hangolás

karomkodnitilos142x142.bmp
 A VÉLEMÉNY SZABAD, A GOROMBA, A TRÁGÁR, AZ USZÍTÓ, A KIREKESZTŐ ÉS MEGBÉLYEGZŐ, SZEMÉLYESKEDŐ BESZÉDMÓD TILOS!
Mindez a nick névre is vonatkozik, mert ne itt élje ki beteges hajlamait! Ha pedig azt hiszi, hogy ez a szólásszabadság korlátozása - téved. Egyetlen újság, egyetlen műsor, egyetlen blog sem kötelezhető arra, hogy a tartalomért felelős szerkesztők ellenében bárki bármit közölhessen abban a médiumban. Indítson saját blogot, s ott azt csinál, amit akar, amíg teheti az első bírósági tárgyalásig, ahol a névtelen kommentelők vétkéért is Önre szabják ki a büntetést!

#

Az Esztergomi Járásbíróság 800 ezer forintra (400 nap fogházra) ítélt egy kommmentelőt holokauszttagadásért

2016. január 4-én.

#

Az Alkotmánybíróság 2014. 05.28-i állásfoglalása szerint a honlapok felelőssé tehetők a rajtuk lévő kommentekért. Ezért külön figyelmeztetés nélkül törlöm az ordenáré, a nyíltan uszító, vagy a szótagösszevonással alkotott morfémákba rejtett, mások megbélyegzésére alkalmas üzeneteket.

#

1. Köszönöm, ha jelzi a szövegem hibáit!

>> 2. Ne szemetelje tele a hazát trágársággal!

3. A stílus maga az ember.

#

LASZ AZ ISMERETLEN KOMMENTELŐNEK: Karel Čapek nyomán átgondolva, azt hiszem, én vagyok az az ember, akit az egymással szemben álló táborok, mindkét felet bíráló magatartása miatt, először ütnek agyon, mielőtt végképp egymásnak esnek.

#

a bekiáltás

Ne valamilyen párt, vagy személy iránti kritikátlan rajongás, vagy ellenszenv mozgasson, hanem a világ megismerésének vágya!

a bekiáltó

DLPortre122x123.jpg

Kabai Domokos Lajos

(1951)

Saját könyvek

Press - A nyomtatott és az elektronikus újságírás elmélete, gyakorlata, Press & pr - A médiatevékenység, a szervezeti és az üzleti kommunikáció alapjai, A lovaglás alapjai

Gyakorlat

Nyomtatott és televíziós újságírás; szerkesztőségek, pr-szervezetek, kisvállalkozások irányítása; politikai és üzleti kommunikációs tanácsadás; ismeretterjesztő, pr- és természetfilmek készítése; mindezek oktatása

Pályaív

Hajdú-bihari Napló (újságíró)

Magyar Televízió Híradó (szerkesztő-riporter, adásszerkesztő, műsorvezető)

Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium (sajtófőnök)

Heti Budapest (főszerkesztő)

Üzlet (vezető szerkesztő)

Vasutas Hírlap (főszerkesztő)

MÁV Rt. (kommunikációs igazgató)

Oktatás

Teleschola Televíziós Iskola (alapító ügyvezető, médiaismeret, televíziós dramaturgia, szerkesztői gyakorlat vezetőtanár); Corvinus Egyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, felső fokú OKJ-s képzések (médiaismeret, pr-gyakorlat oktató); orosz nyelvoktatás

Közösségi tevékenység

Magyar Lovas Kör (alapító elnök); Nemzeti Média Kerekasztal (ügyvivő); Magyar PR Szövetség (etikai bizottság elnöke); társasházi közösségi munka

Nyelvismeret

orosz, francia, angol

oroszul velem

TANULJ VELEM OROSZUL!
> Központban a beszédkészség, kezdőknél is

> Tankönyvvel való rendszerezés

> Az életeddel kapcsolatos gyakorlatok

> Biflázás nélküli nyelvtantanulás
#
Küldj telefonszámot a
domokospr@chello.hu
címre!
Visszahívlak: Kabai Domokos Lajos,
aki az orosz-ukrán témában
a legtöbbet posztolók között volt 2014-ben.

top 20

 1. Orbánt sarokba szorították 2014. november 28. 10:04
 2. Győzött a Fidesz, vesztett a haza 2018. április 09. 03:29
 3. Kezdődik Orbán Canossa-járása 2018. május 01. 15:12
 4. Pokolra kerül-e Kálmán Olga? 2016. szeptember 08. 20:48
 5. Az Orbán-Lévay örökség 2014. november 26. 10:58
 6. Sarka Kata meséi 2017. január 13. 14:19
 7. Már Orbánt is égeti Kiss László 2016. január 11. 16:32
 8. Bűzlik ez a kölni balhé 2016. január 06. 06:07
 9. Orbán, a kártékony 2018. március 16. 23:40
 10. Orbán félelembeszéde 2017. június 28. 12:49
 11. A halálba küldött hadsereg 2017. november 18. 07:00
 12. A Jakupcsek-ügy is Simicska-ügy 2015. december 24. 14:41
 13. Pávatánc idehaza is 2017. november 01. 01:07
 14. Katinka Urambátyámországban 2016. január 09. 02:02
 15. Kiss László nem érti Katinkát 2016. január 10. 02:32
 16. Orbán Viktor borzasztó magánya 2015. november 07. 13:57
 17. Orbán, Katinka, meg a NAV-elnök 2017. november 17. 02:19
 18. Bayer még mindig nem érti 2016. szeptember 10. 12:30

címkék < 10

öt legfrissebb

Kapituláljon Oroszország!

