hangolás

karomkodnitilos142x142.bmp
 A VÉLEMÉNY SZABAD, A GOROMBA, A TRÁGÁR, AZ USZÍTÓ, A KIREKESZTŐ ÉS MEGBÉLYEGZŐ, SZEMÉLYESKEDŐ BESZÉDMÓD TILOS!
Mindez a nick névre is vonatkozik, mert ne itt élje ki beteges hajlamait! Ha pedig azt hiszi, hogy ez a szólásszabadság korlátozása - téved. Egyetlen újság, egyetlen műsor, egyetlen blog sem kötelezhető arra, hogy a tartalomért felelős szerkesztők ellenében bárki bármit közölhessen abban a médiumban. Indítson saját blogot, s ott azt csinál, amit akar, amíg teheti az első bírósági tárgyalásig, ahol a névtelen kommentelők vétkéért is Önre szabják ki a büntetést!

#

Az Esztergomi Járásbíróság 800 ezer forintra (400 nap fogházra) ítélt egy kommmentelőt holokauszttagadásért

2016. január 4-én.

#

Az Alkotmánybíróság 2014. 05.28-i állásfoglalása szerint a honlapok felelőssé tehetők a rajtuk lévő kommentekért. Ezért külön figyelmeztetés nélkül törlöm az ordenáré, a nyíltan uszító, vagy a szótagösszevonással alkotott morfémákba rejtett, mások megbélyegzésére alkalmas üzeneteket.

#

1. Köszönöm, ha jelzi a szövegem hibáit!

>> 2. Ne szemetelje tele a hazát trágársággal!

3. A stílus maga az ember.

#

LASZ AZ ISMERETLEN KOMMENTELŐNEK: Karel Čapek nyomán átgondolva, azt hiszem, én vagyok az az ember, akit az egymással szemben álló táborok, mindkét felet bíráló magatartása miatt, először ütnek agyon, mielőtt végképp egymásnak esnek.

#

a bekiáltás

Ne valamilyen párt, vagy személy iránti kritikátlan rajongás, vagy ellenszenv mozgasson, hanem a világ megismerésének vágya!

a bekiáltó

DLPortre122x123.jpg

Kabai Domokos Lajos

(1951)

Saját könyvek

Press - A nyomtatott és az elektronikus újságírás elmélete, gyakorlata, Press & pr - A médiatevékenység, a szervezeti és az üzleti kommunikáció alapjai, A lovaglás alapjai

Gyakorlat

Nyomtatott és televíziós újságírás; szerkesztőségek, pr-szervezetek, kisvállalkozások irányítása; politikai és üzleti kommunikációs tanácsadás; ismeretterjesztő, pr- és természetfilmek készítése; mindezek oktatása

Pályaív

Hajdú-bihari Napló (újságíró)

Magyar Televízió Híradó (szerkesztő-riporter, adásszerkesztő, műsorvezető)

Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium (sajtófőnök)

Heti Budapest (főszerkesztő)

Üzlet (vezető szerkesztő)

Vasutas Hírlap (főszerkesztő)

MÁV Rt. (kommunikációs igazgató)

Oktatás

Teleschola Televíziós Iskola (alapító ügyvezető, médiaismeret, televíziós dramaturgia, szerkesztői gyakorlat vezetőtanár); Corvinus Egyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, felső fokú OKJ-s képzések (médiaismeret, pr-gyakorlat oktató); orosz nyelvoktatás

Közösségi tevékenység

Magyar Lovas Kör (alapító elnök); Nemzeti Média Kerekasztal (ügyvivő); Magyar PR Szövetség (etikai bizottság elnöke); társasházi közösségi munka

Nyelvismeret

orosz, francia, angol

oroszul velem

TANULJ VELEM OROSZUL!
> Központban a beszédkészség, kezdőknél is

> Tankönyvvel való rendszerezés

> Az életeddel kapcsolatos gyakorlatok

> Biflázás nélküli nyelvtantanulás
#
Küldj telefonszámot a
domokospr@chello.hu
címre!
Visszahívlak: Kabai Domokos Lajos,
aki az orosz-ukrán témában
a legtöbbet posztolók között volt 2014-ben.

top 20

 1. Orbánt sarokba szorították 2014. november 28. 10:04
 2. Győzött a Fidesz, vesztett a haza 2018. április 09. 03:29
 3. Kezdődik Orbán Canossa-járása 2018. május 01. 15:12
 4. Pokolra kerül-e Kálmán Olga? 2016. szeptember 08. 20:48
 5. Az Orbán-Lévay örökség 2014. november 26. 10:58
 6. Sarka Kata meséi 2017. január 13. 14:19
 7. Már Orbánt is égeti Kiss László 2016. január 11. 16:32
 8. Bűzlik ez a kölni balhé 2016. január 06. 06:07
 9. Orbán, a kártékony 2018. március 16. 23:40
 10. Orbán félelembeszéde 2017. június 28. 12:49
 11. A halálba küldött hadsereg 2017. november 18. 07:00
 12. A Jakupcsek-ügy is Simicska-ügy 2015. december 24. 14:41
 13. Pávatánc idehaza is 2017. november 01. 01:07
 14. Katinka Urambátyámországban 2016. január 09. 02:02
 15. Kiss László nem érti Katinkát 2016. január 10. 02:32
 16. Orbán Viktor borzasztó magánya 2015. november 07. 13:57
 17. Orbán, Katinka, meg a NAV-elnök 2017. november 17. 02:19
 18. Bayer még mindig nem érti 2016. szeptember 10. 12:30

címkék < 10

öt legfrissebb

A vízművet is lövik Donyeckben

2018.05.24. 23:39 | Kabai Domokos Lajos | 77 komment

Címkék: média háború USA Oroszország Ukrajna Putyin EBESZ Donyeck Luganszk Trump Porosenko

Trumpon múlik, hogy elkerülhető lesz-e Ukrajnában az orosz haderő nyílt beavatkozása.

donyeckluganszkszetlottutjelzo.jpg

Az Oroszországban hamarosan sorra kerülő futball világbajnokságra időzíthetnek egy nagy támadást Délkelet-Ukrajnában. Ezt vizionálja több oroszországi elemző. Szerintük az előjelek már érzékelhetők. És van is ennek hagyománya.

