1236. BEKIÁLTÁS: KERESD AZ ÓRIÁSTEKNŐST!

A globális internetes zavar margójára

2024-02-26albateknosvizfestmenykeskeny.jpg

CÍMKÉP: Az unokám óriásteknőse az óceánok szennyezésével küzd, miközben az emberiség az információs hulladéktömegben fuldoklik, s az internetes hálózatokon vergődik. 

Ez itt a reklám helye. És mégsem, mert az internetes világhálót használók gondjai jelennek meg a cikkben. A Facebookkal való több hónapi küzdelmeim tegnap, 2024. március 5-én érték el az eddigi csúcspontot. Ezért az alábbi szöveget tettem közzé, ahol csak tudtam:

Ha értesülni szeretnél a Bekiáltás új cikkeiről, jelöld be a követést közvetlenül a blog oldalán

Az ajánlókat egyelőre mindhárom Facebook oldalamra – borítóképek szerint: (1) óriásteknős, ami a legműködőképesebbnek látszik, (2) fekete-fehér kukucskáló szem, (3) Kabai Domokos - Bekiáltás – felrakom, ha tudom.

Nem sokkal azt követően, hogy március 5-én elhelyeztem a legfrissebb posztom ajánlóját, a Facebook mindenhonnan kiléptetett. Mint azóta ismertté vált, globális zavar történt. Csak újragenerált jelszavakkal tudtam részben belépni a felületeimre, amelyeket egyelőre nem kínál fel egyetlen eszközömön – PC, iPhone, iPad – sem automatikusan a rendszer. Ezt eddig legalább részben megtette, bár a Facebookon az idén állandósult zavarok miatt néha szinte követhetetlen módon.

Azóta a Facebook-os Kabai Domokos - Bekiáltás ajánló oldalt nem tudom szerkeszteni. Azt javaslom, hogy ne az innen elérhető Lajos Domokos oldalt keressék, amire most szintén nem tudok szöveget felrakni, hanem azt, amelynek borítóképén szintén Lajos Domokos név alatt, az itteni címképen is látható óriásteknős van. (Ezt a felületet viszonylag könnyen tudom szerkeszteni ebben a pillanatban, s amíg tudom, minden esetben elhelyezem rajta a Bekiáltás-posztok ajánlóját, ezért ezt az FB-portált érdemes követni.) A Messenger-ismerősöknek szintén érdemes újból kezdeményezniük a kapcsolatfelvételt, mert a korábbi oldalakhoz csatolt üzenő felület bizonytalanná vált.#

u.i.: EZT AZ ÜZENETET ESETLEG OSZD MEG, ADD TOVÁBB ISMERŐSEIDNEK! Már csak azért is, mert kiderül belőle, milyen zavar van a Facebookon. Egyúttal az, hogy mennyire sérülékeny az az internetes hálózat, amire a világ a kommunikációját bízta. Bele sem merek gondolni, mi lesz itt egy nagyobb háború esetén azok után, hogy aligha kétséges, mely hatalom érdekében robbantottak fel egy fontos gázvezetéket a másokkal szembeni előnyszerzés miatt. Mit művelhetnek majd államok és terrorszervezetek egyaránt, ha a tőkésérdekeltségek befolyása alatt cselekvő országok vezetői nem térnek észhez...?#