2018.04.28. 22:44 | Kabai Domokos Lajos | 30 komment

Címkék: dopping USA Oroszország Ukrajna NATO Krausz Tamás Trump Pompeo Szkripal

Nem mindegyik NATO-ország lelkesedett az amerikai indítványért.

pompeo-1.jpg

Oroszországra küldte rá a NATO-t Pompeo. Ezzel a címmel ad hírt a moszkvai Cárgrád tévé internetes változata az Amerikai Egyesült Államok külügyminiszterének április 27-ei, pénteki, brüsszeli szerepléséről. Mike Pompeo kinevezését két nappal előtte hagyta jóvá a szenátus, de már ült is repülőre, hogy Brüsszelben eligazítsa a NATO-tagállamok külügyminisztereit. Minthogy meglehetősen erős kijelentéseket tett, talán nem árt, ha elkezdjük felvenni a fonalat. Ahogy a Cárgrád értékeli – Pompeo  Oroszországot kapitulációra szólította fel. Márpedig ennek fele sem tréfa.

A Cárgrád tévéről és internetes újságról talán annyit, hogy az Orosz ortodox egyház Moszkvai Patriarchátusának befolyása alatt álló magánmédium, és saját meghatározása szerint konzervatív, monarchista értékeket követ. Neve Bizánc, azaz Konstantinápoly, az új, vagy második Róma régi orosz elnevezéséből ered, ami önmagában is jelzi, hogy enyhén szólva fenntartásokkal kezeli a nyugati értékrendet. Ebben az esetben azért lehet jelentősége ennek, mert Mike Pompeonak szintén erős a kapcsolata a vallással: hitbuzgó evangéliumi protestáns, rendszeres résztvevője Mike Pence fehér házi imakörének. Az ellenzéki demokraták azzal támadták, hogy muszlimellenes és homofób. Egyébként West Pointban végzett tiszt, később pedig jogi diplomát szerzett a Harvardon, majd a képviselőház tagja volt. A már megválasztott Trump őt nevezte ki a CIA élére.

A zárt találkozón elhangzottakról először Heather Nauertnek, a Fehér Ház szóvivőjének Twitter-bejegyzéséből értesült a világnak az a része, amelynek egyáltalán átütötte az ingerküszöbét a brüsszeli kardcsörtetés akkor, amikor a tévéhíradók az észak- és dél-koreai vezetők kéz a kézben jövés-menésével voltak tele, előtte meg azt találgatták, hogy valóban fejkorpa éktelenítette-e a Trumpnál járt Emmanuel Macron zakóját, s hogy az amerikai elnök Angela Merkellel szemben is megengedi-e magának az idétlenkedést. Ehhez képest Mike Pence nyilvánosságra került brüsszeli szavaival kapcsolatban talán érdemes megjegyezni, hogy azok igazolják Krausz Tamás történésznek a Facebookon, az Eszmélet folyóiratban most közzétett, hosszú interjújából ezt a mondatot:

„A Nyugat napjainkban újfent Oroszország izolálásának politikáját folytatja, és ezzel az izolálással igyekszik Oroszországot korlátozni mindenféle geostratégiai érdekeinek érvényesítésében. (…) Egy globális háború tipikus előzményeinek, az ürügyeknek a kialakítása zajlik”.

Mert mit is írt a Fehér Ház sajtófőnöke abban a Twitter-összefoglalóban? Például azt, hogy „a NATO nem tér vissza a szokásos oroszországi ügymenethez mindaddig, amíg Oroszország nem teljesíti a Minszki-megállapodásból adódó kötelezettségeit, nem vonja ki haderejét és az őt támogatókat a Donyec-medencéből, illetve nem állítja helyre Ukrajnának a Krím fölötti rendelkezését”. Tekintsünk el most attól, hogy a hivatkozott megállapodásban nincs szó arról, hogy Oroszországnak bármiféle kötelezettsége lenne a délkelet-ukrajnai polgárháborúval kapcsolatban! Azon se nagyon rugózzunk, hogy Oroszország és Ukrajna nem áll hadban egymással, s hogy oroszországi tanácsadók és önkéntesek nyilván vannak ott, de bizonyosnak látszik, hogy reguláris orosz csapatok nincsenek a határ ukrajnai oldalán! Koncentráljunk csupán arra, miként értékeli az orosz tömegek hangján megszólaló, konzervatív Cárgrád a konzervatív amerikai kormányzati szóvivő szövegét!

„Kapitulációra akarnak kényszeríteni bennünket annak érdekében, hogy Washington és szövetségesei elkezdhessék megvitatni mit is tegyenek Oroszországgal. Minthogy azonban a NATO-országok Brüsszelben összegyűlt külügyminiszterei nem gyerekek, meg kell érteniük, hogy az effajta követelések elfogadhatatlanok Moszkva számára. Az USA által vezetett NATO-országok Oroszország elleni keresztes hadjáratára való felhívásról van szó, amelynek aktív előkészítési szakaszát mindjárt meg is hirdette Pompeo”.

Az orosz internetes újság kiemeli, hogy az amerikai külügyminiszter a sajtókonferencián „a hagyományos amerikai képmutatás szellemében” nem a „kapituláció” szót használta, hanem ezt a formulát: „Semmi mást nem akarunk Oroszországtól, csupán a demokratikus világgal való újraegyesítését. Készek vagyunk párbeszédre az oroszokkal, de az az ő döntésük, hogy a demokratikus világ részei akarnak-e lenni, vagy sem”. Ám a Cárgrád szerzője szerint ez valójában azt jelenti, hogy Pompeo „az USA-tól való vazallusi függőségre tett ajánlatot Moszkvának".

