BEKIÁLTÁS: Gregor Bernadett panasza

Értsük meg őt, de ne hibáztassuk azokat, akik végre cselekszenek!

gregorbernadett.jpg

A Színház és Filmművészeti Egyetem önkényesnek tartott átszervezése ellen fellépő diákok és a velük szimpatizálók megmozdulásával foglalkozott Gregor Bernadett színésznő szeptember 11-ei Facebook-posztjában. Arra panaszkodott, hogy amikor 1991-től 1995-ig volt az intézmény hallgatója, megalázó helyzetekbe hozták, ám:

„Értünk senki nem vonult az utcára. Értünk senki nem tüntetett.

Talán tényleg megalázó próbáknak vetették alá őt és társait az akkor még főiskolán a felvételi alatt, meg a képzés során. Ne vitassuk érzéseit, s értsük meg, hogy a mai napig gyomorgörcse van, ha elmegy az épület előtt! Ne bántsuk őt a panaszáért sem, mert ez szíve-joga, s egyébként is van neki az életével elég gondja!

Ám a sokat kockáztató mai fiatalok érdekében azt mégiscsak meg kell tennünk, hogy jelezzük:

ezek a mostani színház- és filmművészeti növendékek nem másokra vártak, amikor úgy érezték, tiltakozniuk kell, amikor úgy ítélték meg, hogy be akarja tenni a lábát az önkény az intézményükbe.

Még az is megtörténhet, hogy tévednek – bár ennek szerintem is elég kicsi a valószínűsége. Arra azonban biztosan nem lesz okuk, hogy három évtizeddel később másokat hibáztassanak azért, amit nem tettek meg. #

CÍMKÉP: Gregor Bernadettnek ma is gyomorgörcse van, amikor elmegy az épület előtt