958.BEKIÁLTÁS: Adalék Novák Katalin érdemeihez

A magyarországi szegregáció minisztersége idején szilárdult meg.

novak_katalin-fb-odala.jpg

„Novák Katalin lehet Magyarország első női államfője” – jelentette be a kormányfő nyomán Deák Dániel politológus, a közpénzből a kormányzati elit érdekeit képviselő XXI. Század Intézet vezető elemzője a Facebook-oldalán. Aztán hosszan sorolta, mi minden fűződik Novák Katalin nevéhez. Többek között arról értekezett, hogy a politikus 2020 októberétől miniszterként képviseli a magyar családok, a fiatalok és idősek ügyét. Ám más is van itt.

Az én szemszögemből Novák Katalin azok közé tartozik, akik beteljesítették a magyarországi szegregációt, s akinek minisztersége alatt, az általa irányított területen megszilárdultak ennek intézményi és anyagi körülményei. Nem egyedül felelős ezért, de ő is része volt annak, hogy a szegények tömegeinek rovására juttatták és juttatják anyagi előnyökhöz, karrierlehetőséghez a (felső)középosztályt és annak gyermekeit.

Az ő nevéhez is fűződik a magyar társadalom tagjai közötti, helyenként és időnként gyűlölködésbe csapó ellentét szítása, a társadalom hosszú időre való szociális kettészakítása, s az ezt biztosító közigazgatási, oktatási, egészségügyi stb. struktúra megszilárdítása. Nem csak az övé, valamennyiünk szégyene ez. Ha valamikor, hát karácsony közeledtével végre nézzünk szembe az évtizedekre kiható helyzettel! # (Ez volt a 001-es beszólás a Facebookon szétszórt kommentjeim közül. Holnap jön a folytatás) 

CÍMKÉP: Novák Katalin az utolsó kormányülésre tartva jelentette be, hogy december 31-ével lemond a családokért felelős miniszteri tisztségéről, hogy minden erejével az előtte álló feladatra készülhessen (Fotó forrása a politikus Facebook-oldala