Ha az ember megpróbál a sorok között olvasni, akkor azért kiderül, hogy a brüsszeli eligazítás résztvevői korántsem egységesen lelkesedtek az amerikai külügyér indítványai iránt. Az Oroszország elleni fenekedés mellett a katonai költségvetésnek a GDP két százalékára emelése, Ukrajna, illetve Grúzia NATO-ba való beléptetésének terve is vitát váltott ki. A Reuters hírügynökség névtelenséget kérő forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a tanácskozás résztvevői valamiféle kompromisszumos választervet fogadtak el az úgymond orosz agresszióval szemben. Ennek Jens Stoltenberg NATO-főtitkár értelmezése szerinti lényege: minthogy Oroszország, szerinte, több tagállam ellen agressziót követett el azzal, hogy kíbertámadással beavatkozott a választásokba, a többi tagállamnak – a Washingtoni egyezmény ötödik cikkelye alapján – a megtámadottak segítségére kell sietnie.

Ez azért elég meredek! A Cárgrád szerzője, azonban még csak össze sem rezzent. Egyszerűen nevetségesnek minősítette a vádakat annak a katonai szervezetnek a részéről, amelynek támaszpontjai valósággal körbezárják Oroszországot. A szorítás az ukrajnai puccs amerikai megszervezése után vált igazán fenyegetővé, s azóta sem enyhül. Gazdasági és más szankciókat szankciók követnek. A külvilág Moszkva ellen való hangolásának eszköze az állítólagos hekkertámadások körüli hisztériakeltés. Ezekről immár amerikai vizsgálat is megállapította: még ha voltak is ilyen azonosíthatatlan eredetű beavatkozási kísérletek, azok nem befolyásolták az elnökválasztás eredményét. A téli olimpiára időzített doppingvádakról mostanáig csaknem harminc esetben állapította meg a svájci bíróság, hogy azok nem voltak bizonyítottak. Az angliai Szkripal-ügyben független nyugati szervezet jelentette ki: az idegméreg nem Oroszországból származott. És így tovább, mert az akár van sapka a fején, akár nincs esetével állunk szemben. A miértre nem tudok annál kézenfekvőbb választ, mint amit Krausz Tamás adott a már idézett interjúban:

A válságból való kijutás érdekében is igyekszik az új Oroszország a saját geostratégiai érdekeit képviselni, érvényre juttatni. De a geostratégiai érdekek érvényre juttatása keresztezi azokat az amerikai számításokat, amelyek értelmében az USA javára akarják újraosztani az energiapiacokat, mindenekelőtt az olaj- és gázpiacokról beszélek. (...) Az amerikai nagytőke igazából attól szenved, hogy nem tud jelentős profitokat elérni. Ha Oroszországot tudja korlátozni, sőt, magába Oroszországba be tud hatolni, ott óriási lehetőségei lennének”.

De a történésszel ellentétben én még mindig bízom abban, hogy a Nyugat nem lép olyat, amivel a glóbusz egészét lángba borítja. Alighanem csak az a szándék, hogy elérjék az USA szemszögéből pazar, az akkori washingtoni vezetők által demokratikusnak kikiáltott jelcini időszak visszatérését. Az idő tájt ugyanis az amerikai kormányzat és a holdudvarában ténykedő multinacionális cégek érdekei érvényesültek Oroszországban. Igaz, a lakosság elképesztő méretű nyomora árán.

Az óceánon túl nem akarják tudomásul venni, hogy annak a demokráciának úgymond áldásaiból nem kérnek ismét az oroszországi tömegek. Mert ott mindenki átlátja, hogy megint az ő bőrükre játszanak a nyugatiak, amikor az országuk kivéreztetésével meg akarják akadályozni az életszínvonal-növelő, az oktatási, az egészségügyi, a szolgáltatás- és az infrastruktúra-fejlesztési programok végrehajtását. Ha ezeket a Nyugat akadályozza, márpedig azt teszi, abból nem belső elégedetlenség lesz, hanem – amint a nemrégiben lezajlott orosz államfőválasztás is megmutatta – összezárás. Ahogyan más történelmi korokban is történt Oroszországban. Mindannyian jobban járnánk, ha az imakörökben szenteskedő politikusok és a világot rulett asztalnak tekintő, Nyugaton is oligarchásodó nagytőkések nem tennék próbára az oroszokat azzal, hogy a múltbeliekhez hasonlóan reagálnak-e a külső fenyegetésekre! #

KÉPALÁÍRÁS: Az USA külügyminisztere a Mike Pompeo (Fotó forrása: Cárgrád - www.globallookpress.com)

karomkodnitilos142x142szovegesfekvoxxxx.JPG

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

http://bekialtas.blog.hu/api/trackback/id/tr3913878372

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kabai Domokos Lajos: Kapituláljon Oroszország! 2018.04.29. 09:39:04

Az óceánon túl nem akarják tudomásul venni, hogy annak a demokráciának úgymond áldásaiból nem kérnek ismét az oroszországi tömegek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2 HAR MAD 2018.04.29. 07:46:55

Ki lehet- e lépni ebből a NATO nevű amerikai kőolaj- földgáz és ópiumbeszerző terrorszervezetből?

Mert itt van az ideje.

Khonsu 2018.04.29. 14:20:19

Szájkaratéban nagy hagyományai vannak mindkét oldalnak, nem kell túlaggódni. Oroszországnak és a Nyugatnak is több félnivalója van Kínától, mint egymástól.

