BEKIÁLTÁS

Hétköznapi ütközetek - Kabai Domokos blogja #

2018. júl 09.

Bayer Lovas autójában

írta: Kabai Domokos Lajos
Bayer Lovas autójában

Megbicsaklott a morál a ravatalnál.

2018-07-06lovas-istvan-temetes-18-hpgyx.jpg

Halottról jót vagy semmit. Érzékelhetően ezt az elvet követték Lovas István publicistával kapcsolatban azok, akik közelről ismerték. Egészen a temetésig.

Közvetlen kollégái – akik közül néhányan barátjukként emlékeztek rá – sok pozitívummal méltatták tevékenységét. Ha az interneten rákeres, bárki meggyőződhet erről. Akik viszont nem szimpatizáltak vele, leginkább hallgattak. Minthogy személyesen sosem találkoztunk, én végképp nem gondoltam, hogy meg kellene szólalnom a haláleset miatt.

...

Tovább Szólj hozzá

morál Bayer Zsolt Lovas István

2018. júl 05.

Frontvonalon Magyarország

írta: Kabai Domokos Lajos
Frontvonalon Magyarország

Erdély, Varsó, Berlin is bekerült egyes orosz katonai egységek nevébe.

2018-07-03minszkkinaiakfelvonulnak.jpg

Hézagmentessé válik a Nyugat és Oroszország közötti ütközőzóna. Július 5-én, csütörtökön, Berlinben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt nyilatkozta az állami médiának, hogy közép-európai NATO-hadosztály-parancsnokság alakul Németország támogatásával. Működési területe Szlovénia–Horvátország–Magyarország–Szlovákia lesz.

...

Tovább Szólj hozzá

háború Németország Kína Ukrajna Erdély NATO Putyin Szíjjártó Péter Belorusszia

2018. júl 03.

Trump feladja Koreát és Szíriát

írta: Kabai Domokos Lajos
Trump feladja Koreát és Szíriát

Az USA jóval többet fordít katonai kiadásokra, mint ami saját biztonságához kell.

2018-06-12trumpkimdzsongunalairasszingapur.jpg

Az amerikai elnök, Donald Trump arra készül, hogy egészen feladja Koreát és Szíriát – fejtette ki Jakov Kedmi izraeli hírszerzési és katonai szakértő az orosz állami tévé július 2-ai éjszakai közéleti vitaműsorában . Mindezt annak kapcsán, hogy a műsorvezető, Vlagyimir Szolovjov két, egymásnak ellentmondó hírrel vezette be a többszereplős vitát. Az egyik: az USA védelmi minisztériumának honlapján megjelenítették az új missziós célt :

...

Tovább Szólj hozzá

USA Oroszország Kína Korea Szíria Brzezinski Szolovjov Trump Kedmi

2018. jún 29.

A megtűrt József Attila

írta: Kabai Domokos Lajos
A megtűrt József Attila

Horrorisztikus történetek bontakoznak ki előttünk ismert írók, költők, politikusok részvételével.

jozsefattilaistenkaromloreszlet.jpg

A nemzeti (nem) együttműködés rendszerében is megkerülhetetlen József Attila. A mostani hatalomnak a költő istenes versei teremtenek lehetőséget a kisajátításához. Már ha egyáltalán. Mindenesetre a vizsgatételek feldolgozásával foglalkozó Érettségi portál, 2018 is mutatja ezt a törekvést. Abban József Attila az istenes verseivel szerepel. Persze, azzal majd megbirkóznak valahogy, miért emelt vádat a királyi ügyészség az akkor 19 éves költő ellen a Lázadó Krisztus című vers miatt istengyalázásért, ahogy a címkép is tanúsítja.

...

Tovább Szólj hozzá

politika irodalom propaganda József Attila Kádár-rendszer Horthy-rendszer Rákosi-rendszer

2018. jún 24.

Nyárspolgárok és fantom-kommentelők

írta: Kabai Domokos Lajos
Nyárspolgárok és fantom-kommentelők

A megbélyegzés mindennapossá vált, s könnyen fizikai bántalmazásba mehet át.

nyarspolgarx.jpg

Sértőnek tartotta az egyik fantom-kommentelő, hogy előző jegyzetemben KISEGZISZTENCIÁKnak neveztem a félművelt, részben hitelből és virmanolásból, no és nyugdíjból, valamint közmunkából elő, közhivatalokban dolgozó, bizonytalan jövőjű, a tutit gyakran rögeszmésen hirdető két-két és félmilliónyi választót, akik az EU-támogatásokra hagyatkozó törpe- és kisbirtokosokkal együtt a nemzeti (nem) együttműködés rendszerének fő támaszai. Meg persze a narancsos oligarchák. Hozzáteszem: előbbiek közül sokan az internetes felületeken is heveskednek – többnyire a nyilvánosság számára névtelenül, arctalanul, ezért tekintem őket fantomoknak. ...

