hangolás

karomkodnitilos142x142.bmp
 A VÉLEMÉNY SZABAD, A GOROMBA, A TRÁGÁR, AZ USZÍTÓ, A KIREKESZTŐ ÉS MEGBÉLYEGZŐ, SZEMÉLYESKEDŐ BESZÉDMÓD TILOS!
Mindez a nick névre is vonatkozik, mert ne itt élje ki beteges hajlamait! Ha pedig azt hiszi, hogy ez a szólásszabadság korlátozása - téved. Egyetlen újság, egyetlen műsor, egyetlen blog sem kötelezhető arra, hogy a tartalomért felelős szerkesztők ellenében bárki bármit közölhessen abban a médiumban. Indítson saját blogot, s ott azt csinál, amit akar, amíg teheti az első bírósági tárgyalásig, ahol a névtelen kommentelők vétkéért is Önre szabják ki a büntetést!

#

Az Esztergomi Járásbíróság 800 ezer forintra (400 nap fogházra) ítélt egy kommmentelőt holokauszttagadásért

2016. január 4-én.

#

Az Alkotmánybíróság 2014. 05.28-i állásfoglalása szerint a honlapok felelőssé tehetők a rajtuk lévő kommentekért. Ezért külön figyelmeztetés nélkül törlöm az ordenáré, a nyíltan uszító, vagy a szótagösszevonással alkotott morfémákba rejtett, mások megbélyegzésére alkalmas üzeneteket.

#

1. Köszönöm, ha jelzi a szövegem hibáit!

>> 2. Ne szemetelje tele a hazát trágársággal!

3. A stílus maga az ember.

#

LASZ AZ ISMERETLEN KOMMENTELŐNEK: Karel Čapek nyomán átgondolva, azt hiszem, én vagyok az az ember, akit az egymással szemben álló táborok, mindkét felet bíráló magatartása miatt, először ütnek agyon, mielőtt végképp egymásnak esnek.

#

a bekiáltás

Ne valamilyen párt, vagy személy iránti kritikátlan rajongás, vagy ellenszenv mozgasson, hanem a világ megismerésének vágya!

a bekiáltó

DLPortre122x123.jpg

Kabai Domokos Lajos

(1951)

Saját könyvek

Press - A nyomtatott és az elektronikus újságírás elmélete, gyakorlata, Press & pr - A médiatevékenység, a szervezeti és az üzleti kommunikáció alapjai, A lovaglás alapjai

Gyakorlat

Nyomtatott és televíziós újságírás; szerkesztőségek, pr-szervezetek, kisvállalkozások irányítása; politikai és üzleti kommunikációs tanácsadás; ismeretterjesztő, pr- és természetfilmek készítése; mindezek oktatása

Pályaív

Hajdú-bihari Napló (újságíró)

Magyar Televízió Híradó (szerkesztő-riporter, adásszerkesztő, műsorvezető)

Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium (sajtófőnök)

Heti Budapest (főszerkesztő)

Üzlet (vezető szerkesztő)

Vasutas Hírlap (főszerkesztő)

MÁV Rt. (kommunikációs igazgató)

Oktatás

Teleschola Televíziós Iskola (alapító ügyvezető, médiaismeret, televíziós dramaturgia, szerkesztői gyakorlat vezetőtanár); Corvinus Egyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, felső fokú OKJ-s képzések (médiaismeret, pr-gyakorlat oktató); orosz nyelvoktatás

Közösségi tevékenység

Magyar Lovas Kör (alapító elnök); Nemzeti Média Kerekasztal (ügyvivő); Magyar PR Szövetség (etikai bizottság elnöke); társasházi közösségi munka

Nyelvismeret

orosz, francia, angol

oroszul velem

TANULJ VELEM OROSZUL!
> Központban a beszédkészség, kezdőknél is

> Tankönyvvel való rendszerezés

> Az életeddel kapcsolatos gyakorlatok

> Biflázás nélküli nyelvtantanulás
#
Küldj telefonszámot a
domokospr@chello.hu
címre!
Visszahívlak: Kabai Domokos Lajos,
aki az orosz-ukrán témában
a legtöbbet posztolók között volt 2014-ben.

top 20

 1. Orbánt sarokba szorították 2014. november 28. 10:04
 2. Győzött a Fidesz, vesztett a haza 2018. április 09. 03:29
 3. Kezdődik Orbán Canossa-járása 2018. május 01. 15:12
 4. Pokolra kerül-e Kálmán Olga? 2016. szeptember 08. 20:48
 5. Az Orbán-Lévay örökség 2014. november 26. 10:58
 6. Sarka Kata meséi 2017. január 13. 14:19
 7. Már Orbánt is égeti Kiss László 2016. január 11. 16:32
 8. Bűzlik ez a kölni balhé 2016. január 06. 06:07
 9. Orbán, a kártékony 2018. március 16. 23:40
 10. Orbán félelembeszéde 2017. június 28. 12:49
 11. A halálba küldött hadsereg 2017. november 18. 07:00
 12. A Jakupcsek-ügy is Simicska-ügy 2015. december 24. 14:41
 13. Pávatánc idehaza is 2017. november 01. 01:07
 14. Katinka Urambátyámországban 2016. január 09. 02:02
 15. Kiss László nem érti Katinkát 2016. január 10. 02:32
 16. Orbán Viktor borzasztó magánya 2015. november 07. 13:57
 17. Orbán, Katinka, meg a NAV-elnök 2017. november 17. 02:19
 18. Bayer még mindig nem érti 2016. szeptember 10. 12:30

címkék < 10

öt legfrissebb

A félelemre épít a Fidesz, válthat az MSZP

2018.01.05. 03:07 | Kabai Domokos Lajos | 89 komment

Címkék: választás fasizmus ellenzék populista fasisztoid MSZP Fidesz Orbán Viktor Ukrajna Ungváry Rudolf Bandera

Az internet világába, vagy a lakásának magányába bezárt-bezárkózott tömegembert gyakorlatilag nem lehet meggyőzni észérvekkel, amit még mindig nem ért az ellenzék.

2018-01-01banderistafelvonulaskijevben.jpg

Nem gondolom, hogy a magyarországi választók többségét mozgósítani lehet az ilyen és ehhez hasonló kijelentésekkel: egy fasisztoid rendszer az orbáni, ennek megbuktatása érdekében kell részt venni a feltehetően áprilisban esedékes országgyűlési választáson. Persze értem az ilyesfajta minősítést és felvetést, amit a Klubrádió január 4-ei, csütörtöki, Megbeszéljük... adásának egyik betelefonálója megfogalmazott. Bizonyos vagyok abban is, hogy az a folyamat – a FOLYAMAT! –, aminek Magyarországon immár évtizede tanúi, illetve eltérő mértékben részesei és elszenvedői vagyunk, könnyen átlendülhet egy olyan – a Nyugat által is támogatott – rendszerbe, mint amilyen a jelenlegi ukrajnai.

Amint a címkép mutatja, Kijevben, 2018 első napján is fáklyás felvonuláson éltették az ukrán nácizmus alakját Sztepan Andrijovics Banderát, akinek hívei a II. világháború alatt a német nácik oldalán vettek részt tömeggyilkosságokban. Ne legyenek illúzióink! Megfelelő feltételek esetén a mai magyarországi folyamatokat is betetőzheti egy olyan fordulat, mint amilyet 2014 elejétől Ukrajnában is tapasztalunk: tucatjával gyilkolnak meg a hatalomnak, az oligarcha-maffiózóknak nem tetsző újságírókat, közéleti szereplőket, hajtottak végre különféle pogromokat a kijevi hatalom hallgatólagos tudtával, s hajtanak végre a központ által kontrollálhatatlan banditatámadásokat a több ezer főt számláló, antiterroristának nevezett, részben oligarchák által pénzelt, szélsőséges nacionalista zászlóaljak főképpen a kelet-ukrajnai polgári lakosság ellen. 

Félnek attól, hogy megfigyelik, listázzák őket

Itt még nem tartunk. Ám lépten-nyomon tapasztalom, hogy a közemberek félnek attól, hogy telefonjaikat, internetes levelezésüket megfigyelik. Attól félnek, hogy megnyilatkozásaik, a kormány által Orbán Viktor aláírásával küldött, úgynevezett konzultációs levelek alapján listázzák őket. Sokan úgy vélik, ezeknek szerepük lehet akkor, ha ők maguk, vagy valamely családtagjuk be akarna tölteni valamely állást, hozzá akarna jutni valamilyen egyéni elbírálást igénylő támogatáshoz és így tovább. Ezek a közemberek félnek. Félnek, mert látják, hogy a hatalom letéteményesei hány politikai ellenfelükkel bántak el az elmúlt években. Mondvacsinált ürüggyel előzetes letartóztatásba helyezték őket, éveken át húzták el a gyakran felmentő ítélettel végződött bírósági tárgyalásokat egészen addig, amíg az érintettek karrierje, családi élete rá nem ment a koncepciós eljárásra.

A kisember is látja, hogy az ügyészségek, a rendőrség, a bíróságok bizonyos esetekben mintha önkényesen, vagy ami még ennél is rosszabb, egy láthatatlan felsőbb világi, a törvényeken felüli akaratnak engedelmeskedve járnának el. Nap, mint nap érzékeli szűkebb pátriájában is, hogy a hatalom kegyenceit senki és semmi nem korlátozza. Ennek alapján kétségtelenül maga az átlagember is juthatna arra a következtetésre, hogy ez már a prefasizmus, vagy ahogyan Ungváry Rudolf meghatározza: fasisztoid rendszer. De a kisembernek ezek a kifejezések semmit nem mondanak. S többek között azért nem, mert a II. világháború után, ebben a régióban több nemzedék előtt – a sztálini gondolkodásmódra visszavezethető aktuálpolitikai okokból – a német náci rendszert nevezték fasisztának.

A fasizmusról a régi módon gondolkodnak

Ennek alapján a mi emberünk így okoskodik: ma Magyarországon nem lakoltatnak ki tömegeket a lakásaikból, a házaikból, nem vagonírozzák be őket. Nincsenek koncentrációs táborok, emberek megsemmisítésére épített gázkamrák és krematóriumok. Márpedig ugyebár ezek a fasizmus velejárói – elmélkedik a kisember. S minthogy a fasizmusról a tudatába táplált tudás nem egyezik az itt és most tapasztaltakkal, hiába magyarázná el neki a baloldali vagy a liberális értelmiségi, hogy az orbáni nemzeti (nem) együttműködésnek a hatalmat ellenőrző intézményeket maga alá gyűrő, a magát egyre korlátozhatatlanabbnak érző, korrupciók és politikai-gazdasági zsarolások láncolatára épülő rendszere miért fasisztoid. Egyébként pedig nem is magyarázza neki mindezt az ellenzéki elit, mert messze elkerüli azokat a régiókat, városrészeket, ahol a kisember él, s ahol ennek az ellenzéknek valamifajta szervezett aktivitást kellene felmutatnia. Ám az ellenzék ezt nem, vagy alig teszi.

