hangolás

karomkodnitilos142x142.bmp
 A VÉLEMÉNY SZABAD, A GOROMBA, A TRÁGÁR, AZ USZÍTÓ, A KIREKESZTŐ ÉS MEGBÉLYEGZŐ, SZEMÉLYESKEDŐ BESZÉDMÓD TILOS!
Mindez a nick névre is vonatkozik, mert ne itt élje ki beteges hajlamait! Ha pedig azt hiszi, hogy ez a szólásszabadság korlátozása - téved. Egyetlen újság, egyetlen műsor, egyetlen blog sem kötelezhető arra, hogy a tartalomért felelős szerkesztők ellenében bárki bármit közölhessen abban a médiumban. Indítson saját blogot, s ott azt csinál, amit akar, amíg teheti az első bírósági tárgyalásig, ahol a névtelen kommentelők vétkéért is Önre szabják ki a büntetést!

#

Az Esztergomi Járásbíróság 800 ezer forintra (400 nap fogházra) ítélt egy kommmentelőt holokauszttagadásért

2016. január 4-én.

#

Az Alkotmánybíróság 2014. 05.28-i állásfoglalása szerint a honlapok felelőssé tehetők a rajtuk lévő kommentekért. Ezért külön figyelmeztetés nélkül törlöm az ordenáré, a nyíltan uszító, vagy a szótagösszevonással alkotott morfémákba rejtett, mások megbélyegzésére alkalmas üzeneteket.

#

1. Köszönöm, ha jelzi a szövegem hibáit!

>> 2. Ne szemetelje tele a hazát trágársággal!

3. A stílus maga az ember.

#

LASZ AZ ISMERETLEN KOMMENTELŐNEK: Karel Čapek nyomán átgondolva, azt hiszem, én vagyok az az ember, akit az egymással szemben álló táborok, mindkét felet bíráló magatartása miatt, először ütnek agyon, mielőtt végképp egymásnak esnek.

#

a bekiáltás

Ne valamilyen párt, vagy személy iránti kritikátlan rajongás, vagy ellenszenv mozgasson, hanem a világ megismerésének vágya!

a bekiáltó

DLPortre122x123.jpg

Kabai Domokos Lajos

(1951)

Saját könyvek

Press - A nyomtatott és az elektronikus újságírás elmélete, gyakorlata, Press & pr - A médiatevékenység, a szervezeti és az üzleti kommunikáció alapjai, A lovaglás alapjai

Gyakorlat

Nyomtatott és televíziós újságírás; szerkesztőségek, pr-szervezetek, kisvállalkozások irányítása; politikai és üzleti kommunikációs tanácsadás; ismeretterjesztő, pr- és természetfilmek készítése; mindezek oktatása

Pályaív

Hajdú-bihari Napló (újságíró)

Magyar Televízió Híradó (szerkesztő-riporter, adásszerkesztő, műsorvezető)

Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium (sajtófőnök)

Heti Budapest (főszerkesztő)

Üzlet (vezető szerkesztő)

Vasutas Hírlap (főszerkesztő)

MÁV Rt. (kommunikációs igazgató)

Oktatás

Teleschola Televíziós Iskola (alapító ügyvezető, médiaismeret, televíziós dramaturgia, szerkesztői gyakorlat vezetőtanár); Corvinus Egyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, felső fokú OKJ-s képzések (médiaismeret, pr-gyakorlat oktató); orosz nyelvoktatás

Közösségi tevékenység

Magyar Lovas Kör (alapító elnök); Nemzeti Média Kerekasztal (ügyvivő); Magyar PR Szövetség (etikai bizottság elnöke); társasházi közösségi munka

Nyelvismeret

orosz, francia, angol

oroszul velem

TANULJ VELEM OROSZUL!
> Központban a beszédkészség, kezdőknél is

> Tankönyvvel való rendszerezés

> Az életeddel kapcsolatos gyakorlatok

> Biflázás nélküli nyelvtantanulás
#
Küldj telefonszámot a
domokospr@chello.hu
címre!
Visszahívlak: Kabai Domokos Lajos,
aki az orosz-ukrán témában
a legtöbbet posztolók között volt 2014-ben.

top 20

 1. Orbánt sarokba szorították 2014. november 28. 10:04
 2. Győzött a Fidesz, vesztett a haza 2018. április 09. 03:29
 3. Kezdődik Orbán Canossa-járása 2018. május 01. 15:12
 4. Pokolra kerül-e Kálmán Olga? 2016. szeptember 08. 20:48
 5. Az Orbán-Lévay örökség 2014. november 26. 10:58
 6. Sarka Kata meséi 2017. január 13. 14:19
 7. Már Orbánt is égeti Kiss László 2016. január 11. 16:32
 8. Bűzlik ez a kölni balhé 2016. január 06. 06:07
 9. Orbán, a kártékony 2018. március 16. 23:40
 10. Orbán félelembeszéde 2017. június 28. 12:49
 11. A halálba küldött hadsereg 2017. november 18. 07:00
 12. A Jakupcsek-ügy is Simicska-ügy 2015. december 24. 14:41
 13. Pávatánc idehaza is 2017. november 01. 01:07
 14. Katinka Urambátyámországban 2016. január 09. 02:02
 15. Kiss László nem érti Katinkát 2016. január 10. 02:32
 16. Orbán Viktor borzasztó magánya 2015. november 07. 13:57
 17. Orbán, Katinka, meg a NAV-elnök 2017. november 17. 02:19
 18. Bayer még mindig nem érti 2016. szeptember 10. 12:30

címkék < 10

öt legfrissebb

Hét kilót fogyott

2017.12.21. 02:10 | Kabai Domokos Lajos | 2 komment

Címkék: média politika gyerek Németország Oroszország

El a politikusokat a gyerekektől!

