hangolás

karomkodnitilos142x142.bmp
 A VÉLEMÉNY SZABAD, A GOROMBA, A TRÁGÁR, AZ USZÍTÓ, A KIREKESZTŐ ÉS MEGBÉLYEGZŐ, SZEMÉLYESKEDŐ BESZÉDMÓD TILOS!
Mindez a nick névre is vonatkozik, mert ne itt élje ki beteges hajlamait! Ha pedig azt hiszi, hogy ez a szólásszabadság korlátozása - téved. Egyetlen újság, egyetlen műsor, egyetlen blog sem kötelezhető arra, hogy a tartalomért felelős szerkesztők ellenében bárki bármit közölhessen abban a médiumban. Indítson saját blogot, s ott azt csinál, amit akar, amíg teheti az első bírósági tárgyalásig, ahol a névtelen kommentelők vétkéért is Önre szabják ki a büntetést!

#

Az Esztergomi Járásbíróság 800 ezer forintra (400 nap fogházra) ítélt egy kommmentelőt holokauszttagadásért

2016. január 4-én.

#

Az Alkotmánybíróság 2014. 05.28-i állásfoglalása szerint a honlapok felelőssé tehetők a rajtuk lévő kommentekért. Ezért külön figyelmeztetés nélkül törlöm az ordenáré, a nyíltan uszító, vagy a szótagösszevonással alkotott morfémákba rejtett, mások megbélyegzésére alkalmas üzeneteket.

#

1. Köszönöm, ha jelzi a szövegem hibáit!

>> 2. Ne szemetelje tele a hazát trágársággal!

3. A stílus maga az ember.

#

LASZ AZ ISMERETLEN KOMMENTELŐNEK: Karel Čapek nyomán átgondolva, azt hiszem, én vagyok az az ember, akit az egymással szemben álló táborok, mindkét felet bíráló magatartása miatt, először ütnek agyon, mielőtt végképp egymásnak esnek.

#

a bekiáltás

Ne valamilyen párt, vagy személy iránti kritikátlan rajongás, vagy ellenszenv mozgasson, hanem a világ megismerésének vágya!

a bekiáltó

DLPortre122x123.jpg

Kabai Domokos Lajos

(1951)

Saját könyvek

Press - A nyomtatott és az elektronikus újságírás elmélete, gyakorlata, Press & pr - A médiatevékenység, a szervezeti és az üzleti kommunikáció alapjai, A lovaglás alapjai

Gyakorlat

Nyomtatott és televíziós újságírás; szerkesztőségek, pr-szervezetek, kisvállalkozások irányítása; politikai és üzleti kommunikációs tanácsadás; ismeretterjesztő, pr- és természetfilmek készítése; mindezek oktatása

Pályaív

Hajdú-bihari Napló (újságíró)

Magyar Televízió Híradó (szerkesztő-riporter, adásszerkesztő, műsorvezető)

Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium (sajtófőnök)

Heti Budapest (főszerkesztő)

Üzlet (vezető szerkesztő)

Vasutas Hírlap (főszerkesztő)

MÁV Rt. (kommunikációs igazgató)

Oktatás

Teleschola Televíziós Iskola (alapító ügyvezető, médiaismeret, televíziós dramaturgia, szerkesztői gyakorlat vezetőtanár); Corvinus Egyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, felső fokú OKJ-s képzések (médiaismeret, pr-gyakorlat oktató); orosz nyelvoktatás

Közösségi tevékenység

Magyar Lovas Kör (alapító elnök); Nemzeti Média Kerekasztal (ügyvivő); Magyar PR Szövetség (etikai bizottság elnöke); társasházi közösségi munka