Ugyanilyen terméketlen az is, amikor a ma már csak korlátozottan fogható rádiók adásaiban a jó szándékú betelefonálók, vagy épp a műsorvezetők arról győzködik a nagyérdeműt, hogy az ellenzéki politikusoknak nem az egyre kétségesebbé való egészségügyi ellátás anomáliáiról, nem az oktatás lezüllesztéséről, meg a hasonló földhöz ragadt témákról kellene beszélniük. Mert szerintük ezek csak azt követően jöhetnek, ha már megértették a tömegek a legfontosabbat: maga a demokrácia került veszélybe. És hányszor, de hányszor hallottuk csak a Klubrádióban ezt az érvelést. Ám az ilyen adásokban – ugyanúgy, mint az enyémhez hasonló blogterekben – néhány ezer, legföljebb néhány tízezer ember ágál jórészt ugyanannak a körnek, s jobbára elvont fogalmakra építő érveléssel.

Az értelmiséget nem érti az átlagember

Persze, a hallgatás sem megoldás. Mert amíg lehetséges, igenis szólni kell, sőt kiabálni, kinek-kinek úgy, ahogyan a felkészültségéből, a tehetségéből futja! Ha másért nem, a jövő számára való dokumentálás miatt. Dokumentálni kell minden fórumon, amit még nem vontak az ellenőrzésük körébe a politikai-gazdasági hatalom mai urai, hogy mára, Magyarországon olyan helyzet alakult ki, amelyben bárkivel, bármi megtehető. Ha korlátozná őket valamely törvény, legfeljebb kényük-kedvük szerint módosítják. Egyre nyilvánvalóbb, hogy csak rajtuk múlik, hogy mohó pozíció- és vagyonszerzési vágyukat mikor és kinek rovására, ha kell akár egy személy, akár valamely társadalmi csoport ellenséggé nyilvánításával, vagy csupán a közérdekre való hivatkozással elégítsék ki. Ezért egyrészt igaza van minden rádióműsorba betelefonálónak, közírónak, aki szóvá teszi ezeket. Másrészt viszont nincs igazuk azoknak, akik csupán az elveszett köztársaság visszaállításának szükségességét mantrázzák. Azért nincs igazuk, mert az ilyen megközelítések túlságosan elvontak az átlag embere számára.

A választók többsége nem fölülről szemléli a világot. Ezért hozzájuk a közvetlen környezetükben tapasztaltak alapján lehet és kell közelíteni. Más kérdés, hogy nem olyan szétszórt és ide-oda kapkodó módon, vagyis mozgósításra képtelenül, mint ahogyan ezt az ellenzék tesz immár évek óta. Mint ahogyan az értelmiségi megnyilatkozásokkal vagy a nyílt levelekben Orbán Viktornak szánt üzenetekkel sem igen tud mit kezdeni a halandó. A minap például egy figyelemre méltó vádirat jelent meg a Facebookon  a magát országgyűlési képviselőjelöltként aposztrofáló Bencsik János aláírásával. Benne a következő mondat: „Ön az állampárti időkből visszahozta a teljes véleménydiktatúrát, a paranoiás, állandó ellenségkép-gyártást, a dilettáns gazdaságpolitikát és a kontraszelektált, önálló gondolkodásra képtelen pártbizalmi szisztémát”. Lássuk be az ilyen közlés gyakorlatilag átfoghatatlan, értelmezhetetlen a magára hagyott, több mint felerészben még érettségivel sem rendelkező magyarországi választó számára!

Többek között azért nem, mert ma már nincsenek olyan vitakörök, klubok, uram bocsá’ tévé- és rádióműsorok, ahol ezeket megbeszélnék, értelmeznék a sokaság előtt. Ne feledjük azonban, hogy ennek a helyzetnek a kialakulásában, kialakításában a mai ellenzék is részes. De ha már így alakult, akkor legalább azt tudatosítanák a kampányaik megtervezésekor, hogy a kisembert első-, másod- és harmadsorban is a biztonsága foglalkoztatja. Első helyen sajátjáé, a másodikon a családjáé, a harmadikon az országáé. Minden valamire való újságíró tankönyvben benne van ez. Ám Magyarországon csupán Orbán Viktor tanácsadói alkalmazták eddig ezt a pofon egyszerű ismeretet. Méghozzá oly módon, hogy mindhárom területen rájátszottak erre az alapérzésre.

Attól a félelemtől védenek meg, amit ők keltettek

A magán nyugdíjalapok államosításától a dohánytermék-kereskedelem átrendezésén, a közmunka lehetőségek lebegtetésén, az oktatás- és az egészségügy ellehetetlenítésen, a migránsellenes kampányon át a terroristák elleni óvodai menekítési tervig megannyi körmönfont ötlettel égették bele az emberekre a bizonytalanság-érzetet, majd azt a sugalmazást, hogy Viktor nem fog senkit az út szélén hagyni. És ennek bizony megvan a kétes eredménye. Egy eddig magát következetesen baloldali szavazónak tekintett nyugdíjas ismerősöm a minap kijelentette: ő Orbán Viktorra fog szavazni. A miértre azt válaszolta: ő a nyugdíját eddig mindig megkapta, s azt gondolja, hogy ha Orbán marad, akkor a nyugdíja is marad. Hiába magyaráztam neki, hogy már az a félelem mozgatja őt, amit a kormány tagjai, a kormányzó párt vezetői és suttogó propagandistái ültetettek el benne, de ez az érv nem hatott – túlságosan elvontnak, az őt egyedül foglalkoztató témához képest túlságosan távolra mutatónak tartotta az okfejtésemet.

Egy szó, mint száz, ha valaki eredményt akar elérni a választásokon, elsősorban ezzel a köznapi mentalitással kell számolnia. A kisember számára mindenekelőtt az létezik, ami az életének mindennapi, anyagi feltételeit érinti. A huszadik század első felének kisgazda-, szociáldemokrata és másfajta olvasókörei, kulturális egyletei, a Rákosi-rendszer Petőfi köre, a késői Kádár-rendszer különféle fórumrendszerei le- és eltűntek. Az internet világába bezárt-bezárkózott tömegember előtt nem folyamatokként, csupán élménylöketekként jelennek meg a világ marginális eseményei, illetve a nagy eseményeknek a dolgok lényege szempontjából jelentéktelen részletei, külsőségei.

Ebben a helyzetben csak arra vállalkozhat az értelmiség, vagy a politikai elit – már ha nem csupán a saját karrierje, egzisztenciájának biztosítása jár a fejében –, hogy egyelőre maga számára, cselekvése kiindulópontjaként fogalmazza meg a maga bonyolultságában, s az ennek megfelelő szókinccsel, milyennek is látja a nagyvilágot, s a hozzá ezer szállal kapcsolódó magyar társadalmat. Amivel azonban ténylegesen is befolyásolni, mozgósítani akarja a tömegeket, egyszerűnek, kézzelfoghatónak, a mindennapi tapasztalatokhoz kapcsolódónak kell lennie, amely mögött persze ott kell(ene) húzódnia annak többlettudásnak, ami észrevétlenül tehetné hitelessé a megszólalásokat. A magyar társadalom tragédiája, hogy az ilyen megközelítés ma egyetlen politikai tömörülésnek sem sajátja. Az orbáninak talán megvan hozzá a tudása, de azt – az önös célok érdekében, a nemzeti trikolór álcája mögött – szemfényvesztésre használja. Mindennek következményei – az ellenzéki szűklátókörűséggel párosulva – beláthatatlanok. Ám ne legyen igazam! #

UTÓIRAT: A cikkem megírása után került nyilvánosságra, hogy az MSZP a német szociáldemokraták korábbi ászával Heiko Krestchmerrel kötött szerződést a párt választási kampányának menedzselésére. Kretschmer a 168 Órának adott interjúban arról beszélt, hogy a magyar társadalom különösen az egészségügy állapotával, illetve az oktatás fokozatosan romló helyzete miatt elégedetlen. Ebből akár az is következhet, hogy ez a két téma lesz az MSZP kampányának középpontjában. Szerinte más, jobb válaszokat kell kitalálni, mint a jelenlegi kormány, de ezeket el is kell juttatni a választókhoz; egy adagnyi populizmusra a politikai baloldalon is szükség van. Mit ne mondjak, magam is ilyesmiről írtam.

CÍMKÉP: A rémtetteket elkövető elődjeiket életető, újnáci banderisták fáklyás felvonulása Kijevben, 2018. január 1-jén. A Bandera képével kiegészített, részben a III. Birodalom színeit követő, fekete-vörös zászló felirata: Kövesd a hőst! (Fotó: RIA Novosztyi, Ukrajna)

karomkodnitilos142x142szovegesfekvoxxxx.JPG

A bejegyzés trackback címe:

http://bekialtas.blog.hu/api/trackback/id/tr1513551129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.05. 05:54:41

Mi a fontos? A ballib komprádor ellenzék hatalmi vágyainak letörése. Ez hatalmas katasztrófát okozna, he ez a magyarellenes ballib elit ismét megkaparintaná a hatalmat.

Egyébként meg minden párt kampánya demagóg, miért csak a Fideszé zavar?

Emmanuel Goldstein 2018.01.05. 08:31:02

Bár a fidesztől anyagi értelemben csupa szépet és jót kapott az utóbbi pár évben, az értelmiségnek soha, semmi nem teccik, de kevesen is van, szal tökmindegy, max elmegy külföldre, szkájpol a londonban busz- és projektvezető gyerekeivel vagy egalitárius blogot ír, vérmérséklettől és életkortól függően.
a millió körüli határontúliak szilárdan kitartanak, hisz kaptak egy semmit se érő lazacrózsaszín plasztikkártyát, a félmilliónyi szektás valláskárosult főnöke épp megegyezett a vezérrel.
Marad még egymillió nyugdíjas, a maslow piramis alján lébecoló szociális osztályok, de ezek pont ugyanarra a mesére trigerelődnek, így abszolúte logikus és szükségszerű, sőt, elképesztően olcsó a kampány (tuti írtak szerződést gyuribával is, ha már használják a pofiját, ne pereskedjen az öreg).
Sínen is vagyunk, kétharmad, örökre.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.01.05. 08:40:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Először is kérem értelmezni, mit tekintesz magyar ellenességnek! Addig ehhez nem tudok hozzászólni. Magam annak vagyok a híve, hogy a politikai hatalom különféle aktorai többé-kevésbé egyenlő erőt képviseljenek, hogy ne az országot nyomorgassák, hanem inkább egymással legyenek elfoglalva. A politikai erők egyensúlyának teljes hiánya, amit a Fidesz arra használt, hogy a kormányt ellenőrző intézményeket kiüresítése, amint az a posztban is áll, tragikus következményekkel jár Magyarország jövőjére nézve, amint ez ma már nyilvánvaló:

1.) Egy második Trianon zajlik a kormányok, különösen a Fidesz-kormány által magára hagyott végeknek mindenekelőtt a románoknak és a szlovákoknak történő átengedésével az ottani fejlesztések teljes hiánya, továbbá az ottani papság és pedagógustársadalom elsorvasztása, az önkormányzatiság felszámolása miatt, ami tapasztalataim szerint az utolsó nyolc évben felgyorsult, s ami még az általam összességében kártékony hatásúnak tartott Wass Albert szerint is bűn. (A szlovák bankok - ugyanúgy mint Trianon után a románok - kölcsönt adnak a Magyarországon történő ingatlanszerzéshez, a magyar állam pedig az ingatlanszerzési illeték megfizetésének külföldieknek való részbeni elengedésével támogatja ezt a folyamatot, amint erről személyes tapasztalataim is vannak. És akkor még nem szóltam a húszezernyi fizetőképes letelepedési kötvénytulajdonos beengedéséhez, ami a költségvetésnek tetemes anyagi veszteséggel is jár, miközben jól keresnek vele a Fidesz-vezetőkhöz közeli cégek.