2017-11-20bundestag-beszedoroszfiux.jpg

Történelmet ír, vagy írattak vele, esetleg az információs háború áldozata lesz. Ezt írtam ehhez a képhez, amit először egy hónapja tettem közzé a Bekiáltás blogon. A fotón az oroszországi Nyikolaj Gyeszjatnyicsenko látható, aki november 20-án szót kapott a Bundestagban, a német parlamentben. Az Urálon túli tundraövezetben található, a kiterjedt földgázmezőiről ismert Jamali Nyenyecföldről, Novij Urengojból Berlinbe utaztatták öt társával együtt. A német nemzeti megemlékezés napján együttérzéssel beszélt a náci hadsereg Szovjetunióban elpusztult tagjairól.

Amint akkori cikkemben is leírtam: a beszéd elhangzása után össztűzbe került a fiú. Sokan a történelem ismeretének teljes hiányával, sőt a fasiszták támogatásával vádolták, mások persze védelmükbe vették. Ezt tette az orosz államfő sajtótitkára, Dmitrij Peszkov is. Mint mondta, méltatlannak tartja, hogy az iskolást a nácizmus propagandistája váddal illetik. Teljességgel érthetetlen az az egzaltált hajtóvadászat, ami kialakulni látszik vele szemben.

Azóta négy hét telt el. December 20-án a Jamali Nyenyecföld Autonóm Körzet kormányzója arról tájékoztatta a sajtót: az internetes támadások annyira megviselik a fiút, hogy néhány hét alatt hét kilót fogyott. Mint kiderült, a Novij Urengoj, illetve a németországi Kassel középiskolásainak csereutazási programját, amelynek része volt a fiatalember berlini beszéde, a Wintershall német kőolaj- és gázipari óriás támogatta. Viszont a cég képviselője Anna Bungarten szerint a beszéd körüli éles, a tényeket figyelmen kívül hagyó vitát egyes sajtóorgánumok gerjesztették.

De ez mellébeszélés. Hiszen amint elhangzott a mindössze kétperces szónoklat, a dolog természetéből eredően azonnal nyilvánosságot kapott, és az internetes felületeken megindult a kíméletlen véleményáradat. Nem kellett ehhez semmilyen más, ha úgy tetszik hagyományos, professzionális sajtóorgánum. A gondot én egészen másutt látom.

A cég menedzserei valami nagy kommunikációs nyereséget akartak ebből az egészből kihozni, s a tinédzsereket, s különösen azok képviselőjét belökték a politika könyörtelen gépezetébe. És a gépezet bedarálta a szimpatikus, intelligens fiatalembert, aki immár negyedik hete képtelen feldolgozni a vele történteket. Ehhez képest a Wintershall vállalati kommunikációs menedzsere még most is ködösít, amikor az úgymond felelőtlen médiára mutogat, ahelyett, hogy elismerné: meg kellett volna elégedni azzal, hogy iskolai keretek között beszéljék meg a háború alatt történteket a német és az orosz fiatalok. Igaz, a cég szemszögéből ennek, még rászervezés mellett is, alig lett volna mérhető a kommunikációs haszna; az utaztatás pénzügyi és egyéb terheit nem lett volna érdemes felvállalnia a vállalatnak. (Más kérdés, hogy a remélttel ellentétes következmények minimum semmissé tették az eredeti számítást.)

Arról nincs hír, hogy Nyikolaj kap-e pszichológusi támogatást, amint ez egyébként Oroszországban is eléggé megszokott például egy-egy tragikus közlekedési balesetet követően. Ám legyen mindez intés, mert lám, mire vezethet, ha kicsinyeket, vagy kamaszokat mozgósítanak politikai akciókhoz, hogy befolyásolják a közvéleményt. A szülők legyenek sokkal, de sokkal óvatosabbak, mert különösen most, amikor a választási kampány célegyenesébe fordulnak a pártok, az idehaza is szaporodó, egyelőre persze kisebb következményekkel járó helyzetek mutatják: a politikusok egyre többször akarják statisztaként használni a gyerekeket. Ne hagyják nekik! Legalább ezt ne, ha már – különösen a hatalomban lévők – amúgy is oly sokszor hiszik, hogy következmények nélkül megtehetik, amit mások nem! #

CÍMKÉP: Nyikolaj Gyeszjatnyicsenko – immár negyedik hete képtelen feldolgozni a vele történteket

karomkodnitilos142x142szovegesfekvoxxxx.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

http://bekialtas.blog.hu/api/trackback/id/tr2513515493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2017.12.22. 09:45:11

a srac nem a nyugati nemkereszteny media csecsen nott fel igy nem tudhatta hogy a nacik emlegetesenel, nincs veszelyesebb

....a nemkeresztenyekre

Jakab.gipsz 2017.12.23. 12:03:54

Öreg hiba harcba küldeni, tapasztalatlan gyerek embereket, hétpróbás dörzsölt liberális hazudozók ellen.

Ide most, most a tapasztalt vén csatalovak kellenek, olyanok akik veszélyt is szimatolnak, nem csak vágtázni tudnak.