Pokolra kerül-e Kálmán Olga?

Inkognitót ígért a műsorvezető interjúalanyának, de eleinte hangjával, majd legalább nyolc adattal tette őt azonosíthatóvá.

atvegyenesbeszed.jpg

Képzelje el az olvasó az elképzelhetetlent: egy budapesti befogadó otthon nevelőjeként rendszeresen molesztálja, sőt szexuális szolgáltatásokra kényszeríti a gondjaira bízott fiatalkorúakat! Ezután képzelje el azt a helyzetet, hogy az ATV-ben, Kálmán Olga interjút készít az otthon egyik lakójával az ott zajló, feltételezhető visszaélésekről, bűncselekményekről!

Illetve, ezt már nem is kell elképzelnie, mert szeptember 8-án este a stúdióbeszélgetés be is következett. Ebben a műsorvezető szenteskedve biztosította az interjúalanyát, nemkülönben a nézőket, hogy ő és munkatársai mindent megtesznek azért, hogy az illető kilétére ne derüljön fény. Ennek érdekében, nem árulják el a nevét, s bár Krisztinaként mutatják be, ez álnév; eltorzítják a hangját; csak a sziluettjét fogjuk látni…

Ehhez képest a következő történt. Az első percekben alig-alig sikerült a hangot megmásítani. Ha valaki rendszeresen érintkezik a lánnyal, biztosan azonosította őt a hangszínből, a hanglejtésből, a tempóból, s más jegyekből. Édes mindegy, hogy aztán már tényleg torz volt a hangja. Emellett a következő információk hangzottak el az interjúalanyról:

  1. Éppen kimenőn van.
  2. Életkora 16 év.
  3. Egy ideig anyjával és annak élettársával élt, akik rendszeresen verték.
  4. Amikor bekerült az otthonba, első helyen jelölte meg, hogy nem akar a hasonló egri intézetben élni.
  5. Udvarlójával a kimenőkön találkozik. A fiú elvenné feleségül, de ehhez az egyik szülőnek hozzájárulást kellene adnia. Ezt a hozzájárulást nem kapta meg.
  6. Egyszer meglátogatta az anyja, de akkor sem vele beszélgetett, hanem a gyerekeket bízta rá, miközben arra próbálta rávenni a nevelőt, hogy járuljanak a lány Egerbe szállításához.
  7. Iskolába nem jár, mert ehhez az anyjának be kellene őt íratnia valahova.

A végén persze hab is került a tortára. A komor kérdések súlyát enyhítendő, a feszültséget oldandó, a műsorvezető arca mosolygóssá, hangja negédessé vált, és jött a felszabadító kérdés arról, hogy mi szeretne lenni a szemben lévő székben ide-oda imbolygó lányka. És ezzel egy újabb, immár nyolcadik információ hasít át az éteren: a meginterjúvolt hatéves kora óta énekesnek készül.

Egyszeri hallás után ezekre emlékszem, de talán elhangzott még néhány más konkrétum is. No, most újra képzelje el az olvasó az elképzelhetetlent! Ha Ön egy budapesti befogadó otthon nevelőjeként rendszeresen molesztálja, sőt szexuális szolgáltatásokra kényszeríti a gondjaira bízott fiatalkorúakat, ezek alapján azonosítani tudná-e a műsorban megszólaltatott, ön által jól ismert lányt? Vigyázat, a választól függhet, hogy Kálmán Olgának tartania kell-e attól, hogy pokolra jut-e vagy sem egy egyébként is kiszolgáltatott ember kiszolgáltatása miatt? #

Utóirat: Igen, elhangzott még más konkrétum is. A legvégén az, hogy az intézmény, ahol Kriszti él, Budapest VIII. kerületében van.

karomkodnitilos142x142szovegesfekvoxxxx.JPG