2.) Az ország nemzetközi tekintélyvesztése amiatt, hogy a valójában gyáva, mert az erővel szemben mindig meghátráló kormányfő gazdasági erőnkhöz és befolyásunkhoz mérten - saját hatalmának itthoni megtartása érdekében, a szemfényvesztő hazai kommunikációjának részeként - nagy hangon ágál az európai intézmények ellen, miközben persze gyakorlatilag minden előterjesztést megszavaz. Nekünk az lenne az érdekünk, hogy a szuverenitásunk megőrzése mellett Európa értékeit erősítsük. Egy pogány kormánytól, amelynek tagjai nyilvánvalóan naponta sértik meg a tízparancsolatot, a kereszténység védelme hamisság.

3.) A nemzet elaljasításának bűne, amit a Fidesz-vezetők a gyűlöletkampányokkal okoznak.

4.) A nemzet tudásvagyonának elapasztása az oktatási rendszer tönkretételén keresztül. A Kádár-rendszer utolsó időszaka óta folyó szegregáció csúcsra járatása, ami az egyik fontos eleme az esélyegyenlőség felszámolásának, ami miatt a rosszabb szociális helyzetben lévő, ám tehetséges, küzdeni inkább képes fiatalok elhagyják az országot.

Ezeket a pontokat adandó alkalommal egy posztban szerettem volna kifejteni, de ami késik, nem múlik. Legalább a vázlata megvan.

Ami a demagógiát illeti, egyetértünk abban, hogy minden párt demagóg. Csakhogy ebben a pillanatban mindent elsöpör a sokmilliárdos állami forrásból pénzelt, választástól választásig tartó, a közéletet hiszterizáló, az emberek legaljasabb érzelmeit felkorbácsoló Fidesz-kampány. A többiek ehhez képest gyakorlatilag szóhoz sem jutnak. Egyébként is azt a felet kell és érdemes bírálni, akinek hatalma van, hiszen az okozhatja pillanatnyilag a nagyobb kárt. Írtam én anno - nem blogban, hanem újságcikkekben a Medgyessy és a Gyurcsány-kormány kártevéséről is. De még a Bekiáltásban is, ezen a helyen is előfordul, ha egyáltalán értelme van, az ellen oldalnak szóló bírálat.#

Emmanuel Goldstein 2018.01.05. 08:41:24

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: mert mások nem kampányolnak éppen
de amúgy nincs is baloldal, csak a multinácivá öregedett nagytőke és a posztkommer végeken inkubálódott lokális nagytőke laokooncsoportját látjuk.
dőlj hátra, és évezd!

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.01.05. 09:45:29

@Emmanuel Goldstein: "Bár a fidesztől anyagi értelemben csupa szépet és jót kapott az utóbbi pár évben, az értelmiség" - írod. Az általam kifejtetteknek ehhez semmi köze, ráadásul az állításnak éppen az ellenkezője igaz. Vegyük csak az elmúlt években a felsőoktatásból kivont 67 milliárd forintot (ha jól emlékszem a számra.) Én személyesen is kárvallottja voltam több egyetemen is - nem mellesleg saját középfokú, az állam által soha egy fillérrel sem támogatott, a szabályozókon, az állam által létrehozott értelmetlen ellenőrző szervezetek finanszírozásán keresztül többletköltségekkel egyre inkább sanyargatott szakképző iskolámon keresztül - az oktatás tönkretételének. A sajtó tönkretétele, az újságírói szakma bedarálása szintén ebbe a sorba tartozik. A kutatás-fejlesztés visszanyeséséről, meg a többiről már ne is beszéljünk. Ezért hosszú távon az ország teljes elbutulásával, a teljesítmény, a versenyképesség végleges ellehetetlenülésével fogunk fizetni. Aztán csak a piros-fehér-zöld marad egy lassan unokák nélküli társadalomban. Ébresztő nyárspolgárok! Nem lesz, aki gyógyítson benneteket, nem lesz, aki tanítsa a gyerekeiteket!#

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.01.05. 09:59:28

@Kabai Domokos Lajos:
1. Én pont az ellenkezőjét gondolom. Az ország vagyonából befektetéseket szközölnek a szomszédos országokban, a MOL és az OTP révén. Ezek profitjából tudnak tovább terjeszkedni, részben haza is juttatni belőle.
2. Az, hogy az internacionalista tőke tulajdonában levő sajtó és a kifizetési listájukon szereplő politikusok szidalmazzák a nemzeti oldalt, az nem Orbán hibája, ettől nem veszítünk semmit. Sőt, mivel az ultraliberális ámoikfutás már egész Európában gondokat okoz, ezért a jobbra tolódás egy természetes következmény és egyre többek szemében Orbán egy ikonná vált.
3. Azért a magyarság elleni gyűlöletkampány előbb kezdődött, pl. az Indexen ami vagy aki magyar, az csak gúny tárgya lehet.

4. Az oktatáshoz több pénz kellene, mert ennyiért már csak a hülye megy el tanárnak és az nem egy jó elképzelés, hogy gyenge képességűek oktassanak. Tisztelet a tanítás iránti elkötelezettségből oktatóknak! Másrészt a züllesztés sem most kezdődött.

Visceroid 2018.01.05. 10:33:07

Jaj, de csűrik-csavarják a libsik. Pedig a dolog egyszerű: az őszödi beszéddel és a 2008-as válsággal a baloldal lenullázta magát. És minél távolabb kerülünk ettől a két eseménytől időben, annál inkább fideszes lesz az egész ország. Orbán már 2000 óta építette a propagandát, és be is jött neki. Most pedig ő a kutya a csonttal. Ha már megkapta, nem ereszti.

Nem értem, hogy az emberek miért számokban gondolkoznak? Lehet, hogy Mari néni nyugdíjának a reálértéke csökken, de ő azt az életben nem fogja se összeadni, se kivonni. Nem fogja megnézni, hogy az egyik ennyivel nőtt, a másik ennyivel csökkent. Mari nénit az fogja befolyásolni, amit a TV-ben lát, amit az újságban olvas, és amit a vezetői mondanak. És úgy is fog szavazni. Utána pedig Mari néni lehet, hogy meghal. Viszont azt nem fogja lehozni sem a TV, sem az újság, és a politikusok sem fognak róla beszélni.

Kivlov 2018.01.05. 10:34:28

Tévedés. A fityisz arra épít, hogy nincs komolyan vehető ellenzék lassan 10 éve. Ez pedig az ellenzék elég erős kritikája. Csak magukat hibáztathatják...

Andy73 2018.01.05. 10:39:34

"Attól a félelemtől védenek meg, amit ők keltettek"

Azért az elég merész állítás lenne kijelenteni, hogy a migránsáradatot a Fidesz keltette 2015-ben. Csak azért, mert kerítést akartak építeni.

Igaz, hogy a közszolgálati probléma rengeteget foglalkozik ezzel a problámával, de azért nem kellene úgy tenni, mintha nem lenne valós. Az ellenzék már ezen az egy ponton megbukik.

"A kisember számára mindenekelőtt az létezik, ami az életének mindennapi, anyagi feltételeit érinti."

A migriációs válság előtt a választásokat valóban többnyire a gazdasági kérdések döntötték el. Ebben is sokkal jobban teljesít ez a kormány, mint a 2010 előttiek. Ezt nem sokan vitatják, elég ha megnézzük a főbb mutatókat: munkanélküliség, államháztartási hiány, bérek alakulása.

csobi2011 2018.01.05. 10:40:16

És akkor mi van ha én pont az ellenzéktől való félelmemben szavazok a fideszre. Rettegek hogy ez a Gyurcsány féle dilettáns banda valaha is visszatér a hatalomba.

ursus artos 2018.01.05. 10:48:24

Perszem hogy félnek, miután ilyen fasisztoid hülyeségekkel hiszterizáltátok az embereket...
Egyebet sem hallanak csak, hogy rettegni kell, meg munkatábor, börtön, sztálinrákosihitlergöbbelsz, Persze, hogy egy idő után elhiszi ezt a sok marhaságot.
Rezsim. Persze. Értem én ennek is romantikáját. Így leglább ellenálló párizsi hősök lehettek...
(A szerző ne vegye magára.)

Visceroid 2018.01.05. 10:48:26

"A migriációs válság előtt a választásokat valóban többnyire a gazdasági kérdések döntötték el."

Hülyeség. Az igazi kisember mindig is csóró volt, és nagyon jól tudja, hogy ez így is marad.

incognito ergo sum 2018.01.05. 10:49:44

ha a populizmus veri a demokráciát, akkor ez nem azt jelenti, hogy a populizmus erősebb, mint a demokrácia?

komolyan kérdezem.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.01.05. 10:52:21

@incognito ergo sum: Ez egy szójáték. A demokrácia a démoszra épül, a populizmus meg a popularra. A kettő azonos csak az egyik görögül van a másik meg latinul. A demagóg és a populáris a valódi demokrata, a többiek elnyomók. :D

incognito ergo sum 2018.01.05. 11:04:42

@megamovieboy:

ez értem :) de én most nem a szójátékra gondoltam, hanem a tényleges rendszerre.

tehát HA VALÓBAN az a helyzet, hogy az "illiberális", autoriter rendszer erősebb, mint a liberális demokrácia, akkor mi itt legfeljebb a sajnálkozók utóvédharcát vívhatjuk.

röf 2018.01.05. 11:12:47

Teljesen hibás alapállás.
Nem azért kell megbuktatni egy rendszert mert rossz, hanem azért, mert van jobb.
De nincs.

Visceroid 2018.01.05. 11:19:08

@incognito ergo sum: "ha a populizmus veri a demokráciát, akkor ez nem azt jelenti, hogy a populizmus erősebb, mint a demokrácia?"

Erősebb. Viszont az az emberek dolga lenne, hogy ne csábuljanak el a populizmus irányába, hanem maradjanak meg a demokráciánál, akármilyen kényelmetlen is. Magyarországon ez nem sikerült, ez is sokat elmond az országról.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.05. 11:32:17

@Kabai Domokos Lajos:

"Először is kérem értelmezni, mit tekintesz magyar ellenességnek!"

Idegen érdekek kiszolgálását, semmi mást.

"Az ország nemzetközi tekintélyvesztése amiatt"

Pont az ellenkezője van: sose volt ilyen népszerű Mo. külföldön.

