Háborúról egy szót sem!

A politikusaink tudatlanságban tartják a választókat, pedig már rég üvölteniük kellene.

atombomba.jpg

Miközben a nyugati világ vezetői, tábornokai minden nappal közelebb lökik a világot az atomháború kirobbanásához, az éppen választásra készülő, tehát elvben kiélezett politikai küzdelmek időszakát élő Magyarországon erről egyetlen politikai párt vezetője sem beszél. Holott már rég üvölteniük kellene. Ezzel szemben immár legalább két éve arról vitatkoznak a televíziós és rádiós, közéletinek nevezett reggeli és esti adásokban – sztárszerű műsorvezetők asszisztálásával –, hogy ki kivel szövetkezzék, s kivel ne. Mintha nem lenne csaknem teljesen mindegy. Hiszen az ókori és későközépkori, alapvetően sorsolásos eljárásokra épülő rendszerek helyett először a 18. századi Amerikában léptették életbe – majd 1830 óta Európában, lényegében az egész világon elterjesztették – azt a választási gyakorlatot, amelynek egyetlen valódi célja, hogy a kiváltságos kevesek szűk köréből kerüljenek ki a fontos tisztségek betöltői.

Hogy mire jutottak ezzel a mai USA-ban, Angliában, Németországban, Franciaországban, meg a többi helyen, no és a nemzetközi szervezetekben, azt jól jelzi, hogy bábfigurák, bohócok, személyiségzavaros nők és férfiak hiszterizálják a tömegeket, csak azért, hogy megtartsák hatalmukat, s hogy egyáltalán igazolják politikusi létüket, s közben kisebb-nagyobb vagyonokra tegyenek szert. Magyarországon dettó. S hogy ez hova vezetett, azt megírtam az előző posztomban. Ebben, egy jókora fővárosi körút után, beszámoltam arról, mit érzékeltem az utak mentén, tehát a kifejezetten az autósoknak szánt választási plakátok üzeneteiből. Mindenekelőtt azt, hogy A pártok szakértői úgy vélik: egy döntő többségében ostoba lakosságot kell megszólítani. Vagyis azért kreálnak tartalmatlan, se füle se farka mondatokat, mert korlátoltnak tartják az urnákhoz járulók nagy részét”.

Bár a cikkben nem zártam ki a pozitív végkifejlet lehetőségét, azért azon is el kell gondolkodni, hogy az internet népének döntő többsége érzékelhetően maga sem akar rácáfolni a kampányguruk által mozgatott politikusokra. Mintha nem fenyegetne az egészségügy, a nyugdíjrendszer, az oktatás teljes összeomlása, mintha nem özönölne kifelé az országból a fiatalság színe-java, vagyis mintha belső társadalmi–politikai–gazdasági okokból nem lenne veszélyben a jövő, még mindig a cukiságok uralják az úgynevezett közösségi – valójában a befelé fordulást erősítő – médiumokat. A befelé fordulást erősítik abban az értelemben, hogy igen ritkán, akkor is csak egy-egy rétegprobléma miatt, aktivizálják ténylegesen is a csetelésbe belefeledkezőket. Én legalábbis nem tudok arról, hogy társadalmi méretű, ráadásul tartós – Uram, bocsá’ osztályalapú – összefogást, kiállást, cselekvést indukáltak volna valaha is.

Az időigényes, az energiákat leszívó – nem mellesleg a legbrutálisabb globális tőkés érdekeket és a világméretű manipulációt szolgáló – látszat aktivitásnak számomra legrémisztőbb következménye, hogy akár a világban másutt, úgy Magyarországon sem kiáltják a tömegek az utcákon a politikusoknak: „A börtönbe veletek, ha tovább sodortok bennünket a háború felé!” Igen, Felebarátaim, ébresztő! A mindent elpusztító atomháborúba. Ezzel együtt, ha egyáltalán velem együtt túlélitek, ne takarózzatok majd a politikusainkkal! Ők valóban senkiháziak, amit mi sem jelez jobban, mint ez a terméketlen, a lényegi kérdésekkel nem, vagy alig foglalkozó, magyarországi választási kampány. De már nagyon kutatni sem kell az interneten ahhoz, hogy idegen nyelveken, sőt magyarul, ne olvashatnátok a küszöbön álló borzalomról. De tudjátok mit? Megadok néhány linket hozzá, hogy segítsek!