Nyelvismeret

orosz, francia, angol

oroszul velem

TANULJ VELEM OROSZUL!
> Központban a beszédkészség, kezdőknél is

> Tankönyvvel való rendszerezés

> Az életeddel kapcsolatos gyakorlatok

> Biflázás nélküli nyelvtantanulás
#
Küldj telefonszámot a
domokospr@chello.hu
címre!
Visszahívlak: Kabai Domokos Lajos,
aki az orosz-ukrán témában
a legtöbbet posztolók között volt 2014-ben.

top 20

 1. Orbánt sarokba szorították 2014. november 28. 10:04
 2. Győzött a Fidesz, vesztett a haza 2018. április 09. 03:29
 3. Kezdődik Orbán Canossa-járása 2018. május 01. 15:12
 4. Pokolra kerül-e Kálmán Olga? 2016. szeptember 08. 20:48
 5. Az Orbán-Lévay örökség 2014. november 26. 10:58
 6. Sarka Kata meséi 2017. január 13. 14:19
 7. Már Orbánt is égeti Kiss László 2016. január 11. 16:32
 8. Bűzlik ez a kölni balhé 2016. január 06. 06:07
 9. Orbán, a kártékony 2018. március 16. 23:40
 10. Orbán félelembeszéde 2017. június 28. 12:49
 11. A halálba küldött hadsereg 2017. november 18. 07:00
 12. A Jakupcsek-ügy is Simicska-ügy 2015. december 24. 14:41
 13. Pávatánc idehaza is 2017. november 01. 01:07
 14. Katinka Urambátyámországban 2016. január 09. 02:02
 15. Kiss László nem érti Katinkát 2016. január 10. 02:32
 16. Orbán Viktor borzasztó magánya 2015. november 07. 13:57
 17. Orbán, Katinka, meg a NAV-elnök 2017. november 17. 02:19
 18. Bayer még mindig nem érti 2016. szeptember 10. 12:30

címkék < 10

öt legfrissebb

Magyar kórkép

2018.05.23. 19:34 | Kabai Domokos Lajos | 11 komment

Címkék: média propaganda Orbán-kormány Klubrádió

A NER-lovagok megfutamodnak a visszásságokat szóvá tevő észrevételek elől.

viaduktkethegykozott2.jpg

Orbán fóbiával kezdenek vádolni a vállaltan kormánypárti kommentelők a Bekiáltás blogban írt cikkeim miatt. Elismerik ugyan érdemeimet, mert éveken át felszólaltam az Oroszország–Ukrajna, Oroszország–Nyugat vitában a Nyugat részéről megnyilvánuló kettős mérce ellen, viszont amikor ugyanezt teszem a hazai ügyekben, gyorsan megkapom, hogy „fantáziadús elméleteket” gyártok, amelyekben „mindig a zóóórbánc a gonosz”.

Még azt sem mondhatom, hogy rosszindulatúak lennének velem kapcsolatban, akik ilyesmiket állítanak, hiszen többek között a felelősségérzetemre apellálnak, óvnak attól, hogy magam kezdjem ki saját hitelességemet. Én persze kötöm az ebet a karóhoz, például így: „Nekem nincs Orbán-fóbiám, csupán nem értek egyet politikájának számos elemével, amelyek hosszabb távon Magyarországot gyengítik. (Ahogyan annak idején, például a Gyurcsány-kormány tevékenységét is bíráltam hasonló okok miatt. Csak akkor még voltak újságok, amelyekben ezt megtehettem.)

Persze tudom, hogy minden hiába, mert aki csak a szépet akarja látni, az elé már-már fölösleges érveket felsorakoztatni arról, hogy miként roncsolja a nemzeti együttműködés rendszerének, azaz a NER, gyakorlata a magyar társadalom szövetét. Május 23-án, szerda reggel azonban a közlések olyan sorozatával szembesültem a Klubrádió műsorának reggel nyolc utáni bő egy órájában, amely fölött talán azoknak is érdemes elgondolkodniuk, akik minduntalan azt hajtogatják, hogy Magyarországon lényegében jól mennek a dolgok.