"nagy hangon ágál az európai intézmények ellen, miközben persze gyakorlatilag minden előterjesztést megszavaz"

Ez igaz, viszont vedd észre: még ez az ellenállás is mekkora magyarellenességet generál nyugaton. Azaz ez a részben csak jelképes ellenállás is nagyon zavarja elnyomóink érdekeit.

"Nekünk az lenne az érdekünk, hogy a szuverenitásunk megőrzése mellett Európa értékeit erősítsük."

Nincsenek közös értékeink rabszolgatartóinkkal. Miért védenünk értékeiket?

"Egy pogány kormánytól, amelynek tagjai nyilvánvalóan naponta sértik meg a tízparancsolatot, a kereszténység védelme hamisság."

A keresztény politika csak azt jelenti "antiliberális", ne keress mögötte vallási értelmet.

Mely parancsolat lett megszegve?

"A nemzet elaljasításának bűne, amit a Fidesz-vezetők a gyűlöletkampányokkal okoznak."

Semmivel durvább ez a ballib kampányoknál.

"A nemzet tudásvagyonának elapasztása az oktatási rendszer tönkretételén keresztül."

Mítosz, semmivel se rosszabb az oktatás, mint 10-20-25 éve.

"A Kádár-rendszer utolsó időszaka óta folyó szegregáció csúcsra járatása"

Például?

"fiatalok elhagyják az országot"

A magas bérek szívó hatása, ez megoldhatatlan.

nemecsekerno_007 2018.01.05. 11:42:41

Melózni kéne inkább gyerekek, mert 2020 után nem fogja fizetni a számláitokat se a patás, se Gyurcsány.

MEDVE1978 2018.01.05. 11:49:32

Szar az egész. A FIDEX médiafölénye gyakorlatilag ellehetetlenítette az egész belső folyamatok által indikált váltást. Itt tehát gyakorlatilag addig nem lesz változás, amíg nem történik valami olyasmi (külső válság, súlyos csapás, néptömegek helyzetét tartósan negatívan befolyásoló helyzet stb.), ami megrengeti az anyagi helyzetét a széles választóközönségnek. A másik lehetőség a FIDEX-en belüli pártháború, de ez gyakorlatilag lehetetlen addig, amíg Orbán cselekvőképes. Továbbra is tartom azt, hogy amíg Orbán politizál, addig ő a NER összetartó rugója. Legyünk őszinték, a teljes FIDEX tábor nem azonosul sem Németh Szilárddal, sem Kósa Lajossal, sem Varga Mihállyal stb. Az egyedüli egy a tábor, egy a zászló gondolatot Orbán tudja megvalósítani. A FIDEX és a NER tehát pontosan addig működik, amíg Orbán működteti.

A baloldalnak nincs lehetősége igazából semmi igazi populista újításra. A külső veszély esetében nem tud mit mondani és nincs is esélye bármire, marad az egészségügy és az oktatás, ami igaz, de visszakézből kapják vissza rá, hogy a hanyatlás alattuk kezdődött el / folyatódott és azóta csak ugyanaz a helyzet, sőt még minimálisan javult is.

Jövedelemelosztás, adózás terén a FIDEX adócsökkentései miatt nincsen semmilyen tér, az egyedüli újítás, amivel elő tudtak állni ismét a progresszív adózás, amivel viszont paradox módon pontosan a saját szavazóköreiket gyengítenék le, így ez hatástalan, nem is mondják sokan (a FIDEX szavazóbázis most már a képzetlenebb, vidéki emberekből áll döntően, erre ment el a súlypontja, viszont ugye a FIDEX-ből kiábrándultak döntően magasabb végzettségű és jövedelműek. Éppen ezért pont potenciális ellenzéki szavazók lennének, na őket idegeníti az el, hogy progresszív adózással a jelenleginél többet húznának le róluk. Ez azonban nem egyedüli dolog, nyugaton is jellemző, hogy progresszív adózással és részben vagyonadóval kampányolnak a baloldali pártok, ez Magyarországon rohadtul nem működik a szavazóbázis eltérése miatt).

Szóval az ellenzéknek gyakorlatilag semmi esélye, ennek elsősorban Orbánék kiépített médiafölénye és a megosztottság az oka. Botka László esete jól mutatja, hogy ez a két tényező a kezdetben működőképesnek tűnő jelöltet hogyan tüntette el.

arckönyv 2018.01.05. 11:51:17

@röf: aztán hogyan derül ki, hogy van jobb ha marad a régi rossz? pont, hogy fordítva ülsz a lovon. ha a jelenlegivel elégedetlen vagy az csak úgy fog fejlődni az érdekedben ha meggyengíted a hatalmát nem azzal, hogy bebetonozod... a magyarok többsége pont olyan hülye a demokráciához mint te, nem értik a lényegét és azt ki melyik oldalon áll.

Bravehearth 2018.01.05. 11:54:43

@csobi2011: Üdv! Nálad a pont.

@röf: +1

@Visceroid: "Erősebb. Viszont az az emberek dolga lenne, hogy ne csábuljanak el a populizmus irányába, hanem maradjanak meg a demokráciánál, akármilyen kényelmetlen is."

Azért ez nem teljesen kerek. Akármilyen kényelmetlen??? Tudod, van az a kényelmetlenség, ami miatt már azt mondanám, inkább a populizmus. Az 'akármilyen kényelmetlen is...' kategória számomra pontosan ugyanaz, mint a 'váltsuk le a kormányt BÁRMI ÁRON'! Nos, szerintem egyszer már megfizettük a 'bármi árat', vagy talán még akkor sem!

Poszter alapállása téves. Ha a társadalom valamilyen oknál fogva kevésbé liberális avagy illiberális politikát támogat, az nem a társadalom hibája, annak okai vannak. Márpedig vannak ilyen okok. Azokon kellene elgondolkodni és nem azon, hogy hogyan lehet eredményesebben behazudni (eladni) nekik a semmirevaló ellenzék semmitmondó ostobaságait! Szerintem...

"Magyarországon ez nem sikerült, ez is sokat elmond az országról."

Ez csak egyszerű 'magyarozás'. Ez nem az országról mond el sokat, hanem az ellenzékről és annak hiteltelenségéről, valamint a kormányzatról és annak minden hibája ellenére eredményes kommunikációjáról.

Szerintem a kormányt nem a sikeres politizálása és a jó kormányzása tartja leginkább hatalomban, hanem annak semmirevaló, ostoba és szűklátókörű ellenzéke.
B.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.05. 12:00:59

Azért nem árt megjegyezni, hogy Soros és Clinton adminisztráció paktált le az Ukrán nacionalistákkal, akik irtják a jelenlegi ellenzéket.

Cirka úgy kell elképzelni, hogy ott a ballibek kormányoznak, akik felfegyerezték a Jobbik Gárdáit, hogy tartsanak rendet.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.05. 12:03:52

@Ballib vagyok rettegek:

A bejegyztés többi része teljesen fals szalmabáb érvelésre alapul.

A blogger azt hazudja bárkinek is félnie kell, miközben az összes médiában habzó szájjal gyűlölködnek a Gyurcsanyisták, ballibek, jobbikosok, Simicskák vállvetve.

A karhatalom meg védi a tömeg közepén füttyögő és hergelő csürhét az ünneplő tömeg haragjától, nem pedig veri az ellenzékieket, mint tették azt 2006-ban.

nemecsekerno_007 2018.01.05. 12:04:17

Erről az évek óta tartó ellenzéki elmélkedésről az Annie Hall egyik jelenete ugrik be, amikor a hálószobában a Kennedy-gyilkosságon agyal.

:)

Ballib vagyok rettegek 2018.01.05. 12:07:41

@MEDVE1978:

Valójában éppen most van médiagyensúly.

Persze még a ballib hírhamisítók most is több embert érnek el, de ma már aki szeretne tájékozódni jobboldali forrásból is, az megteheti.

Nektek tulajdonképpen éppen az nem tetszik, hogy van különvélemény, és nem csak a Soros brancs által szajkózott marhaságokat löketi mindenki.

Hohó60 2018.01.05. 12:09:16

@csobi2011:

Ez nem megy a fejükbe, hogy az embetek túlnyomó része retteg attól a borzalmas gazdasági mélyrepüléstől, amit a SZADESZMP művelt.
Meg persze azoktól a förtelmes dolgoktól is, amiket az utóbbi években szégyentelen módon beszélnek.

Hohó60 2018.01.05. 12:10:33

@Ballib vagyok rettegek:

Kiváló. Pontosan leírtad a helyzetet.

Hohó60 2018.01.05. 12:12:03

@Ballib vagyok rettegek:

Ez még pontosabb leírása a helyzetnek. Csatlakozom.

dunántúli gyerek 2018.01.05. 12:19:13

Az teny hogy a valasztok tobbseget a felelem mozgatja....

A fidesz altal vizionalt felelmek valora valtak - hal istennek nem itt /nogo zonak arabneger segelyes milliok terror europa szerte/

A ballib retteg 8 eve semmi nem jott be a rettegesukbol, igy mindenki szarik az arcukba.

Kapjak be akar 30 evig Orbanra szavazok ha csak ballibak lesznek ellene.

Bravehearth 2018.01.05. 12:20:33

@Ballib vagyok rettegek: +1!

Nálad a pont.
B.

@MEDVE1978: Azt azért meg kívánom jegyezni, hogy ma már bármely tetszőleges vidéki településen is elérhető szinte minden nyugati műholdas tévé, de a szélessávú internet bizonyosan.

Ami a választók összetételét illeti, szerintem részben van igazad. Ugyanis a Jobbik korábbi bázisából (nézd vissza, évekkel ezelőtt a felsőfokú hallgatók táborában a legnépszerűbb volt) nagyon sokan NEM a bal felé fordultak, hanem inkább a kormány felé. Ismeretségi körömben számos ilyen példa van. Persze ez nem reprezentatív, de jól mutatja, hogy nem egyoldalú a kép. A Jobbik középre húzódása jobbra tolta a kormánypártot, így a lecserélt szavazóbázis egy része is 'átmozgott' (valójában maradt az iránynál). Ezek pedig kevésbé nevezhetőek iskolázatlan alsórétegeknek.
B.

röf 2018.01.05. 12:21:28

@arckönyv:
"aztán hogyan derül ki, hogy van jobb ha marad a régi rossz?"
Téged melyik jelenleg ellenzéki formáció győzött meg, hogy jobban csinálná?
Azért vigyázz, nem az egészségügyet, vagy az oktatást, vagy az adócsökkentést, vagy a foglalkoztatottság javítását, vagy a külkapcsolatokat, vagy a mittomén még ki miért nyarvog-ot….
Közben visszavásárolni a szarért-húgyért elherdált állami vagyont, fölújítani a soha föl nem újított hármas metrót, befejezni az elbszott négyesmetrót, emelni mindenki bérét, aki tartja a markát.
És!
Érted?
Nem vagy, hanem és!
Mindent.
Egyszerre.
Mert most nagy a pofája az ellenzéknek, hogy mi mindent kéne még csinálni.
Osztan mibű….? Hogyan? A fütyülőt szopogató füvesember majd megoldja?
Vagy a napfénytetős Bernike?
Állatbarát Vona?
Vagy ki?
A régi kipróbált harcosok?
Mondjatok már valakit.
Hát folyik a kaszting megint. Hetente jön elő valaki a kalapból, aztán bukik meg három óra múlva.
Az évtized vice ez az ellenzék….