Világít a torony 2018.04.29. 15:34:36

....és ismét egy szovjetbarát írás. A csöppet sem felismerhetően célzott írás jegyzője hamar feledte Ukrajnát, a Krímet, Szíriát és az egyéb valamivel kisebb súlyú ám folyamatosan jelenlévő belügyekben beavatkozó kísérleteket, többek között a magyar kül és belügyekbe.
Ja, nem is feledte. Nem érdekli.
„Semmi mást nem akarunk Oroszországtól, csupán a demokratikus világgal való újraegyesítését. Készek vagyunk párbeszédre az oroszokkal, de az az ő döntésük, hogy a demokratikus világ részei akarnak-e lenni, vagy sem”.
Nem kell ezt másképpen magyarázni, ahogy a szovjet szócső teszi. Úgy kell érteni, ahogy oda van firkázva!

csentecsa 2018.04.29. 15:41:15

@Khonsu: Nem hinném, hogy az oroszoknak jelenleg félnivalója lenne Kínától. a kínaiakat elsősorban dél-kelet Ázsia és az Indiai óceán térsége, valamint kelet-Afrika érdekli, illetve Európának akarnak eladni. Ezt jelzi az is, hogy az oroszok átadták indiai óceáni bázisaikat Kínának..

Khonsu 2018.04.29. 16:00:37

@csentecsa:

Próbálják őket lekenyerezni, mint ahogy az olcsó gázzal is amihez építik a vezetékeket, de ha egy feltörekvő szuperhatalom a közvetlen orosz érdekszférába tartozó Belső-Ázsián keresztül építi ki teljes ellenőrzése alá tartozó kereskedelmi útjait az EU felé (világhatalmi gondolataikat belefogalmazva az egyezményekbe), és az ásványkincsekben leggazdagabb orosz országrészbe ugyanez az azokra éhes roppant ipari kapacitással rendelkező szuperhatalom szervezett program keretében telepíti be a népességet, az azért nem túl bíztató a jövőre nézve...

2 HAR MAD 2018.04.29. 16:05:58

@Világít a torony:
Te amerikai spicli.
Elfelejtetted Jugoszláviát, Afganisztánt, Irakot, Líbiát...
Az ukrajnai CIA- pancserpuccsot is.
Ahogy az ISIS- szponzor Ámerikád hőstetteit Szíriában meg az egész Gladio- hadműveletet.

imgur.com/a/Rwj2j

Evel Knievel 2018.04.29. 16:25:15

@Világít a torony: Nézd, vannak elkötelezett, ideológiai alapokon Amerika barát emberek mint te, és vannak akik a nagy képet nézik. Én elkötelezett Amerika barát vagyok de ez nem azt jelenti hogy feltétel nélkül elfogadom az amerikai politikusok faszságait. Mert az utóbbi 2 évtizedben szinte kivétel nélkül faszságok jönnek Washingtonból. Kezdjük Szíriával.

Szíria a Szovjetuniónak - Oroszoknak köszönheti egyáltalán a létezését. Az Szovjet - Orosz segítség nélkül Szíria mint állam, ma nem létezne. ez történelmi tény. Ezért a Szíriai - Orosz szövetség és barátság megkérdőjelezhetetlen. Ha valaki beavatkozott valamibe az Amerika, a Szír belügyekbe. Kéretlenül, elfogadhatatlanul.

Ukraja. A Krim soha nem volt Ukrajna része. A Szovjetunión belül Nyikita Hruscsov helyezte Kijevi fennhatóság alá a Szovjetunión belül. Nem ajándékozták Ukrajnának, de addig amíg az amerikaiak el nem kezdtek benyomulni Ukrajnába és egyre több helyen katonai bázisokat létrehozni, rászorítva az ukrán vezetést arra hogy tegyék ki a Krim félszigetről az Orosz haditengerészeti bázist, nem is volt ebből probléma.
Oroszország joggal és ésszel nem engedheti meg hogy a közvetlen határain amerikai katonai bázisok létesüljenek. Továbbá Ukrajna NATO tagságáról korábban egyezmény született, ami rögzítette hogy Ukrajna nem lehet NATO tag.

Az Orosz érdekek az Oroszok számára pontosan ugyan olyan legitim érdekek mint az Amerikaiaknak a sajátjaik. De mint Európai ember és az Oroszok szinte "közvetlen" szomszédja, nem látom be és nem is fogom soha hogy miért kellene Amerikai érdekeket egyoldalúan kiszolgálni. Nem kell. Az Oroszok potenciálisan a legnagyobb kereskedelmi partnerein egyike, és ha normalizálódik a politikai helyzet még nagyobb lehet. Nekünk magyaroknak semmilyen érdekünk nem fűződik ahhoz hogy Oroszország gyenge vagy beteg legyen. Nekünk egy egészséges, fejlődő Oroszországra van szükségünk itt a szomszédságban. Egy éhes beteg ország veszélyes, egy jóllakott fejlődő ország nem.

Magyarázd már meg hogy miért becsülitek alá az emberek értelmi képességeit? Az oroszok beavatkoztak a választásokba. Aha, persze, Oklahomában odaálltak Johnny mögé a szavazó fülkében és rávették hogy Trumpra szavazzon, az egyébként debil, ostoba és hazug Killary Clinton helyett. Rávették a Magyarokat hogy Orbánra szavazzanak, az Osztrákokat hogy Kurz-ra az olaszokat meg Salvinire..

