: Eurostat, OECD / MN-grafika)

A bejegyzés trackback címe:

http://bekialtas.blog.hu/api/trackback/id/tr3413121850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Visceroid 2017.11.01. 18:10:14

"Már ha a magyar társadalom egyáltalán képes még tudatára ébredni annak, hogy mit művelnek vele, s mit művel önmagával."

Nem képes.

19540511 2017.11.01. 18:57:35

@Visceroid: Van egy jelentős része, amelyik képes, ők már évek óta aggódnak, viszont az a 1,5 millió agyhalott nem képes kilépni Orbán bűvköréből + a határontúliak sem akarják belátni, hogy bűnt követnek el a magyarság ellen, amikor Orbánra szavaznak ész nélkül.

midnight coder 2017.11.01. 19:09:56

Azért azt is látni a grafikonon, hogy a nagy különbségek 2002 és 2010 között alakultak ki. Ha az akkori különbséget a szlovák és a magyar érték között hozzáadjuk az aktuális értékhez, mindjárt másképp néz ki a dolog.

Kopasz Szuzukis 2017.11.01. 19:16:51

A tisztelt gazdaságpolitikusok rettentő egyoldalúan szemlélik a gazdasági mutatókat. Ennek következménye, hogy félreértelmezik a magyar munkaerő teljesítményét, GDP-arányos termelékenységét. Nem veszik figyelembe, hogy nem a dolgozók teljesítenek alul, hanem a cégek a kelleténél magasabb jövedelemrészt vonnak ki. Emiatt tűnik alacsonyabbnak a termelékenységi mutató.Már egy 5 fős vállalkozás tulajdonosa is 500SEL merci cégautóval furikázik, minden egyes számlát a cégre terhel. Még a téli ausztriai síelést is elszámolja, mint a cég költségét. Nem csoda, hogy alacsony lesz a termelékenységi mutató.

Ranó Matyi 2017.11.01. 19:52:13

Gyurrcsány a hibás, na meg a libás

Budapest a kutyaszar városa 2017.11.01. 19:53:17

Ez az ország a született vesztesek országa, akik így érzik jól magukat.

Morpheus. 2017.11.01. 20:19:29

Törésvonalak hosszú évek óta vannak a magyar társadalomban, de ezeket eddig kezelni tudta a kormány, a folytonos figyelem-elterelésekkel és ellenségek kreálásával. Nem látom egyelőre, hogy ez változna az elkövetkező Fidesz ciklusban, 2018 és 2022 közt.

conchita wurst 2017.11.01. 20:31:47

kamu hogy a GDPnek sok köze lenne a bérekhez /elég megnézni mennyivel több a cseh GDP/fő - sokkal többel mint a cseh átlagfizetések a magyarnál/

a MUNKAERŐKÍNÁLAT-KERESLET mozgatja a béreket, azaz továbbra is emelkedni fognak

röf 2017.11.01. 21:44:03

Már nem is tudni, hányadik bukást és katasztrófát jövendölő cikk az elmúlt nyolc évben....
De mindegy, ha ezt fizetik, ezt kell mantrázni.

Bolshevik 2017.11.01. 21:58:50

Nagy öntökönlövés ez a grafikon, a brutális leszakadás a régiótól 2005-2008 közt történt, azóta mozgunk velük együtt, normálisan. Ha nem a 2002-es hanem a 2010-es év lenne a bázis, ez nyilván sokkal jobban látszódna, csak az nem illeszkedne a blog narratívájába.

Brix 2017.11.01. 22:34:10

Nem úgy tűnik, hogy hirtelen zuhanni fog a kormánypárt népszerűsége... Sőt, a Medián szerint - iigaz kormánypártiak - 6,5 éves csúcson van...A reálbérek folyamatosan emelkednek, az elmúlt 7 évben 39%-al, a statisztikák szerint...

Az EREDETI 2017.11.01. 22:50:25

@midnight coder: buta fideszkullancs, aztán 2012ben méglejebb esett aztán a német multik felhúzták egy picit. mossad az eszed tovább.