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2018.01.05. 12:28:47

Igazából az ellenzék épít a félelemre a nyolc éve tartó rettegéssel és hisztériakeltéssel.
Persze nem jutnak vele semmire, mert ezt is szarul csinálják, mint minden mást.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.01.05. 12:47:58

@incognito ergo sum: Az a tévedés, hogy liberális demokratának neveznek olyan elveket, melyeket inkább lehetne internacionalista ultraliberális szélsőbalnak nevezni, mely szemben áll a nyugati demokráciák alapjaival, mint keresztény reformáció, polgári középosztály, nemzeti önrendelkezés stb. Ezzel szemben az orbáni illiberalizmus, szintén liberalizmus, de megkülönbözteti magát az említett hamis liberalizmustól. Az én nézetemben Orbán még mindig liberális, csak annyi hatalmat szed össze, amennyi ennek a megvédéséhez szükséges. Ráadásként még a választásokat is megnyeri, amiket nyugaton is elismernek. (Most is keresnek szavazatszámlálókat jó fizuért :D)

6. Ienin 2018.01.05. 13:00:21

@incognito ergo sum: Történelmi példák alapján az autoriter rendszer rövidtávon sikeres csak, hosszútávon mindig bukásra van ítélve. Addig amíg az emberek rá nem jönnek, hogy átverték őket, addig az autoriter rendszerek vezetői garázdálkodhatnak. Ez így volt kádár, sztálin, hitler, és így lesz a hasonló elveket valló orbán esetében is. Az elégedetlenek erőszakkal fogják elsöpörni dőzsölő, korrupt maffiaállamát.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.01.05. 13:03:55

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: @Visceroid: @röf: @megamovieboy: @csobi2011: @ursus artos: @Emmanuel Goldstein: @incognito ergo sum: @Andy73: Legalább a rendszeresen az oldalamra látogatók tudhatnák már, hogy nem elsősorban kormányzati ciklusokban gondolkodom, hanem a Kádár-rendszer utolsó öt évét is benne foglaló folyamatban. Ami azóta történik nem önálló akaratunk, hanem a globális folyamatok szerint zajlik, amelyeket az (ál)liberális értékrend alapján az elsősorban az USA-hoz köthető tőkés csoportok alakítottak. (Annyiban ál ez a liberalizmus, hogy képviselői csak arra vonatkoztatják a szabadságot, a szabadelvűséget, a szabadnak nevezett piacot, ami az ő érdekeiket szolgálta.)

Az Orbán-kormány szerves része ennek a világrendnek, mint ahogy része volt minden megelőző kormány is. Most azért képviselik mindannyian azt, amit képviselnek, mert válságba került az említett egypólusú világrend, s az ehhez kötődő demokratikusnak hazudott parlamenti rendszer. (Számtalan példa bizonyítja a privatizáció, a földelosztás gyakorlatától a környezetvédelem, az oktatás, az egészségügy elhanyagolásáig, hogy a Fidesz tevékenysége érdemben nem különbözik a megelőző kormányokétól.)

A válságnak a kilencvenes évek eleje óta észlelhető társadalmi tünete a fejlett országokban, így nálunk is, az esélyegyenlőség drámai visszaszorulásában nyilvánul meg, amely persze a gazdasági teljesítmény csökkenésére vezethető vissza. (Vesd össze a helyzetet Kína élre törésével!) A tömegek e miatti dühe hívja életre a kriptofasiszta, a fasisztoid rendszereket, a populista mozgalmakat, készteti a pártokat arra, hogy jobbról előzzenek. Azonban e pártok egyike sem kitörni akar a jelenlegi keretek közül, hanem nagyon is abban érdekeltek, hogy a demokrácia jelszava alatt fennmaradjon a lényegében arisztokratikus - visszatérően a kiválasztott csoportokat hatalomba segítő és tartó - rendszer.

Ilyen alapon én sem egyik, sem másik hatalmi csoportosulás szándékai között nem látok lényeges különbséget. Mindegyik azon dolgozik, hogy a választók tömegeit kívül tartsa a hatalom sáncain. Ehhez a parlamenti választások a fügefalevél. Eközben persze nem önteném ki a fürdővízzel a gyereket sem, ám egy valóban felelős kormányzó erőnek például azt kellene megtárgyalnia az emberekkel, hogyan kombinálható a választási szisztéma a sorsolásossal a részvételi demokrácia irányába való elmozdulás érdekében. Erre Kanadában, Írországban, Ausztráliában már vannak kísérletek. Bár ott is óriási a meglévő hatalmi csoportok ellenállása, s ugyanúgy ócsárolják ezek eredményeit, mint annak idején a munkásoknak, a parasztoknak, a nőknek adott választói jog felvetőit.

A Fidesz különösen sokat tesz azért, hogy ezeket a törekvéseket elfojtsa. Nemhogy megnyitná erről a társadalmi párbeszédet, még a hatalom meglévő, amúgy is gyenge kontroll intézményeit is kiiktatja. Éppen ezért gondolom azt, hogy ha a hatalomgyakorlás közvetlen módszereit ennyire elutasító politikusokkal állunk szemben, az ország hosszú távú érdekei azt követelik, hogy egymást sakkban tartsák a pártok, mert erre a tömegeknek esélyük sincs.

Kizárólag ebből a pragmatikus szemszögből figyelem a politikai arénában zajló folyamatokat, s vallom, hogy nekünk jobb, ha a küzdőtéren egy súlycsoportba tartozók mérkőznek meg, nem pedig olyanok, akiket az egyik fél a küzdelem előtt megfosztott a másik erőforrásaitól. Persze a másik ostobaságait, tehetetlenkedéseit kihasználva még a szabályokat is átírva. Miután kimutatható, hogy a Fidesz esetében is a nemzet erejének apasztása folyik, nem ülök föl a piros-fehér-zölddel kidekorált lózungoknak. Persze tudom, hogy az emberek többsége jobban szeret a nemzeti múltba révedve álmokat szőni, mint a valósággal szembenézni.

Ám gondoljatok bele, milyen lesz az az Európa, amelyben kisebb és nagyobb nemzetek, nacionalista alapon acsarkodnak egymással. Olyan, mint az I., illetve a II. világháború előtt volt. A következmények ismeretesek. (Nézzetek Ausztriára! A szélsőjobbos kormány azzal kezdte, hogy visszatartja a vendégmunkások, köztük magyarok gyerekeinek családi pótlékát!) A nemzeti érzelmi politizálással fedezi el a Fidesz, hogy folyamatosan megsarcolja a társadalmat, s a pénz nagy részét a multinacionális cégekhez irányítja, kisebbik részét pedig a saját zsebekbe.

Ezekre a hosszú távú folyamatokra nem ellenérv, hogy az utóbbi egy két évben - gyakran csak papíron és mindjárt sok belső feszültséget is okozva - elkezdték növelni a környezetünkhöz képest is tarthatatlanul alacsony fizetéseket. Az sokkal fontosabb, hogyan szedik vissza a jövedelmeket, hogyan kényszerítenek arra, hogy az addig állami, vagy TB-szolgáltatásokért most már fizess. Nem beszélve arról, hogy ma már több kettős állampolgár gyerek születik külföldön, mint idehaza. És ahogy valakinek már írtam fentebb: Ébresztő Nyárspolgárok! Lassan el kell gondolkoznotok azon, hogy ki fogja tanítani a gyerekeiteket, az unokáitokat, s ki fogja gyógyítani őket, no meg benneteket! #

Voyager10 2018.01.05. 13:07:31

A fent említett tömegemberek bedőltek mindenféle ócska szemfényvesztésnek. Ha ezt egyszer tették volna azt mondanám, hogy nem ismerték a trükköt. De a fent említett tömegemberek újra és újra bedőlnek ugyanazoknak az ócska, vásári trükköknek. Erre nincs mit mondani.

P.S. Teljesen mindegy, hogy melyik politikai oldal alkalmazza ezeket a trükköket az ún. kisember minig bekajálja. Ez van!

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.01.05. 13:11:39

@Ballib vagyok rettegek: Amit írsz, már a poszt első részében benne van. Nem beszélve a Bekiáltás számtalan cikkéről. #

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.01.05. 13:12:42

@Kabai Domokos Lajos: Az, hogy a Fidesz multicégekbe önti a pénzt, inkább szeretjük érteni a MOL-t és az OTP-t, mint a nyugati cégeket.
Az meg, hogy a Fideszt támadják, nem menti fel a jobbára vállalhatatlan ellenzéket sem, avagy ők sem megbízhatóak az ország vezetésére jobban, mint a Fidesz, sőt!

6. Ienin 2018.01.05. 13:17:04

Az 1933-as világválság kitermelte magából a hitlereket, a 2007-es meg az orbánokat. Nem kell ezen meglepődni, a történelem ismétli önmagát. Mindig lesznek ilyen lázadozó faszjankók, akiket egy könnyed mozdulattal lesöpör magáról a fenálló világrend. Mindig lesznek kun bélák, kádárok, rákosik, orbánok, akik egy felsőbb hatalom(ruszki) eladják hazájukat, népüket és anyjukat. Aztán eltűnnek a süllyesztőben ezek a kis porbafingók.

arckönyv 2018.01.05. 13:17:45

@röf: nem értettél semmit abból amit írtam. csókollak.

felső határ nincs 2018.01.05. 13:24:22

A folyamatos ballib uszitas meghozta gyumolcset - a ballibek meg ott sem tartanak ahol 2010ben

es ezt most HTM ellenes programmal es arabnegersimogatassal akarjak jovatenni

eszem fa*om megall

Ballib vagyok rettegek 2018.01.05. 13:45:14

@Kabai Domokos Lajos:

A nemzeti alapon létrejött acsarkodó Európát már ismerjük.
Ez Európa történelme.

Jelenleg a nemzetállamok a jelenlegi helyzetükkel megbékültek, és csak helyenként tapasztalható az egyébként egészséges nacionalizmus oldalhajtásán feltörő etnikai gyűlölködés.
Sokkal kisebb mértékben mint korábban valaha.

A nemzetállamok nélkülis Európa legfőbb támogatója Soros, és pénzemberei, valamint az általa megbízhatónak listázott cirka 270 EP-s politikus:
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf
A migránsokkal telepakolt Európában a párhuzamos társadalmak létrejötte, az Iszlám szélsőségek (Sária)térnyerése, és integrálhatatlan tömegek kezelése (nők erőszakolása, savval locsolgatása) már olyan probléma ma is, melyre van rálátásunk.

És én ezerszer inkább a nemzetállamok által taglalt nacionalista Európát választom, mintsem a migránsokkal tönkretett, Soros civiljei által irányított globális Európát.

Azt hiszem még harcolnék, is ezért, hogy a gyermekeimet ne tudja senki a Soros által kényszerített trutyiba belekényszaríteni.

2018.01.05. 14:09:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Először is kérem értelmezni, mit tekintesz magyar ellenességnek!"

