Megtisztul az ország!

Már csak az ország 6 százalékát kell fülön csípni, köztük a mostani kormánypárti parlamenti mamelukokat kell elszigetelni, és minden rendbe jön e kies országban!

termeszetvedelem.jpgA választókorú lakosság mindössze hat százaléka érez közönyt a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatban. Sőt, e hat százalék között kell keresnünk azt az elenyésző kisebbséget is, amely ma még kifejezetten dúvadként viselkedik, amikor a naturális világot rombolja.

Ez következik abból a mondatból, amit szerda reggel hallottam a Klubrádióban a Fidesz 19-es számú párttagkönyvének tulajdonosától, Illés Zoltántól. Az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának 1998 és 2002 közötti elnöke, aki az utóbbi időben pártjának korifeusait rendre nyilvánosan bírálja, kijelentette: „A szavazó korú lakosság 94 százaléka, nem tévedek 94 százaléka, a környezet- és a természetvédelmet a legfontosabb ügyek közé sorolja”. A politikus szerint ezt a Századvég, tehát a jelenlegi kormánypárthoz közelállónak tekintett közvélemény-kutató cég derítette ki.

A rádiós villáminterjú abból az apropóból készült, hogy az előző napon látványos kudarcot szenvedett el az orbánista nemzeti együttműködés rendszere. Évek óta először nem adta áldását a képviselők kétharmada egy újabb országromboló döntéshez. Állítólag figyelmetlenségből, maga az előterjesztő, a természetvédelem mai magyarországi főembere, Fazekas Sándor miniszter is a nem gombot nyomta meg, amikor el kellett volna fogadni a nemzeti parkokat ellehetetlenítő kormányzati előterjesztés egyik minősített többséget igénylő részét.

Az indítvány szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) tulajdonába kerülne az összes állami föld, függetlenül attól, hogy védett természeti területnek minősül-e. Hozzáértők szerint ezzel újabb kormányzathoz kötődő érdekcsoportok jártak volna jól. Még több állami földterületre tehették volna rá a kezüket a csókosok, hogy bezsebeljék az ezekhez kötődő támogatásokat. További, jelenleg e területeken ténylegesen is gazdálkodó földhasználók helyzete vált volna bizonytalanná. S ami a legfőbb: ellehetetlenültek volna a nemzeti parkok; hatalmas térségekben semmisült volna meg félévszázados munkájuk gyümölcse.

Hurrá, fellélegezhetünk! Ezek szerint már a magyar országgyűlés sem akadálya annak, hogy a természet- és környezetvédelem hivatásosai és hozzáértő műkedvelői folytassák azt az értékteremtő munkát, amit az első nemzeti parknak, a hortobágyinak, még az átkos Kádár-rendszerben történt, 1973-as megalapításával elkezdtek. Aminek pedig külön is örülhetünk: az ország 96 százalékának támogatását élvezhetik. 

Eszerint már csak a fennmaradó 6 százalékot kell fülön csípni. Köztük a törvénytervezetre igent nyomó honatyákat és honanyákat kell kiszorítani az ország házából, és akkor egyszer s mindenkorra megszűnik a zöldterületek beépítéssel való rombolása, az élővilágra veszélyes eljárások felelőtlen, sőt tudatosan hányaveti alkalmazása. A ránk köszöntött Kánaánban azonnal érzékelhető eredmény lesz, hogy többé nem csúfítják el szemét- és sitthalmok, továbbá veszélyes hulladékok tonnáinak százezrei az erdőket, a mezőket, az utak melletti árkokat, a folyók, a patakok, a tavak partjait.

S míg el nem felejtem: ennek következtében talán még kies országunk közélete is meg fog tisztulni! Na, ja! Még ha pusztul is a természeti környezet, még ha gyengélkedik is a parlamenti demokrácia, a remény hal meg utoljára!

#