VadMacs 2017.11.01. 23:03:16

@Brix:
A nem agyhalott választók közül sokan örökre elhúztak (illetve szépen elintézték, hogy ne akarjanak szavazni, lásd levélben nem szavazás), a maradék beletörődött az ellenzék balfaszságába. A kurmánypártiak meg nem lettek többen, csak azok jól elvannak a szarkupac tetején - vagy mert nem zavarja őket a maffia rablása, vagy a nemzethy maffia kiszolgálásából él a család.

A maszopról sem hitte senki anno, hogy ide jut. A haverjaidnak is csak egy válság kell, vagy a nyugdíjrendszer összeomlása. Mindkettő be fog következni előbb-utóbb, majd akkor nézd meg, mi lesz itt. Mondjuk a keresztapa arra bazírozik, hogy mire a nyögdíjsufni összedől, addigra feldobja a talpát, a család meg majd némi menekülés után ellesz a svájci bankszámlákra elhelyezett lóvékból, amik nemrég elveszítették a közpénz jellegüket.

$pi$ 2017.11.02. 00:05:33

A grafikonból világos, hogy a fidesznek kb. 3 év kellett, amíg megfordította az ország sorsát az mszp dúlás után és elinduljunk felfelé.

Az is látszik, hogy az mszp-nek anno kb- 3 év kellett, hogy megfordítsa az ország sorsát az előző fidesz kormány után és zuhanórepülésbe vigye a gazdaságot.

A jogi/gazdasági rendszerünk tehetetlensége körülbelül három év. Nagy tanulság...

DFK 2017.11.02. 05:26:01

Nem kedden szokott megbukni a kormány?☺
Megint jön a minden szar, ami jó az is szar, a 10 millió éhező van stb kampány.

conchita wurst 2017.11.02. 06:27:50

@VadMacs: a követségeken szvazók között ugyanúgy a fidesz nyert mint bárhol máshol

hatodikx 2017.11.02. 06:36:00

@19540511: És szerinted kire kellene szavazni, aki helyreállítja a magyar gazdaságot? Még nem olvastam egyetlenegy programot sem, amely a cikkben feltüntetett gondokra megoldást tudna.

TOPGUN 2017.11.02. 06:39:48

Forint erősebb lesz úgy olvad a különdség a macyar es külföldi fizetések között. Ha 250 Ft lesz egy € akkor újra a V4-ek vezetői leszünk. Hájrá Forint!

Zoltán Rádi 2017.11.02. 07:07:39

@TOPGUN: Csak hát a Forintot nem engedik megerősödni az euróval szemben, ugye... :)

különvélemény 2017.11.02. 07:09:08

Azért az elég kemény, hogy a blogger bemásolja a GDP grafikont, amin tökéletesen látszik, hogy az mszp-szdsz kormány alatt (2002-2010) szakadtunk le a környező országoktól, de azért a fideszt fikázza a posztban.

Rusehuen 2017.11.02. 08:01:20

Tisztelt Lajos!

Köszönöm szépen a cikket. Viszont még mielőtt elkezdesz szidni egy pártot, ráadásul mindezt statisztikával próbálod alá támasztani, gondolkozz el egy kicsikét. Ez nagyon gáz, hogy a fideszt szidod, közben meg az MSZP nem teljesített jól, ahogy ezt a grafikon is mutatja. Viszont kijavíthatod ezt a hibát. A normálisabb kommentekre válaszolj és próbáld megmagyarázni, miért is a Fidesz a hibás? Még egy dolog. Több éve olvasom az indexet, de az elmúlt 2-3 évben nagyon elfogultan irtok a Fideszről. Elhiszem, hogy ott se szent minden, de ne az érme egyik oldalát mutassátok már be. (Megjegyzem, hogy tényleg jobban élünk ma, mint 8 éve és igen, egy 2008 válságot nem leépítéssel, privatizálással és közbérek befagyasztásaal/csökkentésével lehet a legjobban átvészelni) Ha már csak a fideszt szidjuk, legyen szíves írni egy cikket arról, amikor a MÁV ot feldarabolták 3 részre és a nyereséges cargo-t eladtuk az osztrák vasút vállalatnak, vagy amikor az MSZP kormány támogatta a svájci alapú hiteleket (kamatot kellet először törleszteni es utánna a hitelt.) és miért ez volt az egyik buktatója az egésznek.