Például 2008. augusztus 8-án kezdődtek a pekingi nyári olimpiai játékok, s előtte egy nappal – az Európai Unió vizsgálóbizottsága szerint – grúz oldalról eldördültek az első lövések, s ezzel kezdetét vette az orosz–grúz, más néven a dél-oszétiai, ötnapos háború. Grúzia elnöke akkor az USA támogatását élvező, egy ideje hányattatott sorsú Miheil Szaakasvili volt.

Az oroszországi Szocsiban, 2014. február 7–23. között tartották a téli olimpiát. És mi történt? Kijevből – Washington nem titkolt beavatkozása nyomán – február 21-én éjszaka menekülésre kényszerült az oroszbarát, bár leginkább kétkulacsos, elnök Viktor Janukovics. Előtte néhány órával a német, a lengyel, a francia külügyminiszterrel, az Európai Unió ukrajnai képviseletének vezetőjével, illetve az ellenzéki vezetőkkel még megállapodást írt alá arról, hogy visszaállítják a 2004-es alkotmányt, amely korlátozza az elnöki hatalmat; tíz napon belül nemzeti egységkormányt alakulhat; legkésőbb az év vége előtt előrehozott elnökválasztást tartanak. Az egyezséget Oroszország képviselője nem írta alá. Talán nem véletlenül, hiszen egy napon belül az USA bábjai vették kezükbe az irányítást.

És valóban lehetséges, hogy miközben Oroszország a labdarúgó vébé lázában él, a háttérben talán folyik valamiféle Moszkva elleni mesterkedés Ukrajnában. Ha az ember az autonómiát követelők, ma már felkelők, lapjának, a Donyecki Pravda megfelelő cikkeibe belenéz, kifejezetten arra a következtetésre jut, hogy a dél-ukrajnai térségben minden eddiginél nagyobb katonai készülődés zajlik. Ezt erősítik Petro Porosenko ukrán elnök harcias nyilatkozatai, és a washingtoni kormányzatnak a frontvonalon is szemléző megbízottai, nemkülönben az Ukrajnába irányuló, fokozódó fegyverszállítások – nyilvánvalóan az amerikai és az orosz oldalról is.

Hogy aztán mi lesz ennek a vége? Szakértők sokasága latolgatja ezt mindkét országban már a múlt év vége óta, leginkább a futball vébé utánra gondolva. Mi egyelőre elégedjünk meg azzal, hogy rögzítjük, mi történik most a térségben. Forrásaim ehhez a bécsi székhelyű Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Donyeck és Luganszk térségbeli megfigyelőinek jelentései. Pontosabban azoknak a sajtó számára angolul hozzáférhető, de még így is terjedelmes változatai. A napi kommünikék sajátossága, hogy csupán rögzítik az eseményeket, de a résztvevőkre csak közvetve utalnak. S főleg nem szólnak arról, a konkrét esetben ki volt a támadó. Esetenként napi több száz, nagyobb kaliberű fegyver lövedékének becsapódási helyéből kellene hosszadalmas mérésekkel megállapítani a vétkest, amire senki nem vállalkozhat.

Ha bárki ezt tenné, olyan véget nem érő nemzetközi vitákat indukálna, mint a donyecki terület fölött 2014. július 14-én lelőtt malajziai utasszállító repülőgép ügye, amiben az első pillanattól folyt a ködösítés. Az orosz oldal kezdettől fogva azt az álláspontot képviselte, hogy vizsgálja ki az esetet független nemzetközi bizottság. Ezzel aztán jól befürödtek. A holland bizottság több mint négy évvel a történtek után, épp tegnap, 2018. május 25-én, csütörtökön hozta nyilvánosságra újabb jelentését. Ebben egy olyan videó-felvételre alapozva, amelyen orosz katonai járművek mozgása látható, azt állítják: az orosz légierő Kurszkban állomásozó, 53-as légvédelmi egységének Buk-M1-es rakétarendszerével semmisítették meg a polgári repülőt.  Aztán az orosz védelmi minisztériumnak azt az ellenérvét, hogy nem vették figyelembe az általuk átadott, az Ukrajna felelősségét bizonyító lokátoradatokat, vagy közli a nyugati, benne a magyar sajtó, vagy nem. (A Hír tévé esti híradója például igen.) Arról viszont csak az orosz állami tévé hírműsorában hallottam, ami ennek az összefoglalónak a végén szintén olvasható, hogy az orosz védelmi minisztérium szerint az USA hadserege nem hajlandó kiadni kémműholdjának felvételeit, ami – Moszkva szerint – egyértelműen tisztázná az orosz felet.      

Visszatérve a mostani délkelet-ukrajnai helyzetre, amikor most erősen kivonatolom az EBESZ különleges megfigyelő csoportjának az elmúlt csaknem két hétben hozzám közvetlenül is eljutott közleményeit, az esetek többségében csak az ott észlelt belövések számára koncentrálok, illetve néhány jellemző mozzanatot emelek ki. Célom csupán az, hogy az érdeklődő áttekintést kapjon arról, mi folyik nem is oly messze a magyar határtól ezekben a hetekben.

– Május 11-ről, péntekről 12-re, szombatra virradóan az előző huszonnégy órához képest 50-ről 160-ra nőtt a tűzszünet-sértések száma. A felkelők által ellenőrzött területen bentlakásos iskolát, buszmegállót, foglalkoztatási központot, kávéházat ért támadás. Környezetükben az aszfalt friss lövedékszilánkokkal volt tele, gépkocsik is megsérültek. Kórházi jelentések szerint sebesültek is voltak.

– Május 12-ről 13-ra csak a nagyobb lövedékek által okozott robbanásokból 360-at érzékeltek. Megszaporodtak a nehézgéppuskából származó lövések is. A megfigyelők az ukrán kormány, illetve a felkelők által ellenőrzött területekről egyaránt észleltek lövéseket.

– Május 13-ról 14-re virradóan 210 robbanást regisztráltak. A donyecki víztisztító állomás kamerái három, délről észak felé tartó lövedéket rögzítettek. Az éjszaka folyamán a térség számos pontján voltak hallhatók kis kaliberű fegyverek lövései.

– Május 14-ről 15-re virradóan a tüzérségi lövedékek becsapódása miatti robbanások száma 500 körül volt.

– Május 15-ről 16-ra 460 nagyobb belövést regisztráltak.

– Május 16-ról 17-re virradóan 900-ra nőtt a robbanások száma. Egyes térségekben a tüzérségi tevékenység közben világító rakétákat is fellőttek. A megfigyelők páncélozott járművek mozgását, harckocsi aknák telepítését észlelték.

