Az oroszokra dolgozik a tudatipar

A nyugati tudatipar által uralt, agyonmanipulált, globális médiatérben elveszett a bizalom a rengeteg hazugság miatt.

2018-10-23romametrolepcsooroszszurkolok.jpg

Ha focidrukker, s pláne orosz, akkor az ugrálni szokott a metró mozgólépcsőn. Egyszerre ezt a két sztereotípiát is erősítette a Klubrádió október 25-ei, reggeli adásának hírszerkesztője, aki fontosnak tartotta, hogy beszámoljon a Rómában az orosz szurkolókat két nappal korábban (!) ért szerencsétlenségről. A Labdarúgó Bajnokok Ligája keretében sorra került AS Roma–CSZKA Moszkva meccsre tartó drukkerek alatt elszabadult a mozgólépcső. Sokan megsebesültek, egy személynek egyik lábát is amputálni kellett. A hírszerkesztő közelebbről meg nem nevezett beszámolókra hivatkozva azt állította: „úgy tudni” az orosz szurkolók ugráltak.

Súlyos állítás. Mert, ha igaz, hogy a balesetet az érintettek okozták, annak mindenféle jogi következményei is lehetnének. De vélhetőn nem így történt, bár a vizsgálat lezárásáig óvatosan kell bánni akár a pro, akár a kontra vélekedésekkel. Mindenesetre a rádió hírszerkesztője öntudatlanul is engedett a russzofóbia ördögének, s rögvest pálcát tört az áldozatok felett. Ehelyett célszerű lett volna, ha megnézi az esetről az interneten keringő videót. A képsorokból egyértelműen kiderül, hogy az ugrálás (egy-két ügyesebb utasnak az oldalelemre való felugrása a párhuzamos lépcsőn állók segítségével) azt követően kezdődött, hogy a lépcső egyre gyorsabb ütemben mozgott lefelé, s az alján egymásra zuhanva torlódtak össze az emberek. Nem mellesleg az orosz tévé római tudósítója több érintettet megszólaltatott az október 24-ei híradóműsor számára. Ők egybehangzóan állították: sem nem ugráltak, sem nem énekeltek, sem nem skandáltak.

Hölgyeim és Uraim ott a Klubrádiónál! Nem kellene egy kicsit visszavenni az előítéletekből? Csak a tárgyszerűség kedvéért. És nem elfelejteni: egy hírforrás nem forrás. Legalább két egymástól független – sajnos, a mai viszonyok között most már azt is hozzá kell tennünk: egymással ellentétes értékrendet követő – forrás ismerete nélkül az a veszély fenyeget, hogy az adott médium belesimul a világmanipuláció hatalmas áramába. Én megértem a szerkesztőség nehézségeit, de nagy kár, hogy a Klubrádió is részese az effajta torzításoknak. Ugyanis ezzel hitelét veszti, jóllehet munkatársai és vezetői megbízható médiaként szeretnék láttatni.

Magam is szurkolok nekik ehhez az agyonmanipulált magyar, sőt globális médiatérben, amelyben a rengeteg hazugság miatt elveszett az államok és a népek közötti bizalom. Gyakorlatilag minden állam és nép között, még ha azonos szövetségi rendszerhez tartoznak is. Ebben, a Pravda-propagandakorszak letűnése után, a globális médiateret uraló nyugati tudatiparé a meghatározó szerep, jóllehet az agymosás elsődleges célja épp ennek a szerepnek az elkendőzése. Ezért kongatom itt a harangot nem a rádió és hírszerkesztője ellen, hanem magunkért, s tanácsolom a hasonló esetekre: a nem ellenőrzött állítást tilos beleírni a hírbe! Akkor sem, ha amerikaiak, magyarok, arabok vagy más nációk tagjai kerültek volna vagy kerülnének a jövőben hasonló, illetve egészen más helyzetbe. Mert minden hamis hír a világban uralkodó bizalomvesztést erősíti. Pedig a feladat – ha nem tévedek – épp ennek ellenkezője lenne! #

CÍMKÉP: A You Toube-on közzétett telefonos videó-felvétel első másodperceiben még teljes a nyugalom a lépcsőn. A képsor további részén követhető, hogy a műszaki hiba miatt miként gyorsul fel a szerkezet, és sodorja-dobálja egymásra a megrémült, nyilván már fájdalmas sérüléseik miatt is sikító embereket. (Képernyőkép)

Kérem, tiszteljen meg azzal, hogy részt vesz a szavazásban! Véleménye fontos az orientálásomban. Gondoljon arra, hogy így fizet az egyébként ingyenes tartalomért! ##