"Idegen érdekek kiszolgálását, semmi mást."

A tömeg félelemben tartása tehát megengedhető mert ellenkező esetben idegen érdekek érvényesülnének? Tehát az idegen érdek azt jelenti, hogy nem kell egzisztenciális félelemben élnie a magyar állampolgárnak? A tömeg, a nép Magyarországon idegen entitásként tartózkodik? Ki az aki teljes jogkörrel bír az országban? A Kádár utód nomenklatúra fideszestől kvázi ellenzékestől, Orbánnnal, Gyurcsánnyal együtt? Esetleg a hozzád hasonló kéretlen, vagy fizetett trollok beleférnek?

haXXor 2018.01.05. 14:12:37

MSZP :D

Amúgy ha valamivel kampányolnék az a lakhatás (bérlemények piaca) és talán az egészségügy lenne. De inkább a lakhatás kérdése az ami a szoci réteget foglalkoztatja, hisz ők sínylik meg a legjobban a vadkapitalizmust ezen a területen (ahol a Fidesz szerint még mindig az a probléma, hogy nem elég fehér a piac :D )

Willkommenskultur 2018.01.05. 14:18:08

@je suis Louis: nem kell jatszani a hulzet

mind2 oldal uszit, a ballibek a magyarok ellen, 1947 ota a nepi oldal meg a mindenki mas ellen

2018.01.05. 14:27:17

@Willkommenskultur: A hülyét (gondolom ezt akartad írni) nem én játszom kettőnk közül. Ebben a játékban nincsenek oldalak, mivel a tömeg polarizációja minden politikai résztvevőnek érdeke, legyen akár külföldi belföldi, mindegy. Gyakorlatilag nem létezik ellenzék, a teljes politikai elit egymást segítve játssza ki és osztja meg a tömeget. A ballib kifejezés önmagában is vicces, nemkülönben, hogy itt nem létezett és nem létezik liberalizmus, sem baloldaliság.
Szívesen máskor is, ha segíthettem.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.05. 14:42:12

@je suis Louis:

Abban egyetértünk hogy jelenleg nincs se baloldali, se liberális formáció.
Éppen ezért jött létre a jelző, mely leírja az önmagukat idesoroló balfasz elkúrókat, ballib néven.
Megjegyzem a balildali-liberális jelzőt Gyurcsány aggatta egykoron önnön magára.
Ahogyan a 'demokrata' szót is, ami nem kevésbé röhejes 2006.10.23 után, viszont reméljük nem errodálja annyira el, mint a baloldali és liberális jelzők valódi tartalmi értékét.

Republic Forever! 2018.01.05. 14:55:09

Hogy mi lesz az iskolával, amit létszámhiány miatt a bezárás réme fenyeget?
Mi lesz a közlekedéssel, mikor már így is csak két pár busz közlekedik a város és a falu között naponta? Mi lesz a megélhetésemmel, a nyugdíjjakkal, az egészségügyi ellátással, az orvos-és nővérhiánnyal? Mi lesz anyámmal, akit órákon keresztül várakoztattak a sürgősségin, mígnem valami arra ténfergő orvos méltóztatott ránézni?

Szarunk bele, csak a migránsok ne gyűjjenek! Az eju meg adja a pénzt!

2018.01.05. 15:01:41

@Willkommenskultur: Ez realitás, nem filozofálás. Pont azért történik, történhet meg ez a polarizálás, mert a hozzád hasonlóakra, mint bázisra kitünően lehet építeni. A tömegember aki nem tud kiszakadni a 4 fal közül, az internet adta kényelemből és örömmel fogyasztja el a gyűlöletmorzsákat.
A kérdés az, kit bánt az, hogy lipsizel, ballibezel? Szerinted Gyurcsányt ez érdekli? Örül hogy vannak ilyen emberek, tulajdonképpen Gyurcsánynak és Orbánnak dolgozol.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.05. 15:02:19

@Republic Forever!:

Én úgy tudom a legtöbb iskolát Gyurcsány Ferenc alatt zárták be, létszámhiányra hivatkozva.
Ahogy a vonatokat, és forrásokat is ők vonták ki mind az oktatásból, mind az egészségügyből a legdrasztikusabban.

A munkaerőhiány az valós probléma.
De tény, hogy tőlünk kevesebben mennek ki, mint a Lengyelektől, Szlovákoktól, vagy Románoktól arányaiban. Azaz nem hiszem, hogy ezért Orbán és a Fidesz okolható.

Az elkövetkezendő 100 év legsúlyosabb problémája pedig a migráció.
Ugyanis 4 milliárd ember fog ez idő alatt útra kelni ide, a globális felmelegedés, szráazság, és vízhiány okán.

És elsősorban azok az afrikai muszlimok, akik 3 éve a német bűnözői statisztikákat vetózetik, ahelyett hogy integrálódtak volna.

2018.01.05. 15:04:43

@Ballib vagyok rettegek: Gyurcsány elitista vadkapitalista, semmi köze a baloldalisághoz. A színjátékot mi sem bizonyítja jobban, hogy ezek a jelzők üresek, mind a nemzeti és jobboldali jelző, mind a baloldali.

Willkommenskultur 2018.01.05. 15:09:11

@je suis Louis: 2 szar kozul nem nehez a kisebbet valasztani....

aki nem szavaz az kinek dolgozik? a nagyobb szarnak

ugye? bizony

incognito ergo sum 2018.01.05. 15:10:04

@megamovieboy:

"Az a tévedés, hogy liberális demokratának neveznek olyan elveket, melyeket inkább lehetne internacionalista ultraliberális szélsőbalnak nevezni"

Igen, tudjuk, hogy az "illiberális" (autoriter) rendszerek hívei hajlamosak ilyen baromságokkal címkézni a liberális demokrácia híveit.

"mely szemben áll a nyugati demokráciák alapjaival, mint keresztény reformáció, polgári középosztály, nemzeti önrendelkezés stb"

ezek a liberális demokráciáktól többé-kevésbé független értékek. demokrácia tök jól létezik nem keresztény országokban is. a nemzeti önrendelkezés pedig definícióra szorul, pl. az USA tagállamai rengeteg fontos kérdésben önrendelkezési joggal bírnak. Néhány olyan kérdésben adták át a döntés lehetőségét a szövetségi kormánynak, amelyek révén a szövetség tagjaként erősebbek, mint lennének külön-külön.

"Ezzel szemben az orbáni illiberalizmus, szintén liberalizmus"

az orbáni illiberalizmus szimplán átmenet a diktatúrába.

"Az én nézetemben Orbán még mindig liberális" - igen, mondjuk hitlerhez képest az. Egyelőre.

"csak annyi hatalmat szed össze, amennyi ennek a megvédéséhez szükséges"

csak annyi hatalmat szed össze, ami a hatalmának a megvédéséhez szükséges. és itt van a gebasz elhantolva: nincs bátorsága nyílt versenybe bocsátkozni.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.05. 15:13:37

@incognito ergo sum:

"nincs bátorsága nyílt versenybe bocsátkozni."

leszámítva a mindenkori parlamenti választásokat 1990 óta.

blah 2018.01.05. 15:14:59

@Ballib vagyok rettegek: nincs baloldali formáció? a fidesz mi?

Ballib vagyok rettegek 2018.01.05. 15:23:32

@blah:

A Fidesz baloldalibb a ballibektől az kétségtelen, de ettől még nem baloldali.
1 kulcsos adó liberális, családi adókedvezmény konzervatív, ...
Vegyes.

2018.01.05. 15:30:36

@Willkommenskultur: Mint fentebb is írtam, nincs 2 szar, csak egy szar van, nem az Orbán vagy a Gyurcsány külön, hanem maga a rendszer szar. Ezt csak egy módon lehet kikezdeni. Nem lépek bele, azaz nem szavazok. Amennyiben a szavazásra jogosultak 80-85 százaléka nem szavazna, a gyakorlatban a rendszer és ezzel a politikai elit illegitimmé válna, a tömeg, a nép pedig ráébredne az önrendelkező erejére. Arra hogy nem vezetőt kell várnia valahonnan, valami messiásként, hanem saját maga közül kell választania. Talán érzed, hogy a Kádár rendszer örökösei és a magyar nép között éles határvonal van, ők nem közülünk kerültek a bársonyszékek közelébe.

je suis Louis (törölt) 2018.01.05. 15:31:56

@je suis Louis: Hozzáteszem, az a 80-85% álom csupán a jelen körülmények között.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.01.05. 15:41:02

@megamovieboy: Nem vagy elég tájékozott. Bár kétségtelenül azt írtad, hogy "szeretjük érteni". Nos az összes nyugati multi stratégiai partner sokmilliárdos letelepedési támogatást, adókedvezményeket kapott és kap. Van olyan, amelynek hét évre előre kifizette a kormányunk a munkabért és költségét. És akkor még nem beszéltünk az út- és vasútépítésekre, vasúti járműbeszerzésekre eleve meghatározott nyugati cégekre, közbeszerzésinek csúfolt pályázatokról. Én ezt nem minősítem, csak a tényeket rögzítem.#

blah 2018.01.05. 15:41:19

@Ballib vagyok rettegek: hanem mi? mindenbe beleszólnak, a gondoskodó állam képét mutatják, közmunka, kommunista retorika, minden széjjeladóztatva, az így is nagy állami szféra a fidesz alatt csak nőtt és kb reggelig sorolhatnám. eleve a jobboldaliságnak nincs is itthon semmilyen hagyománya vagy kultúrája. csak abból indulj ki, hogy a magyar emberek a kommunizmusban szocializálódtak, ezt adták át otthon. aki nem élt valamennyit nyugaton vagy nem kötötte oda a munkája annak jó eséllyel lövése sincs arról mi az, hogy öngondoskodás. elég azt megnézni, hogy az aktív szavazók mennyire a politikusoktól várják a gondjaik megoldását, mennyire túlértékelik melyik párt van hatalmon. ha lenne némi lövése az itthoni parasztoknak a demokráciáról akkor azt néznék mennyire van az adott kormány féken tartva és nem azt, hogy vajon milyen potyafalat esik le neki abból a pénzből amiért már egyszer megdolgozott. szóval jobboldali formáció nincs is itthon mert amelyik kiejtené a száján, hogy gondoskodj magadról (pl. magánkézbe adni állami szolgáltatásokat az állam meg csak szabályozna mint ahogy most nem) itt pánik törne ki mert az emberek többsége balfasz az élethez és beléjük van nevelve, hogy csak az állambácsi véd meg... na ennyit a magyar jobboldaliságról.