– Május 17-ról 18-ra 250 robbanásról számol be e jelentés.

– Május 18-án, pénteken, a Kijevben tartott sajtótájékoztatón figyelmeztetett az EBESZ-misszió ukrajnai megfigyelő csoportjának vezetője, Ertugrul Apakan, hogy a donyecki víztisztító működése veszélybe kerülhet a rendszeres rakétatámadások következtében. Magát a létesítményt is érték becsapódások. Másutt is megsérültek vízszivattyú telepek. Emiatt a tűzszünet haladéktalan betartását követelte.

– Május 18-ról 19-re virradóan 420 robbanást regisztráltak, 19-ről 20-ra virradóan 280-at.

– Május 20-án, vasárnap az EBESZ megfigyelő csoportjának konvoja közelében robbant fel egy lövedék.

– Május 21-ről 22-re 580 robbanást regisztráltak a donyecki térségben.

– Május 22-én, kedden az EBESZ különleges képviselője és a minszki megállapodást felügyelő háromhatalmi megbízott közleményben figyelmeztetett: a feleket Kelet-Ukrajnában elválasztó vonal mentén egyre több áldozatot és pusztítást okoznak a harci cselekmények, veszélybe sodorják az alapvető szolgáltatások infrastruktúráját, például a vízellátást. Ez több százezer embert veszélyeztet. Határozott felszólítást intéztek mindkét oldalhoz, hogy haladéktalanul szüntessék be a harcokat a korábbi, nyilvános kötelezettségvállalásokkal összhangban, és tegyenek meg mindent a polgári lakosság védelmében.

– Május 22-ről 23-ra virradóan 200 fölött volt a belövések száma a térségben. A donyecki vízműben keletkezett hibákat kijavították, de közelében ismét 12 robbanást észleltek.

– A május 23-án este keltezett jelentés arról ad hírt, hogy napközben a donyecki körzetben 640 robbanást regisztráltak, Luganszk térségében 240-et. 

– Május 24-én, csütörtökön, moszkvai idő szerint reggel 6:31-kor az oroszországi katasztrófavédelmi minisztérium 75-ik humanitárius segélyszállítmányának tizenhat járműből (tíz kamionból és hat kísérőből, köztük egy mentőautóból) álló konvoja lépte át az orosz-ukrán határt a donyecki átkelő ponton. Külső szemrevételezés és kutyás ellenőrzés történt. A megfigyelőcsoport ukrán tagjai felvételeket készítettek. A tizenhat jármű 14:33-kor tért vissza Oroszországba.

A fentiekből nyilvánvaló, hogy folyamatosan nő a tüzérségi aktivitás. És persze ne feledjük, hogy ilyen körülmények között emberek, köztük gyerekek, öregek, próbálják élni mindennapi életüket! És ha az ottani újságokat, híradásokat nézi az ember, azt látja, hogy élik is. Mintha szándékosan háttérbe szorították volna a romokat, az emberek kétségbeesését megörökítő képeket. A DNR Pravdában nem is bukkantam ilyenekre. Az is feltűnt, hogy az orosz tévé haditudósítója mostanában ritkábban jelentkezik a front donyecki és luganszki vonalából. Tudósításait rendre a mozgalmas, békés életét élő Donyeck egyik forgalmas útjáról adja. Azt természetesen nem hallgatta el, hogy a múlt héten, az egyik éjszaka, amikor a frontvonalban forgattak, egy belövés nyomán halálos sebet kapott egy ismert parancsnok, és ugyanott megsebesült a stáb hangmérnöke is…

Eközben orosz szempontból a csütörtöki kijevi vezető hír az volt, hogy az elnök három évre betiltotta Ukrajnában a «Россия сегодня» (nálunk ismert nevén a Russia Today televízió és nemzetközi információs ügynökség), a «РИА Новости-Украина», vagyis az egyik legnagyobb orosz hírügynökség ukrajnai részlegének működését. A rendelet, amit az orosz külügy magától értetődően azonnal elítélt, arról is intézkedik, hogy meg kell akadályozni a következő honlapok ukrajnai hozzáférését: «Россиясегодня.рф», «Sputniknews.com», «Ria.ru», «Rsport.ria.ru», «1prime.ru», «Realty.ria.ru» и «rian.com.ua». Egy kémkedéssel vádolt orosz tudósító ellen másfél hete indítottak büntetőeljárást. Talán egy hónapja is van már annak, hogy orosz halászhajót foglaltak le az ukrán hatóságok, és a tengerészek egy részét még ma is fogságban tartják. Az oroszbarát felkelők oldalán időről időre ukrán diverzánsok letartóztatásáról adnak hírt. Néhány napja azonban – az ukrán oldali bejelentés szerint – azzal kell szembenéznie minden katonának, hogy ha fogságba esik, dezertőrnek tekintik.

És ezek csak kiragadott esetek a konfliktusok végtelen sorából. Ehhez képest – talán épp a futball világbajnokság miatt – az orosz állami tévéhíradókban épp csak napirenden tartják a kelet-ukrajnai ügyet. A várható helyzetről való latolgatások, sőt a gyakran veszekedésig fajuló összecsapások a késő esti, éjszakai, mindig népes szakértői gárdát felvonultató, közéleti vitaműsorokban zajlanak. Minden ilyen adásban a kijevi hatalmat támogató és az azt ellenző, Ukrajnából meghívott politológusok, szociológusok, politikusok is szót kapnak az oroszok, illetve a külföldiek – amerikai-oroszok, izraeli-oroszok, német-oroszok, lengyelek és mások, de korántsem a putyini rendszer hívei – mellett.