Nem tűnik fel hogy a világ 90% tele a töke az ostoba globalista neomarxista faszfejekkel?
Nem zavar hogy a világ fegyveres konfliktusainak 90% ért az USA felel?
Nektek semmi nem tűnik föl..lassan már a Nap sem.

csentecsa 2018.04.29. 17:53:58

@Khonsu: Ez távol van. Kína jelenlegi nagy meccse dél-kelet Ázsiában és Afrikában zajlik. Nem akar újabb frontot nyitni.

Világít a torony 2018.04.29. 22:45:59

@2 HAR MAD: Orbitálisan ostoba vagy. Azért mert kritikával illetem a neobolsevikokat mindjárt amerikabarát vagyok?
Nem gondoltam volna, hogy a gyilkos szovjet rezsim kivonulása után, otromba szovjetbarátokkal kell vitatkoznom.

Evel Knievel 2018.04.29. 23:11:03

@Világít a torony: A Te logikád mentén haladva Németország náci fasiszta elnyomó diktatúra a mai napig. Merkel führer és göebbelsi propaganda csapata támad minket naponta mert nem az ő általuk kieszelt agyhalott ideológiát bégetjük nekik vissza. Tehát ha Szovjetek vannak akkor fasiszta náci Németország is van.

Világít a torony 2018.04.29. 23:13:03

@Evel Knievel: Nem szeretnék sokat firkázni, mivel ennyit sem voltál képes értelmezni: "... ám folyamatosan jelenlévő belügyekben beavatkozó kísérleteket, többek között a magyar kül és belügyekbe." (még hozzá teszem a cseh és szlovák belügyekbe történő folyamatos beavatkozást)
Nagy fába vágtad a fejszéd, mikor te firkáztál a teljes képről.
Ukrajnáról: egészen szélesen tájékozódva elfelejtetted az 1994-ben született Budapesti Memorandum-ot. Biztosan véletlen. Az általad olyan szeretettel emlegetett Szovjetunió nem más, mint egy véres erőszakkal összerakott kommunista állam, melyet aztán gyilkos terrorral tartottak egyben. 10 és 10 milliókat gyilkoltak le regnálásuk alatt és több generáció mentális leépüléséért felelősek. Oroszokról firkázol, miközben a gyilkos bolsevik mentalitást takargatod. Egyben igazad van. Egészséges Oroszországra valóban szüksége van a világnak. De ez minden, csak nem az. Bár lehet neked az, de az a te balhéd.

Világít a torony 2018.04.29. 23:20:09

"A Te logikád mentén haladva Németország náci fasiszta elnyomó diktatúra a mai napig."
Erről mesélhetnél kicsit. Arról is, hogy miként támad titeket.
Arról is, hogy egyáltalán felfogtál valamit is abból, amit szovjetekről írtam?

nloser 2018.04.30. 00:12:53

@Világít a torony:
"Szovjetunió nem más, mint egy véres erőszakkal összerakott kommunista állam, melyet aztán gyilkos terrorral tartottak egyben"
Az USA nem más, mint egy, az újkorban egyedülállóan véres erőszakkal összerakott vadkapitalista, nacionalista és rasszista állam (t.i. területükön gyakorlatilag az egész őslakosságot kiirtották) melyet aztán gyilkos terrorral juttattak el a világuralmi imperializmusig. Létezése óta rabszolgatartásból és háborúkból él és gazdagszik. Pont olyan, amilyen a "kultúrája". Nézzél még sok amerikai filmet, amelyben ők mentik meg a világot...

Világít a torony 2018.04.30. 00:52:41

Ez mindjárt megédesíti a szovjet kommunisták több 10 milliónyi áldozatának halálát.
Ember, ez több mint kínos!

csentecsa 2018.04.30. 12:01:03

@Világít a torony: Nem édesíti meg, de miért csak az oroszok bűneivel foglalkoztok? A fehér amerikaiak által elkövetett etnikai tisztogatásokkal miért nem? Ezt miért lehet zárójelbe tenni?
Vagy ott van a Krím esete. Az USA hadereje pontosan ugyanígy szállta mag Hawaii-t a 19., 20. század fordulóján..

csentecsa 2018.04.30. 12:03:12

@Evel Knievel: "A Te logikád mentén haladva Németország náci fasiszta elnyomó diktatúra a mai napig"

És tényleg az !Egy liberálfasiszta elnyomó diktatúra, ahol nincs szólásszabadság, és keményen cenzúrázzák a sajtót..
Ezek 200 %-on voltak nácik, majd 200 %-on kommunisták, most épp 200 %-on pc idióták..:)

Világít a torony 2018.04.30. 13:45:36

Mivel ez a blog a szovjetek mentegetésével foglalkozik, ezért róluk írok.
Van az amerikai mesterkedések leleplezésére, kritizálására fórum, ahol nem a szovjetekkel kell foglalkozni. Az amerikai bennszülöttek kiirtásáról pedig csak annyit, hogy az európai betolakodók és leszármazottjaik irtották ki őket majdnem teljesen.Ezt illene tudni.

csentecsa 2018.04.30. 15:21:52

@Világít a torony: "európai betolakodók és leszármazottjaik irtották ki"

Akik megalapították az USA-t. Mellesleg az indiánokkal szembeni szemétkedésekből bőven jutott az Egyesült államok megalakulása utánra is.
A legaljasabb talán a már letelepedett földet művelő, templomba járó indián törzsek erőszakos kitelepítése Andrew Jackson idején. (Könnyek ösvénye..)

