BEKIÁLTÁS: A Biden-család ukrajnai sara

A pártatlannak és elfogulatlannak kikiáltott nyugati média lényegében ezekről az ügyekről is hallgatott.

porosenko-bidenbotrany2020-05-19.jpg

Várható volt, hogy az amerikai elnökválasztási kampányban napvilágra kerül Barack Obama korábbi elnök helyettesének Joe Bidennek szaftos története. A teljes nevén Joseph Robinette Biden, Juniort minden idők legbecsületesebb elnökjelöltjeként emlegetik a mostani hajcihőben. Hetvenhét éves, és kétségtelenül a szenilitás jeleit mutatja. Olyannyira, hogy a minap alelnökjelöltjének nevével Harris–Biden kabinetről beszélve utalt a választási győzelem utáni kormányra. Mégis alkalmasnak találják arra, hogy a Demokrata Párt képviseletében irányítsa az USA-t. Korrupciós botrányát is felvállalják, pedig

régóta tudható, hogy fia és vele együtt ő maga is jókora slamasztikába keveredett Ukrajnában.

A nyugati, s az ennek szatellitjeként működő hazai sajtó azonban eldugta a történetet az újságok senki által nem olvasott hasábjaira. Már, ha egyáltalán említést tett róla. Szeptember 23-án azonban a Biden riválisaként induló Donald Trumpot, vagyis a jelenlegi elnököt támogató, Fox News tévécsatorna elérkezettnek látta az időt, hogy előjöjjön a farbával. Egy szenátusi jelentés nyomán nagy teret szentelt annak, hogy a fiú, Hunter Biden dollármilliókat forgatott orosz, ukrán és kínai állampolgárok között a Burisma Holdings ukrán gázcég igazgatósági tanácsába kerülése után. A részletekről immár az Index is beszámolt. Lassan talán a nyugati sajtó igazán befolyásos, nagy médiumai is felhagynak a falazással, s előállnak azzal, hogy miközben

a 2014-ben alelnökként szolgáló, most elnökjelölt Joe Biden, vagyis az apa irányította az Egyesült Államok ukrajnai politikáját, felmerül a gyanú, hogy a fiú Hunter Bidenen keresztül illegális pénzügyi tranzakciók zajlottak a Biden-család, valamint ukrán, orosz, kazah és kínai állampolgárok között.

Utóbbiak – nevezzük őket annak, amik: oligarchák – akár a kelet-európai prostitúciós és emberkereskedő bűnhálózatokkal is kapcsolatba hozható maffiózók! Odáig azonban még nem jutott a dolog, hogy Nyugaton azt is széles körben tárgyalják: amikor Viktor Sokin ukrán főügyész vizsgálatot indított az ügyben, maga az amerikai alelnök zsarolta meg Ukrajna elnökét, Petro Porosenkot. Azt mondta neki, hogy ha nem váltja le a vádhatóság vezetőjét, a Kijevnek szánt milliárdos fegyverzetfejlesztési összeget visszatartatja. És Porosenko ennek megfelelően tette a dolgát.

Ám az amerikai és az európai közvélemény előtt ez a mozzanat továbbra is rejtve marad. Holott az üggyel kapcsolatos adatok, nyilvánosságra került telefonbeszélgetések hangfelvételei jó ideje hozzáférhetők. Valójában a világ nyugati felében láthatatlan kezek gondoskodtak arról, hogy a közvélemény nagy része ne értesüljön ezekről a részletekről. Az olyan blogok, mint a Bekiáltás is, amelyek hatása persze annyi, amennyi, mindig is igyekeztek áttörni a hallgatás falát. Íme, egy teljesség nélküli lista azokról a kommentárokról, amelyeket megjelentettem ebben a témakörben:

Hírkacsák hízlalják a háborús hisztériát (A palagáz-kitermelésre adott ukrajnai koncessziók és a Donyec-medence elleni háború összefüggései, akkor még a Biden-fiú említése nélkül 2014. június 16.)

Putyinról se hazudjatok! (Benne a mondat: egy amerikai és egy brit cég kapott kutatási és kitermelési koncessziót a ma még harcok által sújtott Kelet-Ukrajna, illetve Galícia palagáz-mezőire. 2014. december 2.)

A gáz az ukrajnai háború oka (2015. május 15.)

A gigászi ördög: Sorosról az orosz tévében (A Biden fiú már név szerint megemlítve az egyik bekezdésben, 2017. szeptember 25.)

Megzsarolta Porosenkot Joe Biden (2019. április 6.)

Zsarolók a washingtoni vezetők (2019. szeptember 28.)

Hazaárulással vádolják az ukrán elnököt (2020. május 20.)

Az ilyen cikkek miatt vádolnak azzal, hogy lejáratom a nyugati sajtót, no meg azzal, hogy a Kreml szekerét tolom. Sőt Putyin fizetett ügynöke vagyok. Hát persze, csak rám van szüksége az orosz elnöknek! Mindenesetre amondó vagyok, hogy az járatja le magát, aki vizet prédikál és bort iszik. Mert a pártatlannak és elfogulatlannak kikiáltott nyugati média – amelynek álfüggetlenségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a CNN a demokraták, a Fox News a republikánusok szekerét tolja – lényegében ezekről az ügyekről is hallgatott.

Nem tárta fel mindenki számára hozzáférhető módon sem az Ukrajnába való amerikai behatolás valódi geopolitikai, s ezen belül üzleti okait, sem az ezzel járó, konkrét emberekhez kötődő visszaéléseket. Fedezte, fedezi, sőt mint minden világok legjobbikaként dicsőíti azt a rendszert, amit demokratikusnak nevez, noha benne, hogy másról említést se tegyek, csak azoknak van esélyük magas vezetői pozícióba emelkedni, akiket a tőke száz- meg százmillió dollárokkal támogat. Ráadásul ez a rendszer ma már ott tart, hogy a Joe Bidenhez hasonlókat emelve piedesztálra, végképp hitelteleníti azt az értékrendet, amit akár még magáénak is vallana az ember, ha nem szennyeződne be annyi bűnnel és a bűnöket takargató képmutatással. #

CÍMKÉP: A 112 Ukrajna tévécsatorna főcíme a 2020. május 19-i sajtótájékoztatóról készült, a Bident, illetve John Kerry korábbi amerikai külügyminisztert vádoló műsorhoz. Oroszul (ukránul) tudóknak itt a bejelentés videó-felvétele, amelynek bejátszásai nagyrészt angolul hallgathatók meg