Willkommenskultur 2018.01.05. 15:50:07

@je suis Louis: hulye vagy

teljesen mas gazdasagi bazisa van a nepi oldalnak meg az urbanus oldalnak, utobbunak nem is magyar a gazdaja

szoval magyar embernek nincs min gondolkodni itt /ha nem vette volna esyre hogy a ballibek magasabb adok es sokkal tobb hitelfelvetel mellett is rendsyeresen csodbe mennek/

je suis Louis (törölt) 2018.01.05. 15:54:59

@Willkommenskultur: Szerinted egy átlagembernek azt mondod hogy népi oldal vagy urbánus oldal, megérti? Én a tömegről írtam, népről. Hogy jönnek ide az oldalak megint? Hiszen még te sem érted... és hülyézel... bakker

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.01.05. 15:58:44

@incognito ergo sum: Az illiberális nem egyenlő autoriterrel, ahogyan az állítólagos progresszív liberális nem egyenlő a klasszikus liberálissal.
Az meg, hogy a liberalizmus mindentől független az baromság. Ha független lenne, mindenhol étezhetne, vagy létezett volna már előbb is. Tény, a demokrácia a keresztény európai kultúrkörben fejlődött ki keresztény alapokból és innen lett exportálva ázsiába.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.05. 15:59:15

@blah:

Nem értem az összefüggést, a féken tartás és a hatékonyság között.

Ha feltesszük, hogy az MSZP-SZDSZ jobban féken volt tartva, akkor felmerül a kérdés miért teljesítettek ezerszer szarabbul mint a Fidesz, minden gazdasági mutatót tekintve.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.01.05. 16:00:59

@Kabai Domokos Lajos: Ezt pótolja az EU támogatás. Amúgy meg, ha nem lennének itt multik, akkor tényleg bedőlne a gazdaság, szóval ezt bűnnek kikiáltani hiba. Másrészt meg azért kellett ennyit engedni nekik, mert a környékbeli országok is licitáltak értük.

Voyager10 2018.01.05. 16:19:06

@blah: Igazad van arról amit az átlag magyar emberről írsz, hogy lövése sincsen a szabadságról. Honnan is lenne? A legrosszabb azonban az, hogy nem is akar tudni róla. Nem akar változni.
Nem áll ki magáért, nem működik együtt, nem gondolkodik előre, de mindig mást hibáztat.
Utána fel van háborodva, hogy mindig eltapossák...
A jelenlegi formáció hihetetlen sikerének is az az oka, hogy az átlag magyar egy vezérre vágyik. Mindegy, hogy jó vagy roszz csak mondja meg a tutit.
És ez nem fog változni.

Comte de Gippaud 2018.01.05. 16:21:27

@Kabai Domokos Lajos:

Bencsik alábbi szösszenete tipikus példája a balliberális politikai elit valóságtól elrugaszkodott, nyilvánvalóan hamis helyzetértékelésének, és az erre felépített hatástalan negatív kampányának. Gyakorlatilag mintha egy 2010-es, vagy 11-es fikázást húzott volna elő a fiókból, (jó, a 2 év múlva összeomlás, és előrehozott választás lemaradt róla, de lehet hogy az is csak azért, mert tavasszal lesz a választás.

Idézem:

"Ön az állampárti időkből visszahozta a teljes véleménydiktatúrát, a paranoiás, állandó ellenségkép-gyártást, a dilettáns gazdaságpolitikát és a kontraszelektált, önálló gondolkodásra képtelen pártbizalmi szisztémát."

Ehhez jön a posztíró szintén minden valóságtartalmat, és netto előítéletet hordozó megjegyzése.

"Lássuk be az ilyen közlés gyakorlatilag átfoghatatlan, értelmezhetetlen a magára hagyott, több mint felerészben még érettségivel sem rendelkező magyarországi választó számára!"

Hogyne lenne értelmezhetetlen, mikor az értelmiségnek sem értelmezhető ?

pl. a dilettáns gazdaságpolitika.
Gazdasági értelemben az elmúlt 7 év a rendszerváltás óta a legsikeresebb 7 év, ha összességében, és annak figyelembevételével nézzük, hogy 2010-ben válsághelyzetből kellett indulni, köszönhetően az azelőtti 8 év ballib elkúrásának.

je suis Louis (törölt) 2018.01.05. 16:36:26

@Willkommenskultur: Én pedig azt tudom mi szalonképes és kulturált és mi nem az, majd pedig mi van ennél is lejjebb.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.01.05. 16:39:03

@megamovieboy: Viszont én nem érzékelem, hogy szabadságharcot hirdettek volna a Nyugat ellen. Más: a demokrácia - méghozzá annak elsősorban részvételi formája, amit csak kissé kombináltak a képviseletivel - az ókori Görögországban, nem keresztény alapon fejlődött ki, minthogy akkor még nem is létezett a kereszténység. A demokrácia európai-amerikai formája viszont alig több mint kétszáz évre nyúlik vissza, amelyben a képviseleti formát azért részesítették előnyben és részesítik mindmáig, hogy az elit kirekeszthesse a tényleges döntéshozatalból a plebset, azaz a köznépet. #

Comte de Gippaud 2018.01.05. 16:41:53

@Voyager10:

"Igazad van arról amit az átlag magyar emberről írsz, hogy lövése sincsen a szabadságról. Honnan is lenne? A legrosszabb azonban az, hogy nem is akar tudni róla. Nem akar változni.
Nem áll ki magáért, nem működik együtt, nem gondolkodik előre, de mindig mást hibáztat. "

Ok lefordítom:
"nem áll ki magáért"=nem áll ki értetek, (mivel kiderült, olyan balf.szul kormányoztok).

"nem működik együtt"=veletek nem működik együtt, (az előzmények után miért is tenné).

"nem gondolkodik előre"=nem titeket fog megválasztani idén sem (és erre egy csomó ésszerű okot tud)

"de mindig mást hibáztat. "=azaz benneteket, (teljesen indokoltan)

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.01.05. 17:04:15

@Kabai Domokos Lajos: A rabszolgák mellőzése keresztény hatás, másrészt a demokrácia választása egy nemzet számára annak szabadságának kivívása után lehetséges.
Az USA ma gyakorlatilag a washingtoni adminisztráció uralma alatt áll és a választásoknak a politikai döntésekhez csak nagyon kis közük van. De azért van lehetőség a kezükben, mint Trump, egy külsős megszavazása. Ez egyértelmű ellenállás. Az EU brüsszeli bürokratái ugyanezt akarják elérni az európai emberek ellen. Ezért akarnak millió számra betelepíteni a demokráciát és liberalizmust gyűlölő, párhuzamos társadalmat építő muzumánokat, mert amúgy semmi más értelme nincsen.

Duplaxiii 2018.01.05. 17:10:50

Röhögtem és sírtam egyszerre az íráson, Te barátom rendesen összehordtál egy kupacba mindent, szar a húggyal, szénát a szalmával, aztán még össze is kavartad, majd szétdobáltad.
Hetek kellenek a mondanivalód rengetg szálának a kibogozásához, azok értelmezéséhez.
OK, biztos igaz, hogy van összefüggés, a magány, a félelem, a megfigyelés stb. között, te tudod.
Az is érdekes, hogy mi is a célod? Tüntessenek az emberek vagy kussoljanak? Mi a jó, ha félünk vagy ha nem? Mert azért eddig nem jutottál.
.
Az meg zavar, hogy úgy dobálod az izmusokat, mint a cirkuszi zsonglőr.
Fasizmus? Rendben.
Én is azt vallom már 8 éve, hogy az ország fasizálódik.
Aztán ezért leugatnak, majd most mindenki elkezdi emlegetni.
Mert zsigeri alapon nem ismeri a tömeg a fasizmus és az faji alapú változatának, a jellemzően nácizmusnak hívott izmusok közötti különbségeket.
De ha fasiztázol, érdemes lenne színt vallanod?
Konzervatív vagy, hívő keresztény? Zsidó? Kozmopolita neoliberális (azaz bolsevik)?
Mert úgy értelmezhető lenne, hiszen ma a sok vész közül az egyik ont a világ egészét alapjaiban veszélyeztető álcivil aktivista mozgalmak, a ismeretlen hátterű feminista-nácik, a kamu érdek védők, fajvédők, a szexuális alapú humoristák a gendermozgalmak vagy a világ megmentéést távolról sem akaró ökoterroristák, mit a grínpísz (nálunk a lebegő mókuscsoport és a hasonlóak)
Ezekről csak annyit tudunk, hogy nem tudjuk kik, hol a központjuk, ki irányítja őket, ki finanszírozza az emberiség lebontását?
Azt tudjuk, hogy internacionalisták, mint a kommunista időkben..., és a interneten szerveződnek, kommunikálnak.
És ugya azt már tudjuk, hogy pont a Facebook jellemezhető a legbrutálisabb fasiszta jelzővel...
Most akkor ez a vonal támogatandó? Ha a elveinknek megfelelően fasiszta, akkor igen, ha nem akkor tüntessünk? Csak mert az elveinknek megfelelő fasiszta mozgalom erre utasít bennünket?
Látod, semmi köze a félelemnek a magányhoz, hiszen pont a magányt, a bezártságot használja ki a fészbúk alapú fasiszta mozgalmak sokasága.
Nekik is az a jó, hogy az irányított tömeg kussoljon, otthon zombuljon, aztán majd kiadjuk a jelt a barátokközt sorozatban...
Ja hogy értsd:
A nácik nincsenek egyedül!
A cionisták === nácik.
Pontosan ugyanolyan aljas fajalapú fasizmust akarnak, mint anno a németek hitlere.
És ki is fizeti a fészbúkot...
Na, látod, nem olyan egyszerű ez, már ha nem vagy eleve már bekódolva valamelyik fasisztoid hálózatba!

Duplaxiii 2018.01.05. 17:31:35

@megamovieboy:
nem akarok vitatkozni a politikai véleményeddel, de a semmi értelme nincs gondolatod meredeken tudatlanság alapú.
Nem szaportom a szót, kérlek:
vegyél elő papírt ceruzát.
Szedd össze az EU tagállamainak lélekszámát, mindenhol vedd elő a halálozási és a születési rátákat, és a következő 20 évre vetített lélekszám változásokat.
Keresd ki mellete még az országok aktív foglalkoztatottak és az elratottak számat.
Ha megvan, egy egyszerű Excel táblában azonnal látni fogod:
Az EU tagállamaiban a népességfogyás drasztikus és folyamatos.
Ezzel összefüggően a foglalkoztatási számok is folyamatosan a hiány felé zuhannak.
A jólét és a kevés "érkező" szkamák tucatjainál fognak totáléis munkarőhiányt eredményezni, és ugye a robotok meg a MI még messze van, az az LMP-sek és a bloggerközösség fejében alternatíva.
Na már ez hatalmas ember, szó szerin EMBERHIÁNYT jelent.
De én javaslok pár statisztikai vizsgálatot is.
Például az egyes országoknak a léleszámcsökkenése hogyan aránylik a befogadásra kijelölt kvótaszámokhoz?
Vizsgáld meg, hogy egy 80 milliós Németország esetében 1 millió migrán mekkor százalék, és ez a százalék hanyadrésze az ország alap népességcsökkenéséhez mérten?
És ez a minimál százalék, ami csak csökkenti a népességfogyást, nem állítja meg és főleg nem fordítja pozitívba a számokat, azt a generációt pótolja, ami a legfontosabb, az alacson képzettségű kiszolgálóállományt. Ami a kiöregedő társadalom és a sokdiplomás fiataolk életét majd működtetné. Mert a nyugger meg a HR manager nem fog WC-t pucolni.
Jellemzően az EU a mostaninak a többszörösét tudná úgy felszívni, hogy még minden csökkenés lenne...
csak ugye 56 után a magyar táborlakók közül válogattak és mindig azok mehettek és oda, ahol rájuk szükség volt! Ma Amerika ezt teszi - már sok évtizede -, hogy a rohamosan csökkenő területekre betelepedési programot szervez, közpénzen. De válogatva és ügyelve a keveredésre.
Mert ők már rájöttek (modern kori nácizmus), hogy a belterjesség káros, tehát a vérfrissítés is szükséges.
Szóval nem a migráció a baj, hanem hogy nem létesültek a török határnál, vagy Líbia parti sávjában táborrendszerek, ahol felügyelet alatt lehetnének, biztonságban az emberek és onnan lehetne kiválogatni a szükséges létszámot.
Nem Amerika vagy a zsidók zavarnak be! Az konteo.
Az európai politikai elit süti a gesztenyéjét, lásd orbán, akinek minden joga meg lett volna már az elején megállítani az áradatot, hiszen mi voltunk a EU határ déli része!
Ja akkor nem jön a tömeg, nincs zsarolhatóság, nincs belpolitikai fegyver.
Ezek a politikusok áldozzák fel a népeiket a pilalnatnyi anyagi és hatalmi érdekük miatt.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.05. 17:37:13

@je suis Louis:

Minden megengedhető bizonyos határokon belül, ha a cél helyes.

