Bekiáltás: Orbán máris támad

 Szembefordítja egymással az alkalmi szövetségeseket  a baloldali bélyeggel, ami kommunistázásba csaphat át.

orban20190929fidesz-tisztujito-kongresszusafotohusztitiborindex.jpg

Ha valaki azt hiszi, hogy Orbán Viktor feladja, nagyot téved. Ellentámadásának iránya már benne is volt az önkormányzati választások utáni első beszédében. Eszerint megosztásra, a választási szövetségek szétverésére törekedve igyekszik, igyekszenek zavart kelteni a képviselő-testületekben.  

Ízelítőt kaptunk már ebből Hódmezővásárhelyen, bár nem koronázta az aknamunkát siker. De figyelmeztetés volt az is, ahogyan egyes helyeken visszaléptek a nagy nehezen összehozott összefogásból beépített (?) emberei, megzsarolt (?) famulusai. Ám a java csak most jön. A sokféle alantas módszer között alighanem az uszításba torkolló lejáratásé lesz a főszerep.

Borítékolható, hogy vad kommunistázásba csap át a folytatódó kampány. Méghozzá addig, amíg a vidéki kistelepülések lakossága gondolkozni nem kezd azon, miért is szavazott a Fidesz jelöltjei ellen oly sok nagyváros választóinak többsége. Persze, a győriek, meg néhány más hely lakói kivételével. Utóbbiak magatartása esetenként hagyományokra, egyházi befolyásra, vagy csak egyszerűen a Fideszes polgármester rátermettségére vezethetők vissza. Az előbbi esetében viszont igen súlyos terhet vettek vállukra a Borkai polgármesterre szavazók, hiszen választottjuk minden általuk állítólag vallott keresztény értéket sárba taposott.

Ott viszont, ahol úgy döntöttek, hogy elég a nemzeti keresztény képmutatásból, nehéz napok jönnek. Ízelítőként, a nemzeti NEM együttműködés vezére kijelentette október 13-án késő este: tíz megyei jogú város, és persze a főváros, meg sok budapesti kerület BALOLDALI lett.

Természetesen ő is tudja, hogy a magyar parlamenti palettán nincs olyan baloldal, amely a lehető legteljesebb esélyegyenlőségre, az elosztási viszonyoknak a kapitalista rendszer lényegét érintő átalakítására alapozná politikáját. Viszont maga jelentette ki nemrégiben, Rómában, hogy pártja szélsőjobbos, vagyis adott esetben fasizmusba is átcsapható elveket követ. (Tekintsünk el most attól, hogy már ma is van olyan gondolkodó – Ungváry Rudolf –, aki Orbán rezsimjét fasisztoid mutációként minősíti, igen meggyőző érvekkel!) Ezt és az ellenzékről fentebb mondottakat is figyelembe véve, mindenki más legfeljebb a jobbközépen helyezkedhet el.

Az egészből viszont az következik, hogy a nagyvárosok egy részében most nyertesek ugyanúgy a közép- és a felső középosztály, illetve a tőke érdekeit szolgálják, mint a Fidesz. Legföljebb szalonképesebben szeretnék ezt tenni, s egy-két szépségtapasszal. Ami persze nem mindegy.

Viszont nyilvánvaló, hogy ezt az árnyalatnyi különbséget óriásira fogja nagyítani a Fidesz-propaganda, és a migránsokat betelepítő, baloldali kommunista veszéllyel kezdi majd riogatni, főleg a vidéki lakosságot, ahogyan ezt Trump teszi az USA-ban. Ezzel a megbélyegzéstől szabadulni akarókat, mindenekelőtt a Jobbikot – ami ugyebár tipikusan baloldali párt lenne Orbán szerint –, de fokozatosan más pártokat is, arra fog, fognak késztetni, hogy szembeforduljanak alkalmi szövetségeseikkel. Hogy más lehetőségekről – alkotmánymódosítás, a médiatér további szűkítése, költségvetési pénzek megvonása, illetve osztása – itt említést se tegyek. Hiszen, amint Orbán azt egyszer már leszögezte: „A haza nem lehet ellenzékben!” Márpedig eléggé nyilvánvaló, hogy szerinte a haza csak ott lehet, ahol ő van.

Ezért amondó vagyok, legyen észnél továbbra is mindenki, aki polgári világban érdekelt Magyarországon! Azzal kezdje, hogy ne hazudja magát baloldalinak, mert ezt Orbán kíméletlenül ellene fordítja, amint ebből a választás éjszakáján ízelítőt adott! Annál inkább ajánlható az ellenzék számára ez a tisztázó kiállás, mert ahogy elnézem ezt a vesztébe rohanó földgolyót, a kapitalizmust meghaladó, valódi szociális, sőt közösségi, tehát baloldali társadalmi fordulatra sehol nincs kilátás.#