Tovább Szólj hozzá

média internet fasizmus polgár manipuláció poltika troll NER

2018. jún 22.

Majd a Viktor megmondja!

írta: Kabai Domokos Lajos
Majd a Viktor megmondja!

A listázások a bölcs vezéri útmutatások időszakának eljövetelét készítik elő.

orbanrajongokkoreben.jpg

Bevándorlás, homoszexuálisok jogai és gendertudomány – ezek foglalkoztatják leginkább az MTA munkatársait adta hírül hamisan június 19-ei cikkének címében a jobb napokat is látott Figyelő. A leadben, a bevezető összefoglalóban mindjárt helyesbített is a szerkesztőség. Pontosította az eredeti közlést: nem az egész akadémia, csupán a társadalomtudományi kutatóközpont intézeteinek publikációs jegyzékéből szemelgettek.

...

Tovább Szólj hozzá

politika tudomány propaganda sztálinizmus Orbán Viktor Orbán-kormány Magyar Tudományos Akadémia Schmidt Mária Figyelő Rákosi Mátyás

2018. jún 20.

Ne stopsorosozz!

írta: Kabai Domokos Lajos
Ne stopsorosozz!

  A nyelvi zombik átvételével az ellenzéki pártok és médiumok is a Fidesz-t szolgálják.

soros_ellen_plakat_szolnokon.jpg

„Szakmai vita folyik bizonyos körben, helyes-e, ha Stop Sorosnak nevezzük azt a törvénycsomagot, mely azokat bünteti, akik segítik a menekülteket” – vezette be a Klubrádió műsorvezetője Kárpáti János, az Esti Gyors adását június 20-án, szerdán, a jogszabályok parlamenti elfogadásának estéjén, majd így folytatta: „Amellett, hogy ezt az elnevezést használjuk, egyetlen, bár kétségkívül nyomós indok hozható fel. Az, hogy a kormányzati propagandagépezet ötlete nyomán szinte mindenki így nevezi a törvénycsomagot. (…) És a Stop, Soros! használata ellen szól az, hogy hazug a sugallata. Ez a törvény nem Soros Györgyöt állítja ...

Tovább Szólj hozzá

média politika propaganda Soros György Fidesz-kormány

2018. jún 17.

Érkezik Trump helytartója

írta: Kabai Domokos Lajos
Érkezik Trump helytartója

Orbán az Európai Unió megbontásában kaphat további szerepet.

2018-06-20sheila-es-david-cronsteinnagykovet.jpg

Az új amerikai nagykövet, elődjének távozása után csaknem másfél évvel, a jövő héten foglalja el budapesti állomáshelyét – amint arra Donald Trump elnök is felhívta Orbán Viktor magyar kormányfő figyelmét. De miért ragadhatott telefont a nyilván elfoglalt Trump ?

...

Tovább Szólj hozzá

Orbán Viktor USA Magyarország TGM Szíjjártó Péter Trump Cronstein

2018. jún 15.

Trump a koreai egyesítés ellen

írta: Kabai Domokos Lajos
Trump a koreai egyesítés ellen

Egy öntudatában, gazdasági és katonai erejében megerősödött Korea az USA és Japán ellensége lehetne.

koreaivezetok.jpg

Jöttem, láttam, és ripsz ropsz győztem! – sugallta Donald Trump amerikai elnök az észak-koreai vezetővel, Kim Dzsongun nal folytatott tárgyalásait követően. De ahogy telnek a napok, úgy válik zavarosabbá a kép. Mind többen teszik fel a kérdést: miért is csinált bohócot magából Trump azzal, hogy egyszeriben fontos lett neki az általa korábban lekicsinyelt, lesajnált, sőt kigúnyolt, és minden módon megfenyegetett Kim mel való találkozás.

...

Tovább Szólj hozzá

Japán USA Oroszország Kína Korea Kim Dzsongun Trump

2018. jún 12.

Észak-Korea: a szankciók maradnak

írta: Kabai Domokos Lajos
Észak-Korea: a szankciók maradnak

Mindkét fél bizalmatlan, még ha az amerikai elnök optimistának is mutatta magát.

2018-06-12trumpkimdzsongunalairasszingapur.jpg

Semmit nem adtunk. Azt kapták, hogy találkozhattak velünk – jelentette ki Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke újságírói kérdésre válaszolva június 12-én, Szingapúrban, az észak-koreai vezetővel, Kim Dzsongun nal tartott találkozója utáni sajtótájékoztatón. Trump rendkívül tehetséges emberként jellemezte partnerét, illetve külön méltatta a japán és a kínai közreműködést a megbeszélés létrehozásában.

...

Tovább Szólj hozzá

fegyverkezés Japán USA Dél-Korea Észak-Korea Kim Dzsongun Trump