FALS HÍREK MOSZKVÁBÓL Se szeri, se száma az Oroszországért aggódó nyilatkozatoknak, cikkeknek a magyar médiában azt követően, hogy Vlagyimir Putyint újraválasztották elnöki tisztségében. Pedig az amerikaiak titkos küldetése óta az oroszországi választások nyugati mintákat követnek. Ha időt szánsz a hosszú cikk elolvasására, különös, deformált világ tárul eléd, amelyben a felületes, elfogult, kettős mércével mérő nyugati (magyarországi) gondolkodásmód jelenik meg az orosz ügyek apropóján.

KÍMÉLETLEN GAZDASÁGI HÁBORÚBA KEZDETT EGYMÁS ELLEN AZ USA ÉS KÍNA A korábbi, ehhez hasonló amerikai-japán ellentét feloldásának módja mintául szolgálhat. Ennek azonban nem kedvez, hogy Kína katonai szuperhatalomként is definiálja magát, s hogy a kínai vezető helyzete, különösen mostani újraválasztása és az alkotmány módosítása következtében, sokkal stabilabb, mint az amerikai elnöké.

VILÁGREND – 2018 Vlagyimir Putyin orosz elnök a másfél órás, a világpolitika kérdéseit érintő dokumentumfilmben többek között arról beszél, hogy atomhatalomként csak akkor nyúlnak ehhez, a világot bizonyosan elpusztító eszközhöz, ha azonosítható módon Oroszország ellen indul ilyen támadás. Ebbe immár beleértik azt is, hogy ha szegényített uránnal preparált lövedékeket használnak. A filmben először hangzott el az orosz államfőtől azóta sokszor idézett kijelentés: Az Orosz Föderáció elnökeként, abból kell kiindulnom: ha valaki el akarja pusztítani az országomat, akkor én csak úgy reagálhatok: minek nekünk olyan világ, amelyben nincs Oroszország?” Ugyanebben a moziban Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől egy beszédrészlet: „Hatalmas hibákat követtünk el. Sikertelen politikánk destabilizálta a Közel-Keletet és Észak-Afrikát. Az a tény, hogy mindezt az amerikaiakkal hajtottuk végre, nem igazolhatja magatartásunkat”. Link a teljes filmhez.

A HÁBORÚ AZ USA ÉS OROSZORSZÁG KÖZÖTT IMMÁR ELKERÜLHETETLEN – nyilatkozza a tekintélyes elemző, Jevgenyij Szatanovszkij. Ez az USA számára szomorú következményekkel fog járni. (Az USA 2005 óta készül Oroszország ellen egy hagyományos fegyverekkel vívott háborúra – figyelmeztetnek katonai szakértők. Céljuk, hogy még 2030, a kínai haderő teljessé válása előtt gyengítsék azt az Oroszországot, amely Kína energetikai, nyersanyag és katonai hátterét biztosítja. A jelek szerint Szlovénia, Szlovákia, Bulgária, Ausztria, és még néhány más ország érzékeli, hogy a régiónk előbb-utóbb forró háború színtere lesz, ha nem bírjuk jobb belátásra a nyugati városokban már lakásokat vásárolt elitünket.)

A HÁBORÚS HISZTÉRIAKELTÉS CÉLJÁRÓL ÍR Káncz Csaba a Privátbankárban: „A hidegháború mélypontját idézik a kiutasítások, holott a brit kormány a mai napig nem mutatta be bizonyítékait. Az új hidegháborús hisztéria kiváltásának igazi célja, hogy aláássa Berlin és Párizs terveit egy önálló európai katonai szövetség kialakítására. Azonnal napirendre került a német-orosz Északi-Áramlat 2. gázvezeték ügye is”.

