Mobilparkolás: A bánatpénzt is mi fizetjük

Összességében sok millióra rúghatnak azok az összegek, amelyek az eddigi mobilparkolási piacvezető cég, az EME számláján fagytak be július 1-jével. Az állam képviselői, akik oly készségesek voltak a piac újraosztásakor, a jelek szerint ezúttal sem azzal törődnek, hogy védjék az állam polgárainak érdekeit. Az alábbi levelet ezért küldtem el a két címzettnek.

T. Nemzeti Mobilfizetési Zrt.! T. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Mobilparkolas1.JPGA nemzeti mobilfizetés bizonyára nagyszerű lesz! Ám arról senki nem szól, hogy ha már állami segédlettel ilyen ügyesen összehozták a dolgot, akkor az állam képviselői miért nem gondolnak arra is, hogy mi történik azokkal az összegekkel, amelyeket az autósok az Első Mobilfizetési Elszámoló Szolgáltató Zrt.-nél lévő folyószámlájukra befizettek.

Sokan ennek a keretnek a terhére parkolhattak eddig, ezért ott minimum 2000-4000 forint körüli összegek halmozódtak fel, amelyek visszafizetéséről senki egy szót sem ejt. Esetleg ez lesz a bánatpénzük, amit kimondva-kimondatlanul a mi kontónkra hagynak ott az állam nevében eljárók?

Kérem, ne azt válaszolják, hogy ez nem tartozik az úgymond független társaságára, hiszen, ha függetlenek lennének, az életben nem jutottak volna ehhez az üzlethez. Ezzel persze nem az EME-t akarom védeni. Volt nekem fenntartásom velük kapcsolatban is. Ám alulnézetből eddig az egész történet a meglévő piac újraosztásáról szól.

Ha nem így van, akkor győzzenek meg, mondjuk, a tranzakciós (kényelmi?) díj csökkentésével, vagy bármi mással. Egyelőre ugyanis nekünk, halandóknak csak annyi jut ebből az egészből, hogy - a büntetéssel való fenyegetettség árnyékában - újratanulhatunk egy újabb elektronikus adminisztrációs rendszert, amely sem többet nem tud, sem nem olcsóbb mint az előző, viszont sok időnket veszi el más, értelmesebb dolgoktól.

Üdvözlettel: Domokos Lajos