Az átlagos híradónéző figyelmét viszont vélhetően nem elsősorban ezek a viták kötik le. Ő mindenekelőtt azt látja, hogy Vlagyimir Putyinnál egymásnak adják a kilincset, sok más személyiség mellett, az olyan vezetők, mint a német kancellárasszony, vagy az indiai miniszterelnök. A május 24-én kezdődött szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumra megérkezett a francia elnök, a japán miniszterelnök, a kínai elnökhelyettes, a Nemzetközi Valutalap, az IMF vezetője. És a városban van a világ minden tájáról ötezer üzletember, ezer cég képviseletében. Mindezek nyomán a hétköznapi oroszországi tévénéző – s talán maga Putyin is – alighanem abban reménykedik, hogy elkerülhető lesz Ukrajnában a legrosszabb, vagyis az orosz haderő nyílt beavatkozása. Csupán rémálmaiban jön elő, hogy a végén Donald Trump – egy hangos „Amerika az első!” csatakiáltással – átlép ezen az egészen, és úgy dönt: be kell vetni az ukrajnai szakadárok, vagyis lényegében Oroszország ellen az amerikai fegyvereket. Ha már egyszer odaszállították őket!#

CÍMKÉP: Szétlőtt útjelző tábla: balra Luganszk, jobbra Donyeck, a távolban pedig emberek küszködnek a kietlen tájban

karomkodnitilos142x142szovegesfekvoxxxx.JPG

A bejegyzés trackback címe:

http://bekialtas.blog.hu/api/trackback/id/tr2013999638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2018.05.25. 08:58:03

Nyugat kavar egy nagy adag guanót, majd igazságosztóként segít megoldani a helyzetet.
Úgy, hogy lehetőleg többet nyerjen, mint veszítsen az üzleten.
Ukrajna egy -oroszok által is- rajzolt határokkal rendelkező ország, rengeteg nemzetiséggel, odaajándékozott területekkel.
Sztálin éheztette, a Nyugat eteti.
“Majdan” a történelem könyvekben kategória lett. Nem nagy dicsőségére az igazság és demokrácia bajnokainak.
Putyint ismerve nincsenek kétségeim, hiszen a NATO kopogtat a határaiknál.
Ha provokálják, vihart aratnak.

Bela113 2018.05.25. 09:07:03

Remek virtigli Orosz dezinformáció gyűjtemény. Nem kellene teret adni az ilyen orosz álhíreknek. Az utasszállító gép orosz lelövésével kapcsolatban is akkora ökörséget ír a szerző, hogy csodálkozom, hogy ezt bárki elhiszi. Tessenek oroszosok olvasni értelmes dolgokat is: euvsdisinfo.eu/ru/

2 HAR MAD 2018.05.25. 09:40:14

@Bela113:
Te, az iraki tömegpusztító fegyvereket sikerült már megtalálni?
A szíriai "mérsékelt fegyveres lázadók" hol vannak?
Szkripalék hogy- hogy felépültek egy - állítólag- katonai idegméreg- támadásból?
Szíriában mennyi hamis zászlós kamu- akciót követnek el a Hayyat Tahrir al- Sham terrorszervezet által utaztatott nyugat- bérenc Fehér Sisakosok?

Ha egy hollandisztáni vizsgálóbizottságnak 4 évébe telik egy kamu- jelentést összeállítani; nem csoda, hogy senki se hiszi már el a végtelen ökörségeit a CIA- csicskamédiának.
www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/03/27/302CNN_Fake_News.jpg
imgur.com/a/xMZ1G

Bela113 2018.05.25. 09:43:08

Csak nyomod itt a szokásos orosz összeesküvés elméleteket. Nemsoká az jön, hogy a föld lapos, meg, hogy a holdraszállás kamu... Olvassál már légyszíves értelmes dolgokat is: euvsdisinfo.eu/everyone-against-russia-conspiracy-theories-on-the-rise-in-russian-media/

Bela113 2018.05.25. 09:45:44

Úgy is mondhatnám, hogy a blog szerzője gyakorlatilag otromba orosz hazugságokat terjeszt

maxval balcán bircaman · http://bircahang.org 2018.05.25. 09:48:42

Múltkor is bukta ezt a nyugat, amikor 2008-ban háborút provokáltak ki.

Ha nagyon feszítik a húrokat az ukrán fasiszták, Berlinig lesznek kergetve, mint 1945-ben.

maxval balcán bircaman · http://bircahang.org 2018.05.25. 09:49:49

@Bela113:

A nyugat retteg. Nem jöttek be a számításai. A keersztény, populista Oroszország már megint feléledt.

Bela113 2018.05.25. 09:50:59

Jaj, barátom, ez a tömény hülyeség... Költözz oda.

maxval balcán bircaman · http://bircahang.org 2018.05.25. 09:51:28

@Bela113:

Az euvsdisinfo.eu Sorosék, Brüsszel és a CIA közös projektje. Álhíreket terjesztenek, gyűloletet szítanak.

Senki se olvassa őket.

Bela113 2018.05.25. 09:52:44

Na kis hülye orosz troll barátaim... Műszak van? Amúgy biztos nem rubelben fizetnek fogadjunk :-)

Bela113 2018.05.25. 09:54:11

A blog szerzője gyakorlatilag orosz ügynök.

LebensraumamOsten 2018.05.25. 10:00:09

A blognak szánt nyavalygásból erősen érezhető, hogy a kakaduminisztériumban (alias szíjjártó-féle propagandisztérium fogalmazták meg).
Az mindenesetre látszik, hogy a fiktív elemekkel és szubjektív elhajlásokkal készült firkálmány központi elem a "szegény kihasznált oroszok, akik nem akartak semmi rosszat, csak a demokráciát exportálták Ukrajnába, melyet ugyanúgy jogos tulajdonuknak tekinthetnek, mint a náci Németország Líbiát" vezérelvre és figyelemfelkeltőnek, sőt gyanakvást keltőnek szánt csúsztatásokat, sosem volt, de tényeknek beállított ostoba hamis feltételezéseket sugallva nagyon izzadságszagúan erőlködik a Magyar Idők, Mandiner, Századvég, 888 vagy csak egyszerűen a fidesz központi párbizottságának bértollnoka, hogy a szomorú valóság helyett az ő alternatív hazugságaikról próbálják a közvéleményt győzködni, a piszkos céljaik elérése érdekében.
Külön csúcsa az aljasságnak, hogy ehhez egy demokratikus, objektívan tájékoztató médiumnak a jóhiszeműen rendelkezésre bocsátott blogírói platformját és a hosszú évek alatt kivívott reputációját hitvány módon kihasználva, ilyen lejárató firkálmányokkal romba döntve, szemétül visszaélve a belé helyezett bizalommal próbálja a gyomorforgató, első látásra is nyilvánvaló félretájékoztatásával az olvasókat megtéveszteni.

S. Baldrick 2018.05.25. 10:02:09

Én nem kedvelem sem az ukrán sem az orosz sem az akármilyen nacionalistákat, de azt meg kéne már érteni, hogy a szóban forgó területek a hatályos szerződések alapján (és ezt Oroszország is aláírta) Ukrajna részei. Tehát nincs mit csodálkozni rajta, hogy az ukránok igényt tartanak rá (és szerintem helyesen teszik) .