– Egy hónap alatt nagyot ugrott a magyar kórházak adósságállománya – hangzott el a hírekben. A növekedés meghaladta az öt és félmilliárd forintot. A debreceni és a szegedi egyetem tartozása az év negyedik hónapjában átlépte az egymilliárdot. Nagy ütemben halmozza az adósságait a Honvéd és a Dél-pesti kórház is.

– Az Európa jövőjével foglalkozó, a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet által szervezett budapesti konferencia számláját a külügy fizeti – értesültem a nemzetközi lapszemléből. A Wiener Zeitung úgy tudja, hogy bár a V4-ek emblémáját is felhasználják a rendezvényen, a cseh, a szlovák, a lengyel külügy nem képviselteti magát. Azt mondják: későn értesítették őket. De kimondva kimondatlanul inkább arról van szó, hogy nem akarnak ott megjelenni, ahol várhatóan a fehérek felsőbbrendűségét, a nacionalizmust, az autokratizmust, a nőgyűlöletet, a társadalmat felsőbb- és alsóbbrendűekre osztó szociáldarwinizmust hirdető előadó, Steve Bannon, Trump amerikai elnök korábbi stratégája is szót kap más szélsőjobboldaliak mellett. Egyébként elutasították a brit Guardian, a magyar Index és a HVG újságíróinak akkreditációs kérelmét is.

– Az Európai Bizottság két hónapot adott Magyarországnak, hogy szüntesse meg azt a versenyjogot sértő gyakorlatot, amellyel a pálinkára nem, ellenben több külföldi szeszitalra különadót vetett ki a kormány. Hasonló törvényszegési eljárás indult – más termékek miatt – Olaszország és Románia ellen.

– Németországban, nemkülönben az internet magyar felületein, az állami tévénk szakmaiatlanságán derülnek. Ugyanis egy német szatirikus lapnak a migránsozásra rájátszó képtelen videóját készpénznek vette, elrettentő példaként mutatta be a magyarországi médium.

Bozsik József, az Orbán-kegyenc Mészáros Lőrinc bírálata miatt posztjáról eltávolított, korábbi fogathajtó szövetségi kapitány feljelentésére nyomozás indult a tápiószentmártoni lovas központ ügyében. Az eredetileg a gyerekeknek, illetve szakembereknek szánt létesítmény, amihez 45 millió forintnyi európai uniós forrást használtak fel, a gyanú szerint, Cserván György államtitkár érdekeit szolgálja.

– Egyre fojtogatóbb a munkaerőhiány. Dávid Frenc, a Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára szerint míg hatvan éve 220 ezer gyerek született, ma már 60 ezer sem, ráadásul ezek hatoda nem Magyarországon. Több mint félmillió fiatal, kreatív, idegen nyelvet beszélő szakember ment el máshova. Az itthon maradottak közül sok a képzetlen, idősödő, egészségi állapotával küszködő ember. Elkerülhetetlen, hogy az állami adminisztráció csökkentésével 100-150 ezer munkavállalót, megfelelő képzés után 60 ezernyi közmunkást bevonjunk a termelésbe. Kordás László, a szakszervezeti szövetség elnöke tarthatatlannak mondta, hogy a kormány a jogalkotási törvény megsértésével az érintettek meghallgatása nélkül olyan alapvető jogszabályokat módosít, mint a kereskedelmi törvény vagy a munka törvénykönyve, s ezzel lehetetlen helyzetbe hozza a még mindig túladóztatott vállalkozásokat. Ennek is része van abban, hogy egyre hátrább csúszik Magyarország a versenyképességi rangsorban.

– Az előbbiek ellenpontozásaként szerkesztem ide, ugyanis valójában a Klubrádió adásának korábbi részében hangzott el a hír: a Mercedes még az idén új gyárat létesít Magyarországon. „A Mercedes és az Audi jelenti a magyar GDP-növekedés motorját” – mondta szó szerint a nemzetközi lapszemle összeállítója, mintegy azonnal rámutatva a kedvező hír viszonylagos értékére is.

