923. BEKIÁLTÁS: Dobrev Klára mozgósítaná Bident

A DK kormányfő-jelöltje az amerikai elnök támogatásával szeretné megvívni a hazai pártküzdelmeket.

dobrevklara2021-09-11facebookboritokep.jpgNem tudom hova tenni a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára (úgy is mint D. K.) amerikai elnökhöz írt levelének egyik kitételét. Bár sokan már azt is szereptévesztésnek tartják, hogy egy különösebben nem befolyásos politikus csak úgy levelet ír Joe Bidennek, a világ egyik legnagyobb hatalmú, bár mostanság megtépázott vezetőjének. De ez szíve-joga. Mint ahogy az is, hogy írását közzéteszi a Facebook-oldalán. Legföljebb a címzett tudomást sem vesz róla, az internet népe pedig kifigurázza. Ami valójában megjegyzésre késztet, az Dobrevnek ez a mondata:

 ,,Mi, magyar demokraták és politikai vezetők, ígéretet teszünk, vissza fogjuk vezetni hazánkat, hogy újra az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének konstruktív tagjai lehessünk.”

Már az is fölöttébb nagy önbizalomra vall, hogy minden magyar demokrata nevében nyilatkozik. Ám ez hagyján! Viszont, talán rosszul vagyok informálva, de eddig úgy tudtam, hogy az orbáni Magyarország NATO iránti elkötelezettségét senki nem kérdőjelezte meg. Katonáink a Közel-kelettől a Balkánon és Afganisztánon át az afrikai Maliig a világ számos pontján vettek és vesznek részt az Amerikai Egyesült Államok által vezetett szövetség műveleteiben. A fegyveres erők fejlesztésével kapcsolatos, egyre növekvő költéseinkkel, a katonai célokat is szolgáló, főként keleti irányba mutató autópálya és vasútfejlesztésekkel, mint lehetséges felvonulási útvonalakkal, szintén elégedettek lehetnek a szervezet Washingtonból kinevezett vezetői. (>>> Kérem, hogy a cikk átvétele esetén innen a Bekiáltás blogra mutató linkkel tegyék lehetővé a továbbolvasást! Segítsenek a szellemi kalózkodás visszaszorításában!) 

Egyes amerikai üzleti körök, s az általuk hatalomra juttatott Joe Biden, bizonyára jobban örülnének, ha a német cégeknek feladott rendeléseinket is ők kapnák, de emiatt talán mégsem lehet destruktív magatartással vádolni a magyar kormányt. Ezért el sem tudom képzelni, mire alapozta Dobrev Klára azt a gondolatot, miszerint ,,vissza kell vezetni” hazánkat a NATO-ba, hogy ott ismét ,,konstruktív tagok” lehessünk.

Kétségtelen, abban nem kevés igazsága vagyon a DK európai parlamenti képviselőjének, hogy ránk férne, ha Magyarország ,,teljes mértékben demokratikus országgá válna”. A megfogalmazásban rejlő célzást ugyanakkor nem tudom komolyan venni, hogy valaha is az volt. Hiszen nézzünk már végre szembe azzal, amiről egy másik cikkemben is írtam a népnek harminc–negyven éve észt osztókról:

akik most korholnak bennünket, azok hozták nyakunkra Orbánt, s győzködtek arról, hogy milyen paradicsomi lesz itt az élet, ha az önmagát demokratikusnak nevezők háttérpaktumai révén, nyilvánvalóan külföldi segédlettel, villámgyors térfoglalással létrejött kapitalista viszonyok váltják fel az államszocialista rendszert.

Mert emlékezzünk rá, hogy az első pillanattól zárt ajtók mögött, a tömegek feje fölött zajlott az új, áldemokratikus  viszonyok kialakítása, a közvagyon elsinkófálása, a társadalom nagy többségének kisemmizése! Engem azzal se tessék etetni, hogy anno még egy másik Putyin járt náluk vendégségben, s ő, D.K. pedig a férjével, Gy. F-fel viszont! Amivel speciel nekem nincs semmi bajom, de ez messze vezetne.

Maradjunk csupán Dobrev Klára megszólalásának időzítésénél! A DK kormányfő-jelöltje, ami a jövőben egyaránt jelenthet mindent és semmit, a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyai elleni barbár támadás huszadik évfordulóját használta fel arra, hogy hűségnyilatkozatot tegyen a washingtoni adminisztrációnak. Talán bennem van a hiba, de ez nem az én ízlésem szerint való. Sem az egyik, sem a másik.

Persze, Dobrev Klára akár jó kormányfője is lehet az országnak, ha ezt belátja, s még sok mást is. Mindenesetre most elsősorban azt kellene figyelembe vennie, hogy addig még igen sok idő telik el – már ha egyáltalán befutó lesz. A biztos egyelőre csak az, hogy az útja göröngyökkel tele. Ami viszont engem illet, bármelyik magyar politikusról is essék szó, nem örülök annak, ha a hazai pártküzdelmeket külső támogatókra apellálva akarja megvívni. Azok ugyanis mindig benyújtják a számlát, legyenek akár nyugatiak, akár keletiek, miként erre oly gyakran figyelmeztet bennünket az orbáni parlament ellenzéke, amelynek a politikus asszony is része…#

CÍMKÉP: Dobrev Klára a New York-i Világkereskedelmi Központ (WTC) ikertornyai elleni barbár támadás huszadik évfordulóját használta fel arra, hogy hűségnyilatkozatot tegyen a washingtoni adminisztrációnak (A fotómontázs forrása a DK-s D. K. Facebook-oldala)