BEKIÁLTÁS: Semjén kirekesztő beszéde

A határon túliakkal revolverezte az ellenzékieket a kereszténydemokrata párt vezetője a Fidesz-kongresszuson.

semjenzsolt20190929fidesz-kongresszus-bok-sportcsarnok9.jpg

Alig kezdődött meg a Fidesz-kongresszus, máris olyan bejelentés hangzott el, aminek egy magára valamit adó lakosságban robbannia kellene. Semjén Zsolt, a kormányzó Fidesz mikro-méretű szövetségesének, a Kereszténydemokrata Néppártnak az elnöke, örökös miniszterelnök-helyettes azt jelentette be szeptember 29-én a hálás hallgatóságnak:

– Egymillió egyszázezer határon túli testvérünk kapta meg a teljes jogú állampolgárságot.

Mint tudjuk, többségük a romániai Erdélyben, a szerbiai Vajdaságban, az ukrajnai Kárpátalján él. És ezzel nincs is gond. Azzal már inkább, hogy a határon túliak gyakran több kedvezményt élveznek Magyarországon, mint az itt adót fizetők. Nem titok, hogy ezt egyre többen fogadják morgolódva idehaza. Ráadásul a történetet már régóta az a gyanú lengi körül, hogy az egész egy üzleti adás-vétel, nemzeti szóvirágokkal körítve. Az újdonság, hogy Semjén Zsolt ezt ki is mondta:

– 2014-ben az ő szavazataikkal lett meg a kétharmad.

Megtörtént tehát a beismerés. Néhány százezren a határon túliak közül – sokszor a kitöltetlen szavazólapokat az ezeket gyűjtő központoknak átadva, szervezett buszoztatás, névleges lakcímekre való tömeges bejelentkezés révén – kimutatták hálájukat. Az anyaországi adófizetők, köztük az ellenzékiek, nekik juttatott pénze ellenében lehetővé tették, hogy a kormányzók újból és újból alkotmányozó kétharmados többséget szerezzenek. Eközben a Nyugaton dolgozó, tényleges magyar állampolgárok elé csaknem megoldhatatlan akadályokat állított a kormány, ha voksolni akartak. Semjén kifejezte reményét, hogy így lesz ez a következő országgyűlési választáson is, miközben nem átallott kereszténységről, az ő köreiket jellemző magasabb rendű erkölcsről papolni.

Szögezzük le tehát! A határon túliak szavazatával jut időről időre abba a helyzetbe a Magyarországot maffiaszerűen uraló réteg, hogy sajátjaként tekintsen az itteni javakra, legyenek azok államiak, vagy magánemberektől kisajátítottak, aztán a holdudvarhoz visszaosztottak. A határon túliak szavazatai hozzák olyan helyzetbe budapesti politikai hatalmi kört, s az őket kiszolgáló narancsos oligarchákat, vállalkozókat, főhatósági vezetőket, hogy lezüllesszenek mindent, ami az anyaországban élőknek igazán fontos:

– az egészségügyet,
– az oktatási rendszert, a tudományos intézményeket,
– a tömegközlekedést,
– az állami hivatali-hatósági szolgáltatásokat,
– általában véve a közállapotokat.

Történik mindez akkor, amikor hosszú idő után gyarapodtak a központi költségvetés bevételei a növekvő termelés, az európai uniós támogatások, a Nyugaton dolgozók hazautalásai, no és a lakosság példátlanul magas adóterhelése következtében. Az ám, de hova lesz a többletpénz?

A választ jobbára ismerjük. Átszivattyúzzák a nemzeti NEM együttműködés rendszerét kiszolgáló, egyúttal sakkban tartott oligarchák zsebébe, hogy megakadályozzák olyan politikai erők általuk történő támogatását, amelyek veszélyeztetnék az orbáni hatalmat. Átutalják a multinacionális cégek számlájára, mert ez a feltétele, hogy a Nyugat szemet hunyjon az Orbán-rendszer antidemokratizmusa fölött. A stadionok és az élsport támogatására fordítják, hogy cirkusza is legyen a népnek. Pályáztatás nélkül, vagy látszatpályáztatással olyan beruházásokra fordítják, amelyekhez kő, térkő, zúzott kő, kavics kell, hogy folyamatosan áramoljanak a milliárdok többek között a kőbánya-tulajdonos Orbán-családhoz.

És még egy fontos szervezethez jutnak a közösség egészét illető összegek. Az egyházhoz, ami persze nem egy azaz nem (csak) katolikus, de ez szempontunkból most mellékes. Abban az országban, ahol a legutóbbi adatfelvétel szerint mindössze a lakosság 54 százaléka mondta magát bármilyen (nem csak keresztény) vallás követőjének, ahol a templomba járók aránya tíz százalék körüli, Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke azt mondta a Fidesz-kongresszuson:

– Soha ennyi egyházi iskola, ennyi templom nem épült, mint most. Mi templomot építünk, s nem bezárunk.

Igen, saját hazai és erdélyi tapasztalataim szerint olykor lassan kiürülő falvakban is építenek templomokat. A politikus ezt nem említette. Viszont enyhén szalonzsidózó és cigányozó szónoklatában rímbe szedve álságosan multizott, továbbá migránsozott is egyet: „Egy bölcselet: / se pláza, se mecset!” És ezzel mindent összefoglalt. A nemzeti együttműködés égisze alatt mindenkinek újólag tudomására adta a Fidesz bajtársi alapon hűséges szövetségesének vezetője, hogy csak annak van helye a Nap alatt, aki e táborba áll. Aki nem osztja a hatalmat gyakorlók cinikus értékrendjét, húzza meg magát, mert úgy is kiiktatják, és ehhez a parírozó határon túliakat bármikor mozgósítják! Bizony, ördögi mód ez arra, hogy a magyarságot idehaza és külhonban egyaránt megosszák. #  

CÍMKÉP: Semjén Zsolt: 2014-ben a határon túliak szavazataival lett meg a kétharmad. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt