hangolás

karomkodnitilos142x142.bmp
 A VÉLEMÉNY SZABAD, A GOROMBA, A TRÁGÁR, AZ USZÍTÓ, A KIREKESZTŐ ÉS MEGBÉLYEGZŐ, SZEMÉLYESKEDŐ BESZÉDMÓD TILOS!
Mindez a nick névre is vonatkozik, mert ne itt élje ki beteges hajlamait! Ha pedig azt hiszi, hogy ez a szólásszabadság korlátozása - téved. Egyetlen újság, egyetlen műsor, egyetlen blog sem kötelezhető arra, hogy a tartalomért felelős szerkesztők ellenében bárki bármit közölhessen abban a médiumban. Indítson saját blogot, s ott azt csinál, amit akar, amíg teheti az első bírósági tárgyalásig, ahol a névtelen kommentelők vétkéért is Önre szabják ki a büntetést!

#

Az Esztergomi Járásbíróság 800 ezer forintra (400 nap fogházra) ítélt egy kommmentelőt holokauszttagadásért

2016. január 4-én.

#

Az Alkotmánybíróság 2014. 05.28-i állásfoglalása szerint a honlapok felelőssé tehetők a rajtuk lévő kommentekért. Ezért külön figyelmeztetés nélkül törlöm az ordenáré, a nyíltan uszító, vagy a szótagösszevonással alkotott morfémákba rejtett, mások megbélyegzésére alkalmas üzeneteket.

#

1. Köszönöm, ha jelzi a szövegem hibáit!

>> 2. Ne szemetelje tele a hazát trágársággal!

3. A stílus maga az ember.

#

LASZ AZ ISMERETLEN KOMMENTELŐNEK: Karel Čapek nyomán átgondolva, azt hiszem, én vagyok az az ember, akit az egymással szemben álló táborok, mindkét felet bíráló magatartása miatt, először ütnek agyon, mielőtt végképp egymásnak esnek.

#

a bekiáltás

Ne valamilyen párt, vagy személy iránti kritikátlan rajongás, vagy ellenszenv mozgasson, hanem a világ megismerésének vágya!

a bekiáltó

DLPortre122x123.jpg

Kabai Domokos Lajos

(1951)

Saját könyvek

Press - A nyomtatott és az elektronikus újságírás elmélete, gyakorlata, Press & pr - A médiatevékenység, a szervezeti és az üzleti kommunikáció alapjai, A lovaglás alapjai

Gyakorlat

Nyomtatott és televíziós újságírás; szerkesztőségek, pr-szervezetek, kisvállalkozások irányítása; politikai és üzleti kommunikációs tanácsadás; ismeretterjesztő, pr- és természetfilmek készítése; mindezek oktatása

Pályaív

Hajdú-bihari Napló (újságíró)

Magyar Televízió Híradó (szerkesztő-riporter, adásszerkesztő, műsorvezető)

Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium (sajtófőnök)

Heti Budapest (főszerkesztő)

Üzlet (vezető szerkesztő)

Vasutas Hírlap (főszerkesztő)

MÁV Rt. (kommunikációs igazgató)

Oktatás

Teleschola Televíziós Iskola (alapító ügyvezető, médiaismeret, televíziós dramaturgia, szerkesztői gyakorlat vezetőtanár); Corvinus Egyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, felső fokú OKJ-s képzések (médiaismeret, pr-gyakorlat oktató); orosz nyelvoktatás

Közösségi tevékenység

Magyar Lovas Kör (alapító elnök); Nemzeti Média Kerekasztal (ügyvivő); Magyar PR Szövetség (etikai bizottság elnöke); társasházi közösségi munka

Nyelvismeret

orosz, francia, angol

oroszul velem

TANULJ VELEM OROSZUL!
> Központban a beszédkészség, kezdőknél is

> Tankönyvvel való rendszerezés

> Az életeddel kapcsolatos gyakorlatok

> Biflázás nélküli nyelvtantanulás
#
Küldj telefonszámot a
domokospr@chello.hu
címre!
Visszahívlak: Kabai Domokos Lajos,
aki az orosz-ukrán témában
a legtöbbet posztolók között volt 2014-ben.

top 20

 1. Orbánt sarokba szorították 2014. november 28. 10:04
 2. Győzött a Fidesz, vesztett a haza 2018. április 09. 03:29
 3. Kezdődik Orbán Canossa-járása 2018. május 01. 15:12
 4. Pokolra kerül-e Kálmán Olga? 2016. szeptember 08. 20:48
 5. Az Orbán-Lévay örökség 2014. november 26. 10:58
 6. Sarka Kata meséi 2017. január 13. 14:19
 7. Már Orbánt is égeti Kiss László 2016. január 11. 16:32
 8. Bűzlik ez a kölni balhé 2016. január 06. 06:07
 9. Orbán, a kártékony 2018. március 16. 23:40
 10. Orbán félelembeszéde 2017. június 28. 12:49
 11. A halálba küldött hadsereg 2017. november 18. 07:00
 12. A Jakupcsek-ügy is Simicska-ügy 2015. december 24. 14:41
 13. Pávatánc idehaza is 2017. november 01. 01:07
 14. Katinka Urambátyámországban 2016. január 09. 02:02
 15. Kiss László nem érti Katinkát 2016. január 10. 02:32
 16. Orbán Viktor borzasztó magánya 2015. november 07. 13:57
 17. Orbán, Katinka, meg a NAV-elnök 2017. november 17. 02:19
 18. Bayer még mindig nem érti 2016. szeptember 10. 12:30

címkék < 10

öt legfrissebb

Orbán a medve barlangjában

2018.03.12. 15:03 | Kabai Domokos Lajos | 25 komment

Címkék: Fidesz Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc Európai Unió Matolcsy György Németország Oroszország Merkel Simicska Lajos Putyin Foley Netanjahu Washinton Hszi Csinping

 A magyar kormányfő eszköz lesz, vagy máris az a nagyok játszmáiban.

2017-08-28putyinbudapesten2.jpg

Az orosz titkosszolgálat moszkvai székházában tárgyalt a 2010-es választások előtt az Orbán Viktor legszűkebb környezetéhez tartozott Simicska Lajos és Nyerges Zsolt – állítja a 444.hu-n megjelent, a Direkt 36 által szállított, Pethő András és Szabó András által jegyzett, terjedelmes cikk. Emeljük ki azonban azt is: a Fidesz vezetője még kormányra kerülése előtt szintén személyesen találkozott Vlagyimir Putyinnal 2009 novemberében, majd decemberben Hszi Csin-ping kínai vezetővel. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel hasonlóan jó kapcsolatokat épített ki.

Egy ellenzéki párt vezetőjétől, aki csupán várományosa a tényleges hatalomnak, mindez nem kis teljesítmény. De mielőtt Orbán Viktorral együtt mi is abba a hibába esnénk, hogy azt terjesszük, Budapestről fújják a passzátszelet, szögezzük le: ezekre a találkozókra csak azért kerülhetett sor, mert az akkor már összedolgozó orosz és kínai vezetésnek lehettek hosszú távú tervei Magyarországgal, az Európai Unióval, amihez jó eszközt láttak Orbánban. Leginkább a faltörő kos szerepét szánhatták neki, amit aztán ő boldogan el is játszott és játszik.

Az Orbán Viktor által vezetett magyar kormánydelegációkat Moszkvában sosem fogadták az ott megszokott, pazar körülmények között. Az a mód is elég egyértelmű volt, ahogyan Putyin demonstrálta Orbán előtt, adott esetben milyen megalázóan képes bánni az alárendeltjeivel. Ez aztán odáig ment, hogy 2017 nyarán szinte váratlanul – abban az évben már másodjára – érkezett Budapestre, jókora késéssel, a sportcsarnokba, s a televíziós felvételek tanúsága szerint a magyar miniszterelnököt szóra alig méltatva. „Ez egy üzenet volt Orbánnak, hogy Putyin bármikor ide tud jönni a saját országába” – idézik a cikk szerzői egy európai diplomata véleményét.

Ezzel szemben Orbán azt gondolhatta: Moszkvát is, Washingtont is orránál fogva vezetheti. Valójában mindkét hatalom foglya. Az amerikainak azért, merthogy az USA által vezetett katonai szövetségi rendszer keretében ellenőrzés alatt tartják az országot. Az orosznak pedig – az energiafüggőségen túl – azért is, mert a miniszterelnök és köre – de ha úgy tetszik, a rendszerváltozásban közreműködött politikusok nagy része, beleértve a magukat baloldalinak mondókat is –, egyáltalán nem, vagy csak felületesen ismerik az oroszországi kultúrát. Közülük igen kevesen beszélik az orosz nyelvet, ami a belépő lenne ehhez. Ezért nem ismerhette fel a miniszterelnök sem, hogy amikor az oroszok úgymond tisztelettel, látszólag egyenlő partnerként kezelték, melyek voltak az ennek ellentmondó jelek.

Amint azt annyiszor hallhatjuk, s amire az elemzés szerzői is felhívják a figyelmet, a nyilvánosság előtt is legtöbbet hangoztatott kormányzati érv az, hogy az Oroszországgal való kapcsolat szorosra fűzésének egyedüli célja gazdasági előnyök szerzése Magyarország számára. Az egyik kelet-európai ország diplomatája szerint „Amikor a magyar kormány embereivel beszélünk, ők mindig azt mondják, hogy ez csak biznisz. Ha komolyan is gondolják ezt a magyarok, akkor alaposan félreértik a helyzetet. Az oroszok mindig birodalmi logikával gondolkodnak, és a befolyásszerzés a céljuk. Az oroszoknak ez sosem csak az üzletről szól. Mindig van mögötte politika”.

A Bekiáltás blog létrehozása, s az abban közölt cikkeim legalább fele épp ennek megértetésére íródott és íródik: csak Washingtonra, Brüsszelre vagy Berlinre figyelni nem elég; Oroszország a térségünkben a jövőben is meghatározó szerepet játszik, ezért róla is naprakészen kell tájékozódni. Ezzel szemben, amit erről tudni lehet: Orbán és köre – a magyar értelmiség nagy részével együtt – még csak meg sem kísérelte, hogy megértse a Kreml mai politikájának az orosz kultúrában gyökerező indítékait. Ennek következménye többek között, hogy vannak, akik olyan értékrendet kérnek számon a moszkvai vezetésen, amely attól a közegtől történelmileg idegen. Mások viszont egy-egy felületi hasonlóság alapján azt a látszatot keltik, mintha a putyini rendszer mint olyan átültethető lenne a magyar földbe.

A száz éve nem szűnő, ruszkizós, bolsevikozós handabandázásból is kiviláglik, hogy mekkora keletje volt nálunk a sémák szerinti lekicsinylő gondolkodásnak a cári birodalomról, majd a sztálini Szovjetunióról. Ennek következménye lett aztán a Don-kanyar, meg mindaz, ami utána – a hazai lakosság saját vezetői által való félrevezetése, az ellenségnek martalékul dobása miatt is – történt. Bibó István tárta fel ennek összetevőit és mutatott rá felelőseire még 1945-ben. Persze hiába. A Rákosi-rendszerben a korábbival ellentétes irányú, de éppúgy túlhajtott, életidegen propaganda, majd a Kádár-rendszer némileg mérsékeltebb szólamai következtében megint csak a sematikus megközelítés erősödött az oroszokkal, a Szovjetunióval kapcsolatban, hogy aztán mindez tovább éljen 1989 után, és a putyini Oroszországról tévesen kialakított, mai hazai elképzelésekben kulmináljon.

Ebben az utóbbiban azonban már részük volt az olyan rendszerváltoztató fiataloknak is mint amilyen Orbán Viktor volt. Az ő, és a hordószónoklásban hozzá hasonlók  egykori beszédei nagyban hozzájárultak a tévképzetek parázslásához, olykor fellángolásához. Egyik-másik Oroszország szakértő álelemzései szintén csiholták a tüzet, amiket hol a liberális, hol a szélsőjobbos média tovább gerjesztett és terjesztett. Az így keletkezett lidércfényektől elvakítva előbb Gyurcsány, majd Orbán egyre mélyebben sétált be a medve barlangjába. És ebben nem is az a legnagyobb baj, hogy besétáltak, hanem az, hogy önhitten azt hitték, hogy a barlangban nem lesz ott a medve. Vagy ha mégis, akkor magával egyenrangú partnernek tekinti őket, s velük együtt országukat – az országunkat, bennünket.

Ami Gyurcsányt illeti, a most napvilágot írás eléggé meggyőzően dokumentálja, hogy a Nyugatról a Kreml irányába történő fordulatot még ő alapozta meg, noha a Bekiáltás blog rendszeres olvasójának ez nem újdonság. Orbán Viktor eredetileg talán csak arra gondolt, hogy az oroszok közvetett segítségével eltávolíthatja a hatalom közeléből az őt egyre inkább zavaró, a háttérből a magyarországi politikába való beleszólást magának vindikáló Simicska Lajost. Ez aztán sikerült is a gázüzletágban, az oroszok közreműködésével végrehajtott, bonyolult változtatások révén, s az emlékezetes G-napon történtekkel vált véglegessé. Az ám, de evés közben jön meg az étvágy. Orbán jó ideje azt kommunikálja szűk körben, hogy

–„már csak a nemzetközi helyezkedés érdekli, a magyar belpolitika pedig nem izgatja”;
–„a magyar politikát kispályának tartja, mert abban rajta kívül csak inasok vannak, és ő az egyetlen mester”;
– „amit izgalmasnak tart, az a Putyinnal, Angela Merkellel és az amerikai elnökkel zajló játszmákban való részvétel”.

E játszmák lényege: a magyar miniszterelnök az oroszokkal akarja zsarolni az Európai Uniót, s hogy elérje, nélküle ne lehessen dönteni az európai ügyekben. „Orbán meg van győződve arról, hogy rendelkezik a megfelelő képességekkel és tudással ahhoz, hogy helyt álljon ebben a nagyhatalmi közegben – állította az újságírók egyik forrása. Mindenféle önirónia nélkül tesz időnként olyan megjegyzéseket, hogy ha más pályát választott volna, abban is elért volna a csúcsra. Azt gondolja, ha nem Magyarországra születik, akkor a világ vezetője lenne”.

Tegyük hozzá, a pálfordulásában a nyugatiaknak is volt szerepük. A nyugati diplomáciai-politikai körökből őt érő lekicsinylések miatti sértettség mellett Orbán Viktor úgy érezte, felesleges keménykedni az oroszokkal például Grúzia ügyében, ha a nyugati országok közben tovább üzletelnek Moszkvával – olvasható a 444-ben megjelent publikációban. Ráadásul úgy vélte, hogy az Egyesült Államokból elindult és az egész nyugati pénzügyi rendszert megroppantó 2008-as gazdasági válság teljes geopolitikai átrendeződést fog eredményezni a keleti hatalmak javára. Ennek a meggyőződésnek a kialakulásában szerepet játszott Matolcsy György jelenlegi jegybankelnök. És tény, ami tény, bizonyos átrendeződés elkerülhetetlenül zajlik is.

A Direkt 36 elemzésének egyes részei arra is rávilágítanak, időről időre mekkora hibát követ el a washingtoni kormányzat, amikor a jelentéktelennek gondolt, noha köztudottan kémektől – köztük, becslések szerint, mostanság háromszáz orosz hírszerzőtől – hemzsegő Budapestre jó ideje nem karrierdiplomatát nevez ki nagykövetnek. April Foley budapesti amerikai nagykövet például Gyurcsány Ferenc akkori kormányfőt színpadiasnak és felkészületlennek tartotta. Ennél is jobban zavarta, hogy Gyurcsány igyekezett szorosabbra fonni Magyarország kapcsolatát Oroszországgal. Sem az egyik, sem a másik ügyben nem is tévedett.

Viszont nyugodtan állíthatjuk, hogy simán átverte őt Orbán Viktor. Foley-t szinte lenyűgözte a vele folytatott, 2007. június 27-i beszélgetés, amint az a Wikileaks által évekkel ezelőtt nyilvánosságra hozott táviratából kiderült. A Fidesz-vezér hangoztatta elkötelezettségét a transzatlanti kapcsolatok mellett, és kijelentette, hogy a legnagyobb veszély most „Oroszország és a szélsőbaloldal túlélése és visszatérése”. Ennek alapján Foley ezt táviratozta Washingtonba: „Lehet, hogy Orbán nem egy angyal, de ezekben az ügyekben az angyalok oldalán áll”. Kérdés, hogy egy diplomáciában járatosabb személy nem látott volna-e át már ekkor a szitán. De hogy óvatosabban fogalmaz, arra akár mérget is vehetünk.

Egyes források szerint Orbán célként tűzte ki, hogy Magyarországot úgymond kilépteti a német gyarmati státuszból, vagyis lazítani akar a nagyon erős német gazdasági függésen. Csakhogy itt megint bejön az európai folyamatok mögötti összefüggések ismeretének hiánya. Konkrétan a germán és a keleti szláv (orosz) politikai mozgások kölcsönösen egymásra utaltsága, egymást feltételező jellege, amely az orosz államalapítás időszakába nyúlik vissza. Erről többek között ezt írja Martin Putna cseh történész: „Az oroszok a külső (értsd a nem a náluk több milliós számban megtelepedett – KDL) németekkel szemben kegyetlen harcot vívnak – de ugyanakkor elismerik őket, mert félelmetes, velük egyenlő ellenfélnek bizonyultak, akikkel minden különösebb probléma nélkül akkor köthetnek békeszerződéseket, amikor az épp előnyösnek mutatkozik: kezdve a Napóleon ellenes, Poroszországgal és Ausztriával kötött koalíciótól egészen az 1939-es Molotov-Ribbentrop paktumig, vagyis Sztálin és Hitler egyezségéig.”

Aki mindezt nem látja át, és sajnos nincs okunk arra, hogy azt feltételezzük, hogy a magyar politikai osztály valaha is átlátta volna, az újabb és újabb kataklizmák felé vezetheti az országot – ahogyan ez a múltban nem egyszer megtörtént. S minthogy a mindenkori politikai osztály, illetve az értelmiség hatására mindig téveszmék sorozata határozta meg a közemberek gondolkodását is, nincs mit csodálkozni azon, hogy az orbáni irányváltást kezdettől fogva támogatták a Fidesz hangadói, illetve szavazataikkal áldását adták rá a párt tömegbázisának tagjai, közte a nemzeti keresztény középosztály nagy része, bármit is állítanak majd erről a jövőben. Pontosan úgy, ahogyan ez Horthy alatt történt. No, de innen szép felállni, hogy úgy ne mondjam esetleg egyszer megint köpönyeget fordítani! #

CÍIMKÉP: Putyin a budapesti dzsúdó világbajnokságon egy rajongóhoz szól. Orbán a háttérben - Fotó: Reuters/Balogh László

A bejegyzés trackback címe:

http://bekialtas.blog.hu/api/trackback/id/tr113733932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

index ISIS Al kaida mind CIA projekt 2018.03.12. 15:13:11

Azért ne röhögtessük már ki magunkat...

A 444 és a tökismeretlen Direkt 36

"Hileri behozhatatlanul vezet"

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.12. 15:49:28

A jó oldallal jóban lenne erkölcsi kötelesség.

Ma Moszkva a bolygó élő lelkiismerete.

bjutiful 2018.03.12. 22:41:00

Tisztelt Domokos Lajos!

Olvasom,olvasom az utóbbi időben az írásaidat /régóta teszem/ és egyre jobban érzem,valami megváltozott,hát persze a stílus!

Mostanában olyan leereszkedően bennfentes,összekacsintós,szinte mindennek a tudója vagy,és csak az tud követni, szellemileg, természetesen, aki eddig is olvasott, "Engem"! Ő is jó lesz ha feszülten figyel minden gondolatfutamomra, a sok-sok többszörösen összetett mondataimra,tanításaimra,mert elveszti a fonalat!

Szinte olyan vagy mint egy tanítóbácsi,azt várom néha megsimogatod a buksimat és azt mondod:nembaj kisfiam,ha most nem érted,ha megnősz tudni fogod!
Azt sugallva,aki érti,nem is gondolhat mást,mint amit Én most ide leírok!
Ezt régebben nem hallottam...
Mindig értettem és megértettem a gondolataidat,de most van ez az érzés hozzá...

Ellenben,ha még nem nőtt fel,iratkozzon be egy könyvtárba,és ki se jöjjön onnan,de előtte sürgősen gondolkodjon el saját magán,hogy is lehet így élni?!

Valahogy olyan stílusod lett az utóbbi időben hogy szánlak benneteket feleim.

Mi az oka ennek?

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.03.13. 00:35:44

@bjutiful: Köszönöm az észrevételt. Néha nekem is van ilyen benyomásom a szövegeimről, de ahhoz, hogy a már megírtat egyszerűsítsem, több időre lenne szükség.
" Mester, mennyi időre van szüksége, hogy felkészüljön a megszólalására - kérdezték valamilyen hírességtől. Ha egy percig beszélhetek, akkor egy hétre. Ha egy órát, akkor egy napra. Ha nincs korlát, akkor azonnal kezdhejük.
Lehet, hogy nem pontosan idéztem az anekdotát, de a lényege ez. Talán a téma is teszi. Mostanában összegeztem olyan gondolatokat, amelyek egyikén, másikán egy éven át is töprengtem, s beszélgettem róluk másokkal is. Viszont volt az elmúlt napokban néhány rövidebb bejegyzésem, azokkal, remélem, nem volt ilyen gond. Mindenesetre törekszem, de teljes egyszerűsítést nem igérek. Én sem vagyok egészen magam ellensége, habár, ha valaki egy ilyen blogot művel, ezt teljesen nem állíthatja. Hiszen kell hozzá egyfajta önkínzásra való hajlam, hogy kitegye magát a támadásoknak. Viszont e kihívás nélkül ezek a gondolatok eltűnnének a semmiben. Úgyhogy akárhogy is nyereség ez mégis. Számomra biztosan. Pallérozza az elmémet. Kérem, nevadja fel ön sem!#

2018.03.13. 01:45:39

April Foley perszehogy azt hitte, hogy Orbán nyugati elkötelezettségű. A hírhedt "pay no attention to what I say to get elected" óta tudjuk, hogy Orbán bárkinek bármit megígért, csak támogassák a karrierjét és hatalomra jutását.
Mióta pedig hatalmon van, már nem vitázik, ne ígérget, ha népi támogatásra van szüksége, akkor rendel egy kis habonyi propagandát.
A német gazdasági függéssel nem tudom mit akar kezdeni, ugyanis belátható időn belül Európában nem lesz olyan gazdasági erő, mint Németország, ezt a német dominanciát a Brexit is erősíti.
Németországnak is fontos az orosz piac, Orbán amúgy gazdasági kérdésekben nem is megy szembe a német tőkések érdekeivel. Amiben Merkellel nem értenek egyet az az iszlamizáció és migráció kérdése, a kvóták, végső soron a tagállami szuverenitás terjedelme. Ha Németországban egy Seehoferhez hasonló figura kerülne hatalomra (nem AfD-s, hanem CDU/CSU berkeiből jött forma), akkor a magyar kormány ugyanúgy a német kormány legnagyobb barátja lenne megint, mint volt korábban. Merkel uniós szinten művelt migrikvótás ámokfutása az egyetlen, amivel Orbán nem ért egyet, a német tőkésekkel nincs baja.

lüke 2018.03.13. 04:48:34

@karandash:
Hajrá, már belügyminiszter
Seehofer féle politikus az utolsó,mint ilyen : kicsit szenilis, kicsit sokat beszél, ,nem jelentős s öregecske
Mögötte ott van a sok fiatal, késsel ,amivel Seehofert hátba szúrják, ld Söder
a groko ( a szövegszerkesztőm görkorcsolyára javítja, lehet benne valami,)
sem a lehető legfényesebb elmékből áll( a németek szerint)

lüke 2018.03.13. 04:48:39

@karandash:
Hajrá, már belügyminiszter
Seehofer féle politikus az utolsó,mint ilyen : kicsit szenilis, kicsit sokat beszél, ,nem jelentős s öregecske
Mögötte ott van a sok fiatal, késsel ,amivel Seehofert hátba szúrják, ld Söder
a groko ( a szövegszerkesztőm görkorcsolyára javítja, lehet benne valami,)
sem a lehető legfényesebb elmékből áll( a németek szerint)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.13. 08:12:52

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Birca, birca. Téged már nem lehet komolyan venni. Egyre blődebb hülyeségeket böfögsz-

Brix 2018.03.13. 08:26:42

Annyi csak a probléma, hogy az oroszokon kívül nem nagyon akarnak velünk haverkodni...Trump - buta , szűklàtókörű ember- úgy tűnik, nem törődik Közép- Európàval...

bjutiful 2018.03.13. 08:37:21

@Kabai Domokos Lajos:

Köszönöm a válaszodat!

Tudom,hogy amit itt olvashatok,nagyon sok idő és munka,amíg ide felkerül.Amíg összetereled a választ előtte, olvasol sokfélét sokaktól,aztán
marad ami marad.

Nem is ez a gondom,hanem a stílus,a lekezelő stílus,ami mindig is volt,de ennyire érezhetően még nem öltött formát!

Haragszol,hogy nem érdeklődőbbek és olvasottak az emberek,és sok-sok órán hiányoztak az iskolából,amit azóta sem pótoltak!

Ez nagyjából így van,de aki ide ír,és Téged olvas,azért igazán van benne kíváncsiság,és ez bizony a javunkra írható!
No meg aztán a vélemény,valahogy kialakul,gondolom Te is így vagy vele.
mert ahhoz olvasni kell mást is.annak is van alapja,ha már odáig eljutsz,hogy kíváncsi vagy!

Az,hogy nem mindig azt olvassuk amit Te,az csak "színesiti" a palettát!
Az sem könnyű,hogy eldöntsd kinek is higgyél,ki mondja el egy helyzetben mihez tartsd Magad,egyáltalán hogy gondolkodj róla!

Erre vágytunk "virágozzék száz virág",de itt is van búzavirág,árvácska,meg rózsa is,kinek mi a tetsző!

Türelem...

rallus 2018.03.13. 09:06:37

Ha mindannyiunk szerencséjére Karácsony lesz a miniszterelnök, akkor ő majd megfingatja ezt a Putyint, meg a többi nagyszájút! Nem ám mint a tutyimutyi Orbán!

heptakontanonaéder 2018.03.13. 09:30:14

@karandash:
Hmmm...
Hány milliárdért, hány muzulmánt, hány orosz, ukrán, grúz, örmény, csecsen kémet, maffiózót látott el európai érvényességű letelepedési okmányokkal az Istencsászár, Csaba királyfi reinkarnációja?

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.03.13. 09:44:24

@bjutiful: Ezek a negatívumok biztosan nem szándékosak. Amúgy, lényegében az ember mindig magának ír - akár bevallja ezt, akár nem. Ha valaki másnak is mond valamit, az külön szerencse. Ezzel együtt remélem, hogy többen elgondolkodnak az írásokon vagy csak egy részletükön. De persze, én sem tudom átlépni a saját árnyékomat. Talán még rosszabb lenne, ha valami tőlem idegen manírt erőltetnék magamra. Ez nem hárítás akar lenni, csupán annak jelzése, hogy nem nagyon tudom, mit lehetne kezdeni a felvetésben foglaltakkal, amiket ezzel együtt őszintén köszönök még egyszer. És persze, hogy foglalkoztatnak az észrevételek... #

index ISIS Al kaida mind CIA projekt 2018.03.13. 10:03:24

@heptakontanonaéder:

"Hány milliárdért, hány muzulmánt, hány orosz, ukrán, grúz, örmény, csecsen kémet, maffiózót látott el európai érvényességű letelepedési okmányokkal az Istencsászár, Csaba királyfi reinkarnációja?"