Mihamarabbi válaszát várom!

Tisztelettel: index olvasó

a ribancok is kidobják a csikket 2017.11.02. 08:34:21

@Rusehuen: Miért foglalkozol te azzal. hogy kritizálja valaki a fideszpártot? Demokrácia van: ha nem tetszik, olvass Orbán-propagandát, az mind igaz. Ne sírj a liberális blogokon, mert annyira szánalmas. Senki nem kötelez arra, hogy elolvass ilyen írásokat, arra meg végképp nem, hogy válaszolj is ezekre, mert a kutya se kíváncsi rá.

alfacharlybravo 2017.11.02. 08:43:40

Amúgy jobb mint a Ludas Matyi volt rengeteget lehet mosolyogni a Zsindexen.

Medgar 2017.11.02. 09:07:26

@a ribancok is kidobják a csikket: Miért véded ennyire ezt a kritikán aluli cikket? Megfogalmaz egy állítást és belinkel egy olyan grafikont ami az ellenkezőjét támasztja elá. Vonatkoztass el a politikától és néz a csupasz tényeket a poszt hülyeséget ír.

munkanélküli informatikus 2017.11.02. 09:20:19

A magyar munkaadók még ma is azt hiszik, hogy az alacsony bérigényű alkalmazott a leg-nyereségesebb befektetés, miközben lehet, hogy egy tapasztalt, rutinos szakember 25 százalékkal magasabb fizetésért kétszer annyit termelne.
Csakhogy a jó szakembereket nem képes a nagymellű szőke HR-es csaj kiválogatni a jelentkezők közül...

Flaggx 2017.11.02. 09:28:00

A magyar versenyképességgel az egyik baj, de az legalább állami és versenyszférás szinten is: tehetségtelen, félanalfabéta, urambátyám/jókor sörözött jó helyen közép és felső vezetők.

A másik az idejét múlt, a múlt században ragadt oktatás.

sztd 2017.11.02. 10:23:26

Egyáltalán nem értek egyet a szerzővel. Általában Bojár Gáborral sem értek egyet, de most szerintem nála van a megoldás kulcsa (pontosabban az egyik gondolatában).

Az alapállapot, hogy nőnek a bérek. Ezt alapvetően termélékenységből lehet kigazdálkodni. A megoldás tehát az, hogy a cég, ha nem akar összeomlani, akkor növelnie kell a termelékenységét. Mivel Orbánék nem fognak tudni mindenkin segíteni, ezért az jut előre, aki magán próbál segíteni. A gépesítés ötlete pedig (ami ugye a termelékenység növelésének ötlete) hamar meg fog jelenni. Alacsony kamatok korában a hitel sem lesz ördögtől való.
A folyamatot fejlődésnek hívjuk, és ebben (a hozzáállást tekintve a kormány nem sokat tud tenni).

Bojár Gábornak pedig ott van igaza, hogy a támogatások sokakat leszoktattak a küzdelemről és a hatékonyságról. Ha nem jön EU-s támogatás, akkor az él túl, aki tényleg élni akar.

Ilyen az élet, ideje elkezdeni. A társadalomnak is fel kell nőni egyszer, az oligarchák is rá fognak erre jönni (vagy már tudják). A folyamatot egyébként polgárosodásnak hívjuk, és századok óta várunk rá.

RHalacska 2017.11.02. 10:34:51

@Kopasz Szuzukis: Te nagyon nem érted a számításokat. Pont senkit nem érdekel, hogy 500SEL vagy sem, mert nem számít a jövedelemkivonás. A magyar munkás termelékenysége 2 részből tevődik össze: 1. saját termelékenység, 2 környezet termelékenysége. Hiába tudsz Te sokat termelni, ha a környezeted nem tart lépést veled, (nem kapod meg az alapanyagot időben) akkor a Te termelékenységed is csökken. Össztársadalmi probléma. Például nekem már 20 munkaóra ment rá egy 2 órás munkára a beszállítók ügyetlensége miatt. Ugyan úgy 20.000Ft a munkadíj. Szerinted? nem 10.000Ft 1 óra, hanem 1000. Na itt van a baj