– A magyar kormány szándékosan leépíti a jogállamot – értesültem az Európai Parlament állampolgári, jogi és igazságügyi bizottsági jelentését összefoglaló mondatokból. Viszont a kormány 59 oldalas válasza csúsztatásokra, ferdítésekre, tudatos hazugságokra épül – állította a két magyar származású, frankfurti kutató egyike az adásban. A műsorvezető felvetésére, hogy a bírálatot hazaárulásként is minősíthetik itthon, azt felelte: mi a hazánkhoz vagyunk hűek, nem a kormányhoz.

– Anélkül, hogy részletekbe mennék, Gyulai Gábor, a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi programvezetője egészen másként festette le a migránshelyzetet, mint az a kormány és az állami médiumok propagandájában rendre megjelenik. A programvezető is beszélt a problémákról, de a hangsúlyokat máshova helyezte.

– Mindezek mellett hallottam pár mondatot abból az interjúból, amelyben a magyar honvédség sürgető fejlesztéséről volt szó, illetve a Reggeli Személy című rovatból még elcsíptem Keszthelyi András politikai elemző eszmefuttatásának egy részét, amelyben az ellenzéket bírálta. Eszerint, tüzetesen elemezve a parlamenti választás adatait, bizonyítva látja, hogy a Fidesz kétharmados parlamenti többségét az összefogásra képtelen ellenzék hozta össze, hiszen 24-26 körzetet meg lehetett volna nyerni, ha együttműködnek a pártvezetők.

Nem vitás, a bírálatok döntő részét a kormányzók kapták a Klubrádió műsorának általam szemlézett bő egy órájában. S talán azzal replikáznak minderre a NER hívei: „naná, hogy az ellenzéki Klubrádió szándékosan gyűjti össze a negatív közléseket. Hiszen a fő célja, hogy lejárassa az Orbán-kormányt”. Ám én amondó vagyok, hogy az idézett hírek, kijelentések is hozzátartoznak az ország képéhez – hogy ne mondjam: kórképéhez. Ráadásul a gondokat kinek másnak, ha nem a kormányzóknak van értelme címezni. Már ha egyáltalán. Más kérdés, hogy önmagában is árulkodó, sőt botrány, hogy ezt a rádiót – amit egyébként a megalkuvásai, a nem egyszer tetten érhető elfogultságai, és olykori szakmaiatlanságai miatt többször is bíráltam az elmúlt években – módszeresen szorította vissza a hatalom a fővárosra és szűk körzetére. Más médiafoglalásokkal együtt azt bizonyítja ez, hogy az Orbán-rendszer politikusai és propagandistái, akik oly fennen hirdetik, mekkora a támogatottságuk úgymond a nép körében, ezt a támogatást többek között úgy érték el, hogy maguk alá gyűrték, kiszorították, megszüntették a kormányzásról, a közéletről, a társadalom, a gazdaság jelenségeiről kritikusan is szóló orgánumokat, periodikákat. Ezzel főleg a vidéken élők többségét megfosztották a magyar valóság teljes megismerésének lehetőségétől és az erről való gondolkodásról, polémiáról. S mert megfosztották őket ettől, a NER-lovagok egyszersmind el is kerülik, hogy érdemben reagálniuk kelljen a visszásságokat szóvá tevők észrevételeire. Megfutamodnak az elől, hogy cáfolniuk kelljen az ellenzéki állításokat. Engem bíráló, közben ma még kissé értem is aggódó kommentelők! Tényleg ilyen országot képzeltek magatoknak? #

CÍMKÉP: Madagaszkár keleti részén, a Réunion-sziget Nagy-szakadék hídja. (Forrás)

karomkodnitilos142x142szovegesfekvoxxxx.JPG

A bejegyzés trackback címe:

http://bekialtas.blog.hu/api/trackback/id/tr5713996144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je ne suis pas troll 2018.05.24. 01:03:01

Nem tudom, sírjak vagy kínomban nevessek.
Meg azt se, van-e értelme itt folytatni a kommentelést.
Asszem nincs.
Nem, nem, nem, nem fogok megint belekezdeni mondatainak 'elemzésébe'.

