Az aljasság csúcsra jár

Lopott iratokból hamisított a Bors. Két millióan adják áldásukat a hatalmi gépezet bármilyen becstelenségére.

hadhazy-repules.jpg

Ellopták Hadházy Ákos, a korábban Fidesz-tag, ám a párttól megcsömörlött, ma LMP-politikus pilótatáskáját. Egy hónappal később a Bors nevű bulvárlap szemlézte a tartalmát. Ahogyan a politikus írja Facebook-oldalán: a lopott iratokat nem visszajuttatták neki, hanem egészen elképesztő hazugságokkal teli, lejárató cikket írtak belőle.

Amint erről 2017 őszén a 24.hu beszámolt, a Borsot, a második legnagyobb példányszámú bulvárnapilapot – valamint a Kisalföld és a Délmagyarország című megyei lapokat kiadó Lapcomot – Andy Vajna kaszinótulajdonos és filmügyi kormánybiztos cége, az AV Investments vásárolta meg a kajmán-szigeteki Radio Bridge Media cégtől. Ehhez Vajna megszerezte a Gazdasági Versenyhivatal és a Médiatanács engedélyét.

A magyar médiarendszer propagandagépezetté alakításában készségesen közreműködő Andy Vajna számára igencsak kifizetődtek az Orbán Viktor kormányfőnek tett szolgálatok: egy 2017-es összesítés szerint egy év alatt 44-ről 60 milliárd forintra nőtt a vagyona. Gyarapodásához a kormány által kiváltságos piaci helyzetbe hozott szerencsejátékos cégeinek bevételnövekedése járult hozzá, illetve a TV2-csoport és számos rádió szintén kormányzati hátszéllel történt megvásárlása. A Borssal kapcsolatos ügyletekben Orbán Viktor kormányfő talán legfőbb bizalmasa, a néhány év alatt 105 milliárd forintnyi vagyonra szert tett Mészáros Lőrinc bankjának, az MKB-nak is szerepe volt. A lap felvásároláshoz a felcsúti polgármester többségi tulajdonában lévő pénzintézet biztosította a hitelt.    

Engem valójában az döbbent meg, hogy a hazámban élők közül nagyjából két millióan adják áldásukat az általuk nemzeti együttműködés rendszerének csúfolt hatalmi gépezet keresztény értékekről papoló rablóinak bármilyen becstelenségére, aljasságára. Ezzel részt vesznek az ország erkölcsi alapjainak már-már teljes felszámolásában, az emberek morális érzékenységének megcsúfolásában. Ráadásul ezt a gondolkodásmódot örökítik át a szegregált oktatási rendszer révén a jövőben kiváltságos helyzetbe kerülő utódaikra. #

CÍMKÉP: Az állatorvos, állatgyógyászati klinika-tulajdonos Hadházy Ákos nem méregdrága új, hanem régi gépeken repül, ellentétben azzal, amit a kormány által finanszírozott médiumok állítanak. Egyik pilóta-oktató ismerőse, aki ingyen képezte ki, nyilatkozott erről a Klubrádió szerdai műsorában. Nem ő fizet a repülésért, hanem klubjának szerez bevételt, amikor pilótaként dolgozik