Stenonis 2018.05.25. 10:02:59

@Bela113:
Az ukrán játszma nem fekete és fehér. Mindkét fél használja a dezinformációt, terjeszt féligazságokat és hazugságokat.

És nemcsak Oroszországnak, hanem az Egyesült Államoknak is megvannak az érdekei és a titkosszolgálata. És használja is a titkosszolgálatait.

Az ilyen esetekben az szokott lenni, hogy az igazság valahol a kettő között van.

Itt nincsenek jófiúk fehér cowboykalappal a fejükön.

LebensraumamOsten 2018.05.25. 10:03:01

@maxval balcán bircaman: Nem, azt ti teszitek.Lassan jubiláltok is a dezinformálás terén. Terveztek valami központi pártbizottsági nagy félretájékoztatási konferenciát, vagy jutalom esetleg a emlékérem osztási ceremóniát két év múlva? Hátha ti is Horthy- vagy Szálasi esetleg Imrédy- térdszalagrendet kaptok, mint Bayer Csóti!

LebensraumamOsten 2018.05.25. 10:07:55

@2 HAR MAD: Nem vagytok ti kétharmad, csak csaló harmad. Erőlködésetek a hatalom - egyre lehetetlenebb - megtartására szánalmas és elítélendő minden józanul gondolkodó európai polgár - tehát nem fidesz-tagok és szimpatizáns szavazók - számára. Még a német, brit, francia és olasz neonácik is undorral és hányingerrel tekintenek rátok, mert ők legalább igazi fehér emberek és nem becsülik a nemzetieskedő cigányokat, meg zsidókat semmire. Pontosan tudják, hogy semmi közötök a fehér bőrszínhez alsóbbrendű életformák lévén.
Lásd pl. Birca, meg a többiek.

Stenonis 2018.05.25. 10:10:40

@S. Baldrick:
Furcsa játszma.
Az ukrán többségnek sem ártott volna emberségesen bánni az orosz kisebbséggel. Gyakorlatilag megvontak tőlük minden jogot. A populista-nacionalista Putyin ezt értelemszerűen nem engedhette meg. Nem is értem, hogy mivel számoltak az ukránok.

Az ukránok satthülyék voltak Majdan után. És sikeresen szétbaszták a saját államukat a nacionalizmusuk oltárán.

Az oroszok meg nem fognak kivonulni, nem az a szokásuk.

Egy nemzetközi szerződés gyakorlatilag annyit ér, amennyibe került a papír, amin aláírták. Lásd. még az iráni atomalku, német-szovjet megnemtámadási szerződés, magyar-jugoszláv örökbarátsági szerződés stb.

gono 2018.05.25. 10:11:03

@Bela113: Igen a cikkben minden mondat elég durva csúsztatás. Együtt pedig egy koncepciózus ordas hazugság.

LebensraumamOsten 2018.05.25. 10:11:34

@röf: Afelől se legyenek kétségeid, hogy aJavelinek kiválóan működnek és még sok-sok finomság fog a nemzeti Ukrajnába érkezni nyugati irányból, nagy konténerekben amivel a ruszki lázadók száját jól elkenik, akik vagy kihalnak, vagy Putyinnal együtt megtanulják, hogy mi az a határ amit nem érdemes átlépni, mert megütik a kis bokájukat.

röf 2018.05.25. 10:17:50

@LebensraumamOsten:
Azokkal a húszéves szarokkal max templomtornyot lehet eltalálni (ha nem mozgatja a passzát).

Grand Prix 1801 2018.05.25. 10:23:10

Az orosz többségű területekhez az ukrajnai juntának nincs joga, ahogy a magyar, ruszin és lengyel többségű területekhez sincs.

maxval balcán bircaman · http://bircahang.org 2018.05.25. 10:25:46

@LebensraumamOsten:

Az igazságnak nincs szüksége ünnepélyekre, luxusfogadásokra, rombolásra, élcivielkre. Az igazság kimondódik és nyer.

S. Baldrick 2018.05.25. 10:26:52

@Stenonis: Teljesen igazad van! Az új ukrán kormánynak azzal kellett volna kezdeni, hogy felszámolja a bűnöző, nacionalista félkatonai csürhét (Jobb Szektor) , és garantálja az ott élő kisebbségek biztonságát. Ezzel megelőzhető lett volna az orosz beavatkozás.

gono 2018.05.25. 10:26:53

Komolyra fordítva a szót, nyilván készül valami, és ezért rendelték ezt a cikket is.
(Valahogy kimaradt a nagy sportesemények utáni események sorából a krím elcsatolása - illetve nyilván azt is amerikaik intézték)
Nekem az lenne a tippem, hogy valahol egész máshol fogja megvillantani karmait a medve, de nem fog leállni az biztos.

Grand Prix 1801 2018.05.25. 10:31:04

@gono:

Krím nem "el" lett csatolva, hanem vissza.

Grand Prix 1801 2018.05.25. 10:33:43

@S. Baldrick:

Nem "nacionalista", hanem soviniszta csürhe van Ukrajnában.

gono 2018.05.25. 10:49:28

@Grand Prix 1801: Mit fognak még visszacsatolni?
Beregszászt esetleg? És akkor az lesz itt is mint a donbasszban?

Cinkes 2018.05.25. 11:00:03

Azért van annak némi bája, hogy 40 év ruszki országpusztítás után vannak olyan kretének akik még mindig az ő picsájukat nyalják...

Grand Prix 1801 2018.05.25. 11:04:30

@gono: Reméljük hogy az ősi Beregszász egyszer vissza lesz csatolva Magyarországhoz, mivel az ukránoknak az égvilágon semmi közük hozzá.

nyiktonyeatszusztvujet 2018.05.25. 11:09:56

@Cinkes: Mindig van olyan kretén ,aki "elfelejti" ,hogy helybe mentünk azért a negyven évnyi pofonért.

nyiktonyeatszusztvujet 2018.05.25. 11:13:01

@LebensraumamOsten: nincs kétségem afelöl ,hogy a nyugatról érkezö hóditók szarrá lettek verve....mindig.