Pedig még hízelgő is (rám is nézve) lehetne hogy ezek szerint mégis csak számít valamit, ha kommentre cseréli életének egy részét az ember, ahelyett hogy inkább kedvenc Arduinojára költené vagy szíve szerelmecskéje mellett olvasna Hamvast, József Attilát, Radnótit, Ratkót, Epiktetoszt, Comenius: A világ útvesztője és a szív paradicsoma , Dosztojevszkijt, akárkit.

A bloggernek az egyik behozhatatlan előnye az olvasóival szemben, hogy bármit, bármekkora szamárságot leírhat, végtelen idő kellene ahhoz hogy mondatait egyenként cáfolja aki komolyan veszi posztját.

Abszolút konkrét: előző posztján írt a nato-ról, aki - kénytelen vagyok idézni Önt:
" – A Varsói Szerződés után most ez a katonai szervezet garantálja, nehogy egynémely szomszédunk Magyarország rovására akarja csillapítani területi éhségét."

KONKRÉTAN MEGKÉRTE két olvasója, ugyan nevezze már meg ezeket az egynémely éhes szomszédunkat, már ha komolyan gondolta.

Én lovagiasan kisegítettem volna:
"Legalább annyit írjon: ' Bocsi, ez hülyeség volt, sztorno!'."

Az Ön válasza mindössze a mostani posztjára való hivatkozás.
Tudomásul vettem, Ön hülyének néz engem. Is.

Zárásként:
" Engem bíráló, közben ma még kissé értem is aggódó kommentelők! Tényleg ilyen országot képzeltek magatoknak? "

Nem Lajos, nem olyan országot képzeltünk "magunknak" ahol a megkeseredett, impotens "politikusok" meg a politikával foglalkozó hasonlóan megkeseredett bloggerek ennyire beszűkült, fantáziátlan, zsigeri útálattal, gyűlölettel ( i tak dalse) akarják mindenáron azt sujkolni:
'De szar itt élni!'
(www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/36007/belga/de-szar-itt-elni-zeneszoveg.html)
Hogy minden, MINDEN !!!! rosszul megy , blablablabla.

De ha 'nektek' ez kellett, hát legyen, nekem annyira nincs ellenemre, ha már a végére összetegeződtünk ( ami amúgy magától értetődő is lehetne, hiszen mindösszesen véletlenszerűen vitapartnerek lettünk ismeretlenül is egy blogon).
Köszönöm az eddigi kommentváltásokat, Isten áldjon, kedves Lajos!
Minden jót!

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.05.24. 01:39:05

@Je ne suis pas troll: De miért gondolja bármely kommentelő, hogy egy bloggernek kutya kötelessége minden felszólításra ugrania. Én itt rendszeresen kapok házi feladatokat Anonymus-októl. Az eszükbe sem jut, hogy esetleg ők maguk is tájékozódhatnának, ahelyett, hogy lazán minősítgetik a velûk ellentétben mégiscsak teljes személyiségükkel, nevûkkel a nyilvánosság elé álló bloggereket. Félre értés ne essék, az anonimitásnak lehetnek elfogadható okai. Csak a nick név alatti minősítgetés az, amit enyhén szólva visszásnak érzek, hiszen akikkel én állítólag társalgok, azt sem tudom róluk, hogy fiúk-e vagy lányok, hogy fiatalok-e vagy idősek. Számomra egyszerűen nincs személyiségük, amit persze ők nem érzékelhetnek, hiszen önmaguk előtt ők teljes értékű emberek. De tetszik, nem tetszik, a kûlvilág számára csupán OHÓ-k, hogy ezzel az orosz személyes névmással illessem őket, amint illették annó a társadalomból büntetésből kivetetteket. Kérem, mielőtt szörnyülködésbe kezd e felett, tessék ebbe belegondolni! Egyébként sajnálom! Az említett foglalatosságokhoz pedig jó hangulatot! De közben tessék néha arra is gondolni, hogy a felsoroltak mindegyikét miként ekézte szinte minden kortársa, már ha a létezéséről egyáltalán tudott. És leginkább annak a kurzusnak a saját korukban istenített politikai vezetői határolták el magukat tőlük, akik alatt ama hírességek szenvedni voltak kénytelenek! Amiből persze nem az következik, hogy hozzájuk mérhetném magam! #

