860. BEKIÁLTÁS: A papok még hátravannak

Észrevétlenül kialakult az önvédelemre képtelen alattvalói tömeg.

mullercecilia2021-02-01.jpg

Állítólag Marx írja valahol, hogy az emberi társadalom addig létezik, amíg lesznek tanítók, orvosok, meg papok. Lássuk, hogy is állunk velük! Hogy mennyire becsüli a magyar társadalom és az általa megválasztott kormány a pedagógusokat, arra már szót sem érdemes vesztegetni. Odáig jutottunk, hogy jónéhány iskolába őröket kellett (?) vezényelni, hogy a tanárokat megvédjék egyrészt a diákoktól, másrészt a szüleiktől, akik közül sokan úgy gondolják:

ha gondjuk van a pedagógussal, akkor azt akár veréssel intézhetik el.

És senki ne feltételezze, hogy ez a módi csak a társadalom peremére szorultak sajátja! Mocskos szájú középosztálybelieknél, odahaza, a gyerek előtt simán lebüdös.urvázzák a tanárnőt, aki aztán nem érti, miért beszél vele oly magas lóról a kisdiák. De hogyne válna páriává a tanító abban az országban, ahol maga a kormány veri át, alázza meg őt a fizetésemelésre, költségtérítése, járvány alatti táppénzre vonatkozó, aztán éveken, hónapokon át halogatott ígéreteinek teljesítésével? Ott, ahol az iskolaigazgatókat megfosztják évszázados igazgatói címüktől, s intézményvezetőnek titulálják, miközben egy doboz krétát sem rendelhetnek a föléjük ültetett bürokraták engedélye nélkül. És még nem is említettem az úgymond digitális oktatásra való átállás méltatlan körülményeit. A következmény: soha nem látott mértékben csökken a tanári pályára jelentkezők száma. Mondani sem kell, hogy a legkevésbé felkészültek választják azt a hivatást, amelynek művelőin múlik az újabb nemzedékek sorsa, vagyis az, hogy lesz-e az országnak jövője.

Az orvosi kar tagjait szintén két vállra fektette a nemzeti nem együttműködés rendszere. Amit csak az elmúlt évben művelt velük az Orbán-kormány, azért ordítania kellene e hazában minden embernek. Az ő fizetéseikkel is ugyanúgy játszadoztak és játszadoznak, mint a pedagógusokéval. Szembefordítják egymással az orvosokat és a munkában nélkülözhetetlen, magasan képzett szakdolgozókat. Titkos ellenőröket küldenek rájuk, hogy a hálapénzt elfogadókat felelősségre vonják, miközben van orvosi szakma, ahol ez alól felmentést adnak. A kormányfő mintha eleve olyan szakminisztert választott volna, aki alkalmatlan az egészségügy irányítására, majd a járványt kihasználva

ki is vette a korábbi orvosbáró kezéből az ágazat átszervezésének feladatát, hogy rendőrökkel, katonákkal oldassa meg azt.

Ott tartunk, hogy az egyik szentről elnevezett kórházban – vagyis nem a Honvédban – dolgozó ismerősöm már észre sem veszi, pár hét alatt mennyire átmosták az agyát, mikor azt mondja: a parancsnok úr azért nem tudott válaszolni a felvetésre, mert még nem kapott eligazítást a főparancsnokságtól. A csúcsa az egésznek, hogy a járványhelyzet kezelésének arcává egy bábfigurát tettek, aki most a miniszterelnökével egyező védelmet kap. Magáninformációm szerint karácsonytól egy hónapon át a társasháznál, ahol egyik hozzátartozójának lakása van, szintén rendőrök posztoltak. Példátlan az eset, s mutatja a magyar társadalom morális állapotát a feje búbjától a talpáig. Olyan ugyanis még a legvészterhesebb időkben, a legelvetemültebb emberek között sem igen fordult elő, hogy orvosra, az élet akár önfeláldozó védelmezőjére, pláne hozzátartozóira  kezet emelt volna valaki.

2021 januárjának végén, Magyarországon azonban Müller Cecília országos tisztifőorvos, a nagyvenyimi Nagyboldogasszony Plébánia világi lelkipásztori munkatársa mellé testőröket rendelt a kormányfő. Számomra ennek több üzenete van. Az első: Orbán így gondoskodik arról, hogy a Müller Cecília átal megismert titkok nyilvánosságra ne kerüljenek. Persze, Cecília asszonynak úgy eladva, hogy az ő biztonsága az ország legszentebb érdeke. A másik, nem kevésbé lehangoló magyarázat: oda juttattak bennünket a hatalom birtokosai a védekezés átpolitizálásával, s az annak szervezésére nyilvánvalóan nem megfelelő személy kiválasztásával, hogy fegyveresen kell védeni egy orvost. Gondoljunk bele! Valamennyiünkre bélyeget süt, hogy a mai Magyarországon külön őriztetni kell a még a háborúkban az ellenség által is tisztelt hivatás gyakorlóját. A harmadik eshetőség, de ez sem felemelőbb az előző kettőnél: az egész a húr harcias továbbfeszítésének, a szándékos hisztériakeltésnek újabb eszköze, amivel az országvezéri teljhatalmat indokolni lehet.

Már csak a papok vannak hátra.

Ahogy elnézem a megalkuvó, pénzéhes bevett egyházak fő- és alpapjainak évtizede óta tartó hallgatását, gazsulálását, nem lesz gond ezzel sem. Ne reménykedjenek, ők is meg lesznek alázva! Ha kell, beledöngölve a földbe, mert ők aztán igazán nem szólhatnak vissza, annyi kiváltsághoz jutottak, hogy szolgákká lettek. A világi hatalom szolgái. Akkor majd gondoljanak arra, hogyan árulták el, hagyták magára a nyájukat, s a haszonlesők kivételével az egész magyar népet! És ha hozzáveszem az egészhez a külvilágra is nyitott magaskultúra, a művészetek, a társadalomtudományok, a közművelődésben ténykedők partvonalra, sőt azon kívülre szorítását, a média sokszínűségének felszámolását, a végén kialakul minden hatalmi tébolyban szenvedő vezér álma, a kényének-kedvének kitett, önvédelemre képtelen alattvalói tömeg. Amelynek tagjai persze maguk is közreműködtek, s közreműködnek abban, hogy mindez bekövetkezhetett.#

CÍMKÉP: Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján 2021. február 1-jén – A járványhelyzet kezelésének arcává egy bábfigurát tettek, aki most a miniszterelnökével egyező védelmet kap, ki tudja, milyen sanda célok jegyében (Fotó: M1 / Médiaklikk)