HARP3R 2018.05.25. 11:21:36

Az orosz, vagyis putyini agresszió nem ismer határokat: korábban letarolták a csecseneket, megtámadták Grúziát, simán elfoglalták a Krimet, bevonultak a szíriai falvakba és diverzáns csapatokkal destabilizálják Kelet-Ukrajnát. És akkor nem beszéltünk a nyugat ellenes hacker támadásokról, a Kelet-Europában működtetett orosz érdekeket szolgáló honlapokról es a vadászgépekkel végrehajtott szándékos légtér sértésekről, pl Anglia felett. Az ukrajnai válságban akkor is az ukrán felet tartanám támogatandonak, ha nem ismerném a sunyi és expanziv orosz poiltika természetét.

Cinkes 2018.05.25. 11:22:37

@nyiktonyeatszusztvujet: Helybe? Én úgy emlékszem ők felejtették itt magukat, züllesztették le a magyar társadalmat az igénytelenségükkel. Hazaáruló vagy-e?

nyiktonyeatszusztvujet 2018.05.25. 11:30:51

@Cinkes: látom Neked kiesett az egész világháboru ,benne a magyar részvétel...a la global... :)
Van ez igy.

Grand Prix 1801 2018.05.25. 11:33:39

@HARP3R:

Ez sorosista libsi propaganda.

Krímhez az ukránoknak semmilyen jogalapjuk nincs,
1. sem etnikai (a lakosság többsége nem ukrán),
2. sem történelmi (korábban soha nem tartozott Ukrajnához),
3. sem népakarati (soha nem szavazott arra az ottani nép hogy Ukrajnához akar tartozni).

Ráadásul az ukrajnai rezsim nyíltan soviniszta, ezt bizonyítják a nem ukrán nemzetiségek felszámolása céljából elfogadott törvények.

A szíriai falvakat az ISIS terrorszervezet szállta meg és irtotta a lakosságot, Oroszország segített a szíriai kormánynak kiverni onnét az ISIS terrorszervezetet, ezt jól tette.

gono 2018.05.25. 11:35:40

@Grand Prix 1801: Nos az ősi Beregszász első tagja egy szláv eredetű szó, a második pedig azt jelzi, hogy német telepesek lakták.
Remélem hogy úgy gondoltad, hogy majd a saját fiad fog hősi halált halni ott, amikoris nyélbe üttetődik a dolog.

Cinkes 2018.05.25. 11:38:15

@nyiktonyeatszusztvujet: Visszamehetünk az időbe még korábbra amikor idejött a putri néped amikor nem is hívtuk őket. De a tényen nem változtat, hogy az igénytelen szenvedni akaró orosz lelket idehozták és az egy olyan mértékű országrombolás amit egy magyar sem bocsájthat meg nekik csak az itt hagyott ivadékaik. Ha neked annyira bejön az orosz szenvedés és a putri akkor költözz haza.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.05.25. 11:38:21

@Bela113: @HARP3R: @Cinkes: @gono: Akik az EBESZ-t, amelynek adataira elsősorban épül a cikk, orosz szervezetnek tekintik,vagy akik nem hajlandók észrevenni, hogy ebben a cikkben minden fél álláspontja megjelenik, azok más galádságra is képesek lehetnek. Vagy agyhalottak, vagy pitiáner trollok. Esetleg kinyilatkoztatások helyett elő lehetne venni valamely állítást, s azzal szemben tényt állítani. De úgy ám, ahogyan én igyekszem tenni: pro és kontra. Ne csak az önöknek kedves forrásra hivatkozva. Most szólok: több egyoldalú állítással, vádaskodással már ne próbálkozzanak, mert nem engedem, hogy ezen a felületen, ahol általában kulturált viták folynak - akár ellenemben is - eluralkodjék a névtelen horda hányaveti hangvétele.#

nyiktonyeatszusztvujet 2018.05.25. 11:42:41

@Cinkes: elég nevetséges ,ahogy "idön való visszamenetel" miatt szapulsz engem ,pont Te ,aki holmi negyven évröl beszél..
Logikából egyes.

Cinkes 2018.05.25. 11:45:13

@nyiktonyeatszusztvujet: Na erről beszélek, ha nem, érted nem vagy magyar. Takarodj inkább vissza a putridba.

2 HAR MAD 2018.05.25. 11:45:50

@Kabai Domokos Lajos:
Sajnos a CIA- trollok a vlniusi és varsói, brüsszeli központból rárepülnek minden ilyen cikkre.

Egy troll több nickkel is tevékenykedik.
Közös ismertető jel: állandóan Szovjetunióznak.
Biztosan be voltak lőve az elmúlt 26 évben.
Részben a US Army által Koszovón keresztül terített afganisztáni ópiumból.
www.thetruthseeker.co.uk/?p=170579

nyiktonyeatszusztvujet 2018.05.25. 11:47:18

@Cinkes: Bocs az elöbb lemaradt...a mondataidba kódolt náci felsöbbrendüségröl pedig már sokszor ,sokféleképpen hozott itéletet a történelem...

Grand Prix 1801 2018.05.25. 11:47:39

@gono: A "Bereg" az magyar eredetű szó, a szlávok vették át a magyarból, a települést magyarok hozták létre.

nyiktonyeatszusztvujet 2018.05.25. 11:53:51

@Cinkes: erre mondják ,hogy a stilus maga az ember...

Grand Prix 1801 2018.05.25. 11:54:00

@Bela113:

Azt az utasszállítót az ukrajnai légiirányítás engedte szándékosan a harcok fölé, pontosan tudtákhogy arra veszélyes repülni.

nyiktonyeatszusztvujet 2018.05.25. 11:54:02

@Cinkes: erre mondják ,hogy a stilus maga az ember...

nyiktonyeatszusztvujet 2018.05.25. 11:57:06

@Cinkes: megint ezeréves dolgokat ráncigálsz elő ,aztán meg csodálkozol ,hogy :
a....más is ezt teszi
b....simán kiröhögnek

:)

Bela113 2018.05.25. 11:57:20

Persze az ukrán légi irányítás, meg, hogy szándékosan..... Mesélj még... Az oroszok meg tiszta véletlenségből lőtték le ukrán területről indított légvédelmi rakétával....

Cinkes 2018.05.25. 11:58:45

@nyiktonyeatszusztvujet: Te tényleg ennyire hülye vagy? Azt hiszed, hogy a tisztelet csak úgy jár? Pont egy ruszki agitátornak?

Grand Prix 1801 2018.05.25. 11:59:30

@Bela113: Az ukrajnai légiirányítás pontosan tudta hogy merre folynak a harcok. Harcok fölé nem engedünk utasszállító repülőt. Ennyi.