chrisred 2018.05.24. 05:38:29

@Kabai Domokos Lajos: Az önálló választása és felelőssége, hogy saját név alatt ír blogot, erre senki nem kötelezte. De ez sem erkölcsi, sem jogalapot nem ad arra, hogy másokat bíráljon, akik az internetes véleményükhöz nem kívánnak személyes adatokat is nyilvánosságra hozni. Választhatott volna bármilyen fantázianevet, de nem tette.
Ha a nyilvánosság elé tárt gondolataihoz kommentelési lehetőséget is biztosít, akkor a tartalmának megfelelően illik komolyan venni a hozzáfűzött véleményeket, és nem az alapján, hogy kitől származik. A kommentelőknek is van személyisége, de dönthetnek úgy, hogy nem egy internetes blog vélemény szekciójában akarnak kitárulkozni a világ előtt.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2018.05.24. 06:25:06

Semmi baj veled, hiteles ember vagy. A gond csak az, hogy azt hiszed semleges lehet maradni a mai gigantikus harcban. Pedig mindenképpen odasodródsz valamelyik oldalhoz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.05.24. 07:41:07

"Orbán macedón barátja két évre börtönbe mehet
Nikola Gruevszki macedón miniszterelnök saját használatra vett egy páncélozott Mercedest. Jó vétel volt? Két évig gondolkodhat rajta."

Akkor itt hány évet lehetne kiosztani?

Je ne suis pas troll 2018.05.24. 08:07:09

@Kabai Domokos Lajos: Lajos, a nicket egy bejegyzése indukálta, ahol nemes egyszerűséggel letrollozta az Önnek nem tetsző kommentek íróit.

Én meg megpróbáltam egy más nicken noszogatni Önt olyan megközelítésre, hogy a magyar valóságot ne csak a szürke ötven árnyalatában fösse le.
De ha nem, hát nem.
Magánlevelemben az anonimitásomat feloldottam, amit másnak is megtettem már nem egyszer.

És nem szörnyülködök azon sem, hogy egy erős kijelentéséről nem akarja kibontani az igazság minden szálát ...
üdvözli: leponex

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.05.24. 08:38:07

@Je ne suis pas troll: Bizonyára előfordult, hogy valakit letrolloztam valahol. Persze, jó lenne tudni, hogy hol és mikor? Mert még az is megtörténhet ugye, hogy joggal tettem. De Ön fentebb hozott össze személyesen engem politikusokkal a következő jelzők kíséretében: megkeseredett, impotens, beszűkült, fantáziátlan, zsigeri utálatú, gyűlölködő. Nem emlékszem, hogy valaha bárki kommentelő ellen ezt a fajta minősítgetést megengedtem volna magamnak. (Csak egy példa: amikor első itteni megszólalásakor láttam, hogy a nick neve hibás, mindjárt tudtam, hogy valaki csak mímeli ott a franciául tudást, de ezt nem hoztam szóba, hanem az érdemi felvetésével foglalkoztam. Egy komnentkomája, s nem én figyelmeztettem arra, hogy idegen tollakkal ékeskedik, amit a magam részélről csupán nyugtáztam. Még konkrét politikus, más közszereplő nevéhez is csak ritkán illesztek jelzőt, s ha igen, akkor ezt igyekszem megindokolni. Csak szólok: ez a magatartás nagyon nem fair valakitől, aki az igazság bajnokaként állítja be magát. Ha már itt személyeskedünk...#