OROSZORSZÁGOT BEZAVARJÁK A SAROKBA, HA HAGYJA Ne legyen senkinek illúziója! Az izraeli biztonságpolitikai szakértő, Yakov Kedmi megmondta hétfő este a Putyin-filmet is készítő Vlagyimir Szolovjov műsorában a diplomaták tömeges kiutasításához kapcsolódva: „Háború van. Az ellenség esetében semmit nem vizsgálnak, a vádhoz elég a gyanú is. Jönnek az újabb és újabb hasonló ügyek, amíg Oroszországot végképp nem zavarják be a sarokba, ha hagyja”. Ennyi! Eddig még én is írogattam a kettős mércéről meg ilyesmi, de látom, fölösleges.

– Az előzőek után itt egy ellenvélemény: GEORGE FRIEDMAN KÍNA ÉS OROSZORSZÁG ÖSSZEOMLÁSÁT VIZIONÁLJA (Azért én csendesen megjegyezném: Hitler is erre épített.) Erre reagált emígyen FB-oldalamon Oroszország korábbi budapesti nagykövete, Igor Savolsky:Az első bekezdés után abba lehet hagyni az olvasást”.

EGY ÜVÖLTŐ SVÁJCI A RÁNK OMLÓ HÁBORÚRÓL. Részletek: „A helyzet az, hogy a szituáció ma rosszabb, mint a Kubai válság alatt. Először is a Kubai válság alatt mindkét oldalon racionálisan gondolkodó vezetők voltak. Ma egyetlen egy racionálisan gondolkodó vezető sincs az Egyesült Államokban. Egyetlen egy se. Másodszor, a Kubai krízis alatt az összes hírt közölték, és az egész emberiség tudta, hogy a Föld a szakadék szélén táncol. Ma senkiről se látszik, hogy tudná, háború felé tartunk, valószínűleg termonukleáris háború felé, ahol az áldozatok száma 100 milliókban mérhető. És mindez, miért?

Azért mert a nyugati emberek részére ez elfogadható, illetve azt se tudják, hogy tudatlan, arrogáns pszichopata banda uralkodik rajtuk. Ez a helyzet minimálisan a következőket jelenti:
- A képviseleti demokrácia nem működik.
- A törvény csak a gyengékre és szegényekre vonatkozik.
- A nyugati értékek viccé redukálódtak.
- A kapitalizmus túléléséhez háborúra, és világ hegemóniára van szükség. (...)

És ez még nem a legrosszabb. Hónapok óta Oroszország és a NATO európai háborúra készül fel. Oroszország már teljesen felkészült. Ellenben a NATO nem, viszont tudják a számszerű adatokat, és bíznak az erejükben. Az igazság az, hogy ezeknek a NATO mini katonáknak fogalmuk sincs, mire számíthatnak. Amikor Oroszország hadba lép, ezek a NATO országocskák azt se fogják tudni, mi történik velük. Szinte pillanatok alatt a „csatatéren” csak USA és Oroszország marad. Vagyis a konfliktus nagyon hamar nukleárissá növi ki magát. És első alkalommal a történelemben az Egyesült Államokat hatalmas csapás fogja érni, de nem csak Európában, hanem a Közel Keleten, Ázsiában és az Észak Amerikai kontinensen is”. Magyar fordításban a teljes szöveg Antalffy Tibor blogjáról.

Akitől az utóbbi fordítás linkjét kaptam, azt írta, hogy bár ő is megosztotta, de tapasztalatai alapján ez a „hülyeség” nagyon nem fog senkit érdekelni az ismerősei közül. Legalábbis nyíltan biztosan nem. Tehát, ide jutottunk. Ha kellemetlen, mi több megrázó hírbe botlik, a legtöbb ember a számítógép felé fordítva kezdi remegtetni két tenyerét, s talán még fel is kiált hozzá: lapozzunk innen tovább. A lelki béke, mindennél fontosabb! A világbéke pedig, legszentebb meggyőződése szerint nem rá tartozik. Én meg amondó vagyok: igaz, ami igaz, innen szép túlélni! #

CÍMKÉP: Ez talán nem szorul magyarázatra, de ma már ebben sem vagyok biztos. (Forrás: AFP/Roger-Viollet)