Korunk egyik legnagyobb gondolkodója · http://elmenypark.net 2018.05.25. 12:07:12

A baráti Nyugat HITELEKKEL megsegítette Ukrajnát. Lessetek bele az ukrán olajcég tulajdonosi szerkezetébe és mindjárt látszik is az önzetlenség nagysága. Ha az oroszok megindulnak, úgyis összecsattannak a NATO-val és Románia megint a hegyeken túlra kerül (vissza).

Grand Prix 1801 2018.05.25. 12:09:11

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:

Jó lenne ha Ivánék egyszer és mindenkorra elintéznék Vlachiát.

röf 2018.05.25. 12:19:31

Az orosz fennhatóság 28 éve végetért.
Azóta az USA lángba borította Észak-Afrikát, Irakot (100 ezer civilt megölve a semmiért), Afganisztánt, elzavarta a törvényesen választott Janukovicsot.
Mi (mármint ti) készségesen nyaltátok az USA hátulját, és katonáink lelkesen furikáztak az iraki sivatagban, mert beigérték hogy megrendelés formájában kapunk néhány újáépítési morzsát.
Mutassam mit kaptunk?
Aztán.
Koszovó kitalálta, hogy nem része Szerbiának, hat másodperc alatt elismerték amerikai barátaink.
De amerikai barátaink Romániában is tudják, mi a dolguk, kit kell megbuktatni vagy hatalomba segíteni, hogy a haditengerészetüknek legyen helye ott is.
Mert ugye nekik nagyon ott kell lenni.
Szíriához mennyivel van több köze az USA-nak, mint az oroszoknak?
Az amerikai barátaink nálunk is alkottak, már a szabad választások idején…
Kell többet mondani, mint Palmer, vagy Goodfriend?
Honnan a vastag pofabőr, amivel alakítani akarták a történéseket?
Demokráciaexport. Az.

maxval balcán bircaman · http://bircahang.org 2018.05.25. 12:33:57

@HARP3R:

Grúzia - az oroszok bevpnultak 3 hétre, MIUTÁN a grúzok agresszív háborút indítottak Oszétia ellen.

Krím - önrendelkezés a koszovói precedens alapján.

Kelet-Ukrajna - nem vonult be Oroszország.

Szíria - segítség a legitím szír kormány kérásére.

Ez van, 1978 óta az oroszok SENKIT se támadtak meg.

Könyveslány 2018.05.25. 12:38:33

@Bela113: Most magaddal beszélgetsz vagy a láthatatlan barátokkal?
:)

maxval balcán bircaman · http://bircahang.org 2018.05.25. 12:41:56

@LebensraumamOsten:

Már 2008-ban kiderült: ez nem működik.

A vérszomjas NATO uszította az amerikai-grúz kettős állampolgárságú grúz elnököt, támadjon az orosz szövetséges Oszétiára. Az USA többszáz katonát is küldött Grúziába, plusz egy hadihajót a Fekete-tengerre. Diplomáciai úton fenyegették az oroszokat (az USA, az angolok, a franciák) ne merjenek beavatkozni, mert baj lesz.

Az orosz vezetés kevesebb mint 24 órát gondolkodott, majd bevatkozott. 3 nappal később már grúz földön kergeteték az orosz csapatok a grúz agresszorokat. Az amerikai hadihajótól adatokat kapó grúz hadihajót az oroszok elsüllyestették. Az összes grúzia amerikai katona meg bevonult az amerikai követségre. Az USA egy töltényt se mert kilőni.

A végén az egész NATO könyörgött az oroszoknak, ne foglalja el Tbiliszit. Majd aláírták a békét, s a grúzok még azt is oszét és abház területet is elvesztették, mert a háború előtt még az övék volt.

maxval balcán bircaman · http://bircahang.org 2018.05.25. 14:20:39

@Kispangit:

Rossz párhuzam. Kádár és Husák is a bevatakozás UTÁN lettek kormányzó erők, szemben a szír vezetéssel.

Shish Yakoo 2018.05.25. 14:21:27

Csekélyelméjű ágyutöltelék, aki elhiszi a democsokratikus propagandát az oroszok világhódító szándékáról. Ők egyszerűen a jogos érdekeiket védik, folyamatos provokációk ellenében. A NATO és az azt vezérlő nagytőke csak csicskának és ágyutölteléknek használja az ukránokat (és Európát), hogy kaparja ki nekik a sültgesztenyét: Oroszország gazdag természeti kincseit.

Kispangit 2018.05.25. 14:24:00

@maxval balcán bircaman: "1978 óta az oroszok SENKIT se támadtak meg." - persze, ők mindig elintézik, hogy előtte behívják őket a helyi embereik. Donyeckben is már 4 éve az ukrán hadseregtől zsákmányolt munícióval lőnek a szakadárok - jó sok lehetett, hogy nem akar kifogyni! :)))

Shish Yakoo 2018.05.25. 14:24:49

@Kispangit: "Egészítsd még ki azzal," Menj haza, nézd meg a naptáradat. Lemaradtál a Szovjetúnió eltűnéséről. Úristen, 20 éve a múltban élsz!

Sir Galahad 2018.05.25. 14:32:22

Mindezek nyomán a hétköznapi oroszországi tévénéző – s talán maga Putyin is – alighanem abban reménykedik, hogy elkerülhető lesz Ukrajnában a legrosszabb, vagyis az orosz haderő nyílt beavatkozása. - Ezt tök egyszerű elérni: Putyin kérje meg Putyint, hogy ne tegye.

maxval balcán bircaman · http://bircahang.org 2018.05.25. 14:58:21

@Kispangit:

A szakadárok ukrán állampolgárok, vedd észre.

2 HAR MAD 2018.05.25. 14:59:16

A Szerző igazán kivághatná az egymondatos, "ruszki agitátor"ozó CIA- trollokat.
Bár sztem ez egy ember. Több különböző nicken beszélget sajátmagával.

@Sir Galahad:

Jaja, szóval ha a román fasiszták megtámadják a Tiszántúlt, Magyarország ne reagáljon katonai erővel.

A legegyszerűbb, ha a Trampli nevű NSA- báb, rászól az amerikai- izraeli- ukrajnai állampolgár Sorosenkó nevű CIA- spiclijére, hogy fejezze be az orosz kisebbség ellen zajló népirtást.
Oroszország ugrik az oroszok elleni fegyveres támadásokra.

maxval balcán bircaman · http://bircahang.org 2018.05.25. 15:00:32

@Sir Galahad:

Ha a nyugat nem támad közetlenül, Putyin se fog.