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.05.24. 08:41:48

@chrisred: Nem veszi, vagy nem akarja észre venni, hogy nyitott kapun dönget? Hiszen hasonlót írtam én is: "Félre értés ne essék, az anonimitásnak lehetnek elfogadható okai. Csak a nick név alatti minősítgetés az, amit enyhén szólva visszásnak érzek". Amit művel, az csúsztatás - álnév alatt. Gratulálok!#

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.05.24. 10:05:42

@maxval bircaman balcán: Kösz' a biztató szavakat! Magam sem gondolom, hogy semleges lennék, hiszen nagyon is határozott értékrendet képviselek - legalábbis szeretném ezt hinni. Más kérdés, hogy ez nem pártelkötelezettség. De még az sem zavar, ha valaki ezt hiszi. Ami zavar, az az üvöltő kettős mérce, a csúsztatásra épülő látszólagos érvelés. Csak ezek ellen, nem pedig az önálló, akár velem szemben álló vélemények ellen emelek szót - legalábbis ez a törekvésem. No meg a bennem zsigeri ellenérzéseket kiváltó trágárság, és a szándékos uszítás más emberek, embercsoportok elleni felszólalás. Mert mindez együtt keletkezteti sokakban azt az érzést, hogy kezd elviselhetetlenné lenni az élet az országban. Ennek közvetett hatásait naponta tapasztalom különböző helyzetekben, amikor emberek maguk sem tudván megindokolni, hogy miért, parttalan dühöktől vezérelve fordulnak egymás ellen. Szerintem, dolgunk felemelni szavunkat az ilyen jelenségekkel szemben. A reagálásom első részében vázolt tolerancia persze nem vonatkozhat a politikai hatalom azon képviselőire, akik önös érdekekből, szándékosan és tömegesen előidézik a nemtelen érzések elhatalmasodását az emberekben. Ez lenne hát az ars poeticám. :) #

Gyingizik 2018.05.24. 21:17:43

Kabai Úr! Az Ön blogját - a félreértések elkerülése érdekében - érdekesnek (ezáltal értékesnek) tartom, másként nem is olvasnám. Kellenek a különböző nézőpontok, a több tucatnyi érdekes blogger között elfér az oroszbarát blogger is, pláne ha a mandiner még fel is dobja pár cikkét.

Az előző cikkénél nem erősítettem meg, de az, hogy a NATO egységek számára fontos egy egy ország közlekedési infrastruktúrája szerintem is magától értetődő. (Nem véletlen elégedetlenkednek a NATO főtisztek Romániában, ahol a korrupció miatt nem érnek össze a sztrádák!!! Talán ezért is hozták létre a külföldről irányított korrupció ellenes ügyészséget.)

Természetesen "nem futamodok meg a visszásságokat szóvá tevő észrevételek elől."

Kórházak adóssága - valaki azért mindig kifizeti azt az adósságot, vagy legalábbis törlesztget belőle. És ez a valaki ÉPPEN a magyar állam, amit ugye tudjuk ki vezet nyóc éve. Évekkel ezelőtt megfizetésre került az önkormányzatok gigantikus adóssága is, ennek köszönhetően nem ment csődbe az önkormányzatok 1/3-a, sőt még EU-s építési beruházásra is tudnak pályázni, hozzájárulva az építőipar jó statisztikai adatához. Ki is volt az, aki ezt kitalálta, megfinanszírozta?

Pálinkára nem vetnek ki különadót, több, más, külföldi szeszitalra igen - Micsoda nagyszerű tett, így kellett volna már vagy 15 éve! Ki más támogassa a magyar pálinkát, ha nem a magyar állam?