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.04.30. 15:25:38

@Világít a torony: Így is fel lehet fogni, mert mindenki úgy csapja be magát, ahogy neki teszik, de nem gondolom, hogy "ez a blog a szovjetek mentegetésével foglalkozik", de még csak az oroszokéval sem. A blogger azért próbál összegyűjteni különféle forrásokból - köztük valóban sok olyan oroszból, amelyhez egyébként a magyar olvasók többsége nem jutna hozzá -, hogy a lehetőségekhez képest tisztábban lásson olyan kérdésekben, amelyekben hol ilyen, hol olyan nézőpontból egészen torz, valóságtól elrugaszkodott, a hol az egyik, hol a másik oldal szempontjaival mit sem törődő értékelésekkel találkozott a blogger az ő, immár elég hosszúnak tekinthető életében. Abban esetleg egyet érthetünk, hogy olyan, hogy igazság, történelmi kérdésekben nem igen létezik. #

Világít a torony 2018.04.30. 17:02:52

@Kabai Domokos Lajos: Csak neked szeretettel:
"Az óceánon túl nem akarják tudomásul venni, hogy annak a demokráciának úgymond áldásaiból nem kérnek ismét az oroszországi tömegek. Mert ott mindenki átlátja, hogy megint az ő bőrükre játszanak a nyugatiak, amikor az országuk kivéreztetésével meg akarják akadályozni az életszínvonal-növelő, az oktatási, az egészségügyi, a szolgáltatás- és az infrastruktúra-fejlesztési programok végrehajtását."
Ha ez nem mentegetése az újra formálódó kommunista berendezkedésnek, akkor semmi. Putyin és adminisztrációja pont azokkal az eszközökkel él, mint a leghangosabb népi kommunista vezérek. A legostobább szovjetbarátok beszézik csak, hogy a neoszovjetek békésen építkezni szándékozó emberek, kiket a gonosz nyugat akadályozni akar. Elmebeteg gondolat. Az is elmebeteg akinek a putyini neobolsevik technokrácia példaképnek számít. A gyilkos kommunista szovjet rezsim egy egész nemzetet nyomorított meg mentálisan generációkra előre.

csentecsa 2018.04.30. 18:17:53

@Világít a torony: Putyin jóval kevésbé ugat bele a magyar belpolitikába, mint Brüsszel..

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.04.30. 20:02:12

@Világít a torony: Nem, nem mentegetés, csupán híradás az oroszországi tényleges közhangulatról, amivel, tetszik, nem tetszik, számolni kell. Mondjon csak egy helyet, ahova sikerült a Nyugatnak exportálnia a demokráciát, pontosabban azt a valamit, amit demokrácia névvel illetnek. Nem tud ilyet mondani, mert - ahogy Krausz Tamás helyesen állapította meg - ez még Magyarországon sem működőképes. Szaúd-Arábiábiában hetven év alatt semmit nem értek el az amerikaiak, de azt a hitet ébresztik az emberekben, hogy a szétbombázott Irakban Afganisztanban, Líbiában, Szíriában ez majd menni fog.

Persze mindenki tudja, hogy a kultúrákon való átlépés mögött kőkemény üzleti érdekek húzódnak meg. A többi írott malaszt. Azért, mert évezredes-másfél évezredes történelmi-kulturális-gazdasági folyamatokból nem lehet kilépni egyik napról a másikra, még egyik évszázadról a másikra sem. Szűcs Jenő: Vázlat Európa három történeti régiójáról című nagy esszéje fenn van a neten. Putna: Képek az orosz vallásosság kultúrtörténetéből című kötete megrendelhető. Aki e művek ismeretében is azt gondolja, hogy lehetséges a társadalmak nagy átformálása csak azért, mert valakik azt mondják, hogy ez jó lesz az ott élőknek, az rosszabb, mint a bolsevikok. Mert azok legalább adtak Oroszországnak tömeges írni-olvasni tudást, villamosítást, versenyképes nagyipart, védelmi képességet egy szörnyú háborúban, az idegen hódítók rombolása utani helyreállítást, űrhajózást, egészségügyi ellátast stb. Persze, rettenetes áldozatok árán. De kérdés, hogy a nyugati nyomás, a fehér gárda fegyverrel való ellátasa, az intervenció, a szankciók, a müncheni egyezménnyel Hitler Keletre fordítása, a Szovjetunió Moszkván innen városainak, falvainak szinte teljes elpusztítása a II. világháborúban, a népessége egy részének a német, magyar, román támadók általi kiirtása és a többi mekkora mértékben növelte az áldozatok számát.

Drezda, Hirosima, Nagaszaki, a dél- és közép-amerikai puccsok és az USA által támogatott diktatúrák, a vietnami népirtás fényében nekem nehéz beadni, hogy ami mögött Washington áll, az maga a jó, és minden más a gonosz keze nyomát viseli.

Mert a rendszerváltozásoknak is mi lett a következménye? Itt Magyarországon különösen szembetűnő, milyen erőszakosan tették tönkre azt az ipart is, ami nyugati, illetve ázsiai, afrikai piacokra termelt... Ahova a nyugati tőke behatolt, ott sokmilliós munkanélküliség, létbizonytalanság, műveltségzuhanás következett be. Magyarországot az uniós támogatások tartják lélegeztetőgépen annak érdekében, hogy biztosíthatók legyenek az áru- és fegyverszállítási útvonalak, termékeik hét-nyolcmilliós piaca, s ami a legfőbb: a saját ráfordításokkal kiképzett, fiatal, energikus munkaerőt adunk viszonylag olcsón a munkaerőhiánnyal küzdő nyugati országoknak főleg az egészségügybe, a szálloda- és vendéglátóiparba, kisebb mértékben a feldolgozóiparba.