Az ukrán támadás ellen meg nem kell bevatkozás. Az ukrán sereg iszonyúan gyenge, a katonák kényszersorozottak, nem akarnak harcoolni, dezertálnka, a tiszti kar jelentős része oroszpárti, szóval ezért a felkelók elegendőek az ellensúlyozásra.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.05.25. 15:15:47

@Sir Galahad: Igen ám, de Kelet-Ukrajnában 3-4 millió orosz él, akiknek házait naponta rombolják, s emiatt nagy társadalmi nyomás nehezedik a Kremlre. Pedig csak annak idején végre kellett volna hajtani a 2014. februári, illetve a valamivel későbbi minszki megállapodást, az érintetteknek autonómiát biztosítani a Porosenko előtti alkotmány szerint. De persze akkor nem lenne mire hivatkoznia Washingtonnak, amely amúgy két évszázada gátlástalanul avatkozik be a Föld minden pontján, ahol saját érdekeit akarja érvényesíteni, kerül. amibe kerül. Még az orosz állami televízió vitáiban is immár kétnaponta követelik minimum Délkelet-Ukrajna Oroszországhoz csatolását. Úgy tesznek itt sokan, mintha Magyarország nem élte volna át a Horthy-rendszer revizionsita időszakát, amihez képest Oroszország még sehol nem tart. És mintha nem szerveznének ebben a pillanatban is a budapesti Hősök terére Trianon musicalt. Engem csupán a kettős mérce zavar mindig és mindenben, mert csak idő kérdése, hogy az ilyen gyakorlatnak mi magunk is áldozatai leszünk. Mint ahogy már többször is voltunk, de sosem magunkban kerestük a hibát.#

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.05.25. 15:18:12

@2 HAR MAD: A szerző egyeli, egyelgeti őket, de csak nem fogynak. Esetleg nem kellene válaszolni nekik - mondom magamnak is -, hiszen ez erősíti hajtja a beteges hajlamukat. Mint a gyújtogató, aki azt élvezi, hogy cselekedete nyomán megindul a mentés. #

Buenos Aires 2018.05.25. 16:38:15

@Bela113: Hát, Béla, az a rohadt nagy helyzet, hogy a világ nem egészen úgy működik, hogy csak az az igaz, ami a New York Timesban szerepel, a többi meg propaganda. A Globalista Elit megvett mindett, amit meg lehetett, hogy teljes sajtó az ő szócsöve lehessen, de a fránya interneten fenn vannak más hírek is.

Sir Galahad 2018.05.25. 17:01:11

@2 HAR MAD: Sántít a példa, a Tiszántúl ugyanis Magyarország része, Kelet-Ukrajna viszont nem része Oroszországnak.

Sir Galahad 2018.05.25. 17:05:56

@Kabai Domokos Lajos: Ebben sok igazság van, de azért abban állapodjunk meg, hogy minimum szerencsétlen az a megfogalmazás, hogy"Putyin abban reménykedik", miközben az, hogy lesz-e orosz beavatkozás, az ő egyszemélyi döntésén múlik.

Alick 2018.05.25. 18:04:57

@Sir Galahad: Kelet-Ukrajna egykoron orosz terület volt és az ott élő orosz gyökerű többség nem akar ukránosodni. Katalóniában sokan kevesellték azt az autonómiát, amire a kelet-ukrajnai oroszoknak reményük sincs a jelenlegi nacionalista ukrán kormány miatt. Hasonló a helyzet a kárpát-aljai magyarok és az ukrajnai lengyel kisebbség esetében is.
De a leginkább zavaró tényező, hogy az ukrán nacionalizmust a tengerentúlról támogatják:
www.trueactivist.com/wp-content/uploads/2017/08/Capture-18-768x379.png
(a képen a McCain mellett látható Oleg Tyahnybok kb. Toroczkai szintű jobber)

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.05.26. 08:29:29

@Sir Galahad: Értem a gondolkodásmódot. És tény, hogy Putyinnak valóban igen nagy a befolyása, a hatalma, sőt a tekintélye. Én is hajlamos vagyok, főleg magánbeszélgetésekben és megfelelő helyen túlhangsúlyozni a személyiség szerepét a történelem alakításában. De mostanában vettem kézbe a Diktátorok könyvét. (Addig azt gondoltam, hogy Machiavelli után már sok mindent nem lehet erről a kérdésről, a vezető szempontjából hatékony politikai hatalomgyakorlásról sok újat mondani.) Ebben mindjárt az elején felhívják a szerzők a figyelmet arra: " Senki nem uralkodik egyedül; senkinek nincs abszolút hatalma. Csak az változik, hány hátat kellett megvakargatni., és mekkora a vakargatható hátak kínálata". Ezt éppenséggel XIV Lajos gyakorlatára hivatkozva illusztrálják a szerzők, de hasonló kényszert mutatnak Kim Dzsong Il, Adolf Hitler, Joszif Sztálin, Dzsingisz Kán, a BP vezére egy amerikai kisváros polgármestere és sok más tevékenységével összefüggésben. #

2 HAR MAD 2018.05.26. 10:19:42

@Alick:
Toroczkai- Tóth Laci sehol sincs az ukrán paramilitáris (felfegyverzett) ukrán nácikhoz képest.

Jakab.gipsz 2018.05.26. 13:21:38

@Kabai Domokos Lajos: Ki hagytad Marx urat és a többi nagy globalista elmélet alkotót a felsorolásból, ezért hiányos a kép.

Főnökségre viszont minden korban szükségünk volt. és ez a jövőben sem fog megváltozni, vagy a bunkók és zombik, átveszik a hatalmat.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.05.26. 22:33:04

@Jakab.gipsz: Idéztem egy könyvből. Ha kiolvastam, s benne lesznek, akkor ideírom őket is. De Marx úr, ha jól emlékszem, sosem volt még egy kisváros vezetője sem, nemhogy egy országé# (RM : LIV 3-1 ebben a pillanatban.)

Jakab.gipsz 2018.05.28. 22:57:30

@Kabai Domokos Lajos:

Az igaz, hogy Marx úr nem volt egy kisváros polgármestere sem, ámde Marx és a tanítványai, a fél-világot átverte az ócska hazug süket dumájával, amit tudományos materializmus címszó alatt, hirdetett meg.