Magyarok: Lomok az utcán

2014-01-31LomokVaskapu1x.jpg2014-01-31LomokVaskapu2x.jpgA IX. kerületi Vaskapu utcán, több helyen, hetek óta lomok díszelegnek. Miközben az önkormányzat közterület-felügyelői bőszen járőröznek, hogy minél több autót szállíttathassanak el, minél több kocsi kerekére rakhassanak bilincset – Miként, miként nem? – nem veszik észre, és nem szállíttatják el a Vágóhíd úthoz közel, a Dandár utcai saroknál, meg a rendőrség (!) hátsó épületénél felhalmozott hulladéktömeget. Amint az FKF Zrt. honlapján is olvasható, ezt csak az erre felhatalmazott cég teheti meg:

„A lomtalanításkor kihelyezett tárgyak a kihelyezés pillanatában a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. tulajdonába kerülnek. Aki ezekből eltulajdonít, az lopást követ el – tudatta a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság. Kiemelték: ha a jogtalan eltulajdonítás miatt az FKF Zrt-t ért kár meghaladja az 50 ezer forintot, és a lopást üzletszerűen – vagyis rendszeres haszonszerzésre törekedve – követik el, az elkövető akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.”

Hát akkor, ki-ki vigye is el, ami az övé! Vagy csípje fülön azokat, akik sajátosan értelmezik a lomtalanítás időpontját!

2014-02-04LomokVaskapu3xTothK.jpg

Hasonló témájú posztok a Bekiáltás blogon:

Budapest: És ki védi meg a polgárokat?