Gyerekharcosok Ukrajnában

2015-09-03gyerekharcosok.jpg

Az ARD német TV-csatorna újságírói Ukrajnában gyerekharcos-kiképzőtábort fedeztek fel - adja közre a Karpatinfo.net. A tábor Nyugat-Ukrajnában, Ungvártól nem messze található, ahol 11- 16 éves korú gyerekek katonai kiképzést kapnak, többek között megtanulják a Kalasnyikov gépkarabély „mesteri használatát” is. Jurij Dusko, a Jobb Szektor képviselője szerint nem rossz, ha katonai kiképzést kapnak ezek a gyerekek, hiszen most minden olyan zűrzavaros itt Ukrajnában.

Az ENSZ alapokmánya tiltja a gyerekek fegyveres kiképzését. Ezt Barbara Kjuppers, a Terre des Hommes emberjogi szervezet képviselője is megerősítette, aki szerint jelen esetben az ukránok gyerekharcosokat képeznek ki.

A Daily Mail korábban olyan írást publikált, amelyben az Azov zászlóalj Kijev mellett egy hasonló rendeltetésű kiképzőközpontot nyitott, ahol már 6 éves gyerekeket is tűzfegyverekkel való gyilkolásra tanítanak.

A Jobb Szektor félkatonai szervezetekbe tömörített, fasiszta jelképek alatt masírozó és harcoló nácgárdista fegyvereseit eredetileg az USA-hoz köthető kiképzőkkel készítették fel. Ezért játszhattak vezető szerepet a 2014-es kijevi puccsban, a jelenlegi kormányfő és környezetének, részben amerikai állampolgár tagjainak hatalomra kerülésében. #

URFANG kérése: A teljesség kedvéért kiegészíthetnéd a cikket azzal, hogy ez a szörnyű gyerekkatonáskodás megy mindkét oldalon. Itt például az orosz szakadárok gránátot dobáltatnak tíz évesnek sem látszó kölykökkel. Megjegyzésem: A felvételen kétségtelenül oroszul beszélnek. Ezen túl csupán a felirat hivatott közölni, hogy ez a másik oldal. A Как русский наемник учит детей Донбасса бросать боевые гранаты cím - Ha lúd, akkor legyen kövér! -  azt jelenti: „Miként tanítja az orosz zsoldos gránátot dobni a donbasszi gyerekeket". Tanulság: amíg az általam átvett közlésnek van forrásmegjelölése, ráadásul az a viszonylag hitelesnek számító német közszolgálati csatorna -, addig  ez csak az egyike a Youtube-on található számtalan olyan felvételnek, amit ki ilyen, ki olyan indulat felszítására használhat és láthat el tetszése szerinti felirattal.