illaim 2017.11.02. 11:09:03

@különvélemény: Szerintem meg az a legcikibb, hogy azt nem látja az elvakult fejed, hogy 2010 után nem csökkent a különbség, hanem nőtt!
Arányaiban pedig sokkal nagyobb a lemaradás! Pedig a Fidesz azzal házalt, hogy ő jobban tudja csinálni! Mára meg kiderült, hogy nem, sőt hazugság volt minden javulást ígérő szavuk! És most ne gyere 2017. őszén, mint egy veterán középcsoportos óvodás, de bezzeg a szocik, hét éve a Fidesz van hatalmon, és hét éve gyorsult a lemaradás! Amikor pedig ellenzékben voltatok, akkor mindent elkövettetek hogy a fejlődést gátoljátok! Egy haza és nemzetáruló, önző szemetek vagytok egytől egyig!

GyMasa 2017.11.02. 11:20:35

@19540511:
...Van egy jelentős része, amelyik képes, ők már évek óta aggódnak, viszont az a 1,5 millió agyhalott nem képes kilépni Orbán bűvköréből + a határontúliak sem akarják belátni, hogy bűnt követnek el a magyarság ellen, amikor Orbánra szavaznak ész nélkül...
Ja, ott van 1.5 millio ellenzeki szavazo, meg 4+ millio passziv szavazo.
Es akkor a LOGIKUS kovetkeztetes, hogy a "a 1,5 millió agyhalott nem képes kilépni Orbán bűvköréből".
Csak gratulalni tudok!

GyMasa 2017.11.02. 11:21:22

@midnight coder:
Jajj, ne!
Megint elohozod a kognitiv disszonanciat, azt' jon majd megint a gyalazkodas, ervek hijjan.

GyMasa 2017.11.02. 11:29:28

@munkanélküli informatikus:
...Csakhogy a jó szakembereket nem képes a nagymellű szőke HR-es csaj kiválogatni a jelentkezők közül...
Igen, mert egy kkv "ajanlata (ertsd: 100 papirozva, 200 zsebbe)" az nem eri el alulrol egy jo szakember ingerkuszobet.
Ergo a jomello szoke HR_es nem is talalkozik jo szakemberekkel.
Es, a jo szakemberek, attol jok, hogy pl. gyorsan tanulnak, es amelyik nem tanulta meg mondjuk mar a foiskola/egyetem alatt, az az elso max 2 kkv-s munkahelyen megtanulja majd.

nemecsekerno_007 2017.11.02. 11:42:21

@sztd: jaja szépen összefoglaltad. Valami ilyesmi történik. Az ilyen blogok is mutatják, hogy a "másik oldal" miben és mennyire impotens, semmit se csinálnak amíg nem ég a körmükre, csak mellébeszélnek

marczy 2017.11.02. 12:00:19

Nem tűnik úgy, hogy a Fidesz támogatása csökkenni fog, mert nincs épkézláb alternatívája. A baloldal 2006-os öntökönlövése után nem hiszem, hogy túl sokan fognak a jelenleg magát baloldalinak nevező klikkre szavazni. És nem nagyon látszik az az újbalos alternatíva sem, akik mellé nyugodtan oda lehetne tenni az X-et.
A Fidesz esetleges szakadása, úgy tűnik, most nem várható, a Jobbik meg a "néppártosodás" ellenére sem vállalható fel azoknak a szavazóknak, akikben elevenen él az az antiszemita diskurzus, amit most próbálnak valamennyire elmosni, élét elvenni.
Lengyelországban is összeomlott a baloldal, kérdés, mi lesz most itt...

különvélemény 2017.11.02. 12:06:51

@illaim:
Látod a grafikont, még is hazudsz, de mi mást várhat az ember egy rögtön személyeskedéssel indító kommenttől.
Látszik, hogy 2013-óta, amikorra sikerül kihúzni az országot az előző kormány által előidézett államcsőd közeli helyzetből, meredeken emelkedik a vonal.
Tehát egyáltalán nem gyorsul a lemaradás, inkább irányba álltunk.