Mondjad meg, hányat. Mennyi terrorista van a letelepedési kötvényesek között. A letelepedési kötvény bevett gyakrolat a fejletnyugaton is- gazdagoknak, üzletembereknek stb. Németo, Svédo, Új- Zéland stb mind alkalmazza.
Amivel te kevered a legális úton, leellenőrizve, kijelölt határákelőn, érvényes okmányokkal érkezőket- az, amit az NSA- ügynök Mürkül megcsinált (nyilván amerikai parancsra), hogy BEMONDÁSRA, árkon- bokron, zöldhatáron bárkit meghívott, aki szírnek hazudja magát. Okos lépés volt, nem? Főleg. ha az összes megszálló, haszonleső, szociális gazdasági bevándorló elhajigálja a papírjait, Szarosz papa és az amerikai NGO- k útmutatásainak megfelelően.

nemecsekerno_007 2018.03.13. 10:20:30

Ügyesen lavírozni, nagyjából ezt tehetjük és Orbán erre alkalmas. A többi?!! Huhúúú! A merjünk kicsik lenni?

konrada 2018.03.13. 11:20:01

@heptakontanonaéder:
...no ez jó kérdés, mert nem tudjuk, erről nincs adat.

...azt viszont igen - ha valóban akarunk -, hogy mennyi megvalósult bűn-, és terrorcselekményt elkövető jött át az EU zöldhatárán, és azt is hány milliárdba került.

...no nem a feltételezetően akárnak (sőt ezeknél valós elkövetőknek) a befizetéseiből, hanem abból, hogy az államok mennyit költöttek rájuk....

heptakontanonaéder 2018.03.13. 16:24:43

@index ISIS Al kaida mind CIA projekt:
Nos kedves MOSZAT, éppen itt van a prücök elásva (jó mélyen a 'Bazmeg' sűrejébe)!
Én a világ legnaívabb embere vagyok (még mindig őrizgetem a Tribuszerné ígérvényeimet), de az már nekem is icipicit gyanús, hogy pontosan az előtti éjszaka rabolták ki a bevándorlási kötvényekre vonatkozó ÖSSZES iratot tároló irodát, hogy az adatigénylőknek azokat betekintésre át kellett volna adni, és nem vittek el mást a csúnya betörők, csak a pár kamionra való papírt.
Neked nem tűnik "érdekesnek" ez a fatális véletlen?

bjutiful 2018.03.13. 19:19:39

Kedves Lajos!

Az,hogy "Én sem tudom átlépni a saját árnyékom" rendben van, mert
senki sem!A manírtól isten Őrizz,csak úgy mint régebben! A tanárok is úgy vannak,hogy amikor már nem tanít,hanem okít, az más nagyon más!

Olvaslak és meglátom meddig tudom ezt tenni! Sajnálnám,ha abba kellene hagynom!

Bizakodással..

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.13. 19:26:55

Azért azt gondolom Orbán sem hiszi, hogy a jől működő központi hatalmak együttműködést lecseréli a soha nem prosperáló keletire. Ráadásként a német-osztrák-cseh-magyar-lengyel tengelyre szükségünk van a gyökér franciák és ellenszenves szlovák és román kiskedvenceik elenéven.
Az orosz pánszláv érdekszféra elleni támadás volt az USA részéről Szerbia bombázása és Koszovó kiszakítása. Utóbbi szörrnyű precedenst jelent a térségben, mert innentől minden muzulmán közösségnek joga van a szeparatizmusra, amire eddig hajlottak, de precedens nem volt. Lásd Burmában kipakolták őket az országból.

lobster thermidor 2018.03.20. 13:37:04

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Azért a bolygó élő lelkiismeretéről kissé furcsa azt olvasni, látni, hogy válogatás nélkül gyilkol halomra nőket, gyerekeket.
Nekem innen úgy tűnik, hogy te a lelkiismeret fogalmát vagy nem ismered, vagy egy kissé átértelmezted.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.20. 14:14:47

@lobster thermidor:

Ez a kitalélt esemény hol zajlik, mármint a liberális nedves álmok birodalmán kívül?