Minél Keletebbre megyünk, az áruk, a tőke és a munkaerő úgymond szabad áramlásának következményei annál brutálisabbak a félgyarmati függőségbe került országokban. Oroszországban az éhhalál mindennapos volt a jelcini időben, amikor az amerikai cégek és a washingtoni kormányzat programja érvényesült. Az ukrán gazdaság romokban, mióta amerikai szervezéssel és nyíltan bejelentett, sokmilliárdos dollártámogatással végrehajtották a puccsot. Kb. nyolc millió ember emigrált vagy vállalt munkát az ötvenegynéhány milliós népességből. (Ebben nincs benne a Krím miatti népességfogyás. amire nem került volna sor, ha nem lettek volna nyilvánvaló bizonyítékai annak, hogy Ukrajna az államcsín után az orosz támaszpontokat átjátssza Amerikának.) A legtöbben Oroszországba települtek át. Nem mellesleg, azóta rendszeresek a náci felvonulások az ukrajnai nagyvárosok utcáin. Tegnap is volt egy Lvivben, ami már csak azért is anakronikus, mert Ukrajna mai vezetői szinte kivétel nélkül zsidó származásúak, kettős-hármas állampolgárságúak - amerikai, izraeli, ukrán. (Néhányan úgy kerültek miniszteri tisztségbe négy éve, hogy még ukrán állampolgárságuk sem volt.)

Miért olyan nehéz belátni, hogy ebből a forgatókönyvből nem kérnek az orosz tömegek - Putyintól függetlenül.

Ez itt, ebben a blogtérben nem a Kreml hangja, csupán figyelmeztetés olyan orosz forrásokra hivatkozva, amelyekről egyébként nem értesülhetne a magyar közönség. Javaslom: csak óvatosan az újabb keresztesháborúval, amelynek egyetlen célja, hogy Oroszországban az USA vállalatai olyan erőforrások fölötti ellenőrzéshez jussanak, amellyel elodázható lenne még egy ideig Amerikai súlyának drámai csökkenése. Nem kellene ezért a célért oly nagyon lelkesedni, mert az megint csak néhány százezer vagy millió hozzánk hasonló szerencsétlen halálával, szenvedéseivel járna. Már ha az egész nem torkollna egy mindent megsemmisítő világháborúba. Hogy ezt elkerüljük, a kettős mércét el kellene végre feledni! #

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2018.04.30. 21:09:24

@Kabai Domokos Lajos: Irigylem ezt a tárgyilagosságot és hidegvért, ahogy képes vagy kezelni a jöttmenteket - egyben fel is nézek ezért rád. Én mindenesetre mindig elmondok egy áldást a blogod miatt, mert hiánypótló. A sok Amerikai-barát agymosott ösvény mellett ez az út végre gondolkodásra is serkent, nem csak birkakövetésre.

Je ne suis pas troll 2018.04.30. 23:30:27

Valóban, ez egy igazán jó poszt, elismerés érte.

Amit ebből a hazai viszonyokra le lehet fordítani, meghökkentően őszinte és eléggé egyértelmű, még ha nincs is kifejtve teljesen.

"Mondjon csak egy helyet, ahova sikerült a Nyugatnak exportálnia a demokráciát, pontosabban azt a valamit, amit demokrácia névvel illetnek. Nem tud ilyet mondani, mert - ahogy Krausz Tamás helyesen állapította meg - ez még Magyarországon sem működőképes. "

A magyar 'rendszerváltás' , azaz a liberális demokrácia meghonosítása eszerint szimpla amerikai demokráciaexport volt, ami az elmúlt 8 év politikai eredményei alapján sikertelennek és működésképtelennek bizonyult.

Az illiberális fülkeforr ezek szerint 2010-ben ezt a működésképtelen liberális demokráciának csúfolt izét váltotta le, az amerikai exportőrök azóta sem szűnő bosszúságára - lásd Charles Gati rendszeres sopánkáit emiatt.

"Az óceánon túl nem akarják tudomásul venni, hogy annak a demokráciának úgymond áldásaiból nem kérnek ismét az oroszországi tömegek."

Csak ki kell cserélni az 'oroszországi' szót 'magyarországi' -ra, és máris értelmezhető a harmadik kétharmad újabb meglepije.

Igaza van @Tom Bobb: -nak, valóban gondolkodásra serkent a ballib bullshit birkamód való követése helyett.
Az orosz meg a magyar politikai helyzet, a kritikátlan szolgalelkű atlantista politika, az Egybesült Európai Hagymáz megértése érdekében.

Világít a torony 2018.05.01. 03:54:42

@Kabai Domokos Lajos: Teljes faßságokat tetszen firkázni. Ön is mintapéldája annak, miként nyomorította meg a szovjet típusú berendezkedés tömegek mentális egészségét. Magyarországon legalább még egy generáció kihalása, de inkább kettő mely esélyt ad egészséges társadalom felépüléséhez. Az új Szovjetunió esetében ez jelenleg megsaccolhatatlan, annyira eltorzult az oroszok nagy részének mentálhigiénés állapota az 80 éves bolsevik uralom alatt. Lehet usákozni, de az igazán szánalmas. Az az ország minden hibájával együtt, mérföldekkel jár a szovjet és posztszovjet államok előtt.
"Csak ki kell cserélni az 'oroszországi' szót 'magyarországi' -ra, és máris értelmezhető a harmadik kétharmad újabb meglepije."
Én inkább az ostobaságot fedezem fel ebben a szösszenetben. A magyarországi kátharmad választási csalások tömkelegének eredménye. A birkamódiról pedig nem egy birkának kellene kritikát firkáznia.