Tápiószentmártoni Lovas Központ - egy sértett ember tartalmatlan vádaskodása ("...államtitkár érdekeit szolgálja" - milyen érdekeit??). Ha Maga is vádaskodik, legalább az államtitkár nevét helyesen írja le, hogy egyértelmű legyen az ügy a közfeladatot ellátó személy nagy nyilvánosság előtti rágalmazása, becsületsértése tárgyában.

60 ezer közfoglalkoztatott bevonása a termelésbe - Hiszen ez egy nagyszerű vívmány! Több tízezer, korábban sehol állást nem találó (nem kereső) munkanélküli számára sikeres volt a közfoglalkoztatási program! Hamarosan minden megyében 4-5000 ember kerül ki a közfoglalkoztatásból piaci álláshelyre miután szakképesítést szereztek GINOP, TOP, programok tanfolyamai által. Aki meg nem piaci álláshelyre kerül, felkerül közfogis státuszból közalkalmazottiba, köztisztviselőibe. A közfogis fűkaszásból munka törvénykönyves GAMESZ alkalmazott lesz, a postázást intéző közfogis ügysegédből állományban levő irattáros vagy akár ügyintéző. Köszönhetően a kormányhivatalok foglalkoztatási osztályai által kifejtett heroikus munkának.

"A magyar kormány szándékosan leépíti a jogállamot" - A jogállamot nem, csak a fékek és ellensúlyok kontraproduktív rendszerét építi le nagyon helyesen. A fékek és ellensúlyok a globalista pénzvilág találmánya, amivel sakkban tartja a mindenkori kormányokat, hogy ne tudják véghez vinni legfőbb feladatukat a döntéseik végrehajtását. Én magam is azon a véleményen vagyok, hogy ha egy párt (koalíció) nyer a választáson, akkor négy évig a döntései végrehajtásában semmi ne akadályozza. Kevés a négy év a tököléshez! Ha a választók nem megfelelő pártot bíztak meg akkor van lehetőség a váltásra 3 féle is: következő választáson más pártra szavaznak, ha durván rossz a helyzet meg lehet időközi válkasztás. És a forradalom is legitim eszköz egy hatalmon levő nem megfelelő módon viselkedő párt elmozdítására. Nincs szükség széles körő fékekkre és ellensúlyokra, pláne nem "civil kontrollra"! (Akikre ugye senki nem szavazott.)

- Állami tévénk szakmaiatlansága: ebben sok tekintetben igaza van. Hozzá vehetjük a Magyar Időket is, még van hová fejlődni!

- Milyen országban szeretnék élni? Ilyenben? : Semmiképp nem olyanban ahol a mostani ellenzék bármely pártja van hatalmon. Magukat se tudják irányítani szakadnak veszekednek, nincs koncepciójuk az ország vezetésre. Alkalmatlanok. Akkor ki/mi marad? Jó reggelt kívánok!

Még majd hozzá kívánok szólni a magyar média helyzetéről szóló eszmefuttatásához is, de másik hsz-ben.

Hidvégi Mihály 2018.05.27. 21:26:55

Ez igen nehéz kérdés lesz köztünk magyarok között. Eljön az idő, amikor lehull a lepel orbánról s mindenki látja majd pőrén hogy micsoda nemtelen ember vezette őt éveken át.

Igen nehéz lesz bármely embernek szembenéznie azzal, hogy az ördögnek szolgált. De hát vessen magára, aki van olyan bárgyú, hogy a szavaknak hisz, a tetteket pedig nem látja, aki kacagva veti más szemére, hogy megrekedt egy tizenéves szintjén, mert az nem tudja elnézni sem a hazudozást, sem a lopást... hát talán engedtessék meg, hogy azt mondjam: lett volna okosabb, bölcsebb.

Sajnálat nincs bennem irántuk. Szánalom talán, hisz emberek ők is. (Mint ahogy ember az ördögnek nevezett is, de azt végképp nem sajnálom, nem szánom).