chrisred 2017.11.02. 12:46:25

@különvélemény: Főleg a 2017-es és 2018-as adat, amit a grafikon készítői időgéppel szereztek meg.

kodacx 2017.11.02. 14:24:34

Ami most van, ma, idehaza, az a torz, korrupt, elcseszett gazdaság, az nem az elmúlt 8, 12, 16, 20 év eredménye...
...hanem kb. 55-é!
Mert hogy 1989-ben nem csak a közéletben nem történt lényegi rendszerváltás, hanem a gazdaságban sem...csak pár ember felszabadult bizonyos korlátok, szabályok alól, illetve néhány újat kapott!
De ugyanúgy és ugyanazok a balfaxok, meg az ő kineveltjeik, utódaik a vezetői réteg a gazdasági életben, ugyanaz az idióta mentalitás uralkodik, mint akik és amivel tönkre vágták gazdaságilag a szocializmust is!
Ami a saját hülye ideológiáival amúgy is tarthatatlan volt!
ITT 5 PERCRE NEM VOLT KAPITALIZMUS!
Vagy legalább is annak az előnyös tulajdonságait, (mert persze, igen, vannak hátrányai is) hogy
megfizeti, anyagilag érdekelté teszi, jutalmazza a
- a hűséget,
- megbízhatóságot,
- minőséget,
- szaktudást,
- kreativitást,
- újítást,
- hatékonyságnövelést
- magát a dolgozót...
Hogy piaci verseny van, nem csak! lökdösődés, ügyeskedés, vagy korrupció...
...na ezek nálunk sehol nem jelentek meg!

Évtizedek óta érik az a közgazdasági, szociális és ezáltal társadalmi KATASZTRÓFAHELYZET, amibe most vagyunk!
Évtizedek óta!
És komoly, ezt látó, tudó szakemberek ültek a seggükön, meg malmoztak, meg bagatellizáltak...vagy hallgattak félelemből, vagy pénzért, évtizedekig!
Ma nagy szarban vagyunk! Sokkal nagyobban, mint amit kommunikálnak, akkorában, hogy az állam(hatalom) lassan már jobban titkolja, hajlítja, ferdíti a valós számokat, többet mutyizik, mint a szocializmus idején!

haXXor 2017.11.02. 14:32:10

@TOPGUN: Ja, pont a gyenge euro védi a magyar gazdaságot, de mindegy.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2017.11.02. 19:35:54

@Rusehuen: A tisztességes hangvételed miatt válaszolok: Nekem az Indexhez annyi a közöm, hogy azon a szerveren működik a blog. Számomra is meglepetés, hogy mit válogatnak be, s mit nem az írásaim közül. Ha nem hiszed, indíts te is egy blogot ugyanitt, s győződj meg arról, hogy a valóságot írom. Témának mindjárt ajánlom is azokat, amelyeket nekem adtál házi feladatként. Ellenben javaslom, hogy amikor írsz, akkor jobban nézz utána a dolgoknak, mert például a devizahitel-ügyben, tudtommal, a Fidesz sem olyan tiszta. A MÁV feldarabolásával kapcsolatos meglátásoddal egyetértek, de mert ezt megelőzően nyolc éven át - a Horn- és az első Fidesz-kormány alatt - a MÁV kommunikációs igazgatója voltam, pontosan tudom, hogy ebben az ügyben is kormányokon átívelő folyamatok zajlottak. Egyébként meghökkentő, hogy sokan annak a grafikonnak a részletein rugóznak, nem pedig az egészet nézik. De ennél is meghökkentőbb, hogy sok hozzászóló nem a kiemelésben is olvasható lényeg (A béremelési kényszerből eredő feszültségek és a teljesítőképesség közötti ellentmondások darabokra szakíthatják a magyar társadalmat.) foglalkoztatja, hanem a hovatovább összesen 12 éven át kormányzati pozícióban lévő Fideszt ajnározza, amely - tetszik, nem tetszik - felgyorsította a magyar társadalom gyengülését az oktatás, az egészségügy stb további leépítésével, továbbá például a nagybani lopások törvényesítésével, a koncepciós perekkel elaljasítja a társadalmat. #