Világít a torony 2018.05.01. 04:02:37

@Kabai Domokos Lajos: "Itt Magyarországon különösen szembetűnő, milyen erőszakosan tették tönkre azt az ipart is, ami nyugati, illetve ázsiai, afrikai piacokra termelt... Ahova a nyugati tőke behatolt, ott sokmilliós munkanélküliség, létbizonytalanság, műveltségzuhanás következett be. "
Nem tudok szó nélkül elmenni az ilyen otromba hazugságok mellett.
A rendszerváltáskori Magyarország gazdasága a teljes csőd állapota előtt leledzett. Nem azért történt meg a hatalom "átruházása", mert az Mszmp annyira annyira nagylelkű volt, hanem azért minden romokban hevert. Az un. szocializmusnak pont nulla gazdasági háttere maradt. Milyen elbaßott tönkretételről tetszen firkázni egy totális csőd előtt álló gazdaság esetén?

Világít a torony 2018.05.01. 04:05:16

@Kabai Domokos Lajos: "Drezda, Hirosima, Nagaszaki...."
Aljadék csúsztatás.

Je ne suis pas troll 2018.05.01. 07:51:55

@Világít a torony:
Jogod változatlanul abba az ostoba vakhitbe ringatnod magadat hogy harmadszorra is csalások tömkelege miatt lett az,ami.

Gyanítom sokakkal együtt, ehhez az eredményhez soha nem jutott volna el ez a garnitúra 2010-ben, és soha nem lett volna kétharmada egyetlen indulónak, ha a 2008-2010 totális gazdasági-politikai csődjét összehozó 'magyar liberális demokrácia' hajlandó lett volna a valósággal is szembenézni.
Ahogy most sem, de sebaj:)

Nagy segítség ez a stupid "kritikai" hozzáállás számukra ami kommentjeidből máshol is sugárzik.

Fura lenne ha épp én 'védeném' Kabai úr posztját, hiszen azért eléggé elfogultan értelmezi mind a létezett szocializmus, mind a volt és a maradék orosz birodalom valóságát.

Aki azonban ezt a valóban létező, kizárólag amerikai érdekekért folytatódó irracionális oroszellenes politika lényegét nem tudja felfedezni, az csak azért lehetséges, mert nem akarja.
Az vagy tudatlan, vagy birka.

"Milyen elbaßott tönkretételről tetszen firkázni egy totális csőd előtt álló gazdaság esetén? "

Szóval akkor mégsem volt csődben, csak előtte.
Csődben 2008-ban volt, amikor tényleg fizetésképtelenné vált.
Na kik voltak akkor kormányon?

Tönkretételnek annyian mindenképp nevezhető volt a 'rendszerváltás', beleértve a spontán privatizációnak hazudott tényleges tömeges tolvajlását az állam vagyonának, hogy a romokban lévő szocialista termelési potenciált nem hogy segített volna újjáépíteni reorganizációval, befektetésekkel hanem a privatizáció fedősztorival döntően külföldi kézbe juttatva még ennek a lehetőségét is megszüntette.
Semmi másért, minthogy a külföldi 'tőke' bagóért megvegye magát a piacot.
Ennyi volt lényegét illetően.
(Ezen a tranzakciókon csak a volt nomenklatura és körei szakítottak valamennyit, de ez az elsíbolt összeg szinte jelentéktelen volt az okozott kárhoz képest.)
SEHOL a világon olyan még nem volt, hogy még a közszolgáltatásokat is külföldi állami és magántulajdonba játszották volna át mint nálunk.

Az az unikális privatizációs tranzakció meg van, amikor az állam 8%-os profitot garantál állami pénzből, ha netán a holtbiztosan kiemelkedő profittal bíró meglévő villamosenergiaszektort úgymond privatizálták a magyar liberálisok nyomására???

2 HAR MAD 2018.05.01. 09:25:54

Honnan lehet felismerni a CIA- trollokat?
I)Szovjetunióról hadoválnak még 27 évvel annak szétesése után is.
Tessék felfogni, CIA- trollok- azt amit az átlagember már régen elfogadott:
Oroszország (Orosz Föderáció) NEM egyenlő Szovjetunivóval. Oroszország- és különösen a putyini vezetés rengeteg hibáját nem ismételte meg a SZU- nak, pedig tehette volna: a 2008- as izraeli- amerikai- grúz támadást nem torolta meg egészen Groznijig küldve a sereget. Ugyanígy, a 2014- es CIA- pancserpuccsot az ukrán nácik koprodukciójában sem. Pedig 2 óra alatt Kijevben lehetett volna. De nem, nem kellett neki az a gazdasági csőd és politikai káosz, amit Dzsordzsi bácsi és a CIA kifőztek. Még az orosz többségű Kelet- Ukrajnába se vonult be és nem is akarja azt a lepusztult régiót Oroszországhoz csatolni. A Krímet két ok miatt annektálta: 1) A Fekete- tengeri Hadikikötőjét (Szevasztopol), amit 2040- ig bérelt Ukrajnától, nem hagyhatta, hogy az ukrán nácik átjátsszák Washington kezére. Kettő: az ottani lakosság nagy része is akarta a csatlakozást. Jobban, mint a kijevi CIA- junta alá tartozni.

Másik ismertető jegye ezen trolloknak:
"Szegény menekültek" mantra éjjel- nappal, miközben nagyvonalúan megfeledkeznek megemlíteni, kiknek a háborúi, színes forradalmai, demokráciája és szankciói elől menekülnek. Valamint, hogy ez a Hibrid Háborújuk része Európa ellen:
-oroszellenes szankciók- Európának jobban ártanak, mint az oroszoknak
-a szegény menekültekre annyi szüksége van Európának, mint üveges tótnak a hanyattesésre