Itt viszont VALÓS a veszélyhelyzet, azaz nem is hamis, hogy van veszély, s emiatt indokolt félni.

Már egyszer, 45-ben ránk burult egy világhatalom, melynek le voltak maximálisan kötelezve. Ugyanezt nem engedhetjük meg ismét.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.01.05. 18:08:29

@megamovieboy: Javaslom, kezdj hozzá a történelem tanulmányozásához! Kérlek vedd figyelembe, hogy az időszámítás előtt a nagyobb számok vannak előbb. Ennek alapján az ókori görög rabszolgaságot nem lehet levezetni Krisztusból, akinek tanításaira épül az i.sz.u létrejövő kereszténység, amely éppen Krisztus alapján Isten előtt a rabszolgákat is a szabad emberekkel egyenlőnek ismeri el. Forgatni kellene egy kicsi az Új szövetséget! Már csak amiatt is, mert ez elég gondot okozott az Amerika függetlenségét a demokrácia elveire építő alapító atyáknak, de ők végül is úgy voltak vele: a demokráciát nem athéni alapon hozzák létre, hanem úgy, hogy a döntéshozatalból ki legyenek rekesztve a nem vagyonos és befolyásos rétegek, Ez a gyakorlat aztán mindmáig érvényesül a nyugati úgynevezett képviseleti demokráciákban, így nálunk is. A többi stimmel. #

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.01.05. 18:13:15

@Duplaxiii: Egyrészt a népességfogyás ellen nyugaton mit is tesznek?A nők is ugyanolyan karriert csináljanak, mint a férfiak, melegházasság támogatása stb... Mintha tudatosan rombolnák magukat!
A szieszta országokban ott a rengeteg munkanélküli fiatal, rájuk sem bagóznak.
Az USA a keresztény demokratikus Mexikóból enged bevándorolni, akiknek a mentalitása hasonló a már tőzsgyökeres polgárokéval, a harmaduk a republikánusokra szavazott, hamar beintegrálódnak. Ezzel szemben Európa a világ egyik legzavarosabb térségéből enged be embereket, akik amint szabad választási lehetőségük adódott eddig, az iszlamizmust választották. Lásd iráni forradalom, török elnöki rendszer megszavazása, az egyiptomi muszlim testvériség hatalomra jutása, az IS puskalövés nélkül kapja ajándékba Szíria szunnita részét, csak hogy az ismertebbeket említsem. A közös bennük, hogy az ott élők nem akarnak demokráciát. Ők a teokráciában hisznek, elutasítják a demokráciát. Ezeket beengedni egy liberális megengedő kontinensre nem hiba, hanem bűn. Ez ellen minden demokratának kötelessége a tiltakozás.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.01.05. 18:13:42

@Duplaxiii: Esetleg kezd el figyelmesebben olvasni az írást, hátha találsz benne valamit, amin érdemes elgondolkodni. De ha nem, nem. Ha azonban itt írsz, kérlek szalonképesen tedd. Az irodalomban, a maga helyén semmi kifogásom nincs a kocsmai hangvételnek, de egy értelmes emberek között folyó vitában nem helyettesítheti az érveket anélkül, hogy ne tűnne nagyképűnek, nyeglének, az ismeretek hiányát leplezőnek az, aki ezt a hangvételt megüti. Lásd Havas Henrik! #

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.01.05. 18:14:24

@Kabai Domokos Lajos: Szerintem ugorj neki újra a kommentemnek, mert elsőre nem ment át.

bjutiful 2018.01.06. 10:15:58

@Kabai Domokos Lajos:

Micsoda küzdelem,még azért is,hogy meg-és úgy értsék amit írsz,ahogy és aminek szántad!

Úgy látom nagy harc,állod a sarat,de kicsit rémisztő!Ez az ország,ahol élünk nagyon szétesett gondolkodásban,szellemileg pedig egészen elkeserítő!
Gratulálok,hogy újra és újra nekifogsz!
Nagy munkád és sok időd van benne látom!

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.01.06. 12:00:27

@bjutiful: Köszönöm a biztató szavakat, de hát ez már csak ilyen. Azért van benne egy kis önzés is. Egyrészt minden poszt egyfajta önképzés, az olvasottak, tanultak, látottak sajátos összefüggésben való ismétlése - persze a tévedés kockázatával. Másrészt az érvelő, velem érdemben vitatkozó hozzászólásokból magam is sokat tanulok. Ennek nyomán módosul a gondolkodásmódom, s tudásom hézagait is jobban megismerem. Azért is ágálok a trágárság ellen, mert ha hagyom elszabadulni az indulatokat, elmaradnak azok a kommentelők, akiknek észrevételei számomra is hasznosak.#

incognito ergo sum 2018.01.06. 20:07:56

@V. Orbán pápa reinkarnációja:

ez biztató (hogy az autoriter rendszerek csak rövid távon sikeresek), de ez azt is jelenti, hogy a liberális rendszer nagy munkával felépít egy társadalmi tőkét, aztán jön egy autoriter rendszer és gyorsan elégeti.

ez így eléggé sziszifusz. a liberalizmusnak nincs immunrendszere?

incognito ergo sum 2018.01.06. 20:24:34

@megamovieboy:

"Az illiberális nem egyenlő autoriterrel"

de, a gyakorlatban ugyanaz. a diktatúra szépítő körülírással: illiberális demokrácia.

"az állítólagos progresszív liberális nem egyenlő a klasszikus liberálissal."

stb stb. lehet részletekről beszélni, sőt, érdemes és gyümölcsöző. de az, hogy a diktatúra hívei baromságokat szednek elő és azt állítják, hogy azok mind a liberális demokrácia tulajdonságai ... hát számomra leginkább azt mutatja, hogy a diktatúra hivei egyszerűen csak buták.

A gondolatmeneted demokrácia és a kereszténység összefüggéséről tök félreértés. A liberális demokrácia nem egy abszolút érték, amit védelmezni kell -- a liberális demokrácia: VERSENYELŐNYT jelent. A kialakulásának sincsen köze a kereszténységhez, már a neve is görög eredetű, de a legrégebbi működő demokrácia például az izlandi.

incognito ergo sum 2018.01.07. 11:32:40

@Visceroid:

"Erősebb."

Olyan értelemben erősebb, hogy nagyobb hatással van az emberekre?

Vagy olyan értelemben erősebb, hogy egy populista rendszerben működő ország erősebb, mint egy liberális demokrácia?

Emmanuel Goldstein 2018.01.07. 21:14:41

@Kabai Domokos Lajos: nekem se kellemes, h az állami sáp mellé fizethetek egy magánbiztosítást, és rakosgatom a pénzt a kölykök külföldi egyetemére, de mit lehet tenni?

bjutiful 2018.01.07. 22:05:27

@Kabai Domokos Lajos:

Nagyon alapos vagy,de hogy van erre ennyi idő az életedből?
Látom, sokszor késő éjszaka írod a posztokat.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.01.08. 12:08:32

@bjutiful: Egyrészt már nyugdíjas vagyok, bár többféle munkát is végzek mellette: tanítok, filmek készítésében veszek részt stb. Valóban, általában este 8, sőt 10 óra után végzem a cikkek kidolgozását, ami három-négy órás sziszifuszi munka. (A vázlatok írása általában 10 perc alatt megvan - ha látok valamit a tévében, hallok a rádióban, olvasok valami továbbgondolásra érdemeset az újságokban, illetve a könyvekben. Mindig három-négy társadalomtudományi kötetet forgatok párhuzamosan és látok el jegyzetekkel, így könnyű a visszakeresés. Persze, gyakran autóbuszon, metrón is olvasok. Ezen kívül gyakran beszélek művelt ismerőseimmel, olykor konferenciákra megyek, hogy az engem érdeklő témákban kutatókat, egyetemi embereket is halljak.) Az egészet úgy fogom fel, amint erre fentebb már utaltam is, hogy a folyamatos tanulásom része, ami nagyon motivál, hiszen vagy két évtizede arra vettem rá magam, hogy újratanuljam mindazt, amit főleg a történelemről, társadalomról tanítottak nekünk anno. Ez nagyon érdekes, engem fölöttébb szórakoztat is. Hagyományos értelemben vett üresjáratom nincs, de én nem érzem, hogy terhet jelentene számomra. #

Jakab.gipsz 2018.01.09. 22:39:51

@incognito ergo sum: @Kabai Domokos Lajos: @bjutiful:

Tárgyilagosság csak ennyi kell, és azt tudni, hogy mit figyeljünk meg, nem elegendő nézni, a dolgok értelmét is meg kell látni.

Felbosszantottál Lajos!

Mentségedre szólva, túlságosan sokat voltál bezárva a tudományos marxizmus börtönébe, ezért talán még is csak annyi a bűnöd, és nem több, hiányosak a tudomány-filozófiai ismereteid.

Mi magyarok, sokunkkal egyetemben, ki maradtunk, mi a "béke tábor" lakói, abból az intellektuális, forradalomból a mi, nyugaton 68- as diáklázadással, nálunk pedig a Csehszlovák eseményekkel, hozható összefüggésbe. Ezért vagyunk megosztottak, az ország egyik fele, fenntartás nélkül majmolja a másik némi fenntartással, majmolja, a nyugatot.

Te pedig egy olyan cikk alapján várod el, hogy döntsünk közöttük, amit Göbbel s is meg irigyelhetne.

Most nem kapsz dicséretet. Azért nem mert ha "mi baloldaliak vagyunk a jó demokraták" akkor aki nincs velünk, az csak fasiszta, náci, antiszemita, rasszista és homofób lehet. Ezt sugallja a cikked. Ezt nevezem lebutított két-bites gondolkodás módnak, ismerős nem, két láb rossz, négy láb jó. És kész a politikai-ideológia.

Üdvözlek szép új világunkban,